Парфюмни размисли и страсти (април 2021 г.) - 259

• 84 902
  • 960
  •   1
Отговори
# 270
Jollie,благодаря ти🌺❤🌺!Ще поръчам,но ако не ми хареса ще ти го подаря,защото си мил човек!
Днес бях с Клиник еликсир,хладничкото пролетно време му дойде приказно и веднага изпаднах в ретро настроение,ходих на фризьор при една чудесна дама на 50+ от старата школа в подножието на стария град/Пл-в/,с нея прекарах прекрасни 2 часа с разказите й как през комунизма са купували парфюми и козметика с връзки,много стил има в тази жена,и толкова е приветлива,крехка,може би затова поисках да си купя ретро спомен,после разходка из Капана,посетих Хеликона и завърших с чаша-две вино с приятелка:)...
Ковачева,и мен ме свързва велик спомен с Angel /Mugler..първият ми подарък от ММ през 1999 г в Лондон,една 25 мл звездичка в подаръчна кошница с лакомства....мисля,че го изпръсках като вечерен ритуал преди лягане,защото не исках да го смесвам и споделям с другите аромати ежедневието-в метрото,магазина,работата,просто му се радвах тайно....

# 271
  • Бургас
Аз харесвам Рава, за парите си е просто топа.В мола си харесах много Арабели.Много приятни ми се сториха на мен, няма абсолютно нищо отблъскващо, а аз съм голям каприз.Нямам търпение да тествам Хаяти надявам се още утре, да видим дали и при мен ще е лимонада.

# 272
Това, че някой не харесва някакви парфюми, не би ми повлияло дали да ги купувам или харесвам. Нито би ме обидило.Аз нямам много опит с арабски парфюми. Имам 2-3 на Swiss Arabian, които много харесвам и имат много европейски аромат. Така не бива всичко да се слага под общ знаменател и да се вадят генерални заключения.

# 273
Отдавна се каня да споделя мнение - по повод спомените и парфюмите. В последния ден, преди да затворят моловете, тествах няколко в Нотино-два, три на блотер, на кожа специално пробвах Sì Intense 2021 Giorgio Armani и Amouage Epic Woman. Si много ми хареса, обаче любимият касис тук е по-сгъстен и захаросан, което малко ме смути. Със сигурност ще го пробвам отново през зимата. Epic - ме размаза, сякаш бях в блато, или в склад за прашни билки - не знам, дали тестерът беше читав... Изненадата, обаче, се случи като седнахме в кафето и извадих да помириша блотерите. Единият, така ме развълнува, че се чудих как може да е толкова хубаво, отдавна не се бях чувствала така - миришеше ми на нещо познато, приятно, вълнуващо, на цвете, на спомен... и не знам още какво. Интересно е, че само за този парфюм не се сещах кой беше - пръснат мимоходом и между останалите. Поне си спомнях, точно, къде се бях спряла в началото на обиколката. Върнах  се да го търся... и го открих: Soleil Lalique - "слънчицето", за което мислех, че е прекалено сладък и не си струва да тествам на кожа Grinning Още на връщане в метрото, вече го бях поръчала...
Специални благодарности на kovatcheva за споделянето и описанието на Afnan 9 am - като го прочетох, веднага го припознах за ММ. От три дни го носи и споделя интересни асоциации.

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 22:22 от White Silence

# 274
Peace , момичета и момчета!
На вкус и цвет , товарищи нет! Дано не сгреших правописа ..
Имам и харесвам Rawaa, нищо че тая зима я забравих.Друго по препоръка на Денси , много приятно Арабелче Lattafa Fakhar Femme  приятен, плодов, женствен..За Amouage и Attar ще мълча..

Изключително ми е приятно общуването в тая тема, четенето и пр..Чувствам се като част от "затворено " /в добрия смисъл / общество.
Revolving Hearts

# 275
Аз бях харесала много Amber Oud Gold Edition Al Haramain, помня го като много жизнерадостен плодов ууд, с пъпеш и ананас, чак се чудех защо му е такова името. Обаче докато умувах дали ми трябва , от 70 лв стана почти двойно. Което само по себе си не е страшна цена, но веднъж като видя по-ниската и после имам вътрешна съпротива да дам повече. Така се случи с  Мадагаскарската ванилия на Chopard. Седмица, след като го взех, в нотино му вдигнаха цената почти двойно, а толкова не бих дала. Особено като съм го видяла на друга цена преди.

# 276
Дами, да сключим примирие относно арабските парфюми. Мисля, че няма нужда от нова тема, нека всеки свободно изразява мнението си. Доскоро и аз нищо не харесвах, но не защото ми миришат евтино или скъпо. И до ден днешен не мога да си представя, как мирише скъпото и как евтиното. Сигурно ако попитате 100 човека, ще получите 100 различни мнения. Единствената причина, поради която не ми се искаше да нося арабски парфюми, беше дълбокото ми съмнение, какви точно съставки влагат и дали изобщо обявяват всичко на кутията. Дори не говорим за истински парфюмни масла,  добре знаем, че в последните години такива са заменени в голямата си част от синтетични. Искаше ми се все пак някаква гаранция за безвредност на съставките, поне това. Но лека полека се престраших и се сдобих с няколко аромата, които по никакъв начин не мога да кажа, че отстъпват на най-популярните брандове - Armaf Club de niut и Club de nuit intense са ми много любими, както и Rasasi Qasamat Ebhar. Съдържанието е чудно, за шишета нямат равни- изпипани до последно. Нося си ги и им се радвам. Ако досега не съм си взела Rawaa то е защото чета, че е копие на Good girl или поне подобие някакво, а последния го имам и не виждам смисъл. Затова предлагам да си продължим да си коментираме всички накуп. Аз не пиша често, но пък ви чета с удоволствие.

# 277
Разтапям се в аромата на последната си  парфюмна придобивка и най-смело и безотговорно заявявам - Том Форд е гений! Точка.🧡
Няма да говоря с думи...

# 278
  • Sofia
Този парфюм сигурно е вдъхновен от сцената с прасковата във филма Сall me by your name, особено предвид ориентацията на Том Форд.

# 279
  • Варна
Мисля, че след Ковид, който през лятото прекарах леко, но с 3 седмици без обоняние, ми се е променило нещо при него.
Когато в Дъглас се опитах да избера мъжки парфюм, при повече от половината, на които се спрях усетих една тежка, като химическа нотка. А това бяха класически парфюми - мъжките за Диор, Герлен, Ив Сен Лоран, тези си спомням. Реших, че тестерите са престояли ( имаше момент във Варна, бяха ги скрили зад опаковките и пръскаха по поискване). През март чувството се повтори при някой дамски парфюм, но игнорирах. Вчера ми пристигна This is her.
Тази нотка, за която говоря доминира в началото и не мога да се зарадвам на парфюма.
Идея коя може да е? Да избягвам.
П.п В никой от старите си парфюми не го усещам, напр.
Зен, Мон Г, Шалимар Суфле, Мон Пари, Л'инстант, Номад, КМ итн

# 280
Този парфюм сигурно е вдъхновен от сцената с прасковата във филма Сall me by your name, особено предвид ориентацията на Том Форд.
Хаха, възможно е! 😀

Мен повече ме нажежава репликата на Никълъс Кейдж във "Face Off": Mmm, peach, I can eat a peach for hours..."

# 281
Кратки (доколкото е възможно) парфюмни спомени и от мен.
Започнах да ползвам парфюмите на майка ми като в топ 3 ми бях roco barocco (сребърно шише тип запалка),Anais-anais Cacharel и една незнайна мощна корекомска бомба с капачка синя пеперуда .
Така през 2000 си имах вече едно Shiseido Enеrgizing  fragrance a 2001 бях тотално обсебена от Gucci Rush

До 2006  нищо не ме е впечатлявало,но тогава се появи Hermes Elixir des Merveilles.Тогава бях много срамежлива и добре ,че успях да попитам една уникална красавица с какъв парфюм е -я тя ми отговори само ,че е на Hermes и като започна едно мирисане по магазините в Чужбина😂🤪.Носех го зима,лято наред с Versace Crystal Noir ,който си е секси отвсякъде и мой скъп парфюмен спомен
2014 Моят любим Sgalimar Parfum Initial ме обсеби така ,че след като разбрах ,че е спрян взех още няколко резервни бутилки .Обожавам го това съкровище
2015 обаче помирисах най-най различния и обсебващ аромат ,който за мен е парфюмен шедьовър Portrait of a lady -моята може би най -спонтанна и пристрастяваща парфюмна страст.Аромат като магнит 2 месеца преследвах една англичанка ,която не искаше и не искаше да каже как се казва парфюма .Измисляше безумни истории от това ,че се пръснала при приятелка до друг момент ,в който било само мостра и го хвърлила в коша без да погледне😩
Мечтаех толкова силно да го имам ,че един прекрасен ден в съблекалня на английски фитнес със 20-30  крещящи дами и парни изпарения от душовете отново го усетих и тогава без да ми мигне окото се провикнах : Момичета ,моля ви ,много е важно ,много ..(а междувременно тръгвам като хрътка след глиган и почвам да ги обикалям) и казвам някоя от вас е с най -прекрасния парфюм на света ,моля ви кой е той ..,а моя ароматен джи пи ес ме води до точния нафъщян обект И така една от жените мокра по половин хавлия изважда бутилката и казва :ето този е парфюма(ще не ще😂)” .Аз нямам телефон в себе си и запечатвам прфюмната Мона Лиса в главата ми и не спирам да повтарям на глас докато не се добера до лист и химикал да запиша името.И така след месеци издирване и трепет прегърнах може би най-голямата ми парфюмна любов (наред с Shalimar  Parfum Initial)
Още един любимец ,който беше издаден от притежателката му от раз беше отново през 2015 и това е MFK Lumiere Noir.
Да си призная от тогава имам толкова много и различни парфюмни придобивки ,но никой парфюм не може да докосне сетивата и съзнанието ми.
Ще добавя като скъп спомен и Jour Absolu ,с който бях в родилното❤
Hermes Elixir de merveiles,Portrait of a lady,Shalimar Parfum Initial това не са просто парфюми -това е любов .
Еххх ,обичам ги тези парфюми 🙏❤

# 282
Хаха, Том Форд както винаги със силен сексуален подтекст. Аз имам слабост към праскови - в парфюми и в храна.  Така че.ще пробвам.

# 283
SOTD Разносвам Delina La Rosee, прилича на розовото Клое

# 284
  • by the sea
Аз идвам с питане - някой има ли впечатления от спрения преди време парфюм Purple Fantasy на Guerlain?
Благодаря предварително Flowers Hibiscus
Мога да споделя моето мнение, красив е, лек, свеж, дървесен, кокоса придава лека сладост, но е ненатрапчив,
за мен е по-скоро за топло време, не както във фрагрантика са гласували за есен.
Гледам че са го сравнявали с Versace Crystal Noir, аз не намирам чак пък такава прилика.
Като за Герлан не е кой знае какво оригинално творение. ( към сегашния момент).

Общи условия

Активация на акаунт