На море в Гърция 2021 - I

• 63 245
  • 763
  •   1
Отговори
# 405
Параход, може ли да конкретизираш какво визираш под плажове, които си струват лятна почивка? Така казано, не знам какво да очаквам от плажовете на югозапад, нито от тези на северозапад, които доколкото разбирам от поста ти, не са толкова добри (освен че водата там е по-хладка). Ако посочиш и няколко плажа, които си заслужават, цена няма да имаш Joy
Относно нощувките - моята идея беше когато сме в Агиос Георгиос Пагон, да ходим на север, а когато сме в Палеокастрица - на юг (например Санта Барбара), но не знам колко време ще ни отнема пътуването във втория случай, тъй като не съм достатъчно ориентирана за разстоянията и времето за придвижване на острова. Но нощувки в Палеокастрица ми се иска да имаме, защото поне на снимки ми изглежда много живописно.

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 15:57 от Divi_86

# 406
Каквото обикновено се разбира под хубав плаж - големи, пясъчни, сравнително спокойни ивици, без тълпи англичани, с плитка и топла вода, с достатъчно свободна зона. Започват от Халикунас и Исос надолу. Най-хубавите са най на юг.

И нагоре има красиви, но или е студена водата, или англичаните са много, или има камъни (или и двете, и трите). На Палеокастрица например плажовете са колкото носна кърпичка, на Канал д'амур е г*з до г*з, и т.н.

На източния бряг са каменисти.

П.П. Сега прочетох поста по-внимателно и видях, че си писала за Санта Барбара - да, този е един от хубавите пясъчни плажове. За времето, което ще ви отнеме от Палеокастрица, можеш да провериш в Гугъл и евентуално да добавиш още малко заради натоварените пътища лятото. Зависи колко сте свикнали да пътувате на почивка, но със сигурност е над час в посока.

Палеокастрица и Агиос Георгиос Пагон са в непосредствена близост едно до друго, не е да кажеш едното на юг, а другото на север. Изборът, разбира се, е изцяло на вашето семейство, но аз лично не проумявам защо е нужно да се нощува и в двете.

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 16:03 от Параход

# 407
Тази година мисля да посетя Кокари на о. Самос. Моя приятелка скоро се върна от там и каза, че е едно прекрасно и спокойно рибарско селище, без обичайните тълпи, с невероятна красота и плаж.

# 408
Йованка, аз съм ходила в Некромантио преди повече от 29 години и спомените са ми доста романтични, но тогава определено ми хареса и много ме впечатли. Аз защото съм малко заплес разгледах малко и после влязох в църквата, в която се оказа, че изкарах доста време и ни подкараха да си тръгваме и пропуснах подземните зали, но не знам, за да не се ядосвам, или наистина е така, но казаха, че не било нищо интересно. Иначе ако си падате по археологически обекти ще ви хареса.

# 409
  • sofia
Здравейте,

Моля за препоръка за хотел/апартамент/вила на Лефкада. Иска ни се да има външен басейн и да е близо до плажа (на пешеходно разстояние) . Simple Smile

# 410
  • София
Преди две години на Корфу, началото на септември. Цени отиване до столицата, трима с комби 67 или 77 евро, пътуване 1 час. Връщане от Левкими -  47 или 57 евро. Кerkyralines пътуват. Спахме в Сидари, едни от големите курорти, точно там е каналът на влюбените. Много съм доволна от избора на място за настаняване, не беше пълно с хора септември, но по критериите преди короната. За нас пътуване от 1 час до плажа не е проблем. Ние обиколихме целия остров без да се местим, в Сидари си спахме всички нощувки. Столицата е малко далеч от тази дестинация, ходихме там на разходка 3-4  пъти - заслужава си. Стахотно градче, с невероятен сладолед. С типично венецианска атмосфера. Уникални спомени имаме. Каналът беше тъпкан, но той е само да го разгледаш, аз не бих плажувала на него. Хубав плаж с безплатни шезлонги срещу консумация има в центъра на градчето и таверната беше страхотна - Greek vilage, дори една вечер имаше ансамбъл-представление и трошихме керамични чинии. Палеокастрица е красива от високо, едно селце в планината, заслужава си оттам да се види. Иначе тесни претъпкани плажове. Вижда се за ден. За мен е безсмислено да се мъкне багаж, само за да спите там.

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 21:00 от viki_kk

# 411
Силно се надявам това лято да отворят Маказа,защото миналото лято не беше удобно целият трафик да минава през Кулата.
И аз не разбирам антителата - боледувах декември, но към вчера имам много антитела.

# 412
Добри новини...Маказа отваря до дни😊
https://trip.dir.bg/novini/gkpp-makaza-otvarya-za-turisti-do-dni

# 413
Супер. Айде сега да отменят и тестовете за децата на влизане в Гърция и после за всички прибиращите се българи .

# 414
Записвам се да ви следя за предложения.

# 415
  • София
Вижте, външно министерство си коригираха грешката, ама тайно....по-различно е от текста от вчера, а?

1) негативен резултат от тест по метода PCR, направен не по-рано от 72 часа от влизането в Гърция или

2) сертификат за ваксинация за коронавирус COVID-19 на английски, френски, немски, италиански, испански или рускки език, който е издаден от публичен орган и в съответствие със законодателството и да са изминали поне четиринадесет (14) дни от завършването на ваксинацията. Сертификатът за ваксинация включва името на лицето и вида и броя на дозите на ваксината или

3) свидетелство за преболедуване от COVID-19 или удостоверение за положителен PCR или антигенен тест за COVID-19 (два месеца след края на заболяването и до девет месеца от него) на английски, френски, немски, италиански, испански или рускки език.

ех, жалко, така се зарадвах, че ще има и антитела....

# 416
Цените на PCR-те няма ли да падат?

# 417
Цените на PRC-те няма ли да падат?
В пирогов май са 80лв...но пак е доста - за едно 3/4 членно семейство което иска да пътува...

# 418
  • София
Цените на PCR-те няма ли да падат?
Навсякъде е различно по лабораториите

# 419
  • SF
Аз така и не се научих какъв е смисилът от тези 72-часови тестове. За трите денонощия съвсем реално може да се зарази човек и тестът вече да не е актуален. Нали идеята е да се влезе в станата, без да си заразЕн и зарАзен.

Общи условия

Активация на акаунт