Електронни четци - Тема 25

• 51 122
  • 789
  •   1
Отговори
# 315
Направи рекламация.

# 316
  • Марс
Не съм имала забиващ Kindle Thinking и според мен го занеси по гаранция.

# 317
  • София / Баня
Здравейте, от известно време се оглеждам за четец. До момента чета на таблет с програма. За сега съм се спряла на Kobo Clara HD. Може ли да дадете мнение за него. И един може би глупав въпрос. Какво означава
PDF формат   - PDF (с и без DRM защита)
Ако си купя книга със защита мога ли директно да я сваля на четеца или пак трябва да минава през Адобе за да се чете?

# 318
Знам, че мога рекламация, но телефонът дето го пратих към амазон преди 2 години все още пътува.. та предпочитам първо да го ъпдейтна. Още при настройките ми даде проблем. Не е чак толкова лошо положението, 6 та книга чета на него, но уж трябва да е по-бърз от другите два, пък забива и се мотка.

# 319
  • Варна
Моят беше почнал да се рестартира след един ъпдейт, не често, но на книга по веднъж поне. На следващия ъпдейт се оправи.

# 320
Да, твърде вероятно е от ъпдейта да се оправи. Понякога е възможно и при самото обновяване нещо да се бъгне или поддръжката на стара версия да е вече спряна.

И в тази връзка - нов ъп 5.13.7 https://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?nodeId=G54HPVAW86CHYHKS

ania1, може да се свали директно от четеца, но едва ли ще ти хареса визуално за четене. Пробвай все пак, но свален там защита не може да махнеш и четеш другаде.

# 321
Моята кобо форма пристигна, сега ѝ качвам допълнителни шрифтове. Много приятен четец и ми заспа в ръцете.

Честит нов четец! Моля споделете как е контрастът. Виждала съм го само във видео ревюта, не на живо, и не мога да преценя. Изглежда тъмен екранът, но може би защото е на видео.

# 322
И аз най-накрая съм собственик на ел.книга. Е голям кеф! Нищо общо с това да чета от таблета.Взех си Кобо, супер е! Лесно си качвам книгите!

# 323
Моята кобо форма пристигна, сега ѝ качвам допълнителни шрифтове. Много приятен четец и ми заспа в ръцете.

Честит нов четец! Моля споделете как е контрастът. Виждала съм го само във видео ревюта, не на живо, и не мога да преценя. Изглежда тъмен екранът, но може би защото е на видео.
Благодаря❤️
За мен екранът е ок, чета в повечето случаи без подсветката. Напомня доста на книгите на издателство Бард.
За него да предупредя, че захранващият бутон се натиска доста трудно, това е може би единствения му непоправим минус.

# 324
За качването на книги от компютър на Кобо. Един единствен път имах проблем (компютърът не виждаше Кобото). Оказа се,  че е от това, че не бях свързал директно Кобото към компютъра с USB кабел, а през USB хъб. Разкарах хъба и всичко се оправи.
За PDF формата - това е универсален формат за свободен обмен на документи. Идеята е да можеш да изпращаш и получаваш документи, които да не можеш да редактираш и изменяш, ако са с DRM. Не е много удобен формат за четене от електронен четец. Защото документът е веднъж форматиран и ти не можеш да го форматираш допълнително, за да стане по- удобен за показване на екрана на четеца. Голяма мъка е, ако се опитваш да четеш документи, форматирани във формат А4 или по-голям или документи, сканирани от страница на списание примерно. Защото на дисплейчето на четеца виждаш цялата огромна страница с много дребен шрифт. А с четеца е почти невъзможно да зумираш и да четеш страницата като отделни зумирани части, както примерно на един таблет.
Ако четеш само книжки, форматирани в PDF за електронен четец, няма проблеми.

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 17:21 от Stilgar

# 325
[
За мен екранът е ок, чета в повечето случаи без подсветката. Напомня доста на книгите на издателство Бард.
За него да предупредя, че захранващият бутон се натиска доста трудно, това е може би единствения му непоправим минус.

Благодаря!

# 326
  • София
Ако някой се интересува - има намаление в Амазон
https://www.amazon.de/kindle-paperwhite-wasserfest-6%C2%A0zoll-1 … ll_img_0_57a9a041

# 327
  • Варна
С пейпъруайт 2015 съм. Изтеглих последния ъпдейт, но след инсталиране интерфейсът е коренно различен! За 3 години такава грандиозна промяна не е имало. Да не обърках версиите или наистина изгледът е съвсем нов? Никак не ми харесва така, мразя промените...

# 328
Няма как да объркаш, ако е грешен файл няма да се инсталира, аз го чакам сам да се появи на Киндъла.

# 329
Изгледът е съвсем нов нормално е, не е някакъв проблем.
https://blog.the-ebook-reader.com/2021/08/17/new-kindle-software … nterface-changes/

Общи условия

Активация на акаунт