Парфюмни размисли и страсти (април 2021 г.) - 259

• 84 889
  • 960
  •   1
Отговори
# 240
Момичета, моля за побутване в избора на подарък за приятелка харесваща леки, цветни и чисти парфюми. Спрях се на тези три:
Estee Lauder Pleasures
CK Beauty
CK Eternity Moment
Благодаря Flowers Cherry Blossom

# 241
Момичета, моля за побутване в избора на подарък за приятелка харесваща леки, цветни и чисти парфюми. Спрях се на тези три:
Estee Lauder Pleasures
CK Beauty
CK Eternity Moment
CK Beauty много си го харесвам)

# 242
И аз се присъединявам с минус за евтините арабели. Имам само едно Расаси Фатан, лекичък и не особено траен, и едно парфюмни масло, подарък. Всичко друго на кожата ми е тежко, гадно и потно. А по друг начин помня парфюмите на колежките ми от Сирия и Йордания, бяха много хубави аромати.

# 243
Накупих последната година поне 7 арабели, но за жалост арабските парфюми не са моите. Грам не ми пасват на излъчването и светоусещането. Макар и добре направени за мен са олицетворение на кич, прекаленост, пищност, преситеност, запушват ми сетивата буквално. Тежат, мажат се по мен и всеки път като пробвам да се напръскам с някоя от придобивките си, у дома ме питат "уу, с какво евтино си се напръскала". Кутам ги, но май ще пусна за размяна/продажба или в краен случай ще подаря.

# 244
Време беше да си признаете за арабските парфюми, че само мен колегите тук "гледаха" накриво, задето не ги харесвам и си го казвам. 😁

Estee Lauder Pleasures
CK Beauty
CK Eternity Moment
Това са доста старички парфюми. Boucheron Quatre е по-нов, бих предложила него. Или въобще нещо по-ново.

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 18:54 от Анонимен

# 245
Estee Lauder Pleasures
CK Beauty
CK Eternity Moment
Нито един от трите. Ако някой ми подари такъв няма да се зарадвам и ще преподаря.
Азалия, хубаво ти е казала за Boucheron Quatre и фланкъри.

# 246
  • Sofia
Estee Lauder Pleasures
CK Beauty
CK Eternity Moment

Подсказвам и аз един отговарящ на критериите, според мен. Когато тотално не мога да взема решение какво ми се носи, винаги спасява положението:

Prada La Femme L'Eau https://www.fragrantica.com/perfume/Prada/Prada-La-Femme-L-Eau-46399.html

# 247
Като сме на арабска вълна да споделя, че до мен достигна проба от Хаяти (благодаря:hugs:). Щах да тествам в идните дни, понеже днес съм с мощният и присъствен Oud satin mood extrait (Heart на виновника), но не издържах на вълнението и намерих свободна кожа за 1 фъс.
От първа среща мога да кажа, че е траен парфюм, а  5-6 апликации може бе ще са му много. Ароматът е плодов, микс от свежо събрани берита, но в посока розова дъвка. Сметана да, но не е киселата от This is her, а млечна. Лимонадата на macadamia не мога да я открия Joy, но ние двете нямаме сходства в кожите. Ухае ми на сладка, пудрена дъвка за балончета. Ще използвам цялата мостра, засега Хаяти  го асоциирам с детска радост от живота, невинност и розови мечти.

# 248
Много е хубава тази Прада. Универсална белоцветна женственост. Онзи ден дъщеря ми се беше напръскала с нея. Ами, много хубаво ѝ стои, макар и младо момиче. Чиста, наситена, плътна белоцветност.

# 249
  • España
Здравейте! Днес имах един изключително приятен парфюмен ден! Запознах се с едно семейство , което е посветило съвместния си живот на парфюмите. На времето са били едни от най-големите дистрибутори на парфюми в Испания и Латинска Америка. Сега са се свили в едно малко магазинче ( те самите вече са над 80 годишни) , но пък са поместили там част от колекцията си от гигантски парфюмни бутилки ( Factice Dummy Display Perfume Bottles) . Разбрах, че  с тези “гигантски бутилки” е много трудно да се сдобиеш , защото фирмите произвеждат много ограничен брой за декорация. Обикновено се разпространяват между дистрибуторите на парфюми и с чисто сантиментална и колекционерска цел. Много трудно се намират , примерно ми разказваха, че за една такава бутилка Womanity на Mugler  са ходили чак до Австралия( прекрасна е ) ! Много ревностно си пазят колекцията, не можах да я снимам ... но пък ефектът е впечатляващ на живо! Имат над  200 , но в магазина имаше около 40 . И .... подариха ми едно гигантско Гутие Класик  ( беше им от малкото повтарящи се ) ето го : , събира литър течност и е точно копие на оригиналната бутилка .
Ето за сравнение със 100 млл Шанел :

# 250
  • Чукарландия
Ех, dyvaromi, прекрасно е тялото! А ти и специална ниша си му намерила! 🤗

Имам много арабски парфюми, които ме радват! Никога не са ми казвали, че миришат евтино!
Особено пък парфюмно незаинтересовани, ми е чудно как аджеба ще разберат кое е евтино или не?!? 🤣🤣🤣

# 251
Леле, каква красота е тоя Classique! Наистина заслужава специални място! 😍
Сетих се сега, че имам един много любим арабски парфюм, Rasasi Khaltat Al Oudh, от който ми е останало съвсем мъничко и е обирал безчет комплименти, истинско съкровище, за жалост спряно. Роза и ууд комбинация, която обаче не отстъпва на аромати с десеторно по-висока цена. Струваше около 20лв в нотино преди десетина години. https://www.fragrantica.com/perfume/Rasasi/Khaltat-Al-Oudh-19526.html

# 252
BBeLLa, всичко е до кожа и до нос. На някои седят много добре, излъчват, ухаят прелестно.
При мене не се получава, въпреки че кожата ми не е от свръх горещите и мазни. Зависи и какви парфюми имаш, май от всички арабски марки Расаси е най-безобидната, поне от тези, които съм подушила. И въпреки това не се осмелих да поръчам нито един от техните Junoon - нито Leather, нито Velvet, нито Satin. При цени между 130 и 160 лв никак не ми се рискуваше да получа пак някое зелено-потно-задушливо чудовище.

# 253
Явно не са за всеки арабските парфюми. Много ги харесвам и двата Афнана, ама върху ММ.

Само да не са по мене.

# 254
  • Чукарландия
Да, не са за всеки арабските парфюми. Те си търсят човека и не на всеки стоят добре. Явно мен ме обичат! 😉
А и аз - тях! ❤️
И обратно - лесни за харесване масови любимци пък на мен са ми непоносими...

Общи условия

Активация на акаунт