Електронни четци - Тема 25

• 50 046
  • 789
  •   1
Отговори
# 150
  • Стара Загора
Според мен твоя четец не е регистриран към твоя профил, а някъде другаде. Може би ще се наложи първо да го пререгистрираш при теб.
В този случай ще се загубят ли книгите, които вече са на устройството?

# 151
  • София
Според мен - не, няма логика да се изгубят.
Всичко записано на четеца се губи при Reset, но това е съвсем друг случай.

# 152
  • Марс
Не се губят, остават си на четеца и после ще се синхронизират с профила. Аз използвам Send to Kindle като качвам книгите. Става само с десен бутон и send, но книгата трябва да е предварително форматирана във формат, който kindlе-a чете. Регистрацията я направих през страницата на Amazon, разкачих стария акаунт от четеца и го завързах за новия.

# 153
  • Стара Загора
Благодаря на всички, които се отзоваха! Регистрирах наново четеца и се получи. Книгите, които бяха качени изчезнаха, но сега ще го напълня с други.
Хубав ден и приятно четене!

# 154
С какво четете PDF книги?

# 155
  • в страната на чудесата
С айпад.

# 156
Можеш да четеш pdf файлове както на телефон, така и на таблет и четец. Много зависи и от самия файл, защото едни се четат чудесно на четец, а други са си жива мъка.

# 157
Конвертирам ги и отиват в Киндъла.

# 158
  • Den Haag
Някой знае ли кога пак ще има голямо намаление на Киндълите в Амазон?

# 159
Наскоро нямаше ли?
Пдф-и след разпознаване на Киндъла.

# 160
Много им се скапва формата като ги конвертирам, а и киндълът ми е е тук. Търся някакви алтернативи, защото на компютъра ми е много неприятно.

# 161
Не помня кой спомена тук, но Киндъл четат pdf. Нищо не пречи да пробваш, в противен случай потърси въпросната книга в друг формат. Моят опит се базира на друга марка четци.

# 162
Не помня кой спомена тук, но Киндъл четат pdf. Нищо не пречи да пробваш, в противен случай потърси въпросната книга в друг формат. Моят опит се базира на друга марка четци.

Моят киндъл е стардартен, малък. И да четат, буквите ще са много малки... не става.

# 163
Защо точно pdf? За учебници ли става въпрос?
Защото художествената литература я има във всякакви формати. Има и всякакви конвертори – за РС или онлайн.
Pdf можеш да четеш също на телефон, на таблет... На тях и други формати можеш да четеш – програми колкото щеш.
Честно, не ти разбирам проблема.

Pdf работи с изображения, затова не можеш да увеличаваш текста, без да пострада качеството му. Ето, точно затова хората са измислили другите формати, които са по-подходящи за четене на книги – epub, fb, mobi, azw...

Последна редакция: пн, 05 юли 2021, 21:06 от Как' Сийка

# 164
  • Mediterraneo
Не чета ПДФ, ако ще и да е светото писание.

Общи условия

Активация на акаунт