Как да се престраша за второ дете?

• 24 873
  • 574
  •   1
Отговори
# 420
  • Paris, France
Братята и сестрите растат в един дом и са им предлагани сходни културни мероприятия и занимания. Естествено, че с времето се появяват различия, но им остават много общи интереси, общи спомени. Братовчедите се засичат само у бабата и дядото.

Нямам братя, сестри, но нямам и братовчеди. Лятото съм прекарвала много време с втора и трета братовчедка на моя възраст. Едната беше посредствена академично, а другата интелектуална, но се разбирахме прекрасно. Общи интереси, обаче нямахме.

# 421
  • Пловдив
Искрен въпрос: имат ли наистина децата ви (с малка разлика) еднакви интереси?
Не. Моят отговор е НЕ. Първото и третото ми дете са по-близки помежду си, отколкото първото и второто и второто и третото. Обаче разликата между първото и третото е по-малко от 4 години и половина, та не знам, това може и за малка разлика да го считате.
Мисля, че е въпрос на характер. Защото моите тръгват от едни родители, с еднакво възпитание.

# 422
Как се справяте с непрекъснатото хленчене? Хленчи като е гладен, като му се спи, като му е скучно - абе горе долу по цял ден.

# 423
Ами както можем Simple Smile Вече не помня, но катоцяло момченцата са по-мрънкащи. След първото (което имах чувството,че няма да спре да реве понякога) просто си казвах "Ревеш, ревеш, но ще спреш" Simple Smile Действа и на детето, и на майката. Simple Smile Някак си като си по-спокойна, и детето по-малко мрънка.

# 424
Какво значи еднакви интереси? Та те са различни хора, разбира се, че по-вероятно е да имат различни интереси. С брат ми имаме точно 2 години разлика, нямам спомени без него. Играехме много заедно, правихме си какви ли не забавления, бяхме неразделни и в игри и в кавги. Но това е само вкъщи. Иначе никога не сме ходили заедно на уроци или спорт. Аз исках да плувам, той се вълнуваше от бойни спортове. След това аз ходех на школи за езикови курсове, той на математика. Тоест нашите никога не са настоявали и очаквали да ни водят заедно на нещо. Да, питали са, искаш ли да ходиш със сестра си на плуване, но до там. Имам и приятели примерно 2 момичета с една година разлика. Едната ходеше на атлетика, другата въобще не се вълнуваше от това. Но иначе винаги си играеха заедно и имаха обща компания.

# 425
  • София
Искрен въпрос: имат ли наистина децата ви (с малка разлика) еднакви интереси?

Моите - абсолютно, вкл. с едната им братовчедка, с която са на същата възраст.

Относно бебетата-еднорози - първото и четвъртото ми дете бяха такива. Кротки, тихи, спокойни. Второто беше в рамките на нормалното за бебе с тодлър наоколо, който се опитва да го ползва като жива кукла и често имаше рев по този повод. Третото обаче ми беше разказало играта - много ревливо, неспокойно, повръщащо, капризно и вечно криво бебе. Тя и досега третата ми дъщеря е малко по-труден характер.

Последна редакция: пт, 12 ное 2021, 08:58 от Fever Ray

# 426
Аз не бих казала, че първите две години с малка разлика са лесни. А моите дори не са породени. Представям си с деца под 2 години разлика какво е. Grinning Така че няма смисъл да се заблуждаваме, че е нищо работа. Изморително психически и физически е. Трябват здрави нерви и силна мотивация. Хубавото е, че когато ти е било много трудно, след това когато започне да става по-лесно, изпитваш силно облекчение и оценяваш много повече неща. Но мен точно този период с бебе/тодлър и малко дете ме отказа от идеята за още едно дете. След 3 годишна възраст, за мен, децата се гледат мноооого по-лесно, но до тогава какво правим? Аз лично съм удовлетворена от себе си, че се справих с децата до момента, но само аз си знам на моменти какво ми е било. И въпреки всичко никога не съм съжалила и за моменъ за избора си. Толкова ги обичам и съм горда , че имам такива прекрасни деца. Blush

# 427
  • София
За мен е лесно до годинката и после след 3. Между 1 и 3 е най-тегавият период.

# 428
Когато забременях с второто, получих не един коментар, "ей сега всичко ще се развали, ще видиш". Много познати съвсем спонтанно ми обясняваха как второто дете било препъни камъчето в семейството. 🤷‍♀️

# 429
  • София
Ами както можем Simple Smile Вече не помня, но катоцяло момченцата са по-мрънкащи. След първото (което имах чувството,че няма да спре да реве понякога) просто си казвах "Ревеш, ревеш, но ще спреш" Simple Smile Действа и на детето, и на майката. Simple Smile Някак си като си по-спокойна, и детето по-малко мрънка.

Аз имам такова наблюдение за момиченцата. Не стане ли на тяхното, врътват се и започват да хленчат.

# 430
  • France
За мен е лесно до годинката и после след 3. Между 1 и 3 е най-тегавият период.
Съгласна съм, с тази забележка бебето да не страда от рефлукс. Монстърчето ме беше стопило първите 6 месеца. Няма такова изтощение, такова изпитание. Но от 7-8 месец до годинка и половина беше ангелче. Красиво, русо, къдрокосо ангелче. И изведнъж го тресна бебешкият пубертет. А нощно време - кошмари. Ааааааа! От тогава му е този прякор.

# 431
  • София
Да, третата дъщеря беше с рефлукс. Налагаше се да я разнасям на ръце първите месеци, за да не повърне и да се задуши. Когато започна да стои седнала, тогава си отдъхнах.

# 432
  • София
При мен една позната се възхити как слагам сина си и той сам заспива на 6 месеца. Ей, направо го урочаса, все едно му каза: "Дръж вашите да те приспиват по 1 час".
После, доста по-късно, вече разбираше и няколко пъти му обяснявахме как мама трябва да ходи да яде, защото не е вечеряла.
Обаче той след време: - Мамо, ти яде ли?
Аз, неподозираща какво ми се готви: - Да, ядох
Той триумфално: - Ха сега спинкай (да легна с него)

# 433
Синът ми беше с ужасен рефлукс като бебе,  вече е на почти 3 и още има проблеми с това.   Може би ако първото ми дете не беше такова по-лесно бих се намира на второ, не знам.

За братовчедите , които само при баби се виждат - напротив? Баща ми и леля са много близки (с над 5 г разлика), през уикенд се виждахме като деца, задължително за всички  празници.  И никога не сме си споделяме интересите.  Просто сме много различни като характери, иначе тя е чудесен човек, просто не си "пасваме".  Като гледам в коментарите - и при братя и сестри се случва Simple Smile

# 434
Да, разбрахме, че като станат на 2г и 4г си играят заедно и се водят заедно на ДГ, ама какво се случва ПРЕДИ ТОВА?
Иначе за мен разлика 5-7 години ми се вижда идеална. Голямото вече е самостоятелно от към елементарно обгиржване, че даже може и да наглежда бебето за 10-15 мин. Ако изобщо се реша на второ, ще бъде в този период.

Като са с по-голяма разлика също си има положителни страни, например голямото помага с грижата за малкото. Особено ако е момиче-те обожават да помагат и обгрижват- бебето им е направо жива кукла. Но това да оставиш детето си само̀, защото не било лесно и не ти се занимавало, ми се струва малко несериозно. Веднъж си станал родител и лесно няма. Ако някой търси лесното, то сигурно е да си живееш изобщо без деца.  Да родиш още едно си е инвестиция в бъдещето-добре е за другото дете, и за родителите в дългосрочен план. Всичко се случва в живота. Ако нещо се случи с единственото дете, оставяш без опора, без дете.
А и за мен лично бременността и раждането бяха невероятни изживявания и веднага исках да ги повторя и потретя.  Това да създадеш живот, да живееш в трепетно очакване да си видиш рожбата е  просто неуписуемо щастие. А и те са толкова различни , самото любопитство как ще се вплетат гените ни и този път ме кара да искам поне още едно… Естествено всяка жена си има свои разбирания, но това са моите… Важното е децата си да са здрави, а колко са, това си е ваше решение.

Общи условия

Активация на акаунт