Дистанционно обучение за учениците-Teмa 17 /Април 2021/

• 46 057
  • 1 249
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Никой никога не е казвал, че кой да е вариант на Ковид не лови децата. Те винаги са се заразявали и са били заразни. Просто не го карат тежко, особено тези под 10 години.

# 76
  • София
Наистина не схващам логиката на модерирането тук.. Sad Значи Шмърциплянку-вият пост  с това как  от Южна Корея трябва да заимстваме идеи за овладяване на кризата с Ковид си стои и като такъв с подходящо за темата съдържание, и като обяснения.. А когато аз си позволих да го коментирам и да изразя несъгласието си с написаното, без нищо обидно да  е имало  в поста ми, мнението ми беше изтрито.И тъй като обиден или груб език в поста ми нямаше, значи остава обяснението, че не е бил по темата..Но пък  тогава остава мистерия как обясненията на потребителката, първа замесила държавата в дискусията за ДО  в бг училищата, са явно баш по темата..

Като гледам как от тази тема за отрицателно време  се измитат определени постове, оставам с впечатлението, че някои потребители стоят като будна стража и пускат ли, пускат перманентно сигнали до модератори  за  едва ли не всеки пост, публикуван от човек с мнение, различно от тяхното.. Дори и във въпросното да няма нищо обидно, ей така за спорта. И сред тая камара от най-вероятни оплаквания модераторите сигурно се губят и трият ако не избирателно, то поне по неволя хаотично.

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 01:50 от пенсионирана русалка

# 77
  • София
Включвам се с едно "странно" явление - рушене на училища, огради по-точно и каквото има в двора, което леко се е засилило напоследък.

# 78
Rockstar, тръпки ме побиха.
Единичен вандалски акт, може би?
Представих си училищата запустели и като заводите от вече не толкова близкото минало.
Надявам се да не стигнем дотам.

# 79
  • София
Не е единичен. По-редовно явление от преди.

# 80
Къде е това? В коя част?
Аз не съм виждала до сега при нас. Но когато дълго време една сграда изглежда бестопанствена, рискът от подобни посегателства е по-голям.

# 81
  • София
Младост / няколко/ и нашето в центъра.
Всички се поддържат, оградите се заваряват отново, чисти се.

# 82
Въпросът е, че сградите имат вид на необитамие и са такива. Така стават по-често обект на посегателства.
Нямат ли охрана? Не съм се интересувала от това, но договорите за охрана са сключени за цялата година и следва да си важат и изпълняват, независимо има ли учебен процес или не в сградата.

# 83
  • София
По един дядо, дето я го има, я го няма...
Става малко като с "теорията за счупеният прозорец"  - т.е. щом една сграда изглежда малко поолющена и необитаема, тя ще стане още по-зле.

# 84
  • Ямбол
При нас охраната я няма, когато няма ученици, пестят от заплати, явно. Но ръководството на училището, някои колеги, както и хигиенистка има винаги в училище.

# 85
Аз така преди години бях свидетел как малко по малко се рушеше едно училище съвсем близо до мястото, където живеех тогава. Беше начално училище в хубава триетажна сграда. Закриха го уж поради намалял брой деца (друг е въпросът, че след това друго близко средно училище започна буквално да се пука по шевовете) и само след няколко месеца започна разрухата. Първо със счупени прозорци и нататък си представяте. Това беше преди десетина години. Сега се чудят как, и колко би струвало, да го възстановят, защото другото продължава да се пука по шевовете въпреки двусменния режим. Та така, вярно че не е съвсем баш по темата, но разрухата наистина настъпва бързо, когато една сграда, каквато и да е, престане да се обитава.

# 86
  • София
Доколкото знам охраната е само за вътрешността на сградата. За друго не се плаща и никой не охранява двора и фасадата.

# 87
  • София
Особено в училища с голям двор. Кога ще излезе някой да види какво става на другия край на двора...

# 88
Разрухата настъпва, когато една сграда престане да се поддържа, а не когато престане да се обитава. Иначе, повече нужда от текущи ремонти има когато са обитавани целодневно от много хора/деца, отколкото обратното. Най вероятно училищата доста са спестили от режийни, ток, вода и прочие, с които при добро желание могат да си запълнят някои дупки за ремонти, за които все отговаряха, че нямат пари - изпочупени пейки от години в двора, например.

А за оградите...  В предишното ни училище поне по два пъти на срок кърпеха една дупка между две съседни училища, през която минаваха не само всички деца, а и половината квартал и постоянно вдигаха съборената ограда на мястото, в което се влиза от парка да си разходят кучетата любезните граждани.

# 89
По един дядо, дето я го има, я го няма...
Става малко като с "теорията за счупеният прозорец"  - т.е. щом една сграда изглежда малко поолющена и необитаема, тя ще стане още по-зле.

Именно. Тя, теорията, е базирана на дългогодишно изследвани практически и често реализиращите се  модели.

При нас охраната я няма, когато няма ученици, пестят от заплати, явно. Но ръководството на училището, някои колеги, както и хигиенистка има винаги в училище.

Това ми беше интересно и още в предния си пост се запитах - догоровите, като се сключват за годината /нали е още така?/ защо не се изпълняват и в момента? Тази обществена сграда е временно затворена, не е изоставена, все пак.
Достатъчно пестиха цяла година от издръжка на училищата. Поне сградният фонд да се опази. не е ясно ще има ли смисъл или не занапред, но за сега уж ще има.

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 13:00 от Judy

Общи условия

Активация на акаунт