ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - Тема 3

• 20 706
  • 777
  •   1
Отговори
# 555
Трябва да се четат етикетите на всяко пюре поотделно, защото не всички са зеленчук и вода. Скоро гледах пюретата със синя слива, взех на Гербер, защото пишеше само слива и вода, а на ХИП имаше още някакви неща.
А като дойде време за комбинираните пюрета, там вече има какво ли не.

# 556
  • Пловдив
Изобщо домашното пюре няма общо с купешкото, особено при плодовите според мен най-много се забелязва. Купувам манго, синя слива, че в момента няма на пазара, ами на вкус са...пресен банан с ябълка/круша примерно, ми то аромат, консистенция...

# 557
Вярно е това за комбинираните пюрета ама ние сме още далеч от тях и тия монопюренцата на Хип и Бейбибио ми се виждат съвсем ок в началото. Експериментите продължават утре...

Витамин д давам по 1-2 капки ама в последно време често го забравям и бухам няколко наведнъж...може би заради хубавото време вече мозъкът ми го изключва.
Това приспиване в 20 докато животът кипи в градинката под нас много ме депресира. Все си представях как бебка си спи в раничката пък ние си цъкаме с компания по центъра...боже боже. Към заспиването на гърда последните вечери прибавя и цокане на вода, заспива като пияница с шише на гърдите...ще берем ядове усещам. То бива орални фиксации ама цица, шише и биба на едно вече много наркоманско ми идва. Ама докато кърмя нямам мотивация за слийптренинг. И без това всичко се обръща нагоре с краката на всеки месец-два.

# 558
Ох и моето вече предимно на гърда заспива, пък аз си правя сметка да махам дневното кърмене.Днес си изяде една купичка ядене, около 180 гр. Изведох я навън да поспи в количката. Като се усети накъде отиват нещата и че няма да има мляко - рев. Прибрахме се и сука 10 минути за приспиване все едно не е яла половин ден
И аз й давам някакви неща да гризе, за да си осигуря време. Онзи ден половин час откара с  две парчета лимон, давам й и бебешките моркови на Лидъл, но с тях си чеше зъбите, не ги яде. Смуче лук и чушка
Десолина,:hugs:
Аз станах майстор на манджите пюрета. Правя ги с такъв вкус все едно за нас са готвени, само без сол. Вече започнах да й оставям малки парченца в пюрето, не й пречат
Витамин д давах в началото по една капка, после по две. Върти ми се нещо, че ми каза лятото не, но пак ще питам

Последна редакция: вт, 11 май 2021, 21:58 от Amelin

# 559
Нашия преглед при нефролог мина вчера и малко съм притеснена. Откриха му камък в левия бъбрек. Утре ще му събурам урина, за да изследват калции и креатинин. Нефроложката каза, че можело да е от по-високите дози витамин Д, което според мен е съмнително, защото му давам максимум по 4 капки, като често съм забравяла. Педиатърката също каза, че е абсурд да е заради витамин Д и иска да ме праща при друг. Мамите от Пловдив може ли пак да споделят за добър нефролог, за да не ровя назад. Бяхте препоръчали някакъв мъж.
Малкия тези дни непрекъснато мрънка, направо мучи, особено ако го оставя някъде, а не е на ръце или в количка. С баща му го кръстихме Маугли 😂
Как 4 капки? На нас по 1 винаги дотук е било според педиатъра, а ортопед каза, че през зимния период трябвало по 2, през летния - по 1,  но и така щяла да се затвори фонтанелата.

# 560
JayRay, 9 кг. е в момента. Ще ходя при д-р Гечев или другаде за второ мнение със сигурност.
Преди да започна захранването и Самуил имаше запек, но вече нещата се нормализираха и понякога ходи и по 4 пъти дневно.
Старая се да му правя домашни пюрета, но често му давам и купешки. Слава Богу яде всичко, но най-много обича каша. Като я види и трепери целия от радост. А комбинация каша + банан +авокадо =мама миа!
Аз пак направих мастит (вече за четвърти път) и мисля вече наистина да го отбивам, аман с тия температури дето ги вдигам. Той редовно ме ползва за заспиване, но ще трябва да свикне без това.
Мен пък ме е шубе да му дам нещо да гризе, страх ме е да не се задави. Това ми е най-големия кошмар , като си помисля, че ще се задави и.... а, то няма как да се избегнат и такива случаи.

# 561
  • София
Малкият последно към 20.04 беше 9300 и е само на 2 капки, затова питах. Аз и педиатърката ще питам още колко трябва да му даваме с това слънце вече.
А фонтанелата има още доста да се затваря. Очаквам чак след годинката да стане.

Елдата, макароните, юфката не ги пасирам. Яде си ги така. Банан си гризе и дъвче. Зеленчуковата супа съвсем малко я пасирам и добавям сухар.

# 562
За Пловдив, утре сме при доктор Маркова, детски нефролог, ще споделя.
И ние бяхме със запек за първи път. Картофът е виновен. Три дни докато го оправя младежът със спанак, круша и киви. Картоф вече ще използвам 2,3 пъти в седмицата по малко.
Голям фен съм на ЗБВ, ама техниката ни хич не я  бива. Тъпче цялото парче в устата и после ме гледа странно и смуче. Обикновено го вадя като видя, че е още там след някоя минута. Общо взето не дъвче, а смуче. Няма такова нещо като отхапване, за сега. Само с банана се справя перфектно.
Иначе ако много мрънка, давам стрък пресен лук откъм зеленото и си чеше венците и кротува за малко. Става и с по-дебело стебло копър и по-принцип зеленчук, за който сте сигурни, че не може да отгризне.

# 563
Ние пуснахме изследване за витамин Д , излезна- нетоксични високи нива. От 4 капки , намаляме на 1 капка. Така каза педито. Но тя се роди с по голяма фонтанелка. Ще видим как ще е за по натам.

# 564
В началото педи каза по 1 капка от Джеймисън у после минахме на по 2 капки от болницата докторите ни казаха. Педи  и каза лятото, когато са високи температурите да го спра и после от есента на там да продължа пак по 2 капки.
Днес му направих различна закуска. Реших да натроша бебешки бисквитки с кисело мляко. Много му хареса и си изяде цяла купичка към 180гр. На обед имаме заместено хранене. Хапва си по 140- 160гр. Зависи, колко е гладен. Случва се понякога и по-малко, но не го тормозя, колкото иска.

# 565
Ох и нас ни подгони запек, а уж не яде много. Почти не яде пюрета, така че теорията за купените е доста странна.. а то има купени и купени, като чете човек съставките е ок.
Мен обаче ми е много трудно да зацепя кога има запек, защото до сега си ходеше веднъж на 3-4 дена и нз.. В началото с един ориз буквално станаха топчета, ама пак след дъжд качулка разбрах. Сега ходи ту на ден, ту на 3 и нямам идея кога е запек Confounded

За бейби морковите някъде бях чела, че всъщност са по-опасни от големите, защото ако лапне цяло морковче може да е по-страшно от голям морков (не суров разбира се).
Моя също обожава зелен лук, първоначално и аз се стреснах като отхапа, но сега му го режа на половина по дължина и си гризе от към бялото (е пак му го държа и дърпам от време на време)

Иначе и аз със ЗВБ имам подобни наблюдения, повечето неща си ги смуква, понякога поглъща бая големи парчоци, но колкото пъти се задави с някое непосилно парче, върти го върти го из устата и сам си го изплюе. Най ме е яд, започнах да опитвам разни мъфини, кюфтенца, но докато ги хване, я се разпадат я не си уцели устата. Ама...поредния ми урок за търпение, вярвам, че скоро ще задобрее.
Витамин Д давам по 2 капки, не ми е казвала скоро докторката нещо различно, ще я питам следващия път

# 566
Сиси, тия, които взимам не са бейби, а от серията им "малки зеленчуци за деца". Взимала съм малки домати (чери), малки банани, малки камбички. По-интересни са за деца. Удобно е за ръчичката, защото й връчвам цял морков. Ето ги

# 567
Давам цял морков, обикновен, но малко го скъсявам/дялкам, за да го хване удобно. Ще потърся от тези детските.
От краставицата отхапва големи парчета и се дави, от коричката хляб също. Ще пробвам с по-месеста чушка и лук.
Днес и направих супа със зеленчуци и домашно пуешко (стерилизирано в буркан), страшно много и хареса. Май ще започна с готвенето.
Отдолу едното зъбче прорязва, което обяснява нервността и трудното заспиване.

# 568
  • София
Днес и аз му правих супа, но зеленчукова крем. Вчера в пюрето е имало червена чушка и реших и днес да дам, та в супа ми се видя най-ок комбинация, гледайки какви продукти имах налични в хладилника.

Съмнява ме да има връзка купешки пюрета със запек. Аз в повечето дни давам купешки, но в памперса се разписва всеки ден.

Само, ако се залиса нещо почва да се дави. Или ако почне да се смее докато яде. Ииии още не искат да излизат тия двата зъба. Вижда се къде е подуто, ама не искат и тва е. Гледам го от позитивната страна, че още може да се радваме на беззъбата усмивка Grinning

# 569
Хаха и ние сме още с беззъба усмивка, но от два дни забелязвам, че е доста по изпъкнало отдолу при резците и даже от едната страна вече леко ми белее и е малко с процепсче. 😃 Сега си обяснявам и доста честите будения през ноща и истеричния рев на моменти. Явно е че ще избие тоя месец, ама бавно става това прорязване.

Общи условия

Активация на акаунт