🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 7, тема 3

• 38 277
  • 788
  •   1
Отговори
# 780
Цветелина ми е много безлична , след това предаване ще я забравя много бързо.

Алекс- окей, виждаме го ,че ги умее нещата, ама не ми допада откритият му неприязън към Стелиян и като цяло доста черти от характера му- самохвалко , груб, себелюбив, импулсивен, вулгарен и пр.
Стискам палци за Мартин, Теодор, Мария. И Стелиян ми стана симпатичен, виждайки как някои скачат срещу него, а човека се опитва и старае.

# 781
  • Deutschland/HE
А Алекс има ли инстаграм? Дъщеря ми се запали по предаването и ги следва Simple Smile

# 782
Виктория трябваше да отпадне. Ако беше в конкурс за красота, ок-  красавица е, няма спор. Но това е МастърШеф - тук искам да гледам умения, красиви чинии, неща, които аз не мога и на които се възхищавам. Виктория нямам против да я гледам в някое реалити за хубави момичета, тук лично аз искам да гледам хора като Мария.
Александър удари дъното днес със самонадеяността си, липсата на всякакви колективни умения и псуването като каруцар на всяка втора дума. Успокоих се, защото въпреки безспорните качества, които има като готвач, с този къс фитил, за мен не е достатъчно силен конкурент за моя фаворит. А допреди това го имах за такъв.
Мартин все повече ми допада, позитивен , весел, намирам чувството му за хумор за изключително симпатично и го искам на финал.

# 783
ПРавилно ли чух, че шеф Токев каза на Алекс, че десертът му бил като от петзвезден хотел, ама отпреди 30-40 години. Мога ли да го поправя, че и в кварталните сладкарници по онова време не продаваха такива недоразумения.  Много съм разочарована. Алекс направи братче на мароканския бъркоч, но в десертен вариант. Шефовете дори не можаха да скрият гримасите си при опитването на бялото кремче с бисквитка. Той трябваше да си тръгне, защото провали отбора си, с яйцата се справи по-зле от Вики и десертът му изглеждаше ужасно скръбен, безинтересен и скучен. Вики също не се справи добре, но кексчето ѝ ставаше за ядене, поне аз бих го яла. На Стилиян ми се стори най-добре скърпен от всичките, съгласна съм с шеф Михалчев. Съгласна съм и с Роу, можеха по-добре да се справят всички. Идеята с коктейлите беше много добра.
Отборната битка не ми хареса. Бях за червения отбор и в двата му варианта. Основните и на двата отбора не ми харесаха, но на червените все пак ставаше, докато рибно-пъдпъдъчената измишльотина беше страшна глупост - чинията изглеждаше суха  и тъжна. Десертите и на двата отбора бяха апетитни.
Много ми е мъчно за Вики. Внасяше ведрост в командата. Сега атмосферата доста ще посивее.

# 784
  • Майничка
Всъщност, гостите харесаха рибата, но пъдпъдъците се оказаха недопечени. Може би ако в чиниите имаше по 2 рулца и с някаква по-свежо мусче вътре, тип магданоз, праз, абе, зеленийки, щеше да е добре, но сам човек да филетира и почисти 11 риби изисква твърде много време. Менюто е за по-голям отбор.

Презентацията на Стилиян беше голяма натурия, сетих се за една мома от преден сезон, дето така си редеше чиниите, с обяснения. Добре започна с карибското слънце, но трябваше да ограничи пейзажа с него, а другото да е в стил по-абстрактно изкуство.
Презентацията на Алекс щеше да е по-свежа с малко цвят върху крема, кръмбъл или леко запечени нарязани бадеми. Явно го влече визия "петльов гребен" (да не кажа друго 😁).
На Вики отдавна й беше време, иначе е симпатична, усърдна, израстна много и всъщност, това е може би най-голямата й полза.

# 785
А Вики какво точно направи?! Изпече кексче и направи прекалено маслен крем, изцвъка 10 точки на калинката и сервира
Така е, семпличко й беше кексчето. Поне да се беше опитала да пораздвижи малко пластовете в чинията - блатовете под ъгъл, сладкото (сосче ли беше, кво) да не е като точки на калинка, някой друг още елемент.
Не се справи Вики, тя и по принцип не беше уау, но ми беше симпатична и позитивна. И то не изкуствено и напрегнато като Анна, а възпитано и мило. И се видя, че и останалите участници я харесват и приемат добре.
И тримата се поизложиха накрая в елиминациите, а Александър в целия епизод днес. Отново си пролича колко е проклет, завистлив, инат, самонадеян и груб с околните. Дано с приятелката си не е такъв!
Щеше да е интересно момичетата да не се бяха намесили към края и да го бяха оставили да си поднесе рулцето от половин рибка и кръгче качамак, полети с малиново сиропче на онези големи българи Joy То и сега риба и пъдпъдък беше безумна комбинация, но поне позапълниха чинията Wink А той пък и се пуйчи - не можел бил САМ 100 неща да върши... Бошкеее! Дано приятелката му е търпелива Simple Smile
Стилиян ми харесва. Алекс го недолюбва защото вижда сериозен съперник в негово лице.
Следващата трябва да е Цвети, според мен. Ако излизат по не/способности.

Пропуснах началото и не разбрах защо Алекс и Мартин бяха капитани. Мислех, че ще са момичетата - Мария и Нела.

# 786
  • Майничка
Мария и Нела трябваше да изберат капитаните. Мария избра Мартин, Нела - Алекс.

# 787
Вики с времето ми стана симпатична, макар да не е за формата. Нела се оказа неприятна доста, Цвети е доста зле и се надявах да си стегнат багажа. Истината е, че сезонът е много слаб. Мария ми е фаворит засега.

# 788

Общи условия

Активация на акаунт