Парфюмни размисли и страсти (април 2021 г.) - 259

• 84 855
  • 960
  •   1
Отговори
# 165
И на мен в това време ми е ок Naxos.
Кой е Сатен екстракта ?

# 166
И на мен в това време ми е ок Naxos.
Кой е Сатен екстракта ?
Това Мимоз / най-крсивият аромат, който съм имала/
https://www.fragrantica.com/perfume/Maison-Francis-Kurkdjian/Oud … parfum-48463.html
....всичко живо около мен, беше сериозно впечатлено/днес го взех с мен на кафе-заминаха сигурно едни 2,3 мл в тестване 😁/

# 167
Здравейте, искам да помоля тези които имат тестер на някой Amouage или по точно на Honour ... Ако може да ми пишат и да ми изпратят снимка на бутилката, за да си направя сравнение, понеже ми е подарък и не съм сигурна в автентичността му, понеже до сега не съм имала тестер на Amouage и незнам как точно трябва да изглежда. Simple Smile

# 168
Страхотна тема! С огромен интерес ще чета за спомените на всички ви!

Моите парфюмни спомени... да видим...

Най-далечният ми спомен е от преди малко повече от 20г, когато съм била около 5 годишна. Майка ми имаше брутално красива бутилка с формата на женска фигура - Organza. Явно тъкмо е бил излязъл, защото сега проверих, че е от 1996 г.
Нея свързваш с аромат на момина сълза също, който ненавиждам на себе си, но върху нея е много красив. В колата й пък винаги има ароматизатор с ухание на кафе. От няколко години насам носи единствено и само Truth or Dare Naked.
На първата среща с ММ носех Organza. Voile du jasmine на Bvlgari беше първият аромат, който купих с мои пари. Сега отивам да се пръсна с TOD Naked Hug

# 169
  • Варна/Лондон
SOTD Naxos Xerjoff
Ужасно сладък, душлив,  не е моето и ще го махам, че ми бърка хранопровода
На мен Naxos ми е най-пролетната бутилка /най-свежият на парфюмния рафт/ 😁😁😁
Двоумях се между него и новия, но реших първо да поръчам проби,  та ги чакам с нетърпение. Иначе обичам сладки парфюми но в комбинация с Oud, Wood, Amber, Tobacco.

# 170
Момичета и момчета ,тези които от вас познават нещо на Moresque ,без SETA ,тъй като него го имам..Кажете нещо за вашите парфюми.
Благодаря !

# 171
SOTD Naxos Xerjoff
Ужасно сладък, душлив,  не е моето и ще го махам, че ми бърка хранопровода
На мен Naxos ми е най-пролетната бутилка /най-свежият на парфюмния рафт/ 😁😁😁
Двоумях се между него и новия, но реших първо да поръчам проби,  та ги чакам с нетърпение. Иначе обичам сладки парфюми но в комбинация с Oud, Wood, Amber, Tobacco.
Naxos толкова ми хареса / в него през цялото време присъства сладкия тютюнев аромат /, че поръчах и новият Decas, в петък трябва да е при мен 😊

# 172
  • у нас
Привет. Може ли някой да каже нещо за новия LVEB? Имам класическия и абсолю версията. И двата си ги харесвам но са на финала. Търся си летен парфюм, с отлична трайност, шлейф. Мислех да се възползвам от отстъпката в елинор и да си заръчам нов Versace absolu, после се колебаеех за  Hermes Twilly, но накрая реших че искам нов аромат(женска му работа)

# 173
Облякох се в черно от горе до долу като Батман, турих черната дантелена маска (тя ми е официалната! Satisfied ), полях се с половин виал екстракт на Бакара и отидох да гласувам и да си избирам хладилник! Реших, че няма да мъча само себе си, ами и комисията, и тия по магазините за хладилници, но ... греда - магазините за хладилници не работят. Срещнах в Метро позната, каза ми че съм шармантна (хихи, хареса ми! макар да не мисля, че наистина съм) и че ухая убийствено. Да, казах, и аз така мисля, този парфюм ще ме убие, добре че свърши. Гласувах, там ме гледаха с интерес или по скоро ме миришеха с интерес. Ама ме и гледаха де, защото с черна дантелена маска на лицето се чудят това гащи ли са или съм Шехерезада Joy И се прибрах. След което се простих със стойността на два екстракта на Бакара и поръчах хладилник по интернет. Сипах си чаша италианско бяло вино, което незнайно как в деня за избори безпроблемно ни продадоха в Метро и сега разсъждавам върху цените на някои парфюми, и някои домакински електроуреди, както и това, че ще ми трябва стълба, за да ползвам най-горния рафт на новия хладилник. Grinning
Също така по препоръки от мили и любезни дами, ще чета за още зелени алдехиди и шипри, за да си избера още нещо. Още, защото, за да не е без хич, поръчах новото издание на Cabochard; скъпа приятелка ще ми изпрати като подарък eдин чисто френски Wink Eau de Soir и се надявам да ми хареса и така си запълних парфюмните размисли за днес, и ги споделям с вас.
Приятна вечер на всички! Flowers Hibiscus

# 174
  • Варна/Лондон
Аз днес съм с LVEB l'eclat много си го харесвам, няма я лепкавата сладост на оригинала, свеж, пролетен и с добра трайност.
Да споделя вчера за пръв път разносих по сериозно Делина, щерката, която е на почти 15г,и съм забелязала, че има много по добре развито обоняние и често ме изумява, как без да знае пирамида и подобни разпознава нотки, та за Делина вика:'' - Мам, това е най-най якия парфюм, мирише на  дъвка за балончета ''. 😀Сега ме врънка да и купя същия, но й напомних, че лятото идва, баба и дядо (чети свекъра и свкървата) не са я виждали и този път като я питат какво иска, вече има готов отговор. 😁

# 175
  • София
Аз пък днес реших да разнося Coco Mademoiselle Intense. Много ми харесва в хладно (то си беше направо студено) дъждовно време. Знам, че е харесван сред Мадмоазелите, но на мен ми липсва EDT-то. Сигурно ще си взема нататък. Преди малко реших, че остатъчния аромат не ми е достатъчен та смених на Lancome Magnolia Rosae и тъна в блаженство. Yellow Heart Ох, да идва по-бързо пролетта без дъждове и студ, истинско пролетно топличко време.

# 176
Парфюмни спомени много... но сякаш само два са наистина специални за мен: Hot Couture - парфюмът на майка ми, който аз й подарих някога, и тя го носеше до последния си ден.
Няма момент, в който да го вдишам, и да не ми напомня за топлото й, слънчево и успокояващо присъствие.❤
Midnight Poison - парфюмът, отбелязващ цяла една епоха от живота ми, може би най-трудните, но и най-хубави години.
Концерти, пропити с аромат на бира и потни металяги, диви, тридневни купони с приятели, мото събори, нови години, рожденни дни, смях, емоции, любови... и още, и още.
Никога няма да спра да го обичам този парфюм, нищо, че вече го ползвам много рядко от стиснатост да не свърши. Той просто е "Аз", когато всичко беше различно. 😏
И да се върна в настоящето, от два дни се опитвам да се сприятеля с Ramon Monegal Kiss My Name.

Присъдата е - няма да стане.
Взривно и обещаващо начало от мощна, пищна, зелена, леко плодова, сочна тубероза - точно, каквато я обичам.
Толкова мощен парфюм скоро не бях срещала, признавам си. Винаги помрънквам, че някой аромат е тих и прибран, обаче ако трябваше да нося това чудовище, бая щях да се озоря.
Виалът ми е фирмен, dab on, не е спрей, и дори едно леко мацване на китка е супер силно, пък представям си истинско напръскване.🤯
За съжаление, неведоми са пътищата парфюмни, носът зад него е решил да напудри аромата и тук свършва всичко за мен. Тубероза + пудра е 100%-ва баба, ретро по неприятен начин.
Жалко... наистина началото му е невероятно добро!

SOTD: Frederic Malle Carnal Flower
Тропически, зелен, пищен рай... който, за мое огромно съжаление, се превръща в skin scent за отрицателно време.

# 177
Момичета и момчета ,тези които от вас познават нещо на Moresque ,без SETA ,тъй като него го имам..Кажете нещо за вашите парфюми.
Благодаря !
Единствения друг , който познавам освен Seta e Lady Tubereuse. Красив, пищен и  кремав.  Тубероза и лилиум  с добавен микс от сладки сочни, леко тръпчиви  плодове(червени), които се усещат повече в началото. Особено ми харесва съчетанието между туберозата и лилията - по него ми прилича в базата  малко на Vert Mаlachite Armani Prive , но за разлика от този на Армани  е много по-траен и не ми е индолов.

# 178
Благодаря !

Аз чакам сега с нетърпение да дойде Royal, който харесах при проба още миналата година. Помня го като чудесна прасковка, като дойде ще пиша пресни впечатления. Харесах също и Ubar, макар да не беше точно тамянът, какъвто очаквах от това, което четох за него предварително. Може би трявба да го пробвам отново, защото ми се стори, че ми идва една идея по-мъжки. Jasminisha също харесах много. Прилича много на нещо, което може да от Lancome или YSL, сладостни, слънчеви цветя, разкошни. Ултра женствен.

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 21:24 от tuali

# 179
Я кажете наистина ли Dupont pure bloom е толкова тежък?
Аз го чакам от elinor но една позната го била мирисала и каза, че бил много неприятен и като одеколон и аз така едно отчаяние ми се прокрадва.
На вас как ви се струва този парфюм?

Общи условия

Активация на акаунт