Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Дистанционно обучение за учениците-Teмa 17 /Април 2021/

 • 37 542
 • 1 249
 •   1
Отговори
# 45
 • Варна
 • Мнения: 22 127
Децата не са затворени, нито възрастните ходят където им се прииска. Ходят на работа. Къде другаде се веят на воля, където децата не могат да отидат? За съжаление чудеса не се случват, другите държави го показват. Ограничаването на гадта е много, много трудно в момента. И бавно. В моето обкръжение в последните дни и седмици всеки ден има нови случаи, просто чакам утре да видя кой ще се оплаче, дано не е някой от семейството. Не че една част не си минахме по реда. Отвратително е.

# 46
 • Мнения: 1 148
Аз не оспорвам, че някои випуски са основно дистанционно от октомври! Оспорвам ей това:
От 12 или 13 март е ДО за всички.
защото не е вярно!

Добре, сбъркала съм. Както казах моите деца са в гимназията.
Но не моята грешка е проблемът. Проблемът е, че децата са затворени, възрастните си ходят където им се прииска, а резултатът от затварянето на децата е 0.
В една тема съфорумка писа наскоро, че в цеха на фирмата им един ден са се явили 4 от 23 човека, защото пиели Парацетамол преди да отидат на работа, за да не ги хване термометърът на входа, че са болни. Обаче вие си мислете, че седенето на децата вкъщи предпазва някого.

Ами предпазва, защото тези същите ще дадат и на децата парацетамол и ще ги пратят и на училище.

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 22:08 от *PipiLota*

# 47
 • Мнения: 341
Значи децата ще предадат натам заразата, а възрастните са бели и невинни. Те няма да ви срещнат на работното ви място, в офиса, в Кауфланд, на бензиностанцията или в хотел, в който се забегнали да си починете, докато дечицата са ДО. Единственият и основен  разпространител са децата.

# 48
 • Мнения: 2 081
Да ме прощавате, но възрастните си веят задните части, даже и пенсионерите в рискови групи. Имам болни възрастни съседи - то не бяха сбирки за Баба Марта, то не бе 8-ми март, кафета и тн.. И бам на 13 март готови, па нито едно внуче не гледат.
Мъжът има два инсулта, не съм много сигурна при него как ще завършат нещата, че в момента е доста зле.
На фона на тяхното миткосване детето ходи само на един спорт и бива сочено назидателно за заразител!

# 49
 • Мнения: 23 716
Предаването на този и на останалите подобни вируси се прави и от деца, и от възрастни. Няма повече и по-малко пренасящи. Щом го носиш - предаваш го.
А аз имам познати, които го лепнаха, без да са се събирали, без да са ходили по заведения, носещи маски - всичко стриктно. Е, как става това? Не, децата не са виновни. Изобщо за вина не може да се говори. Ситуацията е такава просто. Нищо не е затворено в момента реално, освен училищата. Поради което последното тотално се обезсмисля.

# 50
 • София
 • Мнения: 4 946
Децата не са затворени, нито възрастните ходят където им се прииска. Ходят на работа. Къде другаде се веят на воля, където децата не могат да отидат? За съжаление чудеса не се случват, другите държави го показват. Ограничаването на гадта е много, много трудно в момента. И бавно. В моето обкръжение в последните дни и седмици всеки ден има нови случаи, просто чакам утре да видя кой ще се оплаче, дано не е някой от семейството. Не че една част не си минахме по реда. Отвратително е.

Месечинке, ти може да ходиш само на работа, обаче много хора ходят на СПА, ски, хотел, чужбина и тн.
И се оказа, че въобще не е изключение по време на затварянето им да работят заведения. Включително ми разказаха за семейство лекари, които едва не са ги арестували по време на проверка в едно такова уж затворено заведение.
Много хора, основно без деца или с пораснали такива, буквално не са се спряли. А пък ти си мисли, че има локдаун.

# 51
 • Мнения: 4 114
Обаче вие си мислете, че седенето на децата вкъщи предпазва някого.

Само аз ли си мисля, че стоенето на децата в къщи предпазва... децата. Не е ли това целта или съм се объркала нещо.

# 52
 • гр. София
 • Мнения: 354
Страх ме е от много неща, но само със страхуване нищо не се постига. Децата са вкъщи, он-лайн доставки, а ако е заразен пакета, който ни доставят? Не усещате ли абсурдността?
Ако има истински локдаун, ще си изядем тапетите (справка ВСВ, Ленинград).

# 53
 • Мнения: 1 148
Истината е, че в БГ никой не пази никого. Аз приемам ДО като предпазване на самите деца, а не че те пазят мен или някой друг. При нас има деца в болница, ами благодаря.
И никога не съм твърдяла, че децата са виновни. Твърдя, че условията, в които учат са неподходящи за пандемия.

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 18:18 от *PipiLota*

# 54
 • Варна
 • Мнения: 22 127
Абсолютно. Ето случай от последната седмица - бащата на съученичка и приятелка на сина ми болнен, приятелче от съседен клас също, във втория случай се натръшка цялото семейство, барабар с едногодишно бебе, без бащата. Ами... Една идея по-спокойно ми е така за моето дете, поне на закрито не са общували. Чуждите да ги мислят родителите им в крайна сметка. Моето на училище няма да стъпи, докато цифрите и реалността не станат поне като януари. Но не е там работата. В крайна сметка и аз искам детето ми да общува спокойно с приятели, искам стария си живот, а той скоро няма да се върне по тия начин, по който действаме като общество.

# 55
 • Мнения: 14 281
Значи децата ще предадат натам заразата, а възрастните са бели и невинни. Те няма да ви срещнат на работното ви място, в офиса, в Кауфланд, на бензиностанцията или в хотел, в който се забегнали да си починете, докато дечицата са ДО. Единственият и основен  разпространител са децата.


А защо изобщо търсите вина? Това е вирус, всеки може да го пренесе. Няма значение дете ли е, или възрастен, все едно е.

# 56
 • Мнения: 843
Обаче вие си мислете, че седенето на децата вкъщи предпазва някого.

Само аз ли си мисля, че стоенето на децата в къщи предпазва... децата. Не е ли това целта или съм се объркала нещо.
[/quot

Боже, здрав разум в темата. Точно за това става въпрос-да опазим децата, защото новият щам засяга сериозно и тях. Ясно е, щаба угажда на Алибеговци и подобни и на тези, дето се депресирали от мерките. То пък едни мерки, едно чудо. Но поне децата не стоят в училище часове наред къде с маски, къде не и намалява рискът за тях. Няма сто процента гаранция, но все пак рискът е по-малок. Ние, обаче, ще се давим на края на Дунава. Нищо нямаше да им стане още две,три седмици да се види как вървят нещата и да започнат да спадат случаите.

# 57
 • София
 • Мнения: 560
Абсолютно. Ето случай от последната седмица - бащата на съученичка и приятелка на сина ми болнен, приятелче от съседен клас също, във втория случай се натръшка цялото семейство, барабар с едногодишно бебе, без бащата. Ами...
И тези хора къде са се заразили, като децата са на ДО? Риторичен въпрос.
Толкова за опасното училище.
Иначе като ви е спокойно, оставете ги тези деца на ДО, наистина ще е най-добре.
За болните в момента деца: забелязвате ли, че позаглъхна този медиен наратив? Явно не е чак толкова стряскащо числото на деца с ковид в болници. Да не говорим, че Балтов беше казал за 11 деца при него, всички стабилни и без тежки симптоми.
А деца в болници е имало и ще има, колкото и да ми е мъчно от този факт.

# 58
 • Мнения: 14 281
Като минат изборите ще затворят пак, защото положениието  е ужасно, сега събират гласове до неделя, угаждат на определен тип избиратели.

Другата седмица пак ще лъснат на тепсия и препълнените болници, и спешната помощ, и болните деца...

# 59
 • Варна
 • Мнения: 22 127
Jasmin tea,
Явно не схващаш или не искаш да схванеш това, което пишем. НЯМА ЗНАЧЕНИЕ къде са се заразили! Навсякъде може да се заразиш и застраховани няма!!!! Въпросът е, че сега поне няма опасност целият клас да пламне! Щото една брънка е прекъсната! Толкоз ли е трудно за вдяване, Боже господи! И да, ние също не сме застраховани, мъжът ми може да го донесе от работа, синът ми също, защото не е затворен вкъщи! Но РИСКЪТ намалява и това НА МЕН ми е важно! Ако теб не те е страх за децата ти аз пък искам на моето да му минимизирам риска! Не пиша на китайски, да му се не види!

Общи условия

Активация на акаунт