Евровизия (Тема 26 - II) Rotterdam 2021 Openup

• 34 289
  • 1 397
  •   1
Отговори
# 345
За Виктория съм, но песента малко ме притеснява, че беше най-бавната и нямаше припев. Дано се класира за финала, де, има много красив глас.

# 346
Повече ми напомня на Кристиян Костов, отколкото на Дънкан Лорънс. 🙂

Като структура на песента е  чопната  тази на Дънкан Лорънс,  особено в припева.

Аз гласувах и с СМС, и през мобилното приложение (където пак го праща като СМС) за естонската песен и много смешно ми стана, че в момента, в който кликнаx VOTE и се появи прозорец, в който естонецът започна да благодари с песен... Изпя кратка фраза от неговата песен, но с променен текст, в който изразява благодарност, хахаха

# 347
Не мога да си обясня какво се случва на тази Евровизия. Песните тази година са потресаващи...пълни бози. Има около 10, които са приемливи, но за категоричен фаворит не може да се говори. А конкурсът през 2019 година беше много добър и конкурентен. Confused

# 348
Ако Виктория не се класира предполагам, че ще изпадне в дълбока депресия..изглежда ми доста лабилна. Може и да се дължи на личната им драма с баща ѝ.
Лично аз едва я издържам тази песен. Миналогодишната повече ми допадаше. Но ме дразни много копирането на Айлиш. Има такъв потенциал това момиче..и...нищо.
Харесаха ми Финландия, Гърция и Дания. Супер нетепични за вкуса ми, ама нещо ми допаднаха. Гръцката имаше нещо кечи и може би затова, а Дания ми напомня за любимата ми музика от 80.
Като цяло по-слабият полуфинал е тази вечер. Мисля, че нашето момиче има голям шанс да се класира все пак. Въпреки песента, има прекрасен глас.

# 349
  • DE
Леле, това ли е фаворизираната Франция, ужас.

# 350
Финал за България! 🇧🇬

# 351
Браво!! Класирахме се🙂

# 352
Мале, мале.... как може да се класират Сърбия, Албания, Гърция, Молдова с тия тъпи песни, а да не продължават Чехия, Естония, Грузия, Дания, Полша...

# 353
  • София
Честито на България!
Честито на Виктория!

# 354
Нямаше изненади за мен тази вечер.
На първия полуфинал ме изненада отпадането на Хърватия. Една от най-гледаните песни беше, но явно журито не ги е харесало.
Русия се класира с много смотана песен, но това не ме учудва. Те винаги се класират каквото и да пратят.
Отпадането на Румънката не ме изненада след като чух изпълнението на живо. Прекалено много движения имаше и не успя да се фокусира върху пеенето.
Нашето момиче го изигра по-умно и си седеше на едно място през повечето време.

# 355
Искаше ми се Австрия да се класира вместо Молдова...другите класирани не ме изненадват! Радвам се, че обявиха България трета, а не десета като Финландия! 🙏
Роксен беше и с много странна рокля (все пак, искаше ми се да се класира заедно с Хърватия)...

Последна редакция: пт, 21 май 2021, 01:40 от dolce miele

# 356
Русия се класира с много смотана песен, но това не ме учудва. Те винаги се класират каквото и да пратят.
Точно... каквато и глупистика да е руската песен, винаги се класира. Във всички бивши СССР републики има определен процент руснаци, например в прибалтийските (Литва, Латвия, Естония) 10% са руснаци. Те гласуват за руската песен, колкото и тъпа да е тя. Просто от патриотични чувства Grinning
Същото е и със сръбската песен... , освен бившите юго-републики, че гласуват, ами и сърбите в Австрия и Швейцария, които са доста. Албанци също има много в Западна Европа и в Гърция. Затова беше измислена схемата 50/50   жури/зрители, та да успее да парира малко този СМС вот, който е предимно на гастербайтерски и етнически принцип.
Изкефих се, че исландците и финландците продължават...

Ще видим резултатите от полуфиналите в неделя. Според мен на последно място е Латвия.

# 357
И аз очаквах Австрия да се класира, Чехия също. Португалия не ми допадаше, но днес ми хареса и се изненадах. Като цяло Виктория беше добре, в началото направи разни мимики, сигурно от напрежение. Доста голям контраст се получи след Виктория - Финландия.

# 358
Радвам се, че обявиха България трета, а не десета като Финландия! 🙏
Да, но щом ги казват разбъркано, на случаен принцип... кой знае как е класираана... може и на първо място да е била, както Кристиан Костов беше първи в неговия полуфинал. Who knows....
А пък Equinox бяха седми на полуфинала и 14-и на финала....

# 359
Четвърти пореден финал. Никак не е зле, особено ако си спомним как години наред дори и той беше мираж, подобно на  класиране на националите на Мондиал 😀
Така че по - добре малко да охладим емоциите откъм високи очаквания.
Моята прогноза е 6 - то място, дано бъде опровергана с положителен знак.

Общи условия

Активация на акаунт