Какъв крем за лице използвате? – 20

• 83 928
  • 736
  •   2
Отговори
# 435
Моля, тогава за препоръки за ретинолови серуми?
А, ДХ3, какви са тези киселини,как се ползват?
Има ги в продукти съчетани,самостоятелни: азелаинова -(Скинорен съм ползвала), чисти( The ordinary в момента).
Глюколов тоник, млечна на The ordinary
Глюколов крем на Avant
Вит.Ц различни концентрации на The ordinary, серията на Дева
AHA-BHA киселини на The Ordinary, Дева
Ретинол на  The Ordinary
Ползвам кремове в ретинол(Лореал)
също и медицински крем с третиноин, но тези са много силни и трябва да се пилзват след внимателно четене за протокола.
Продукти с такива субстанции има много, аз купувам такива под ръка, че не обичам онлайн.

# 436
На мен вит Ц серуми не ми помагат особено срщеу петна. Леко избистряне на тена и изглаждане текстурата на кожата да, но петна от слънце или белези ми избледняват само от яки ретинолови серуми.
+1.Добавям и ползване на киселини(азелаинова, гликолова…)
Да, да, да! Особено гликоловата много добре ми се отразява ❤️

Мира, моите лични фаворити са  ретинолите на Paula's choice 1% който е и The Drunk Elephant - A Passioni.
Гликоловия тоник на The Ordinary. И гликоловата маска Sukari Babyfacial на The Drunk Elephant.
Genifique Lancome серума също не е лош, май е с някакви гликолови к-ни и той, но не е агресивен изобщо.

# 437
На мен вит Ц серуми не ми помагат особено срщеу петна. Леко избистряне на тена и изглаждане текстурата на кожата да, но петна от слънце или белези ми избледняват само от яки ретинолови серуми.
+1.Добавям и ползване на киселини(азелаинова, гликолова…)
Да, да, да! Особено гликоловата много добре ми се отразява ❤
Между другото и двете ми се отразяват добре, след като мъчих третиноин няколко години.Явно точно тези продукти са ми ок.

# 438
За околоочен крем - любимец ми е Clinique all about eyes rich. Вчера си поръчах втора опаковка. И аз кърмя в момента и ми помага много с признаците на умора от недоспиване. Другото, което ползвам в момента и ми харесва за лятото, защото е лек, е бустер серума на Виши. Но аз съм на 29, не знам за вашата кожа дали ще е достатъчен Simple Smile

# 439
Забрави за киселини, ретинол и производните му щом си бременна. Засега наблегни на слънцезащита.

# 440
  • София
Забрави за киселини, ретинол и производните му щом си бременна. Засега наблегни на слънцезащита.
Оппа нещо доста полезно...... А защо не трябва да се ползват?

# 441
  • София
То по-скоро се избягва ако кърмиш, а не толкова като си бременна.

# 442
Оппа нещо доста полезно...... А защо не трябва да се ползват?

Защото няма достатъчно данни, че са безвредни. Вит А (ретинолите) в големи количества е вреден за бременни и кърмещи. От кремовете не че се усвоява кой знае колко голямо количество през кожата, но все пак няма достатъчно научни данни, да се докаже и че е напълно безвредно.
За киселините не помня какъв точно беше случая, но също не се препоръчват агресивни такива.

Последна редакция: чт, 19 авг 2021, 15:33 от tuali

# 443
Привет! 🤗
И на мен ми се иска да пробвам нещо за петна по лицето.
Въпросът ми е: случвало ли ви се е проблемът да се задълбочи, вместо да изчезнат?

# 444
Аз навсякъде попадам на информация, че ретинола и производните му категорично трябва да се избягват. Дори салициловата киселина трябва да е в минимални количества, под 2 %. Киселините правят кожата фото чувствителна. Има достатъчно източници, дерматолог ми е казвал, че нищо не може да се направи за петната в тези периоди.

# 445
  • София
Аз навсякъде попадам на информация, че ретинола и производните му категорично трябва да се избягват. Дори салициловата киселина трябва да е в минимални количества, под 2 %. Има достатъчно източници, дерматолог ми е казвал, че нищо не може да се направи за петната в тези периоди.

Кога да се избягва ретинола?

# 446
Пробвах тестер от този крем, от козметичката ми , с 8% разтвор на гликолова киселина. Мисля есента да си го взема , досега не съм позлвала тази киселина.
https://proderma-eu.com/light-ceutic-40ml.html

# 447
Да, за бременни не е добре да се ползват продукти с киселини. Аз понеже обожавам киселините, бях много притеснена като бременна на какво ще заприличам без тях. Но от хормоните бях с много хубава кожа тогава. Четох много и общо взето пише точно това, че няма доказателства, че са безвредни за плода. Освен това не се знае как ще реагира кожата предвид бушуващите хормони.

# 448
Аз навсякъде попадам на информация, че ретинола и производните му категорично трябва да се избягват. Дори салициловата киселина трябва да е в минимални количества, под 2 %. Има достатъчно източници, дерматолог ми е казвал, че нищо не може да се направи за петната в тези периоди.

Кога да се избягва ретинола?
По време на бременност и кърмене.

# 449
Пробвах тестер от този крем, от козметичката ми , с 8% разтвор на гликолова киселина. Мисля есента да си го взема , досега не съм позлвала тази киселина.
https://proderma-eu.com/light-ceutic-40ml.html

Вашата кожа каква е, дали е подходящ за чувствителна кожа. Много добре ми изглежда крема. Ще го пробвам и аз есента Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт