Какъв крем за лице използвате? – 20

• 83 923
  • 736
  •   2
Отговори
# 450
И аз моля за повече информация за киселините. Какво ще препоръчате на "първокласник", имам по някоя пъпка покрай цикъл, пори, черни точки. Правех си при козметик преди да забременея, кожата ставаше много хубава. Но какво мога да ползвам у дома, колко често и как да го комбинирам
П.п. детето вече е на 2, не кърмя

# 451
  • София
Аз ползвам Ретинол и Ниацинамид. Имах проблем с избиване на пъпчици около устата и брадата заради маските. В край на сметка дали на късмет или не козметичката ми ги препоръча и си паснахме идеално. Иначе за през деня слагам дневен крем и слънцезащита 50 фактор.

# 452
Пробвах тестер от този крем, от козметичката ми , с 8% разтвор на гликолова киселина. Мисля есента да си го взема , досега не съм позлвала тази киселина.
https://proderma-eu.com/light-ceutic-40ml.html

Вашата кожа каква е, дали е подходящ за чувствителна кожа. Много добре ми изглежда крема. Ще го пробвам и аз есента Simple Smile
С мазна, плътна  кожа съм,  с пори и черни точки, на 46г. Кремът ми понесе добре, очаквах пресушаване и белене на кожата по носа и челото заради гликоловата киселина, но за 4 -5 дни ,през които  го тествах нямаше такава реакция.

# 453
Така, lactic acid, понеже не знам името на български,  киселина, която  по- леко ексфолира кожата. По-добре действа на по сухите кожи. Бих започнала два-три пъти седмично. Ретиноли с 1% не бих препоръчала на хора, които изобщо не са ползвали. Салицилова киселина помага при по акнетичните кожи. Mandelic acid също помага, ако имате по-мазна кожа. Ако искате да започнете с ретинол, и не сте пробвали до сега, medik8 имат crystal retinal 1, или пък the ordinary grenative retinoid, коийто е в squalane, Neutrogena rapid cream, la roche posay имат ретиноли, avene също. Първо по няколко пъти седмично, ако кожата Ви е чувствителна може да ползвате крем преди ретинола. Нициниамид и azealic acid, особено нициниамида е чуден, помагат за петна.  Има много информация за киселините, препоръки, кое как да се използва.

# 454
Lactic acid - млечна киселина

# 455
По повод за петната по време на бременност - на мен ми бяха излязли по скулите и други части на тялото, но след като родих, се повечето се махнаха сами.
Ниацинамид може ли да се използва по време на кърмене?

# 456
Благодаря на всички отзовали се:)
Засега ползвам само слънцезащита, но се услушвам за зимните месеци с какво да третирам ИЛИ когато спра да кърмя.
Като цяло нямам опит с киселини и ми се ще да пробвам нещо "по-безобидно и универсално", че от незнание да не си навлека по-сериозни проблеми.
Вече съм в 9-я месец и в началото много се притеснявах как ще се развият нещата с пигментните петна, но за момента положението е съвсем добре, появилите се са основно по моя вина - непроверен крем или мързел да се намажа, ако излизам за малко.
Със суха кожа съм иначе, продуктите на Клиник използвам зимата, но нямам опит със серуми, че последния който ползвах (PharmaHyaluron) ми докара страхотни пъпки и вече съм много предпазлива по отношение на тях.

# 457
По повод за петната по време на бременност - на мен ми бяха излязли по скулите и други части на тялото, но след като родих, се повечето се махнаха сами.
Ниацинамид може ли да се използва по време на кърмене?
Може и при бременност, и при кърмене

# 458
  • София
Здравейте, бихте ли ми препоръчали крем за лице със слънцезащита и да е подходящ за чувствителна кожа. За последните 2 месеца си закупих няколко (главно на козметични марки, предлагани в аптеките), от които или получих алергия, или бяха с гъста текстура, не попиваха и оставяха бял слой върху кожата на лицето.

# 459
  • София
Здравейте, бихте ли ми препоръчали крем за лице със слънцезащита и да е подходящ за чувствителна кожа. За последните 2 месеца си закупих няколко (главно на козметични марки, предлагани в аптеките), от които или получих алергия, или бяха с гъста текстура, не попиваха и оставяха бял слой върху кожата на лицето.

Мен козметичката ми препоръча ето този крем, защото моята кожа също е чувствителна: https://www.aptekapromahon.com/medisei-panthenol-extra-day-cream … 50ml-p-32575.html

Не намирам само крема обаче... Иначе е с SPF 15 и хидратира и попива бързо при мен.

# 460
  • София

Мен козметичката ми препоръча ето този крем, защото моята кожа също е чувствителна: https://www.aptekapromahon.com/medisei-panthenol-extra-day-cream … 50ml-p-32575.html

Не намирам само крема обаче... Иначе е с SPF 15 и хидратира и попива бързо при мен.
Благодаря за препоръката, но аз търся фактор 30 или 50, защото в началото на лятото изгорях и ми се появиха кафяви петна, за които четох, че трябва да използвам избелващи кремове, но те не са препоръчителни за летния сезон

# 461
Avene B Protect, 50SPF, тониран. Uriage имат аналогичен продукт, също е много добър.
Smashbox също има тониран хидратант, който стои перфектно на кожата, казва се Halo, но е само 25 SPF

# 462
Здравейте, мили мами! Тази година правя 25г., с наследствена купероза съм, и капсулирани комедони на брадичката и горната уста. Кожата ми е комбинирана, и свръхчувствителна. След лечение с кортикостероиди - лицето ми рухна. Станало е супер капризно, финни линии, лъщене, петна, акне...абе всичко да иска човек. Търся си нощен крем за хидратация. В рутината си ползвам:
- измивен гел на Vichy Normaderm само сутрин
- мицеларна вода Eucerin Dermo Pure преди грим; и за самото му сваляне преди гелът
- SPF на Eucerin мисля че 30ти фактор
- и доскоро light gel lotion на CeraVe, който е подходящ и за тяло

Търся нещо без аромати и парабени, некомедогенно. Благодаря ви предварително! ✨

# 463
Аз бих си купила крем и слънцезащута отделно.

# 464
Най-добре, да. И серум 😄

Общи условия

Активация на акаунт