Електронни четци - Тема 25

• 50 400
  • 789
  •   1
Отговори
# 585
Модел 2019 бял е с подсветка. (Не знам какви са тия описания на БГ сайтове. Освен да продават реално модел 2016.?!)
Достатъчни са 8 GB.

# 586
  • София
Благодаря, значи трябва да търся модел с подсветка.
Много ми хареса този пепел от рози
https://www.amazon.de/gp/product/B07S3844V8/ref=ox_sc_saved_imag … _4?smid=&th=1 , цената е наистина с драстична разлика от тази в тукашните сайтове.
Дали на ЧП би имало допълнително намаление?
Не съм поръчвала от този сайт и не знам как става, ако намеря кой да ми го поръча би било супер.
А с превозвач дали ще стигне до Коледа?
Също въпрос: 8 ГБ достатъчни ли са за или да гледам модели с 32 ГБ?
Ако искаш, питай в темата за Амазон, има хора, които пазаруват постоянно от години и знаят как е на ЧП.
Пазаруването е просто - правиш си регистрация, но даваш адреса на превозвача. Плаща се с карта. Ако искаш, ще ти пиша на ЛС.
Ами 8 ГБ....една книга като epub е около 500-600 КВ, така че сметни си. А и винаги може да триеш или да пазиш другаде. Има и ФБ групи за търсене и намиране на ел. книги.
Ако поръчаш сега, ще стигне за Коледа.

# 587
И аз си мислех, че базовите модели на Киндъл са с вградено осветление, ама ето какво продават у нас:
ЕЛЕКТРОННА КНИГА AMAZON KINDLE 2019-FL-SO-W 8GB
Изрично пише: Подсветка: Не
Та знам ли...
Явно сайта на Техномаркет са грешка. Там даже и за paperwhite пише, че е без подсветка. Абсолютно достатъчни са 8 ГБ. Ще събере хиляди книги. Важно е да се знае, ако ще взимате Киндел, че формата, който е за киндел е MOBI, и в повечето случаи се налага да преформатирате. Повечето книги са в epub формат. Не е трудно, но е хубаво да го имате предвид преди покупката.

# 588
Имайте предвид, че техническите описания на нашите магазини често заблуждават, особено когато се сравняват няколко продукта. Обикновено половината екстри не са споменати, има грешки и в параметрите...
Най-добре е да видите на живо или да потърсите ревюта и описания по други сайтове.

8 ГБ са предостатъчни, няма да успееш да ги напълниш. Simple Smile

# 589
Изчакай черния петък, има намаления, че дори и Пейпъра ще може да се вземе. Ще пристигне за максимум две седмици вкл. с тамошната доставка.

# 590
Cuckoo, Киндъл не чете epub формат, а и mobi като размер е по-голям.

# 591
  • София
Имайте предвид, че техническите описания на нашите магазини често заблуждават, особено когато се сравняват няколко продукта. Обикновено половината екстри не са споменати, има грешки и в параметрите...
Най-добре е да видите на живо или да потърсите ревюта и описания по други сайтове.

8 ГБ са предостатъчни, няма да успееш да ги напълниш. Simple Smile
Да, намерих модела и в други магазини - има си подсветка. Що ли въобще им се вързах на тия от Техномаркет, като си ги знам какви са мърлячи?

# 592
Киндъл чете и формат azw3, който е по-добър от mobi.

# 593
  • София
Cuckoo, Киндъл не чете epub формат, а и mobi като размер е по-голям.
А, благодаря, не знаех, извинявам се. Ей сега си намерих едни е-пуб от моя злополучен ПБ, затова писах.
След като коментирах, видях, че в Амазон 32 ГБ е само 5 евро по-скъп....отговорът е ясен.

# 594
За мен е абсолютно безсмислено 32 гб, това са сигурно повече от 40 000 книги. По-скоро тази памет е подходяща ако се ползва за аудиокниги.

# 595
От английския амазон ако поръчам, дали ще отиде на митница? Пише че към 20 паунда е доставката.. Как ще пристигне?

# 596
  • София
Видях, че в Читанка са добавили бутони за mobi и pdf, но не успях да сваля нищо в някой от тези формати.
Ако вече сте го коментирали само ми кажете и ще потърся да прочета.

# 597
  • Варна
Аз съм сваляла в моби без проблем.

# 598
Моля модератор да изтрие този пост, сбърках темата.

Последна редакция: чт, 18 ное 2021, 11:42 от Rayna13

# 599
  • София
Видях, че в Читанка са добавили бутони за mobi и pdf, но не успях да сваля нищо в някой от тези формати.
Ако вече сте го коментирали само ми кажете и ще потърся да прочета.
Да не би самите книги да са забранени за сваляне? Аз свалих и двата формата, макар че пдф върви доста бавно.

Общи условия

Активация на акаунт