На море в Гърция 2021 - I

• 62 826
  • 763
  •   1
Отговори
# 660
  • Бургас/София
Не, на първото КПП за влизане в Бг се редят всички коли. Там гледаха Лк, сертификатите за ваксина. Казаха ни да минем транзит през следващия пункт, след около 20-тина метра. Хората за карантина се редяха там, предполагам за РЗИ предписанията.

# 661
Някой с по-скорошни отзиви за къмпинг Thalatta? Чета, че плажа е дълбок, а сме с малки деца. Някакви по-подходящи в района има ли (макс 5-6 км), които да са плитки и без вълни?

бръз антиген задължително в лаборатория както и теста трябва да е в списъка от последната заповед на МЗ, както и да е включена информацията която е описана в заповедта, всичко това се предава принтирано на границата. Вчера минавахме с антиген тест границата за детето ( не от към Гърция, но все пак)
Oт къде се набавят тези документи? Предварително ли ги разпечатваме от някъде?

# 662
Не, на първото КПП за влизане в Бг се редят всички коли. Там гледаха Лк, сертификатите за ваксина. Казаха ни да минем транзит през следващия пункт, след около 20-тина метра. Хората за карантина се редяха там, предполагам за РЗИ предписанията.
Надявам се съвсем скоро разберат, че всичко това има огромен дискриминационен характер и прекратят с всички тези дивотии и изисквания. Просто безумие. И дори ако има двама ваксинирани родители, отново ще трябва да се редят по опашките заради изискванията за карантина за детето ли? Пълно безумие.

# 663
Някой с по-скорошни отзиви за къмпинг Thalatta? Чета, че плажа е дълбок, а сме с малки деца. Някакви по-подходящи в района има ли (макс 5-6 км), които да са плитки и без вълни?
Плажът в центъра на Каламици е плитък и идеален за деца. Около 2 км е от къмпинга. Има и други подходящи към Сикия, но е повече разстоянието.

# 664
Надявам се съвсем скоро разберат, че всичко това има огромен дискриминационен характер и прекратят с всички тези дивотии и изисквания. Просто безумие. И дори ако има двама ваксинирани родители, отново ще трябва да се редят по опашките заради изискванията за карантина за детето ли? Пълно безумие.
Ние се прибрахме днес не от Гърция, под карантина поставиха само двамата с мъжа ми. Митничарите, ако влизаш в бг без тест, предават паспортите на тези от РЗИ. Там те въвеждат в системата и пускат електронна карантина, разписваш се на таблета, посочваш адрес за карантината и телефон. Връщат ти паспорта с разпечатана информация на кой имейл да изпратиш тестовете, за да ти вдигнат карантината.
Децата са на 4 и 9 и ги пуснаха без да ги карантинират и без да трябва да им правим тестове. Още митничаря, задържа само нашите паспорти и каза децата няма нужда.

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 08:54 от anbibian

# 665
  • София
Надявам се от 1.07 вече да са изчистени и ясни условията, че при нас само мъжът има + тест и официално преболедуване. Аз също го изкарах, но не стигнах до лаборатория в грижите покрай него и нямам официален документ.

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 09:30 от trikitil

# 666
Плажът в центъра на Каламици е плитък и идеален за деца. Около 2 км е от къмпинга. Има и други подходящи към Сикия, но е повече разстоянието.
Благодаря! Може ли имената и на другите плажове? Някъде с шезлонги, чадъри и заведение. А нещо за самия къмпинг?

# 667
  • София
True blue теста ти го разпечатва лабораторията в която си правил теста.

За Талата  плажа е понякога с огромни вълни. За дълбочината не си спомням.

За минаването на границата за деца без тест е рисково. Ние имахме тест за 6г дете, честно очудиха се защо сме му правили, изглеждаше все едно не разбират че е на 6г и трябва, но не бих рискувала без тест.

# 668
  • София
Вчера са карантинирали автобус, заради тестове от гръцка лаборатория, която не е била призната. Вече много ми натежаха всички тези подборности и изисквания, наистина ти убиват желанието за почивка. На косъм съм да кансалирам, поне докато не влязат европейските цифрови паспорти.

# 669
Вчера са карантинирали автобус, заради тестове от гръцка лаборатория, която не е била призната. Вече много ми натежаха всички тези подборности и изисквания, наистина ти убиват желанието за почивка. На косъм съм да кансалирам, поне докато не влязат европейските цифрови паспорти.
Това и аз го прочетох и съм ужасена. Всъщност има ли завърнали се от Гърция, които не са ваксиниран. Не знаех, че може с бърз антигенен, освен пср като опция за връщане в България. Интересува ме ако се прибирам в понеделник мога ли да си взема бърз антигенен от лаборатория в понеделник и с разчитане на английски лит рябва да е? Как да уведомим РЗИ? Всичко е много неясно и ми е крайно притеснено, а ако не с откажем ще пътуваме от 18ти юни. Ако се връщаме с пср-и и искаме в понеделник да се приберем, в петък могат ли да се направят? Нали 72 часа важат?

# 670
  • София
Кое е толкова неясно за прибирането? Прибирате се, правите антигенен тест и го изпращате по имейл на РЗИ Благоевград/Кърджали. За какво ви е на английски, като ще го представяте пред българските власти.
С ПСР, направен в Гърция, само ще си вкарате таралеж в гащите.

# 671
Кое е толкова неясно за прибирането? Прибирате се, правите антигенен тест и го изпращате по имейл на РЗИ Благоевград/Кърджали. За какво ви е на английски, като ще го представяте пред българските власти.
Благодаря. По принцип искаме да се прибираме в понеделник. Аз не знам лаборатории във Волос дали рбаотят събор аи неделя, доста ми е съмнително. Така че и това има значение. Не знам и след колко вр излиза резултата на теста.

# 672
  • София
Здравейте, в кои лаборатории в България се правят тези антигенни тестове, посочени в списъка на МЗ? Рамус става ли? Благодаря!

# 673
Ако се прави в България, още с минаването на границата си под карантина
Докато ти я свали РЗИ , минават 4-5 дни

# 674
  • София
Ако се прави в България, още с минаването на границата си под карантина
Докато ти я свали РЗИ , минават 4-5 дни
Никой не чака официално писмо от РЗИ за сваляне на карантината, че може и да не се дочака. Важното е, да се изпрати теста в срок.

Общи условия

Активация на акаунт