Дистанционно обучение за учениците-Teмa 17 /Април 2021/

• 46 062
  • 1 249
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Когато една сграда не се обитава става същото както, когато не се поддържа.
Както в училищните дворове вилнеят всякакви девианти, същото става и в центъра на София, когато не работят заведенията. Пусто е и налазват всякакви маргинални групи, каквито не сме виждали никога преди пандемията. Доста е зловещо.

# 91
  • Варна
Интересно досега как са оцелявали училищата през летните ваканции.

# 92
  • София
Малко повече от два месеца, когато градът е празен е едно, сега е цяла година. Пак казвам, като в някакъв филм- антиутопия е като е затворено, без да е истински локдаун. Миналата пролет беше най-страшно. Такива същества налазиха, че ме беше страх да изляза през деня.

# 93
  • Варна
Е как цяла година? Кое е това училище, което е останало празно цяла година?
Не знам къде ги гледате тези страшни същества... Хора като хора си ходят из града, поне там където аз се движа Laughing

# 94
  • София
Е как цяла година? Кое е това училище, което е останало празно цяла година?
Не знам къде ги гледате тези страшни същества... Хора като хора си ходят из града, поне там където аз се движа Laughing
Еми по Витошка ги гледам. Сигурно е едно да минеш, друго да си тук постоянно. Всякакви хора има уикендите, но пак не са основно маргинали. Миналата пролет и сега като не работеше нищо, вилнееха бесни тумби, включително и посреднощ.

А училищата може да не са празни цяла година, но през повечето време. Особено гимназиите, а и останалите са полупразни през съществена част от времето. Маса набори са на ДО от средата на октомври. Малките ги пуснаха януари чак. Девиантите се научават бързо къде и кога няма никой.

# 95
Гимназиите са празни вече почти година. С прекъсване от около месец, месец и нещо през есента.
И тия двете седмици с ротацията, които не знам дали има някакъв смисъл да ги броя.
И мен ме побиха тръпки при мисълта, че можем да започнем да си рушим училищата. Би било ужасно, не искам да се вкарвам в този филм.

# 96
А кои гимназии са пълни цяла година?
Мини през района на Техникумите или горе до IV-та! Първа не съм забелязала да има разрушения, трябва да питам младежа, той ходи там на лостовете.
Това, че повечето гимназии са сбутани като втора смяна на ОУ и те са обитаеми от малките, не променя факта, че гимназии и техникуми са необитаеми от месеци.

# 97
  • Варна
Ами имаме различни представи за понятието "необитаеми" явно. Както и да е.

# 98
  • Русе

Това, че повечето гимназии са сбутани като втора смяна на ОУ и те са обитаеми от малките, не променя факта, че гимназии и техникуми са необитаеми от месеци.

Живеем до гимназията на сина ми. Езикова - в самостоятелна сграда.До 22 си имаше ученици, срещах ги всеки ден.

# 99
  • Бургас
Как обитаването на една сграда спомага оградата му да не падне? Това е смешно, честно. Сега това ли са доводите за ПО. Дайте да връщаме децата на училище, че оградите им ще паднат.

# 100
Значи на страшните същества обичайните им обиталища  са заведенията и сега, когато те са затворени са налазили улиците.

Защото друго затворено няма и не е и ималo Simple Smile

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 14:29 от Iris04

# 101
  • Бургас
В началото на 90те една сутрин моето училище осъмна с изпочупени пейки. Тогава бабите в квартала обвиняваха току що настъпилата демокрация, защото създавала само хулигани (тогава девианти не беше модерна дума). Днес обвиняваме ДО, утре нещо друго.

# 102
Малко повече от два месеца, когато градът е празен е едно, сега е цяла година. Пак казвам, като в някакъв филм- антиутопия е като е затворено, без да е истински локдаун. Миналата пролет беше най-страшно. Такива същества налазиха, че ме беше страх да изляза през деня.

Има и друго в допълнение - сега ситуацията няма нищо общо с ваканциите.
Хората се обезвериха, отвред /определено го намирам за умишлено/ биват засипвани с официална панираща и поболяваща информация, нормално - заживяха ден за ден, което отстрани редица задръжки у едни, при които те бяха без друго не особено силно скрепени, както и нужда от проява на социалност и обществена отговрност у обществото като цяло.

В началото на 90те една сутрин моето училище осъмна с изпочупени пейки. Тогава бабите в квартала обвиняваха току що настъпилата демокрация, защото създавала само хулигани (тогава девианти не беше модерна дума). Днес обвиняваме ДО, утре нещо друго.
90-те години, обществените нагласи си бяха подобни, макар и по малко по-различни причини.

# 103
Как обитаването на една сграда спомага оградата му да не падне? Това е смешно, честно. Сега това ли са доводите за ПО. Дайте да връщаме децата на училище, че оградите им ще паднат.

Какви ли още бисери ще прочетем! Училищата не са празни. 1-4 клас учиха присъствено до скоро. Вътре има административен и помощен персонал, както и директори и заместници. На места текат ремонти. Гледам училището до блока ми е превърнато в детска площадка, ама това е друга тема.

# 104
Бояна,
предишната версия на вируса децата са я карали леко.
Сега не е така.
И тук във форума в ковидната тема, доста хора се изредиха да го пишат и потвърждават.
Едва ли всичките си измислят.

Общи условия

Активация на акаунт