Електронни четци - Тема 25

• 50 042
  • 789
  •   1
Отговори
# 135
Няма смисъл да се плаща голямата сума за доставка до България. По-изгодно излиза да се ползват превозвачи, те ви дават техен адрес в Германия и лесно се случват нещата. Цените на доставките в границите на Германия често са достъпни.

# 136
  • В най - голямото село
Здравейте, как мога да чета книги с DRM защита на киндъла си? Искам да си закупя книги от Хеликон. Благодаря.

# 137
Не може, освен ако не си поиграеш да сваляш защитата първо. Аз затова и не купувам от тях.

# 138
Сваляш защитата, конвертираш в подходящ формат и качваш на киндъла. Simple Smile

# 139
Погледни в сайта на Сиела дали я има. Там пускат електронни книги в mobi формат.

# 140
A тези с DRM от Х. как се четат тогава? Thinking

# 141
  • Варна
Ами с други четци, не с Киндъл. Чувала съм, че може да се маха защитата, но нямам идея как и не купувам такива книги. Само от Сиела евентуално.

# 142
Първо си правиш регистрация в сайта на Adobe, после си сваляш програмата Adobe Digital Edition и отваряш книгата там. С десен бутон на мишката натискаш Show File in Explorer, където ти показва книгата в epub формат и където можеш да я качиш на четеца, телефона или таблета. На тези устройства също трябва да влезеш в профила си в Adobe, но това се прави само веднъж, след това тази стъпка отпада. Надявам се да съм обяснила като хората, че хич не ме бива в тези работи. От няколко години купувам книги къде от Колибри, къде от Хеликон, но моят четец чете epub формат.

# 143
  • Стара Загора
Здравейте! От скоро съм горд собственик на Киндъл. В момента не разполагам с компютър за качване на книги. Искам да си ги прехвърлям от телефона чрез  e-mail адреса, който ми създадоха при регистрацията. Но идея си нямам как се отваря този e-mail адрес. Сигурно е обяснено сто пъти досега, но поне ме насочете къде да чета, за да успея да си вляза в тази поща.
Хубава вечер!

# 144
Най-лесното е да си инсталирате Send to Kindle. Не помня обаче дали не трябваше да са преформатирани първо, но пък има безброй онлайн конвертори. Ако ще пращате директно от мейла, този на изпращача трябва да е добавен към разрешените в профила ви в амазон.

# 145
  • Стара Загора
Най-лесното е да си инсталирате Send to Kindle. Не помня обаче дали не трябваше да са преформатирани първо, но пък има безброй онлайн конвертори. Ако ще пращате директно от мейла, този на изпращача трябва да е добавен към разрешените в профила ви в амазон.
А как да вляза във въпросната поща. Дава ми я само като име, но не мога да вляза в самата поща. Изпратих си уж един файл, но не ми го отрази никъде.

# 146
А защо ти е да влизаш, какво ще търсиш там?
Пращаш си от същата тая поща на същата тая поща и няма разправии с разрешени профили и пр. А за да пратиш трябва да я вкараш в аутлук или джимейл, там каквото се ползва. А под вкараш да се разбира като имап. Оф, май сложно стана ... По-добре с разрешените.

# 147
  • София
А как да вляза във въпросната поща. Дава ми я само като име, но не мога да вляза в самата поща. Изпратих си уж един файл, но не ми го отрази никъде.
Не е нужно да влизате никъде, а от вашата си поща да пращате на този адрес - XXX@kindle.com - файл с книга във формат .mobi. Но преди това трябва да регистрирате вашия адрес, от който ще пращате, в профила си в amazon:
Manage Your Content and Devices - Personal Document Settings - Approved Personal Document E-mail List
To prevent spam, your device will only receive files from the following e-mail addresses you have authorized.
Add a new approved e-mail address

Тук трябва да добавите вашата лична поща, от която ще пращате - например XXX@abv.bg.
След като изпратите книгата, amazon ще ви върне писмо
Verify your Kindle document с линк, който трябва да кликнете за потвърждаване изпращането на книгата.
Става много по-лесно със програмката Send-to-Kindle, но не знам да може да се зареди на смартфон.

evencee, писали сме едновременно.

PP Оказа се, че има Send to Kindle for Android - ТУК

Последна редакция: пт, 02 юли 2021, 00:17 от NumLock

# 148
  • Стара Загора
Андроида не ми позволява да инсталирам магазина на Амазон, а без него не мога да инсталирам приложението. 😔
Запазих си адреса на пощата в Амазон, но не трябва ли тук да ми отразява устройството?
Снощи пробвах да изпратя книга, но нямам никакво потвърждение на пощата.

# 149
  • София
Според мен твоя четец не е регистриран към твоя профил, а някъде другаде. Може би ще се наложи първо да го пререгистрираш при теб.

Общи условия

Активация на акаунт