ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - Тема 3

• 20 714
  • 777
  •   1
Отговори
# 525
  • София
На всички паучове, които гледах в ДМ, пише 1 jahre. Сиреч година +
Защо така?

# 526
Не разбирам защо на паучовете на ДМ пише от годинка+, състава им е само от плодове, може би заради накрайника.
Моника яде всичките, взимам на Лидл, ДМ и Теди.

# 527
  • София
На някоя марка пишеше след 6м да се дава от родител с лъжичка, след 1г детето може и само да яде. Съставките са си напълно ОК и за сега според мен.

# 528
  • Пловдив
Жълтъка го въвеждах отделно от месото. Въвела съм заешко и агнешко. Заешкото е на плазмон, агнешкото сега от великденското агне.
Детето още няма зъби, спокойни са ни нощите.
Аз да се оплача мъж ми утре влиза на операция за дискова херния, аз утре ще ходя за фиксиране на счупена ключица, че се контузих на Великден. Та сестра ми и племенника ще са вкъщи тази седмица да ни помагат.

# 529
Деси, бързо възстановяване и на двама ви.
И аз точно това се чудех за паучовете и надписа над годинка. Явно наистина е заради накрайника, друга причина едва ли има.
Аз пък изобщо не намирам каша от просо и не знам как ще го въведа. Задължително ли е?
А после глутена със сухар ли се въвежда? Хич не съм стигнала дотам. Ечемик, овес, пшеница, всичко на каша ли? Пфуу, сори за тъпите въпроси

# 530
  • София
Деси, бързо да се оправяте!

Каша от просо има на Холе. Аз поне нея ползвам. Не е задължително според мен.

Глутенът има схема овес - ръж - спелта - пшеница. Имаше една с още едно 5то нещо, но не помня какво беше. Аз давах 3 дни овес с 300 зора. Просто не го хареса. После попара със сухар от спелта, сухар с плодове, пак 3 дни. И после като почнах макарони, юфка, кус кус. Това за пшеница. И вече дадох и многозърнеста каша овес + спелта + пшеница. На никаква схема вече не карам. Един ден е кашата, друг сухари, трети бисквити с кисело мляко.
Педиатърката каза директно попара.

# 531
И нашата така - преследва ме за попара Joy
Бебка е яла овес и пшеничен грис. Спелта и ръж не ядем и въобще не мисля да ги въвеждам изрично. Попарата на мен не ми харесва и затова й си ослушвам
Деси, бързо да минава този момент Hug
Нашето захранване си продължи все едно не е спирало. Много е хубаво да имаш ящно дете, за първи път ми е Simple Smile днес ще й правя манджа с киноа, тиквичка, пащърнак и жълтък. Педи каза да давам по четвърт жълтък през ден, а за месото каза, че по 30 грама е хубаво да е на хранене, което е малко по-малко от това, което има в пюретата на плазмон. Ще ги разгледам и на другите марки месата как са...

# 532
  • София
Тритикале е петото нещо ама няма нужда. Просото също не е задължително. Аз дадох де, щото има налично понеже го готвя на кучето чат пат. Просто обикновено пакетче просо от билата. Вари се в съотношение вода: просто 3:1 и става мекичко и приятничко.
Някои да си прави сам сухарите? Аз едвам намерих в ДМ сухар от спелта без захар ама тоооо... 6 лв за нищо.
Ръжен продукт от къде да намеря? Набавила съм овес, спелта и пшеница и почвам като стане на 7м.
За сега съм давала жълтък 2 дни, утре ще е 3ти ден с количество от 1/4. Кога да вдигна на 1/3? И кога се брои жълтъкът за въведен и мога да почна следваща група?
Следват ми млечните преди глутена, обаче не знам какво да дам освен малко изкиснато сирене. Приемам идеи и рецепти.
Как се прави попара? Педи ми обясни ама аз забравих...

Още нещо да ви питам. Имаме час за Литвиненко утре. Бях го записала преди 3 месеца като малкото един ден се разпра от рев. Са се чудя да идем ли? Само на невролог не съм го водила Ревльо.
Или пък да не се занимавам с глупости и да го отпиша. Сигурно има истински по-належащи бебета за преглед.
Дайте акъл, че аз си нямам много напоследък. Много тежка пролетна умора ме налегна.

Деси, бързо да се оправяте!

Амелин, бях чела някъде стандарти за прием на месен протеин: 24 грама е до навършени 7 месеца (вие имате) и после е 40, но от 8 месеца. Т.е. 7 до 8 е мъгла. Според мен можеш спокойно да ползваш плазмонските пюрета до 8ми месец. Тя все пак яде и млечни, и жълтък и се кърми. За от 8-ми месец има на хип и дм био 80 грамови бурканчета: 2 манджи.
Аз вчера сготвих 6 кг храна за кучето и 2 за бебето, и замразих порции. Действително слагах по около 35 грама месо в порцията за бебето ама то беше пюрирано с вода, така че е по-малко.

Последна редакция: пн, 10 май 2021, 09:53 от Dagny

# 533
Попара се прави с хляб/сухари, чай/вода/мляко, сирене, захар. За бебето ти прецени какво да слагаш.

За яйцето ето това съм срещала

За месото

# 534
"Петото" нещо е даже шесто: овес, ръж, ечемик, спелта, лимец, пшеница.

# 535
  • София
Е то е просто вид дива пшеница. Ма е идейно да го дадем и него. Ще дам. Ние с ММ много обичаме хляб от лимец.
Ние сега в квартирата сме с много скапана фурма... има само горно печене и вентилатор. Много тегаво се готви на нея и се чудя как да пека хляб.

# 536
  • София
Аз лимеца хич не го броих Grinning Да, и него съм давала. Беше след пшеницата, ама нищо.

Майка ми просто взе хлебопекарна. Аз само такъв уред остава да взема и няма да има място да влезна в кухнята.

# 537
Не се включвам много на темата за захранването, но след пълния ми провал в началото със зеленчукови /плодови /домашни /купени пюрета и както се колебаех, май почти изцяло си минах на ЗВБ. Реших, че с нищо няма да бързам и няма да следвам схеми, защото той така или иначе веднъж опита, веднъж си хапне повече, пет пъти блъска и лъжица и всичко...Обаче като реши да си хапва нещо е толкова сладък, не съм си и представяла, че бебе на 6м може така сладко да си гризка парченца като малък голям човек и придобива една сериозна физиономия и гледа баща си как яде (аз не съм му така интересна) и го имитира Bowtie
Напоследък е супер мрънкане, чудя се да не стигнахме ония период със separation anxiety. Само Да го оставя и се започват драмите, дори и да е на стола до мен. Ако пък е на земята, докато се обърна и е изпълзял до мене и или ме бута с главичка по краката или надига жално глава към мен като кученце Grinning
Как мина при вас ехографията на вътрешни органи. Може би и аз не избрах най-добрата лекарка, а може и наистина да няма какво толкова да се каже, ама тя нищо не каза.. Ок и това е

# 538
  • София
Ние ходихме на ехография февруари покрай едни големи ревове. Док каза, че всичко е екстра, че бъбреците му били по-развити, отколкото е характерно за възръстта и че няма нужда да правим пак ехограф на 6м.
Та сега имаме да правим само кръв и урина. Ама аз вече 3ти ден не мога да събера урина, все нещо става и не се получава.
Днеска бяхме при Литвиненко. Нахули ме, че му водя здраво бебе за преглед ама сестрата се смили и го увери да го прегледа. Каза, че е малко назад двигателно и ни прати на физиотерапия, и пак ме нахули, хаха. "Еми занимавайте се повече с детето си бе, Госпожа''.
Дам, мерси много. Аз понеже нали си лежа по цял ден. Занимавай се ти с бебе, което реве всеки път като го накараш да се движи или се отдръпнеш 1метър от него. Естествено малкият беше отличник на прегледа. Гледа умно и чаровно, и се усмихва. Хитрец.
Нямам много възможности да правя finger foods ама купих вчера някакви оризови гризинки с ябълка и боровинки. Пише 8+ ама вече изяде 2. Точно като тия за възрастни хора са, но с бебешки състав. Смука, смука и изчезнаха, обаче чак на 4тия опит. Първите две ги изпусна на земята. Не искам да давам джънк, но ми спечели време да измия съдове и шишета, та пак ще дам. Иначе пюретата изчезват за норматив. Даже намалих дажбата, че е дебел.

Sisi, щом нищо не е казала, значи е окей. Не му се чуди много. Спите ли вие вече?

# 539
Нашия преглед при нефролог мина вчера и малко съм притеснена. Откриха му камък в левия бъбрек. Утре ще му събурам урина, за да изследват калции и креатинин. Нефроложката каза, че можело да е от по-високите дози витамин Д, което според мен е съмнително, защото му давам максимум по 4 капки, като често съм забравяла. Педиатърката също каза, че е абсурд да е заради витамин Д и иска да ме праща при друг. Мамите от Пловдив може ли пак да споделят за добър нефролог, за да не ровя назад. Бяхте препоръчали някакъв мъж.
Малкия тези дни непрекъснато мрънка, направо мучи, особено ако го оставя някъде, а не е на ръце или в количка. С баща му го кръстихме Маугли 😂

Общи условия

Активация на акаунт