На море в Гърция 2021 - I

• 63 210
  • 763
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
https://bnr.bg/post/101469110/barz-test-za-covid-19-za-vsichki-vlizashti-v-garcia
Бърз тест за Covid-19 за всички влизащи в Гърция
Всички, които влизат в Гърция, ще бъдат тествани на граничните пунктове за коронавирус с бърз тест, съобщават от министерството на здравеопазването.
Гърция премахна голяма част от ограничителните мерки, но това не означава безотговорност, заяви пред медиите премиерът Кириакос Мицотакис.
От днес за пътуване с ферибот се изисква документ за здравния статус на пътниците.

Накратко, освен ПСР-ите на границата пак ще се тестват всички, но поне ще е с бърз тест. Което предполага, че сигурно ще се изчаква на място за резултата, то затова ще да е бърз теста, и ако всички сте отрицателни, тогава минавате. А за ферибот ще трябва документи за пътниците, сигурно резултати от тестове от последните 72часа.

# 496
  • София
Да си гледат работата! Всичко, което се изисква е толкова нелогично. Със стар + пср може, но не и с тест за налични антитела! Като родител на дете 5г+, което не желае детето му да бъде подложено многократно на изследване, ще почивам в България и тази година. Дано това безумие приключи скоро и то не с налагане на ваксини и за бебетата, а с разум.
Защо се нервите на гърците, никъде не признават антителата. Доколкото чета, в ЕС не може да се постигне съгласие за стойностите и видовете тестове, които да се признават и затова приемат стари положителни като по-лесно.

# 497
Не се нервя на гърците, а на всички. Страшна тъпотия е всичко покрай този ковид. А специално те, след като ще бъркат в носа на всеки при влизане, защо е нужно да изискват и пср?

# 498
  • София
И аз това се чудя....

# 499
Дами, то ходенето в Гърция не е задължително, успокойте се малко.
И на мен не ми харесват много неща покрай пандемията, не само свързани с пътуванията, но - това е.

Специално антигенният тест няма никаква диагностична стойност при хора без симптоми и е шменти-капели (много често и фалшиво отрицателен при болни). Но така са решили. Вероятно и поради факта, че освен пътуващите с редовни документи, влизат и такива с фалшиви PCR/ваксинационни сертификати.

# 500
  • Варна
Не се нервя на гърците, а на всички. Страшна тъпотия е всичко покрай този ковид. А специално те, след като ще бъркат в носа на всеки при влизане, защо е нужно да изискват и пср?
Не мисля. То и миналата година си искаха PCR тест за да влезеш в Гърция, и пак доволно си тестваха на границата. Лошо няма да си защитават населението от внос на зараза, това че при нас в БГ-то миналото лято беше някакъв разграден двор не означава че и в гърция следва да е така.

# 501
само дето май ваксинационните паспорти не дават никакви предимства.., освен защита, де..., за този, който го е направил по такава причина...

# 502
  • София
само дето май ваксинационните паспорти не дават никакви предимства.., освен защита, де..., за този, който го е направил по такава причина...

Какво предимство трябва да дават? Те просто ще заместят хартийките със сертификати, ПСР, антигенни. Всичко ще е на едно място, в един код.

# 503
Не споменават, ако имаш двете ваксини, пак ли ще ти правят бърз тест? И дали въпросния тест ще е безплатен?

# 504
  • София
Тестовете, които се правят на границата ( бързите) са безплатни и не се заплащат или поне миналата не се. Съмнявам се тази година чак платени да станат.

# 505
За мен основният проблем не са толкова парите, които ще се наложи да дадем за тестове, макар никак да не са малко,а физическият дискомфорт, особено за детето. Много мои приятели пострадаха при взимане на проби за пср. На мен ми е правен само веднъж и то през устата, така че не съм имала "честта" да видя как е. Разбира се, че не е задължително да ходим в Гърция, както и където и да било другаде. В момента лудостта е навсякъде! Но обожавам да пътувам и ми е тъпо. С две думи- мрънкам си Simple Smile

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 17:31 от BettyBoop

# 506
Ами то по принцип ваксината се прави за защита от вирус, не за да ходиш на море.

Разбира се - предимства има: извън известен шанс да отнесеш безплатен антигенен при влизане в Гърция, сертификатът ти отваря вратите за свободно пътуване между островите, за обратно връщане в България и т.н. без никакви други грижи (влизащите с тест ги цакат на всяка точка).

# 507
Ами то по принцип ваксината се прави за защита от вирус, не за да ходиш на море.

Разбира се - предимства има: извън известен шанс да отнесеш безплатен антигенен при влизане в Гърция, сертификатът ти отваря вратите за свободно пътуване между островите, за обратно връщане в България и т.н. без никакви други грижи (влизащите с тест ги цакат на всяка точка).

За влизане в България сертификата за ваксиниране освобождава ли от карантина или ПСР?

# 508
# 509

Параход аз това с пътуването между островите съм го изтървала. В момента ако се влиза в Гърция с PCR и цел туризъм само на континента ли имаме право или ще може и на някой остров? По принцип Итака и Кефалония сме си намислили, но кога ще е ще решаваме в последния момент.

Общи условия

Активация на акаунт