Електронни четци - Тема 25

• 50 424
  • 789
  •   1
Отговори
# 525
Да. ПДФ е сбор от картинки и няма как да се променя шрифтът, големината му и т.н.
Затова са измислени другите формати, които имат много възможности човек да си нагласи параметрите така, че да му е максимално комфортно при четене.
ПДФ е добре само за учебници с изображения, схеми и др. подобни. За книги са по-подходящи другите формати.

# 526
ПДФ мож само да се zoom-не, но не е особено удобно пак.

# 527
  • София
Аз следя в немския амазон за Kindle Paperwhite , защото искам да купя още два. Миналият го взех на 75евро. Надявам се скоро пак да ги пуснат, защото края на октомври ги изтървах Sad
Принципно ги взимам за децат ами, които са 10 годишни. В моента размятат моя най-стар киндъл, който прави проблеми от време на време.

# 528
  • софия
Ще се радвам да споделите тук, ако попаднете на добра цена🙂

# 529
€89.99 е в момента предишният paperwhite в Амазон.

# 530
  • София
Да, между другото много добра цена е това за 32GB, а като се има в предвид, че 8GB e €84.99 ...5евро разлика нищо не е, по-добре по-големия да се купи

# 531
  • на острова на мечтите
Аз си реших проблема с моят старичък  Kobo. Лепнаха му в магазина един филтър.
При мен обаче се получава нещо, което ме дразни. Понеже понякога оставям ел.книги и чета нещо книжно, т.е. не го отварям за по-дълъг период, като го включа ми е заредил куп книги, които вече съм затворила като прочетени! Само при Kobo  ли се получава?!

# 532
Някой дали може да ми каже дали дисплея на този четец е счупен?

Като го оглеждам и си прекарвам ръката не виждам и усещам никакви пукнатини. Извън гаранция е вече и дали биха могли да ми го поправят в Пловдив и за каква цена? Някой сблъсквал ли се е с подобна поправка?

# 533
  • Варна
Според мен е заминал, да. Типичното за покетбук чупене от нищото... Не знам дали си струва да се ремонтира, да кажат другите.

# 534
Месечинка, благодаря за отговора. За черният петък съм си пожелала вече подарък, но може би ще взема пак някакъв базов модел четец.
Киндъл по-добри ли са от Покетбук? С малко дете съм (1.5 г.) и на път второ бебе, та не мога да си позволя някакъв супер хубав четец. Устройва ме дори базов модел без подсветка. Някакви насоки?

# 535
@Ponytail
Счупен е, да. Може да се купи нов дисплей от АлиЕкспрес, на цена между 50-60 и 130-140 лв (зависи от модела). И после да се смени самостоятелно у дома, ако човек притежава известна сръчност, без да се плаща на сервиз.

А Киндъл - те са за хора, които не притежават дори базова техническа грамотност и нямат никакво желание да придобият такава. Нещо като iPhone. Философията на Linux-базираните устройства като PocketBook е: "можеш да направиш с тях всичко, което поискаш, стига да се научиш как". Философията на Kindle: "рупаш каквото ти сипят, защото те най-добре знаят от какво имаш нужда ти". Въпрос на личен избор...

# 536
А-а-ха-ха...
Какво значение има философията, когато хардуерът ти е скапан и дисплеите ти се чупят от само себе си?
Гледай как ме принуждават да защитавам Киндъл, без да ми е фаворит сред четците. Simple Smile

# 537
Точно влизах за питам за сравнение между ИнкПад 3 Про и Лайт версията. И май се отказах от Покетбук, след като прочетох последните мнения.
Не зная, в голяма чуденка съм. От една страна, дъщерята има Тъч 3, носи го със себе си навсякъде (а пътува доста), 4- та година работи без проблем. А е без калъф дори.
Моят Киндъл е на близо 10 години и вече самата пластмаса започва да се чупи, иначе си работи като звяр- и батерия, и дисплей, всичко си му е наред.
Търся нещо с подсветка, по- голям дисплей, хубава разделителна способност на текста. Това са ми основните критерии. Какво бихте ми препоръчали, ако към момента вие трябваше да избирате за себе си?

# 538
@Как' Сийка
Омръзна ми да го повтарям - дисплеите се чупят, когато батерията се раздуе. А тя се раздува основно от прегряване. Просто трябва да се изключват напълно покетбуците, а не да се оставят "заспали", като се прибират в чантата. И да се избягва оставянето им на горещи места - напр. в затворена кола през лятото или върху радиатора през зимата...

@TuЛи
Аз съм с InkPad 3 и също не съм имал проблеми с него. Ако купувам сега, бих купил водоустойчивата му "Pro" версия, която няма слот за microSD карта, но пък издържа на потапяне до 2 метра дълбочина. И, поне според слуховете, няма проблеми с работа на горещо, например на плажа. Но това е, защото държа на хардуерните бутони за прелистване. Ако те не са ти приоритет, OnyxBOOX Nova определено е по-добър избор - Android 10, USB--C зарядно с възможност за quick charge...

Последна редакция: нд, 14 ное 2021, 20:05 от B_S_Johnson

# 539
@Как' Сийка
Омръзна ми да го повтарям - дисплеите се чупят, когато батерията се раздуе. А тя се раздува основно от прегряване. Просто трябва да се изключват напълно покетбуците, а не да се оставят "заспали", като се прибират в чантата. И да се избягва оставянето им на горещи места - напр. в затворена кола през лятото или върху радиатора през зимата...

Предполагам, че ще е още по-добре изобщо да не се вадят от кутиите и да не се ползват?
Когато има четци от други марки, които можеш да си носиш в чантата, да ги зарежеш на слънце на плажа, да ги изтървеш във водата, да не ги изключваш никога, защото си заспиват и събуждат без проблеми, а батерията им не се раздува...
Виж, нямам нищо против хората да си харесват четците. По принцип повечето четци са като първата любов – като се влюби човек, рядко изневерява на марката. Или и да изневери, не я забравя.
Но меренето, превъзнасянето и оплюването на марки ми идва в повече. Бъдете по-коректни, моля.

Общи условия

Активация на акаунт