Електронни четци - Тема 25

• 50 411
  • 789
  •   1
Отговори
# 555
  • Mediterraneo
И от какъв зор да сменям четец, от който съм супер доволна?!

# 556
Това да си сменяш техниката на всеки 4 месеца и половина защото излязло нещо по-модерно, си е чиста комплексарщина. Имам киндъл на 12г, на който все още чета с удоволствие. Имам и по-нов модел, който си взех само заради осветлението и страха да не остана без четец. Мразя да сменям техника, пък и то няма да помогне нито за качеството, нито за количеството на прочетеното.

# 557
  • Варна
Това да си сменяш техниката на всеки 4 месеца и половина защото излязло нещо по-модерно, си е чиста комплексарщина.
И пример за консуматорство. После що се изчерпват ресурсите, що се замърсява планетата, що се променя климатът... Това е яко, ама яко ненужно производство, консумация, отпадъци... Добре, че все пак не всички разсъждават по тоя начин, щото направо звучи страшно.

# 558
  • София
И аз мразя да сменям техника, но в моя случай това ми прави лоша шега.
Моят първи Киндъл е от 2012г., след това си взех PW през 2019г., ама щото съм карък - новият се оказа дефектен, а аз проспах срока за рекламация. Лошото е, че този по-новият си работи, ама ... както си иска, рестартира се по собствена инициатива и обикновено издебва това да става на най-интересните места в книгите - как да не си помисли човек, че гадината го прави напук? Като му се заканя, че ще го изхвърля - кротва се, ама само до следващия път. Тези си номерца прави най-вече когато ми се налага да ползвам речника - тогава е нетърпимо. Та сега чета книгите на български на PW, а другите - на стария Киндъл, дето даже е без подсветка, батерията не държи и определено си е за пенсиониране, ама пък си ми е първа любов и си работи - как да го хвърля? Народът около мен е с покетбук и за къндъли не искат и да чуят, аз пък си ги харесвам. Yum
Последно се навивам за новия модел Киндъл за коледен подарък сама на себе си - време ми е, и то отдавна, за нов четец. Ще му взема розово калъфче и ще си заредя Паулу Коелю за четене, както си му отива  - тъй де, няма да се излагаме.  Mr. Green

# 559
  • В най - голямото село
Здравейте,
на някои книги ми излиза отдолу на страницата колко % остават за четене на други не. Това може ли да се променя от настройките?

На много от книгите, които качвам имената не излизат , а само някакви, като йероглифи Rage

Някъде преди имаше публикувано бързи команди за киндъл (Пейпър уайт)

# 560
Мисля, че не може. Така е форматирана книгата.

# 561
Йероглифи излизат, защото не са оправени метаданните в Калибрето.
От Аа менюто се определя какво да показва, но зависи и от форматировката.
Какви са тези бързи команди, това не го разбрах?

# 562
И аз си редактирам през Calibre. За страниците - да не би да е пдф или пък случйно да е натиснато и скрито..

# 563
Според скромното ми мнение всички модели четци вършат перфектно това, за което са предназначени - да четеш книги с голямо удоволствие. Сега това, кой модел от коя марка да избереш, преди всичко е въпрос на личен вкус и предпочитания.
В къщи сме трима читатели - аз, съпругата и синът ми. Имаме няколко четеца - и Киндъл, и Покетбук и Кобо. Нямаме абсолютно никакви проблеми с нито едно устройство. Нито един Покетбук не се е счупил, забил и т.н. Това се отнася и за другите. Жена ми си е харесала първия Покетбук, който и подарих сигурно поне преди 10 години - Покетбук Лукс 623 с тъчскрийн и подсветка, и продължава да си чете всеки ден на него. Вече два калъфа тип папка му смених. Никакви проблеми. Не иска и да чуе за по-нов модел - може да избира между налични Киндъл Пейпъруайт 2019, Кобо Либра 6 инча и Кобо Форма 7 инча, и Покетбуци 6 и 7.8 инча.
Аз предпочитам Покетбук с Кул Рийдър, настроен както ми харесва, с по-голям дисплей или Кобо Форма. Нещо Киндълът не ми е по вкуса.
Пак повтарям - всички четци се справят прекрасно с това да четеш с удоволствие.

# 564
  • София
Здравейте,
на някои книги ми излиза отдолу на страницата колко % остават за четене на други не. Това може ли да се променя от настройките?

От долния ляв ъгъл - с натискане се сменят оставащо време, стр., локация или нищо. Когато е избрано да се показва някое от изброените в долния десен ъгъл показва %.
Скрит текст:

# 565
  • София
Например от такъв, че след като го ползваш вече пета година, вероятно не е с резолюция 300 ppi, дисплеят му е 6", а не 7.8" и няма регулируема температура на подсветката. И ако почетеш пет минути от един InkPad 3, после ще засилиш стария си Kindle към най-близката стена...
Но това само ако наистина обичаш да четеш, разбира се. Ако си го избирала по цвят и го носиш по-скоро като моден аксесоар - да го слагаш в заведение на масата до айфона, където да показва корицата на "Алхимикът" на Коелю, като една наша съфорумничка, любителка на пембяното, която наскоро се похвали, че е прочела цели две книги на киндъла си - и този ти върши работа... Wink
След опита си с голям четец не смятам, че заради 1,8 инча повече оправдава двойната си (ако не и повече) цена спрямо 6 инчовия.
А не особено деликатния намек кой колко обичал да чете, в зависимост от дадените пари за четец, е смехотворен - това, че ти си сменил Н броя четци не означава непременно сериозен читател. Може просто да търсиш с каква нова техника да се изфукаш.

# 566
Или търгува с въпросната техника, което е по-вероятно. Simple Smile

# 567
2011 година купих първия си киндел. С бутони копчета и без подсветка. От тогава е ползван нон-стоп. Чета почти всеки ден. Това лято го дадох на майка ми и си взех paperwhite, защото аз чета основно вечер (и ми трябва светлина), а тя рядко и денем. Стария киндел всяка година ходи на по 1-2 морета, по цял ден на масичката под чадъра, новия и той вече изкара седмица на плажа. Никога не е имал абсолютно никакъв дефект. Железни са. Това да имам четец и да не смея да го взема на плажа, да не се раздуе батерията - еми никога не бих си купила повече от тази марка. Това означава, че трябва на морето да си нося хартиени книги.

# 568
  • София
И аз съм с Киндъл с бутони без подсветка, който си закупих в края на 2013 г. или началото на 2014 г. Чак тази година за кратко даде проблем, но с помощ от темата го отстраних. Не смятам да го сменям с по-нов модел или друга марка само заради някои екстри. То ако това колко модерен ни е четеца ни прави истински читатели, значи поколенията преди да бъде изобретен четеца изобщо никой не е четял книги.

# 569
Моят киндъл беше от 2011 г. без екстри. Преди 2 години дребния го взе да чете на него и го изпусна в кофа с вода преди месец, от което изгоря. Иначе си беше чудесен.

Общи условия

Активация на акаунт