На море в Гърция 2021 - I

• 63 136
  • 763
  •   1
Отговори
# 615
За влизането в Бг към момента се иска тест за всички деца над 5 години.
А за влизане в Гърция ?

# 616
За влизането в Бг към момента се иска тест за всички деца над 5 години.
А за влизане в Гърция ?
https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/greece

# 617
  • София
Втори репортаж:

# 618
При връщане в България от Гърция, до 24 часа трябва да се уведоми РЗИ и да се изпрати изследването с отрицателен ПСР или антигенни тест.
Кое РЗИ се уведомява,  това в Благоевград ли и на какъв  e-mail адрес се изпраща резултатът?

Естествено, ако се влезе през друг КПП , документът трябва да се изпрати на съответното РЗИ  на чиято територия е КПП-то.
Понеже ФГ Е Кулата, затова посочих именно РЗИ Благоевград.
Не намирам съществена разлика в новата заповед.
Точка 11 от нея урежда въпросът, който зададох.
Или бъркам нещо?

Последна редакция: нд, 23 май 2021, 21:15 от patuva6ta

# 619
Всички ограничителни мерки за Гърция са продължени до 31.05.21г., поне.
Жалко, надявах се да променят броя на пътуващите в един автомобил!
Копирам връзката от сайта на външно за подробности:

не ми е ясно какво е ограничението за пътуване с един автомобил

# 620
  • София
Всички ограничителни мерки за Гърция са продължени до 31.05.21г., поне.
Жалко, надявах се да променят броя на пътуващите в един автомобил!
Копирам връзката от сайта на външно за подробности:

не ми е ясно какво е ограничението за пътуване с един автомобил
Шофьор плюс двама пътници. Ако не са от едно домакинство/семейство задължително с маски в колата. Изключение се прави за децата, те не влизат в бройката. За 7-местните тип ван, е шофьорът плюс трима пътници(ако не бъркам обаче) и важи същото за маските.

Точно влизах да редактирам:

# 621
# 622
  • SF

Шофьор плюс двама пътници. Ако не са от едно домакинство/семейство задължително с маски в колата. Изключение се прави за децата, те не влизат в бройката. За 7-местните тип ван, е шофьорът плюс трима пътници(ако не бъркам обаче) и важи същото за маските.

Това ми е много интересно как се проследява, доказва, удостоверява!
Значи, ако спим в един хотел, в една стая, на едно легло - без маски. Когато станем, закусим и се качим в колата - с маски. Щото не сме от едно доматинсво, от едно семейство, а сме си само гаджета. Или само първи братовчеди. Или само първи приятели... Акта за сключване на брак ли ще си носим?

# 623
  • Варна
Акта за сключване на брак ли ще си носим?

''Муцка кое е по близо - луната или Лондон? Луната муцка , ето вижда се , а Лондон кой го знае къде е , не се вижда ''  Simple Smile Simple Smile Simple Smile
ма ти сега и разум ли търсиш , забрави ли , че Земята е плоска Simple Smile ,  а АЙНЩАЙН  казал , че човешката глупост и вселената са безкрайни ,  второто обаче не е доказано  
 Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 624
  • Бургас
Хич не ми е спокойно, уж емоция планиране на почивка, пък една паника кое да се провери, информация, документи, ПСР-и сертификати за ваксина пък колко човека в една кола... иии безброй изисквания, които развалят хубавия привкус за почивка. И сега както го мисля дъщеря ми, която е на 12г.ще обере всички негативи. Ние със сертификат, нея ще я бъркат два пъти в нослето и на отиване и на връщане за да не е в карантина, поредната лудост. Искахме две почивки да направим една до Гърция една до Австрия последната организирана вече и сега трябва да избирам от коя почивка да лиша дъщеря ми защото не ми се иска през десет дни да и се прави ПСР:cry:. Оплаках се извинявам се, ако не е на мястото.

# 625
Хич не ми е спокойно, уж емоция планиране на почивка, пък една паника кое да се провери, информация, документи, ПСР-и сертификати за ваксина пък колко човека в една кола... иии безброй изисквания, които развалят хубавия привкус за почивка. И сега както го мисля дъщеря ми, която е на 12г.ще обере всички негативи. Ние със сертификат, нея ще я бъркат два пъти в нослето и на отиване и на връщане за да не е в карантина, поредната лудост. Искахме две почивки да направим една до Гърция една до Австрия последната организирана вече и сега трябва да избирам от коя почивка да лиша дъщеря ми защото не ми се иска през десет дни да и се прави ПСР:cry:. Оплаках се извинявам се, ако не е на мястото.
Ние затова се отказахме да пътуваме и това лято до Гърция. Не искам детето ми да страда, за да си вея аз г.. а. А да я оставим в България не ми се струва редно, оосбено при такъв тип почивка.

# 626
Не ми става ясно за маските на открито- на улицата, на плажа как стоят нещата задължителни ли са маските или само на закрито трябва да си с маска?

# 627
  • София
Маските се носят и на открито. На плажа досега не съм видяла човек с маска, но и няма много хора. Днес няма никого. От днес се променят условията за брой хора в кола - в 5 и 7 местни коли се допускат 4 възрастни - шофьор + трима пътници.

Последна редакция: пн, 24 май 2021, 09:57 от змия

# 628
  • София
Точно затова и ние няма да отидем и тази година в Гърция, съжалявам. Маски и на открито.

# 629

Шофьор плюс двама пътници. Ако не са от едно домакинство/семейство задължително с маски в колата. Изключение........

Това ми е много интересно как се проследява, доказва, удостоверява!
Значи, ако спим в един хотел, в една стая, на едно легло - без маски. Когато станем, закусим и се качим в колата - с маски. Щото не сме от едно доматинсво, от едно семейство, а сме си само гаджета. Или само първи братовчеди. Или само първи приятели... Акта за сключване на брак ли ще си носим?

Веднага ти отговарям как се доказва, то е близко до акъла:
нали си попълнила ПЛФ?
е там- последната точка е с кого пътуваш...и си писала имената на този /гадже;приятел...с когото пътуваш!/
Значи сте на един документ! Това показва , че сте едно домакинство. Wink

Общи условия

Активация на акаунт