Работа, CV-та, HR-и, съвети - 74

• 46 155
  • 760
  •   1
Отговори
# 195
  • here and now
На мен лично ми е много интересно, всичко което споделяте и за животните и за лотарията и всички други щуротии, ако мога да се изразя така. Любопитно ми е какво научавате и най-вече в крайна сметка очакванията оправдават ли се? Когато назначите кандидат(ясно че перфектен няма) то плюсовете и минусите потвърждават ли се с работата му?

# 196
  • Варна
Не твърдя нищо подобно, даже напротив. Казвам, че, ако ми се зададе подобен въпрос, аз също разбирам, че фирмата не е подходящо за мен работно място и ще търся някъде, където ЧР ще ми задават въпроси, свързани с работата, стажа и образованието ми, а не да си говорим ала-баланици.....

Когато няма какво да кажеш по въпроса, започваш с оплакванията, че се повтаря и да се отклоняваш. Нямам против, но дано на интервютата тонът да е по-малко агресивен. Интелигентните и способни кандидати не търпят подобни изблици.

И какво правим ако ЧР е задал перфектните въпроси за работата, стажа и образованието. Страхотен човек, пасва Ви перфектно на изискванията за компетенции и професионализъм. Приемате оферта, защото ЧР е супер, което по Вашата логика води до супер работно място и фирма. След 2 седмици се оказва, че в отдела Ви изобщо не Ви харесва, не е Вашето място, не са "Вашите хора". Пак ли ЧР ще е виновен?

Да, по принцип точно така си водя интервютата и си управлявам хората - агресивно. Страхотно ме преценихте по постовете ми във форум. Както преценявате и HR-ите по един въпрос.

# 197
Благодаря за бързите отговори !
Наясно съм , че заплатите в България са по-ниски от тези в повечто Европейски страни , всъщност най-ниски в ЕС . Моята идея е за нещо около 2 500 нето , явно бих могла да се впиша . Едва ли имам шанс за TL , имайки предвид изискването ми за дистанционна позиция , пък и честно казано не ме влече на там . Стажът ми в чужбина е близо 2 години, от които година и половина като Senior AP/AR , имах предложение и за GL позиция , но отказах защото се чувствах много добре с колегите от моя тийм , а в другия екип беше кокошарник Grinning . За мен добрите отношения с екипа и прекия ръководител са изключително важни за мотивацията да си вършиш работата добре .
Стискайте палци , а аз обещавам да споделям подробности с идеята да бъда полезна и за някой друг търсещ работа в тази сфера .

# 198
Шоколадов картоф, всеки работи и върши това, което му е по сърце. Щом на Вас агресията Ви допада, нямам против.

Щом Вие преценявате кандидатите с подобни въпроси, не се чудете, че и те си съставят мнение. Обикновено не е ласкаво....

# 199
  • Варна
Аз го казах директно, но явно и иронията не сработи, за да разберете какво имам предвид.
Правите си някакви изводи от единични случаи и единични срещи, на които е зададен един странен въпрос. Не всички HR-и задават въпроси тип "С какво животно бихте се самоопределили"

# 200
Вярно е,че не всички го задават. Всъщност за доста странни въпроси съм казвала тук, че целта вероятно е такава- провокация и преценка на реакцията. Така че е важно не толкова какво ще се отговори в детайли, а човек просто да е хладнокръвен.
Също е вярно, че може да ти допадне или не ХР от интервюто, а после да случиш на кофти екип/ отдел. Шанс, донякъде. Няма как всичко да се прецени на интервюто. И за двете страни.

# 201
  • София
Брей, каква хубава дискусия сте направили, едва ви изчетох!
Защо си правя мнение по ЧР ли? - Защото в този момент те са лицето на фирмата. Тях виждам първо.
Леле, как бях забравила, че те имат и екстрасенс способности?! По един отговор допускат, гадаят, вадят заключения, чудо, чудо.
Моите уважения към психологията като наука, но тя далеч не се свежда до подобни тъпи въпроси.
И още едно допълнение - подобни тъпи, повтарям го нарочно, тъпи, въпроси вървят за ниски нива назначения.
Хайде да видим за сериозни, високи позиции кой и кога ще си позволи такива глупости? Точно никога, но и там 20 годишни HRs няма кой да ги пусне да ги водят. Още малко хляб ще им се наложи да изядат, докато им се възложи подобна задача.

# 202
И още едно допълнение - подобни тъпи, повтарям го нарочно, тъпи, въпроси вървят за ниски нива назначения.
Хайде да видим за сериозни, високи позиции кой и кога ще си позволи такива глупости? Точно никога, но и там 20 годишни HRs няма кой да ги пусне да ги водят. Още малко хляб ще им се наложи да изядат, докато им се възложи подобна задача.
Имам колежки в този така подиграван диапазон и съвсем спокойно си наемат във всички нива, които имаме като свободни позиции включително и "сериозни, високи позиции". Ама то явно в екипа сме прости, че ги гледаме по качества, а не по ЕГН.
Не за първи път срещам такова отношение към млади хора и прави грозно впечатление. И нас не ни е подминало това да сме на 20.

# 203
Нереално ниска заплата е 2500 лв нето за счети с десетгодишен опит и английски. За BPO съвсем. Мацето трябва да има точна инфо, отвътре и съм изненадана от написаното. Аз ви казвам, че от нас бягат към BPO по-младши, от 2500 лв. за повече пари. Под 3000 нето не съм чула някой старши да е започнал. Не знам дали са тийм лидери, защото както съм писала - не съм била в BPO и структурата вътре не знам.

# 204
  • София
Естествено, че сме били на 20г, ама сме стъпвали по земята, не сме хвърчали в небесата и не сме се правили на остроумни с такива въпроси и изводи от тях.

# 205
  • София
Принципно AP/AR са с по-ниско заплащане, но мисля, че с този дългогодишен опит спокойно ще те вземат за GL и други позиции на по-високо ниво. Всичко е много индивидуално и зависи за кой клиент и проект става въпрос, но за Каргил знам от една позната, че заплащането е било високо, останах с впечатление за поне 3 хил. чисто, но напрежението и оувъртайма са били жестоки. От 8 до 8 ако има късмет. Имам косвени впечатления, не лични, че в Карготек като заплащане и среда, нещата са добре уредени. Виж и в сайта бг работодател мненията, но съм забелязала, че там пишат предимно недоволни хора. Казват, че само с английски език запащането не е топ, но не мога да го твърдя от личен опит. Ще е полезно ЧР специалист да даде мнение по този въпрос.
И още нещо се сетих - има доста хора, върнали се от чужбина, предимно млади и студенти, заели една голяма част от позициите. Т.е. ако преди е имало недостиг на кадри, сега май не е така, но пак има работа. Всъщност ето, и ти се връщаш, още един пример. Simple Smile Желая ти успех, абсолютно постижими са ти целите.

Последна редакция: сб, 24 апр 2021, 01:04 от Maidenly

# 206
Мен ако ме попитат за животното,ще ги попитам за цирка или за зоологическата градина търсят попълнение.Ами не се имам за животно,а за човек.

# 207
А след колко време получавате обратна връзка след интервюто. Интервюто ми беше на 23.04.2021 и не ми се обадиха след това. Да очаквам ли нещо положително или да си продължа да кандидатствам на други места? Simple Smile

# 208
  • София
А след колко време получавате обратна връзка след интервюто. Интервюто ми беше на 23.04.2021 и не ми се обадиха след това. Да очаквам ли нещо положително или да си продължа да кандидатствам на други места? Simple Smile

Е, то 23.04 беше вчера. На мен ми се обадиха след 3 седмици, за да ми предложат работа преди месец и половина.
Аз бих кандидатствала и на други позиции, за да не разчитам само на едно интервю.

# 209
  • София
Ох, получих предложение! Всичко, което искам като професионалист. Обаче заплатата е малка и мястото е малко далеч. Тия дни ще го мисля и ще говорим пак.

Общи условия

Активация на акаунт