Евровизия (Тема 26 - II) Rotterdam 2021 Openup

• 34 258
  • 1 397
  •   1
Отговори
# 420
Защото са държавите основателки на конкурса.

# 421
Защото са държавите основателки на конкурса и на тях по право им се полага да участват на финал + държавата домакин.

# 422
Гледах само вчерашния полуфинал. Не знам как е било във вторник, но някое държави май не приемат конкурса особено сериозно. Например Англия въпреки гарантирания финал, най-редовно се представят с разни супер посредствени изпълнения.
Вчера ме впечатлиха само португалците и швейцареца. Исландците бяха свежи, но в повече им беше лигнята. Финландците нещо се правят на Лимп Бизкит. Грузинеца яко краднал от Пинк Флойд, но за разлика от тях ме приспа.
Вики така и не мога да я възприема с този нов маниер на пеене, но явна това е модно сега. Все пак ще й стискам палци.
Това, което чух от французойката ми се стори доста интригуващо. Все си мисля, че тя ще е едната сериозна претендентка.

# 423
Явно сребристото е доста модерен евровизионен цвят тази година 🤭
Diziler,
Скрит текст:
няма как да видя брой гледания на песни които изобщо не си пускам, камо ли да ги запомня 😉 A GUIGO си я слушам многократно през деня (от youtube), супер лесно помня числа и физиономии, така че ми се получава естествено и без грам усилие. 🙂
Просто за сведение:
Виктория- Getting up is getting old (написана 2019 г): Били Айлиш- Getting older (ще излезе към края на юли месец 2021 г.). 😉
Изпълнението на швейцарецът беше перфектно вокално, но на мен нещо ми липсва. Звучи ми без емоция, студено, стерилно някак. И стейджингът според мен не пасва добре на песента, а и костюмът му ми е too much. Thinking
Гърция щеше да ми харесва визуално повече без "невиждания им досега" стейджинг- с видими танцьори вместо само някакви движещи се дрехи 🙂

# 424

Клип със страните , които никога не са печелили. Не знаех, че и Мароко някога са участвали.
Много страни има, които изобщо не са печелили и такива, които доста често печелят, като Германия например.

Как така песента на Виктория е написана 2019, не трябва ли да е написана минимум 9 месеца преди конкурса?
А песента на Айлиш я слушах наскоро в ютуб. Нямам идея кога е написана.

Последна редакция: пт, 21 май 2021, 14:44 от BaDBluEeYeS

# 425
Фестивал в който се хомосексуалността е издигната на пиедестал. Много модерно в момента. Швейцарската песен беше най-хубава според мен. Това е моето мнение за евровизия

# 426
От швейцарската песен запомних само странните движения на певеца (не мога да ги нарека танц. Grinning)

# 427
  • DE
Още се чудя за швецареца, скучна балада със скучна сценография. Клипа беше въздействащ, но на сцената ми е една от 12345... балади.

# 428
  • Radnevo

Клип със страните , които никога не са печелили. Не знаех, че и Мароко някога са участвали.
Много страни има, които изобщо не са печелили и такива, които доста често печелят, като Германия например.

Как така песента на Виктория е написана 2019, не трябва ли да е написана минимум 9 месеца преди конкурса?
А песента на Айлиш я слушах наскоро в ютуб. Нямам идея кога е написана.

Не трябва да е реализирана, а може да е написана и преди 10 години. Песента на Вики една от създадените на лагерите 2019та.

# 429
  • Варна
От швейцарската песен запомних само странните движения на певеца (не мога да ги нарека танц. Grinning)
Пък аз от неговия костюм,кой ли го е облякъл(запасал) така ..нарочно ли е?SatisfiedSatisfied

Относно песента на Кристиан Костов- невероятна песен ,страхотна техника и владеене на глас!
С тази песен ,на тази Евровизия , със сигурност щеше да е победител,можеше да ги сложи всичките в малкия си джоб.Голям талант ,с главна буква!
Още не мога да повярва и ми е много мъчно ,че  не спечели..пустия португалец..

# 430
Здравейте! Така и не разбрах защо има държави, които са автоматично на финал... Някой може ли да обясни?

До 2007 вкл. на финала участваха автоматично 10-те песни, които предишната година са се класирали от първо до десето място + Биг 5 (държавите, основали конкурса през 1956), общо към 15 песни, в зависимост дали има съвпадения с челната десетка и Биг 5.. А останалите 10 песни на финала вече минаваха през ситото на един единствен полуфинал. От 2008 полуфиналите са станали 2... и това, че Елица и Стунджи ни класираха на пето място и гарантираха участието ни на финала... вече не важеше. Трябваше да се преборим и ние на полуфинал, но фалшивата Йоанна Драгнева не можа да ни класира.  Днес ги гледам по БНТ1... тоя от Дийп зоун как хвали песента им, с горящи грамофони, диджей-акробат... абе кажи за фалшивата певица, с която излязохте, не говори за грамофоните

и една песен на Босна и Херцеговина, не се сещам заглавието (Голубе...)

# 431
Фестивал в който се хомосексуалността е издигната на пиедестал.

Това не го разбрах.

# 432
Дааа, и аз се чудех кой го е "запасал" така швейцарецът... 🤭 Прилича ми на балон, оптически този костюм го прави да изглежда с коремче... 🤔

Скрит текст:
ОМГ 🙄🙄🙄 Тази песен на Били я издържах стоически до 1:47 мин където вече не се въздържах и я спрях. Не знам какво трябва да съм изпила, за да слушам подобно нещо 👎👎👎
Diziler, че ти наистина ли очакваше да кажат нещо лошо за пеенето на Йоана? 😉

# 433
Йоана не напусна ли Дийп зоун малко след участието им на Евровизия?

# 434
Тя май не беше официално в Дийп Зоун, а  featuring ... Винаги са Deep Zone feat. ... някоя различна вокалистка.

Diziler, че ти наистина ли очакваше да кажат нещо лошо за пеенето на Йоана? 😉

То всичко е навързано. Майка й работи от много години в БНТ, това е Розмари Драгнева. Ако чувате женски глас в авторекламите на БНТ, това е нейният... Същата Розмари беше години наред в българското жури на Евровизия. Което вече абсолютно се вписва в шуро-баджо действителността на БНТ.  Сами си отговорете как точно избраха Йоанна и Дийп Зоун да представят България. А после самата Йоанна беше вече служител в БНТ, води предавания... Пробва се като общински съветник от ГЕРБ, видя се, че не става. Пробва се и като музикант (без да има муз. образование) - не става. Но със самочувствие до Луната.

Общи условия

Активация на акаунт