На море в Гърция 2021 - I

• 63 211
  • 763
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Вероятно ще се правят, защото има хора, които се заразяват повторно въпреки, че нямат толкова изразена симптоматика. Според и тази година нещата ще се променят с дни и ми изглежда адски несигурно!

# 481
Имам тест с много антитела. Но кой разбира кога съм прекарала вируса и кому е нужно след като резултатът ми е с двойно по-висок от тези, които са имунизирани ?
Не разбирам.
Не можете да влезете с тест за антитела. Разбирането тук няма нищо общо, такива са изискванията на приемащата държава.

# 482
Имам тест с много антитела. Но кой разбира кога съм прекарала вируса и кому е нужно след като резултатът ми е с двойно по-висок от тези, които са имунизирани ?
Не разбирам.
Не можете да влезете с тест за антитела. Разбирането тук няма нищо общо, такива са изискванията на приемащата държава.
А текста в скобите за не по/рано от 2 месеца и по-късно от 9 за какво е ? Моля разяснете ми, не го казвам иронично.

# 483
Разяснявано е вече в темата - трябва да имате положителен PCR (преведен на английски или друг от шест споменати езика, българският не е сред тях), най-рано 9 месеца и най-късно 2 месеца преди пътуването. Срокът се отнася за това. Антитела не се гледат.

# 484
Параход, цитат от статията : До преди няколко дни съобщение на българското Външно министерство гласеше, че българските граждани, преболедували COVID-19, могат да влизат в Гърция със свидетелство за придобити антитела вследствие на прекаран коронавирус (ако минали поне 2 месеца след края на заболяването и не повече от 9 месеца от него)
От тук идва объркването на потребителката, а това просто не е вярно.

# 485
Да, в много български медии беше написано грешно, включително в сайта на Външно (после се поправиха). Затова е и коментирано подробно в темата, достатъчно е да се прочетат 2-3 стр. назад.

П.П. Линка го оправих, защото никой няма полза да се мултиплицира тази изначално погрешна информация.

# 486
  • Бургас
Офф сега ми се отщя почивка в Гърция + това, че учениците до шести клас в който е дъщеря ми ще са на училище до края на юни. Единствена ни възможност за гръцко моренце беше след 15.06 до края на месеца. Сега ми се развали настроението.

# 487
Офф сега ми се отщя почивка в Гърция + това, че учениците до шести клас в който е дъщеря ми ще са на училище до края на юни. Единствена ни възможност за гръцко моренце беше след 15.06 до края на месеца. Сега ми се развали настроението.

И на мен ми се скапа настроението.
Стоим на тръни ще приемат, ли антигенния тест за влизане в Гърция...
В противен случай се обезмисля цялата ни организация.
Ще летим до Закинтос на 01.07 и не мога да разбера за там ще има, ли допълнителни рестрикции.
6 възрастни сме ваксинирани, но на децата трябва да правим PCR-и,
което изобщо не ми се нрави....

# 488
Не е гаранция. Попитайтв конкретно във вашето упилище. Ако не е прекъсван учебния процес, ще има занимания по ибтереси и те са общо взето пожекателни.

# 489
Офтопик е за тази тема, но цитирам МОН от днес.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=29051264897659 … =1557953497816581

# 490
Violence, nellyli и Параход, благодаря Blush
Violence, кои са малките, закътани плажове с тюркоазени води, от които не ви се е тръгвало? На нас този тип плажове (особено ако са пясъчни и плитки) са ни любими. Огромните и дълги плажове, разбира се, са прекрасни и ще посетим и такива, но другите, за които ти говориш, са ни много повече на сърце Blush

# 491
  • Бургас
Съжалявам за спама за училището. Ще мисля по натам как да съчетаем всичко. Много сте ми полезни и Благодаря Hug

# 492
  • София
Някой знае ли как да си изкарам серификат за положителен тест като имам само на български резултатите? 🤔 Дали трябва да питам лабораторията направо? Някой да е опитвал?

Привет, това е важен въпрос и тъй като уж ще пътувам на 05.06. сериозно го подхванах. Като в неделя писах на Цибалаб следния мейл:
"Здравейте, по повод новите изисквания за пътуване в Гърция от 15.05.2021 г., а именно със сертификат или положителна диагноза по метода PCR или антиген в продължение на 2 до 9 месеца от датата на заболяването, посочена в него, който е издаден от оторизиран орган в съответствие с националното законодателство на английски, френски, немски, италиански, испански или руски език, Ви моля да прикачите в сайта и бланки, съдържащи Positive, а не само negative, както сегашните. Моля да ме информирате, ако сте въвели друг ред да получаване на такъв сертификат. Благодаря"

Не получих отговор. Но за сметка на това в сайта им вече е качена бланка и с положителен тест, а не само с отрицателен. Вероятно днес или утре отивам да си извадя и ще пише как е минало.

P.S. Сега забелязах, че качили са само положителен пср, а за антигенния стои само отрицателен. Пак писах...е, нищо, важното е, че ще стане!
АУУ. за 30 мин. стана! Браво на тях. Добре, че трябваше някой да ги подсети. Ами ако някой пътува на 16.05. какво правят....?

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 15:06 от viki_kk

# 493
Излезе заповед на Министерството на здравеопазването, според която деца до 5 години могат да влизат у нас без тестове. Влиза в сила от утре, 19 май.
Т.е. родителите с деца под тази възраст могат да пътуват спокойно от и към Гърция.

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/05/18/zapov … 54-18-05-2021.pdf

# 494
Да си гледат работата! Всичко, което се изисква е толкова нелогично. Със стар + пср може, но не и с тест за налични антитела! Като родител на дете 5г+, което не желае детето му да бъде подложено многократно на изследване, ще почивам в България и тази година. Дано това безумие приключи скоро и то не с налагане на ваксини и за бебетата, а с разум.

Общи условия

Активация на акаунт