ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - Тема 3

• 20 708
  • 777
  •   1
Отговори
# 540
Много добри мнения има за Николай Гечев, макар че не мога да дам лично мнение.

# 541
Dagny какви са тия бебешки оризовки? Аз взех такива с царевица Био (не бебешки), но още ме е шубе да давам. Имат малко сол, а и ми се виждат твърди.
Не бих казала че спим Confused Денем малко се оправиха нещата, повече се изморява явно, повече му уцелвам интервалите, но все повече иска да заспива на гърда и само там и все по трудно ми е да го оставям в леглото. Иначе в количката като ходя спи до 2 часа, че и повече понякога. Нощем е нещо кошмарно, до 3 - 4ч. кажи речи се оправяме някак, може и само 2 пъти да се събуди, цока и продължава да спи, но след това не може да спи и това е примрънква хиляда пъти до окончателно събуждане около 6.

# 542
Нашия преглед при нефролог мина вчера и малко съм притеснена. Откриха му камък в левия бъбрек. Утре ще му събурам урина, за да изследват калции и креатинин. Нефроложката каза, че можело да е от по-високите дози витамин Д, което според мен е съмнително, защото му давам максимум по 4 капки, като често съм забравяла. Педиатърката също каза, че е абсурд да е заради витамин Д и иска да ме праща при друг. Мамите от Пловдив може ли пак да споделят за добър нефролог, за да не ровя назад. Бяхте препоръчали някакъв мъж.
Малкия тези дни непрекъснато мрънка, направо мучи, особено ако го оставя някъде, а не е на ръце или в количка. С баща му го кръстихме Маугли 😂

Днеска бяхме в Пълмед , при д-р Черпокова, прегледа мина добре. Няма нищо притеснително 😊 малката доста си порева 🤪 Тя е по скоро специалист по детски болести. Прегледа всичко на бебето не само на ехограф. 😊 и дръг път сме били при нея. Не претупва. Бяхме с направление.

# 543
  • София
Sisi, не е крайно зле.
Оризовките са тези: https://coldstorage.com.sg/media/catalog/product/5081254_9d84f95 … 18a3ef9060000.jpg
Много е твърдо ама той го смуче, а ако се отчупи някое по-голямо парче, го плюе. Само не знам защо на тази снимка пише 15+, а на моя пакет, който изглежда по същия начин - 8+.

# 544
Благодаря много за идеята. Без да искам да изпадам много в детайли, но знаеш ли какво точно им е "бебешкото"? Изглеждат като нормалните, а нещо напоследък съм много подозрителна за някои неща които са изрично за бебе и не знам кое е маркетинг кое наистина е различно.

# 545
  • София
Desolina, колко кг е бебчо, че 4 капки витД?
Нашия го водят едър и ЛЛ каза само по 2 капки да даваме. Съмнява ме да е от него камъчетата де.

В Лидл има хубави бебешки оризовки на тяхната марка. Не съм давала на малкия, но една приятелка мама дава на нейното и казва, че са много любими.

# 546
Не мога да насмогна да ви изчета камо ли захранването да ви догоня. Наборите са на риба с ягоди и оризовки, ние тук сме се запънали на три зеленчука...буквално. Такъв запек настана с началото на захранването. Уж почнах с пащърнак и тиква щото са разхлабващи, първата седмица ок и после като увеличих темпото и включих картофа с едно пюре на Хип тиква и картоф и край. На всичко отгоре понеже досега е била изцяло на кърма и съм свикнала да ака веднъж на 2-4 дни, докато се усетя какво се случва вече опряхме до клизма и беше голям рев...и за двете. Заклех се, че повече няма да опрем до такива мерки, а вече за трети път се случва. Поне вече ги правя навреме и тя сякаш нищо не усеща от цялата работа. Педи ми развива теории, че било заради готовите пюрета, най-накрая ми дойде уреда на авент ама нещо не докарвам консистенция дето да й е по вкуса, нито пък виждам ефект върху запека. Питах за сиропче или свещички, но тя твърди, че клизмата била най-щадящият вариант...дедазнам.Аман.
А детето яде всичко дето му предложа и й “плющят ушите”, то е срамота. Вода пие по 100-150мл от шише с биберон, преходната чаша е греда засега.

Иначе за шест месеца вместо торта си подарихме първото пътуване - Хисаря и Пловдив, не е кой знае какво ама след година застой и локдауни все едно се нашмърках като се качих в колата.

Дагни, и мен са ме забатачили в Африка на 7-8, мълчала съм три месеца и накрая от зор съм проговорила на английски.

# 547
Може да пробваш с пюре от синя слива, при нас подейства до един час.

# 548
  • София
Елеанор, защо така в преразказана форма, не помниш ли добре? Ти си била по-голяма от мен там. Аз помня какво преживях ама езиците ги забравих много бързо.
Бебето е супер. Поне пие вода.

Сиси, не знам. Confused пише ориз, сок концентрат от ябълка и/или боровинка. Не помня ама нямаше захар и сол. Абе щом не е за надяждане, е ок. Нека чопли и дерзае. По-натам ще му дам класическата коричка хляб ама нали още не съм въвел глутена...

От вчера и ние сме със запек. Многорев.

# 549
Моника е изцяло на готови пюрета и никога не е имала запек, но всяко дете е различно. Гледам да редувам запичащи с разхлабващи зеленчуци и плодове. За изхождане при нас действат най-силно спанак и круша.
Вчера и днес и нарязах пресни ягоди, много ги хареса.
Давах по 4к Вигантол до началото на пролетта, сега ги намалих на две. Лятото ще давате ли?

# 550
  • София
Вигантол и аз давам по 3капки, защото според педиатърът фонтанелата не е напълно затворена. Вчера, по този повод, Фурлакис каза, че било нормално да се затваря по-дълго време и да съм намалила на 2 капки...
Нашето захранване направи вече месец, но няма заместен обяд все още. Макс е стигала до 100гр, и това не всеки ден. Не мога да насилвам, затваря устата и започва неистов рев за млякото...

# 551
Фонтанелата май се затваря към 12-18 месеца, още е рано.

# 552
  • Пловдив
Вигантол давам по 3 капки от 20 му ден.
На нефролог беше при др Гечев. Прави му снимки на бъбреците: показа ми кое какво е, как не бива да изглежда и т.н.
Обича си и работата и децата. Още от влизането в кабинета започна да търси контакт със сина ми. При тръгване ме попита желая ли направление за нещо.

# 553
Планирах да следвам схемата зеленчуци-каши-плодове-месо и затова не съм пробвала да дам плодове пюре ама май натам отиват работите. Много ми куца комуникацията с педиатърката напоследък и тая теория за купешките пюрета издиша според мен. Като им четяла съдържанието й ставало лошо, викам пише “пащърнак, вода”...къв е проблема? Според мен е предубедена ама хубу, утре отивам на фермерски пазар да видя какво ще изкопая, защото последната седмица по био магазините около нас е много тъжно. Майка ми естествено е убедена, че всички злини идват от това, че не съм почнала с плодовите сокчета на два месеца...
Днес пуснахме кръв и урина, левкоцитите й са малко под долна граница и се филмирах, но тъпите бодимед не дават процентната разбивка и май ще трябва да я боцкат пак другаде ако се окаже проблем...ако педи вземе, че ми отговори.

Рязък отказ от всички познати асоциации за сън имаше при нас с навършването на шест месеца - пробвам ли се само да я взема да я люшкам побеснява, дългият сън в количката също приключи. Последните две седмици заспива на гърда, което не беше правила от новородено, с тази разлика, че сега суче легнала до мен, врътва се рязко с гръб, лапва си бибата и чао. Само че буденията нощем се увеличиха рязко също. Няколко пъти вече се разплаква ужасно жално в съня си и докато не я вдигна да се разбуди и да се осъзнае къде е не може да се успокои. На тема ранни детски травми съм и съм се филмирала, че вече сънува кошмари от съжителството с мен.

Дагни, моите детски спомени са много разпокъсани...помня че ме пратиха на училище и цял ден репетирах да си кажа името на директора...не успях, после вече бяло петно. Травми травми 😃

# 554
  • Пловдив
На моя пък тромбоцитите са му под норма, при направе две ПКК, в четвъртък ще видим какво ще каже педиатърката.

Общи условия

Активация на акаунт