Парфюмни размисли и страсти (април 2021 г.) - 259

• 84 890
  • 960
  •   1
Отговори
# 255
От арабските парфюми, които съм пробвала, единствено Rawaa харесвам и нося. Сигурна съм, че има и хубави, но не ми се експериментира повече, защото тук няма къде да ги тествам, а насляпо предимно греди уцелвам.  Azalea искам да пробвам, но ще  е, когато си дойда в България.

# 256
  • Germany
dyvaromi, наистина е супер приятно да попаднеш на такова място, и особено сред хора, имащи любов и отношение към парфюмите. Тук съм ходила в един фризьорски салон, който беше декориран с такива огромни ябълки на Lolita Lеmpika, изглеждат феноменално и истински произведения на изкуството, толкова са красиви всичките им флакони! Създават много уют и красота, и наистина място за красота трябва да бъде декорирано с красиви предмети.
Имам много арабски парфюми, които ме радват! Никога не са ми казвали, че миришат евтино!
Особено пък парфюмно незаинтересовани, ми е чудно как аджеба ще разберат кое е евтино или не?!? 🤣🤣🤣
И при мен същата работа, Бел. Никой не ми е казал лоша дума за парфюм, независимо дали е арабски, френски или занзибарски. Често съм припадала по парфюми на колеги, и като съм питала, се е оказвал някой световно неизвестен парфюм от супермаркета. Дъщеря ми има едно невероятно парфюмче за 3,60 от Росман, много нежна и момичешка версия на Хипнотичната отрова, всеки път като е с него, я питам на какво толкова хубаво мирише. Нямам никакъв проблем, щом мирише хубаво. За мен марката, произходът и цената на парфюма нямат абсолютно никакво значение, единствено ме интересува аромата как стои върху мен. А и достатъчно добре познавам вкуса си, и знам, какво ще ми отива, и какво не. Също така е редно да си зададем сами въпроса, какво познаваме, и каква база за сравнение имаме. Неприятно е това обобщаване на нещата и този елитаризъм, но веднага ще ме контрират, че това е форум, и всеки има право на мнение. То и аз мога да обобщя генерално за белоцветните парфюми, но дали ще съм права? И дали има нужда темата от подобни обобщения? За мен е по-важна личната преценка на всеки, познаването на собствения вкус и стил, и да са наясно дали даден непознат аромат е за тях, или не.
Гледах наскоро едно проучване на немска телевизия, за свръхвисоките цени в парфюмерията. Носиха свръхлуксозни парфюми на независими експерти да определят какви суровини са заложени и на каква себестойност. Удивително беше, че много известни ниш марки, и ексклузивни линии са вложили евтини масла, ненадвишаващи 10 евро за флакон за суровини, и продаващи на цени над 300 евро. Останалото е по веригата, като най-голям дял е дадения продукт да стъпи в търговска верига. Така че мнения, че нещо миришело евтино са винаги субективни.

Парфюм за деня:

# 257
И аз се присъединявам към не-харесващите арабски парфюми
Диварони, чудесна бутилка си имаш ❤
Фръц, зарежи лимонадата , кажи как намираш Сатен Екстракта - за мен това е велико творение - сладко , креместо, плътно и дълбоко.... абе прелест ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

# 258
Аз затова много се забавлявам да гледам Aaron Terrence Hughes. Души парфюма и за няколко минути му прави разбор колко всъщност струва и какво са вложили в него. Учудващо много скъпи марки минават тънко със суровини и докато стигне до магазина...200-300% надценка.

# 259
  • Germany
И аз се присъединявам към не-харесващите арабски парфюми
Диварони, чудесна бутилка си имаш ❤
Фръц, зарежи лимонадата , кажи как намираш Сатен Екстракта - за мен това е велико творение - сладко , креместо, плътно и дълбоко.... абе прелест ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
След това мнение аз искам да попитам модераторите, дали не е по-добре да се направи отделна тема за арабските парфюми, и да се коментират там. Видно е, че много хора изпитват ненавист и погнуса да ги коментират в тази тема, пада им престижа.

# 260
Защо винаги има засегнати?

# 261
Всеки казва какво харесва и не харесва просто, чак погнуса не съм видяла.

Аз харесвам Gardenia Pétale, а densi - не. От което не следва, че аз не харесвам densi, много я харесвам даже.

# 262
Постът на kovatcheva е съвършено верен и невероятно написан за мен. Не мога да се съглася повече за абсурда на снобарщината... И не защото е Ковачева, а защото просто нещата са точно такива. Просто някои хора не го споделят поради редица причини.
Аз лично смятам, че всяка крайност е вредна. Не отричам абсолютно нищо. Имам парфюми от всякакъв ценови клас. И смятам, че няма нищо лошо или срамно или непрестижно в това.

И в унисон с развилата се дискусия - търся си уд, който да не е за новобранци. Тежък, труден, мъчен, арабски звучащ уд. Без компоти и локуми, без свежести...приемам предложения, арабелчета по възможност 😃

# 263
  • София
BBeLLa, tuali - радвам се да прочета, че имате и хубави преживявания с арабски парфюми.

Искрено съм учуден, че при вас няма негативни реакции от околоните, защото, когато аз нося моите ориенталски парфюми, независимо от марката - арабска или европейска, винаги около мен има тълпи, питащи ме какъв ужас нося за да не си го купят, а обикновенно, към края на деня, пиша обяснения в гражданска защита, че вонята идва от мен, а не нося химическо оръжие в чантата Laughing

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 20:52 от Deetron

# 264
След това мнение аз искам да попитам модераторите, дали не е по-добре да се направи отделна тема за арабските парфюми, и да се коментират там.

не

# 265
  • София
Не ми харесват само ако са традиционно в арабски стил, с много уд, роза, шафран, тютюн, тамян, муск и т.н. Както обичам люляци и нарциси, не бих ги търсила точно в арабски парфюм. Но ако са като Rawaa, нямам нищо против.

# 266
Аз пък съм в парфюмен застой😀...наскоро Jollie мисля,че препоръча Diva/Ungaro...видях,че е с добра цена,може ли малко повече инфо-търся нещо класно,поносимо шипрово,луксозно с лека ретро красота?..и със симпатична цена😝,от бг по възможност...

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 21:10 от Calabria

# 267
Calabria, Diva EDP e точно такава за мен. Аз категорично не харесвам Коко ЕДП и повечето силно шипрови парфюми са ми откровено неприятни. Но Дива е просто прелест. Не знам дали има къде в София да се пробва...
Но заявявам публично и най-отговорно, че ако го купиш и не ти хареса, аз ще го взема! 🤗

# 268
Никой сам по себе си не е абсолютно мерило кой парфюм колко е качествен и колко не независимо от цената му. Има за всеки нос и кожа! (и за всеки джоб). И всяка / всеки от нас си е със собствените пристрастия. Като съм писала, че ми става гадно от някои арабски парфюми, от тютюневи нотки, от няколкото Монтала, които съм пробвала, да съм продължила с извод, че марките и парфюмите им са гадни?! Не. Изобщо не съм критерий какво е качеството на един бранд, избирам си парфюм по усет и с четене и си го нося с кеф или продавам / разменям. Просто не се учудвам, че на някой нещо му мирише евтино, защото и на мен ми мирише на същото - и обратно. Расаси Фатан като е евтин, пък е чуден за цената си, иска си само температура и настроение. Парфюмните масла е препоръчително да се слагат на току-що подсушена кожа след душ, аз моето съм го носила само вечер по повод и ухае прекрасно.
Мога да нося парфюм за 5 лева като баронеса и в същото време да бърча нос на аромат за 500. Е, и?

# 269
Уау!
Получих културен шок.
В нормалният свят не се общува така.
Но едва ли ще го разберете.
Някога беше страхотна тема.
Peace, I'm out. Beers

Общи условия

Активация на акаунт