Парфюмни размисли и страсти (април 2021 г.) - 259

• 84 881
  • 960
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
Кой фланкър на Gucci Bloom похвалихте като много свеж и по - хубав от първообраза? Не го намирам.

# 211
  • София
Nettare di fiori съм си отбелязала аз, не съм го тествала обаче. Само по форумни препоръки 🙃.

# 212
Nettare di fiori съм си отбелязала аз, не съм го тествала обаче. Само по форумни препоръки 🙃.
Точно към него съм се засилила и аз, струва ми се много пролетен. Но как е в сравнение с първообраза не знам.

# 213
Аз изпитвам силно и необяснимо желание да си купя един много голям жасмин, като Лъш Лъст 😮 Не е нормално това за мен, изобщо. Не харесвам тази нотка.
По няколко пъти на ден мисля за такъв тип парфюм и тези мисли са сходни с обонятелна халюцинация или deja vu. (Не употребявам вещества, които биха предизвикали такива усещания, освен вино с вътрешно и парфюм с външно приложение, бих казала в скормни количества).
Случвало ли се е някому такова нещо? 😮Да усещате миризма която сте срещнали преди месеци, да не кажа години толкова реално.
Извън това мое отклонение, много добра идея от Диптик - пижами вдъхновени от парфюми! Идеално са се ориентирали в обстановката, бих се радвала на такъв подаръчен комплект много. Само щампата със смокиновия лист ми напомня повече версаче отколкото Гърция, ама здраве да е!
https://www.fragrantica.com/news/Diptyque-Pajamas-14864.html

# 214
Оу не, само не Лъш Лъст!
Избери друг жасмин.

# 215
  • The Evergreen State
Току що прочетох коментар от потребител във Фрагрантика на страницата на Miss Dior 2017 в коментарите че щял да бъде спрян. Колко може да се вярва на тази информация незнам но ако е вярно жалко, харесвам този парфюм.
Имам EDT и планирах като го изпръскам да си взема ЕДП който определено е по-добър (ЕДТ е по-лека версия, близка е доста до парфюма и си я купих преди време през лятото но като цяло бих носила ЕДП целогодишно, лятото съвсем внимателно за да не ми дойде твърде силен).

Не съм тотално изненадана обаче от този ход на Диор, Мис Диор е преиздаван многократно, за щастие харесвам новите версии, може пък да излязат с ново предложение скоро.

# 216
Именно, Денси! 🤯 Аз го знам много добре и имам същото мнение като твоето за него. Изведнъж точно това да ми се прииска, не е нормално.
Препоръчайте нещо подобно, Жасмин Руж ТФ ми е извън обсега на бюджета, а други не познавам защото никога не съм се интересувала...

# 217
Аз идвам с питане - някой има ли впечатления от спрения преди време парфюм Purple Fantasy на Guerlain?
Благодаря предварително Flowers Hibiscus

# 218
Аз изпитвам силно и необяснимо желание да си купя един много голям жасмин, като Лъш Лъст 😮 Не е нормално това за мен, изобщо. Не харесвам тази нотка.
По няколко пъти на ден мисля за такъв тип парфюм и тези мисли са сходни с обонятелна халюцинация или deja vu. (Не употребявам вещества, които биха предизвикали такива усещания, освен вино с вътрешно и парфюм с външно приложение, бих казала в скормни количества).
Случвало ли се е някому такова нещо? 😮Да усещате миризма която сте срещнали преди месеци, да не кажа години толкова реално.
Лъш Лъст за мен е като доброволно да решиш да ти стоварят юмрук в носа... Никога няма да го разбера този парфюм.
Иначе и аз имам налудничави залитания по парфюми с роза, като много мразя рози в парфюм! Явно определен вид рози, не съвсем всички до една, защото харесвам Idôle Intense и Chloé 2015, че и някоя и друга Stella, но повечето са ми отврат!

# 219
Едни от най-ярките ми спомени са от детството ми, от парфюмите на мама, лека и пръст. Беата и Алисия, полски. Държеше ги в един шкаф, а аз нямах търпение да тръгне на работа, за да вляза в нейното ароматно царство. Heartbeat
Още помня как ухаеха, през годините съм тествала и имала, и имам парфюми какви ли не, но така и не намерих аналог на тези.
Имам безброй спомени с парфюми. Всеки аромат, който ползвам, е свързан с някакво преживяване - и позитивно и негативно. Посягайки към него, сърцето ми се свива и преживявам отново и отново хубавите или лоши спомени. Когато ме обгърне ароматът обаче, забравям някак си лошото и се наслаждавам, просто се наслаждавам.

# 220
Имаше навремето един парфюм, казваше се "Пулсион". Мисля, че беше някаква френска марка, която се произвеждаше у нас. Беше цял подвиг да се сдобиеш с него. Е, сдобих се все пак. Така стана, че се пръсках с него, когато излизах с един мъж. Впоследствие се разделихме и той ми стана страшно противен. Е, повече не можех да понасям и парфюма. Опротивя ми страшно, майка ми се сдоби набързо с ценния парфюм.

# 221
Едни от най-ярките ми спомени са от детството ми, от парфюмите на мама, лека и пръст. Беата и Алисия, полски. ...
Още помня как ухаеха, през годините съм тествала и имала, и имам парфюми какви ли не, но така и не намерих аналог на тези.
Pipi, и аз много обичах Беата, черното флаконче със златно капаче. Също много добре помня парфюма и до днес не съм открила аналог... Няма го като описание и в никоя база данни (освен в някой полски сайт, навярно) и няма с какво да го сравня.

# 222
  • София
Всеки от парфюмите ми (вероятно с много малки изключения, за които не мога да се сетя) свързвам с нещо - човек, място, случка, преживяване, емоция, думи, среща и т.н. За съжаление преди време ме застигна лоша вест точно посред една туберозна фиеста и този много любим дотогава аромат вече ме натъжава и ми е трудно да го нося. А имам много и прекрасни представители на тази нотка в колекцията, но вече много рядко посягам към тях. Обаче не мога и да ги прежаля и да ги махна.

# 223
Аз нямам чак някакви кофти спомени с аромати,но определено ги свързвам с места, случки, хора Simple Smile
Единственият случай, в който развих непоносимост към някой , беше в началото на бременността - тъкмо се беше появил Pure XS-са на Пако , и аз си купих втората бутилка,че много си го харесвах.В онзи период обаче започна да ми става лошо, особено свързвам миризмата на парфюма с една почивка, на която започнах да се чувствам зле без да знам причината и се разнасях с него 😃 И така , Пако го подарих на приятелка, която страшно му се радва, а аз да не чувам за него 😂 Все още мразя чувствата, които ми навява 🥲

След като слънцето се завърна,днес мисля да ухая на така любимият ми NR For her 🥰

# 224
KristinaZ, на мен ми ставаше лошо от PureXS при всяка проба, без да съм бременна. Поне 3 фабрични имах към поръчки разни. Маслените пуканки ми раздвижваха стомаха много неприятно.

При нас наваля сняг, и съм с Rawaa. Разкош! Two Hearts

Общи условия

Активация на акаунт