Какъв крем за лице използвате? – 20

• 83 778
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Энам, ама и етикетът е подвеждащ. До колкото помня пише да се нанася сутрин и вечер на чиста кожа. Така и направих, не бях търсила отэиви преди това в нета. Полэвах като тонер. Според мен веднъж в седмицата, след време и два примерно като се свикне, е ок. Но в началото много внимателно с тоя продукт. Четох после колко кожи е съсипал. 😄

# 661
  • София
Гликоловата киселина не е моята , нито на Пикси, нито на ТО тониците ми действат добре. Аз също се изпъпчвам от тях при все, че през вечер ги ползвах.

# 662
Преди време и аз го бях поръчала с голям ентусиазъм... Еми не ми се отрази добре, дразнеше ми на кожата, не си спомням добре ни май и аз имах пъпки. Ползвах го веднъж седмично, не е било често. След него не съм взимала друга гликолова киселина. Не знам дали проблемът ми е бил с нея или конкретно с тази на Пикси.

# 663
И аз от крема с гликолова си натуших кожната бариера, затова го пилзвам пестеливо 1-2 пъти седмично.

# 664
В обгрижването на кожата са нужни само три неща - добро измивно средство, добър хидратант и добра слънцезащита.
Това с измивното средство не е сигурно. Основателят на Deciem беше много против измивните средства и твърдеше, че най-здрави кожи имат хората в най-бедните държави, където си мият лицата само с вода.
Освен слънцезащитата, другите най- важни неща са витамин Ц и ретиноидите. Последните са единствените, които не само могат да спрат признаците на стареене, но и да върнат времето в състоянието на кожата. Освен много четено и изпитано е това, не просто теория.
А хидратантът е само хидратант. Той не прави нищо особено. Влажният въздух върши същата работа, който живее на влажно място знае.

# 665
Е, измивното средство се ползва за измиване на грима вечер или слънцезащитата, ако няма грим. Само с вода няма как да стане. Естествено, че не  се търкаш сутрин, обед и вечер. Под добро измивно се има предвид подходящ, неизсушаващ гел вместо сапун на пример.

За хидратанта - да, не прави. Затова съм писала, че тези неща са задължителните и от там насетне всеки ползва според нуждите изброеното от теб - ретиноли, витамини, киселини и т.н. Това е специфична грижа и не всеки, понася всичко - ето аз се изприщвам от серума с ниацинамид, дъщеря ми си оправи лицето с него. Но и двете ползваме хидратант. Не става да се лъснеш с гликолова и да не сложиш хидратант и т.н.

Софт, чела си, но не си ми разбрала поста.

Иначе е така, премиването на кожата е доста опасно. Физическото ексфолиране пък съвсем, а има много фенове.

Последна редакция: ср, 29 сеп 2021, 08:24 от Iseis

# 666
Гликоловата киселина се използва единствено и само при нужда, тъй като е силен продукт. А под нужда се разбира - белези, неравности по кожата, загрубяла кожа в следствие на излагане на слънце или работа. Един вид - трябва да има какво да се ексфолира и премахне. Ако кожата няма видими "дефекти", няма да има ефект. Затова сте получили неприятни реакции.

Витамин C е подходящ за премахване на петна или сивкав тен, ако кожата няма такива проблеми - не е необходимо да се използва. С ретинолите е същата работа. Те са по-подходящи за мазни и "тежки" кожи. Суха и чувствителна кожа трудно ще понесе продукта. Особено по-концентрираните форми на веществото. Затова има и толкова хора, които получават странични реакции от него.

И това твърдение, което беше, че хората от "бедните" страни имали по-хубава кожа, и че нямаш нужда от измиване на лицето.... Просто...Не се хващайте на всичко, което прочетете. Проявявайте малко критично мислене към всяка една информация. Simple Smile

# 667
Това не е така. Някои хора не чакат да получат дефекти, а полэват теэи активни съставки эа предотвратяване на такива. След като ми се иэчисти кожата, не чакам да получа груба кожа или петна на 40... по-скоро предотвратявам максимално чреэ режима си. Киселините, витамините и т.н. не са само способ эа премахване на нещо, по-скпро са эа предпаэване от появата на проблеми.

Освен това мнението эа бедните страни по-горе е раэпространено эаради ,, палео режима", с който някои хора с акне се опитват да се иэлекуват и успяват. Той е 2 седмици да не си миеш лицето, дори с вода, след това само с вода. Естествено тогава не може да се гримираш, не е нужно дори да полэваш крем. Според едно мнение това въэстановява киселинната бариера на кожата и тя отново е в състояние да се эащитава сама. Эатова и се твърди, че в бедните страни, където хоратс не полэват нищо, имат по-эдрави кожи. Те не прецакват кожата си с иэмивни с високо пх и др. продукти, а и се хранят така, че да не получават проблеми. Това е мнение и някои хора вярват в него. Эа мен може да е адекватно според обстоятелствата. Эа моите обстовтелства не е.

Последна редакция: ср, 29 сеп 2021, 09:27 от snowwhite12

# 668
  • на последния етаж
Ползвали ли сте маската с тиква на The Body Shop? Какви впечатления имате (особено тези с по-суха и чувствителна кожа)?
https://www.thebodyshop.bg/kozmetika-za-lice/maski-za-lice/maska … va-in-shower-2966

# 669
Последно и спирам, защото явно всеки си чете, каквото иска - активните съставки просто не са задължителни. Да, хубаво е да се ползват, да те са тези, които реално правят нещо, но може да се мине и без тях. Освен това са различни за всеки, в зависимост от таргет, от поносимост, пт сезон, ако щете.
Все едно ми е кой какво ползва, аз за кожата си се консултирам с дерматолог и се интересувам и ровя сама. Не се хвърлям да пробвам всичко, което е голямата работа обаче.

# 670
Би ли споделила какви проблеми имаш и какво ти е изписал дерматологът?

# 671
Обаче маркетинг стратегиите на козметичните компании си работят безотказно. Grinning

Мисля, че се получава добра дискусия Simple Smile
... Не скачам на никого, просто начинът ми на изразяване е такъв. Не ми е целта да обидя или засегна някого също.

Ето и моята "кожна" история максимално кратко и защо не съм привърженик на "силни" козметични продукти:

Аз също имах ужасно акне и в момента, в който престанах да използвам агресивни продукти за "лечението" му - кожата ми се нормализира. Най-неприятна реакция бях получила от предписан "ретин–а" от лекар. За периода дори не искам да се сещам. Получавала съм също гадни обриви и от продукт на Neostrata, също с високо съдържание на витамин А.
А двете най-абсурдни неща, които са ми били изписани от дерматолог бяха тоник с розова вода и абразивен ексфолиант на Neutrogena. И то точно, когато кожата ми беше най-възпалена. Също правя уточнението, че проблемът с акнето не беше здравословен, от лоша хигиена или навици. Беше ме ударил късен пубертет, защото в периода с пъпките и порастнах на ръст, и цялото тяло ми се промени (около 18-20 годишна съм била).

Като цяло на дневният ми режим през последните 5-6 години залагах на матиращи кремове, тъй като се гримирах постоянно, и хидратиращи околоочни кремове. А вечер използвах кремове или с охлювена слуз (знам че за много хора е неприятно), или салицилова киселина, или с ретинол, или ретинил палмитат (двата най-леки варианта на витамин А). Нищо повече. И кожата ми е в добро състояние. Далеч от перфектно, но от години не ми се налага да мисля за обриви, лющене и акне. Излиза ми някоя и друга пъпка чат-пат, но нищо повече.

Последната година наблегнах на висока слънцезащита, защото правя процедури за махане на белезите от акнето и не ми е комфортно постоянно да си променям дневната грижа,  защото я кожата е суха, я е нормална, после пак суха и става сложно. Grinning Като приключа с процедурите след няколко месеца, пак се връщам към стандарния ми режим.

Като върна лентата, най-голямата ми грешка беше, че първоначално, когато ми излезнаха пъпките (които дори не  бяха толкова много и толкова зле) се юрнах да експериментирам с козметика. Оттам стана ужасен затворен кръг, от който ми беше супер трудно да излезна години наред. И двама от лекарите, при които ходих също допринесоха за влошаването, и това, че всеки се спукваше да ми дава акъл... А то колко лесно било всичко, в действителност.Simple Smile

# 672
Бихте ли препоръчали продукти с ретинол. Имам точно мазна и тежка кожа, с пъпки 😂 За да е пълна веселбата !

# 673
  • София
Аз съм доволна от това: https://douglas.bg/revox-b77-just-retinol-rejuvenating-toner-56962 ( даже е намалено в момента). Слагам при вечерната рутина след измито лице. Бях се изпъпчила заради маските и това доста ми помогна. Доста бързо ги пресушава.

# 674
Бихте ли препоръчали продукти с ретинол. Имам точно мазна и тежка кожа, с пъпки 😂 За да е пълна веселбата !
Ретинолите на The Drunk Elephant и Paula's choice. Хубави отзиви има и за Medik8, но тях не съм ги ползвала.

Последна редакция: ср, 29 сеп 2021, 15:40 от tuali

Общи условия

Активация на акаунт