Дистанционно обучение за учениците-Teмa 17 /Април 2021/

• 46 043
  • 1 249
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас
За болните в момента деца: забелязвате ли, че позаглъхна този медиен наратив? Явно не е чак толкова стряскащо числото на деца с ковид в болници.

Стряскащо-нестряскащо приятелче на моя син получи от онзи полиорганен синдром (на Кавазаки или както там се нарича) след много леко боледуване от Ковид. Дете, което много рядко е боледувало в градината и в училище. Никой не знае как ще го изкара детето му.

# 61
  • Варна
Статистиката е достатъчно красноречива по отношение на болните деца. Има стабилен ръст дори по официални данни. Аз досега не познавах боледували деца, от тази седмица познавам две. И те даже не влизат в официалната статистика, щото са с домашни тестове.

# 62
Като минат изборите ще затворят пак, защото положениието  е ужасно, сега събират гласове до неделя, угаждат на определен тип избиратели.

Другата седмица пак ще лъснат на тепсия и препълнените болници, и спешната помощ, и болните деца...

За съжаление точно така ще стане.

# 63
  • София

Южна Корея не съм забелязала да отчита висока заболеваемост и смъртност. Как ли са постигнали това?
Ние в Европа доказахме, че не можем да управляваме ни себе си, ни пандемия... защото правото ни на свобода се оказа много по-важно от правото ни на живот!

Дъщеря ми миналата година по това време беше в Южна Корея 6 поредни месеца, баш  в техния пик. И дори и тогава, когато Корея беше на второ-трето място по заболеваемост  след Китай,  имаше предостатъчно отворени заведения,  пазари, магазини, забележителности,  имаше опции за пътуване. Ако не вярваш, снимков материал мога да ти пусна... Така че това със свободата е изтъркано, кой мрънкал и не мрънкал за отнемането й... Бореха се  със спазване на мерки, с локални затваряния, със санкции при неспазване, с контрол, а не с повсеместни псевдо локдауни или с трайно задържане на учениците онлайн. Не им е продължило и ДО-то до безкрай съответно, а само няколко месеца. И с процента ваксинирани са далеч от първенците. Дисциплинирана нация са просто, спазваща мерките. Но за тях специално дори маските не са новост,  по друга причина ги носят и без да има корона в определени периоди..Та точно  с тях да се сравняваме е неуместно по всеки един параграф.

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 20:09 от пенсионирана русалка

# 64

Южна Корея не съм забелязала да отчита висока заболеваемост и смъртност. Как ли са постигнали това?
Ние в Европа доказахме, че не можем да управляваме ни себе си, ни пандемия... защото правото ни на свобода се оказа много по-важно от правото ни на живот!

Дъщеря ми миналата година по това време беше в Южна Корея 6 поредни месеца, баш  в техния пик. И дори и тогава, коягто Корея беше на второ-трето място по заболеваемост  след Китай,  имаше отворени заведения,  забележителности,  имаше опции за пътуване. Ако не вярваш, снимков матераила да пусна... така че това със свободата е изтъркано. Бореха се  със спазване на мерки, а не с псевдо локдауни или с трайно затваряне на учениците. Не име продължило ДО-то до безкрай съответно, а само няколко месеца. И с процента ваксинирани са далеч от първенците. Дисциплинирана нация са просто, спазваща мерките.
Точно това имам предвид и аз. И отдавна го говоря, че при нас провалът е поради липса на дисциплина и дървена философия.
Защото ако бяхме дисциплинирани и децата щяха да ходят на училище и болниците нямаше да бъдат препълнени, но при нас това е невъзможно, защото не случайно е възникнал героят на Алеко Константинов - бай Ганьо.
Когато есента се опитах да подчертая, че ако искаме децата ни да ходят на училище, то ние техните родители трябва да сме дисциплинирани, ама и тогава ми скочиха, че не съм права.
То времето само си показва.

# 65
  • Варна
Jasnin tea,
Питаш за сто и петдесети път иронично къде са се заразили хората като децата не ходят на училище. Какъв точно тон очакваш?? Кой и къде е казал, че заразата става само в училище??? И ти може да не искаш живота ти да се управлява от чужда тревожност, аз пък не искам моят да се управлява от чуждо безхаберие! Щото заради егоисти, които държат да не си снижат комфорта и на йота моят живот също е прецакан. И на много хора, които са и ще загубят живота си заради тъпотията без извинение на тези въпроси егоисти. Интересно ако с вашето дете или друг близък се случи непоправимото пак ли ще кажете, че е по-важно да не живеете в страх и на него тъй му е било писано? Да чуваемост определено липсва, както и четене с мисъл и контриране с мисъл, в тая тема със сигурност.

# 66
На всички живота ни се управлява от наличието на зараза. Това е положението и то важи за всички, страхливи, смели, все тая.

# 67
След допълнението:
Дисциплинирана нация са просто, спазваща мерките. Но за тях специално дори маските не са новост,  по друга причина ги носят и без да има корона в определени периоди..Та точно  с тях да се сравняваме е неуместно по всеки един параграф.
Напротив! Точно от нация, която знае как ефективно се управлява епидемия трябва да черпим опит. Точно защото са минавали през това многократно и са изработили механизми за справяне с епидемии.
От нации без такъв опит видяхме, че нищо такова не можем да научим, а само да си сравняваме броя новозаразени и смъртните случаи!

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 20:41 от шмърциплянку

# 68
  • София
Хората губят живота си заради 30 години безхаберие в здравната система,стига сте вменявали вина на онези, които иска от живота освен да ходят на работа и още нещо.
(Може ли модератор да ми обясни с какво постът ми, че се надявам тази тема за ДО да е последна не е по правилата?!?!)

# 69
  • shumen
Заразите не са само в училище.

# 70
  • София
Манжелка, с нетърпение очаквам да те изтрият, заради грубия тон.
Що се отнася за стария живот, не само, че си искам стария живот, ами и настоявам за него. И да - ходя на два-три ресторанта с повод в годината, на екскурзии не ходя и не обичам, считам живота си за достатъчно затворен, за да ми забраняват и минимума. Спазвам правилата колкото и да са малоумни, но абсолютно ми писна от цялата истерия и мъченичество на инакомислещите.

# 71
Jasnin tea,
Питаш за сто и петдесети път иронично къде са се заразили хората като децата не ходят на училище. Какъв точно тон очакваш?? Кой и къде е казал, че заразата става само в училище??? И ти може да не искаш живота ти да се управлява от чужда тревожност, аз пък не искам моят да се управлява от чуждо безхаберие! Щото заради егоисти, които държат да не си снижат комфорта и на йота..
Темата е за ДО, затова питам какво е отношението на споменатите от теб заразени към липсата на ПО в момента.
Що се отнася до комфорта, защото реферираш към мен, държа да кажа, че аз сериозно съм си го нарушила. Спазвам всички ограничения, не се събирам с хора, търпеливо чакам това да отмине. Не, нямам проблем с моята липса на комфорт. Имам проблем обаче с липсата на възможности за адекватно развитие на децата. ДО и забраните за спорт ги ощетяват сериозно и да, не желая това да продължава за нас като семейство, както и за всички, които виждаме тези  щети.
Така че моля, не ме слагай в кюпа на ненаименованите егоисти. Нито веднъж по темите не съм възроптала за мол, ресторант, дори за моя спорт, който обичам и ми липсва. Егоисти за мен по-скоро са тези, които не могат, като възрастни, да се самоограничат, а предпочитат децата им да са у дома на ДО. Въпрос на приоритети.

# 72
  • София
Аз в тази тема не съм прочела, че някой се жалва за кръчми, екскурзии, стар живот... Искаме децата да ходят на училище, поради което сме привърженици на определена политическа сила и трябва да си сложим въжето? Сериозно?
Манжелка, имаш нужда да си вземеш почивка или от хоумофиса, или от форума. Не пиша с теб в една тема за пръв път и спокойно мога да кажа, че това не си ти!

# 73
Работя в нормално средно училище. Не се заблуждавайте, при нас също носят маски, точно както в 90% от другите училища в българия. Само че маските са под брадите, под носовете, на челото и т.н. Ако някой влезе (например РЗИ) - сме училище за пример. Точно както и другите училища, в които вие имате наблюдения. Всеки ден виждате как се носят маските в магазина, дори и по телевизията, не знам защо си мислите, че в училището е различно.
Не знам защо някои хора се правят на живеещи на друга планета.
Масово, да в 90% от нормалните, неелитни средни училища маски НЕ се носят.
Може би в елитните или частни училища, е различно, но в тях учат много малък процент деца.
Аз за нашето СОУ подадох сигнал в РЗИ за неносене на маски, глобиха ги и ..... отново без.

# 74
Има ли някъде статистика за болни деца в детска и училищна възраст - у нас и по света?

Дайте тук числата. Да ги видят невярващите.

Щото аз като писах преди няколко дни, че текущият вариант на вируса лови и децата, и изобщо не е съпоставим с предишните варианти на вируса: вместо да се замислят някои с главата си, се хванаха за някаква конкретна моя дума и пак се отнесоха с коментарите си.

Ето информация ОТ ДНЕС:
"Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев съобщи, че за последните 14 дни България заема пето място в ЕС по показател заболеваемост със 732 души на 100 хил. население. По показателя смъртност за изминалите две седмици страната ни се нарежда на трето място в ЕС."

Общи условия

Активация на акаунт