Дистанционно обучение за учениците-Teмa 17 /Април 2021/

• 46 078
  • 1 249
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Бояна,
предишната версия на вируса децата са я карали леко.
Сега не е така.
И тук във форума в ковидната тема, доста хора се изредиха да го пишат и потвърждават.
Едва ли всичките си измислят.
Според един от най-добрите педиатри, д-р Масларски, няма данни британската мутация да се кара по-тежко.

https://nova.bg/news/view/2021/03/21/320060/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D … D%D0%B0-covid-19/

Колко хора са се изредили да пишат, че децата им са в болница, например? Дори от грип повече деца са хоспитализирани обикновено. То да не дава Господ нечие дете да е в минималния процент с усложнения, но засега няма данни това да се случва извън рисковите групи – онко болни и с определени увреждания.

И не се заяждам, може нещо да пропускам. Ако има някаква информация различна от ЕЖК, ще е добре да сме запознати с нея. Ще я предам и на познатите педиатри.

# 106
Точно пък тук във форума е ЕЖК, не е достоверна извадка въобще.
Няма данни сега децата да карат по-тежко Ковид, спрямо есента. Медийни спекулации само. Потърсете изказването на Балтов за децата. Той каза едно, после написаха 100 статии със съвсем друго.
А, ето и Бояна дава линк.
Иначе, ако ще е ЕЖК, вече няколко деца сега през февруари-март от съучениците или приятелите на моите са били с + тест, но без или с почти незабележими симптоми.

# 107
  • София
Да оставим Балтов.
Показаха някакъв лекар директор по тв /ох не помня кой/ и каза, че има повишени случаи при млади хора в болниците горе-долу 75-95 набор. Не деца и ученици.

# 108
Броят на заболелите деца, които ще го изкарат тежко зависи от общия брой на тези деца, които са се заразили. Когато се заразяват повече деца от Британския щам, както и в изказването на Масларски е казано,   и както чух вчера от думите на Лисички естествената последица е и броят на тези с тежко протичане да е по-голям.
Аз не виждам нищо успокоително в думите на Масларски:

В Германия например 50% от децата, настанени в интензивни отделения, са имали и предхождащи хронични заболявания

Защото това значи че половината от тях не са имали предхождащи хронични заболявания, а ковид ги е вкарал в интензивното.

Имам дежа вю, все едно отново си говорим като миналата година по това време, само че същите хора тогава пишеха как тежко боледуват само старите и болните. Сега явно ще трябва да го докараме дотам да се препълнят и детските отделения, че да се смени нагласата как децата го "карат леко".

# 109
  • София
Последно и няма да споря повече.
Ето ви статистика от страна с огромна популация – САЩ.

3,405,638 случаи на болни деца. 0.1%-2.1% хоспитализации.  0.00%-0.03% починали. 10 щата са с 0 смъртни случаи.
Пак казвам, огромна страна, имат и деца на химиотерапия и с всякакви хронични заболявания и коморбидност.

https://services.aap.org/en/pages/2019-novel-coronavirus-covid-1 … evel-data-report/

Който иска сам да си намери статистика за грип и други заболявания, които наистина поразяват тежко децата. Засега Ковид продължава да не е от тях. За щастие.

# 110
аз пък имам позната, момчето й изкара ковида. сега е с усложнения в главата. Тъй че, твоите статистики не ме успокояват. детето е активно спортуващ здрав младеж. не е лентяй, нито е дебело, нито се е пропило, нито се е наркоманизирало.

ама в статистиките ще влезе като "леко го изкарал"

да, изкарал го леко докато е бил болен, понеже не е влизал в болницата. а след това?? Иди ти да обикаляш по болниците да видиш какво е положението. То от у вас, от компютъра, някак всичко розовее

# 111
  • Варна
Не знам какво значение биха имали статистиките, ако моето дете е с усложнения. Много повече деца се разболяват и това е факт дори по официалната статистика. Да не говорим, че нея трябва да я умножим поне по 3, за да получим що годе реална бройка. Повече заболели - повече усложнения. Елементарно е. А усложненията от тая точно болест са доста по-разнообразни, и което е по-лошото - по-непроучени отколкото при грип.

# 112
Несериозно е пак да почваме за грипа...

# 113
  • София
Несериозно е пак да почваме за грипа...
Никога не съм го започвала, но фактите са такива. Иначе моето дете е болнаво, следя сериозно нещата, защото не ми е все едно дали ще бъде болно или не, и как ще го кара. И грипа си е сериозна работа. Преди пандемията имаше два вида грип, съученици на сина ми масово бяха хоспитализирани с пневмонии и  прочее. Изобщо не подценявам нищо, тъкмо напротив, още повече тийновете не са точно деца. Засега най-тежко каралия тийн (да стана малко и аз ЕЖК) беше 17 годишен, който го кара стомашно и над две седмици. И разбира се, като твоето дете е в този 0,001% за тебе си е 100%, и това не го подценявам. Но пък ние и да можем да стоим заключени, да можахме да се ваксинираме, засега децата не могат нито едно от двете. С надежда чакам лятото да има ваксина и за тези над 12 години, за да сме спокойни есента. За друго решение не се сещам. С ПО за тази учебна година очевидно е приключено.

# 114
  • София
Откриха токсични химикали в маските за лице
Нужни са повече изледвания, казват учени

"Това, което вдишваме през устата и носа си, всъщност е опасен отпадък", каза професорът.

Освен формалдехид, химичното вещество, което при отваряне на нова опаковка маски придава "чиста" миризма, той е открил и анилин, известен канцероген.

"Открихме формалдехид и дори анилин и забелязахме, че се прилагат неизвестни изкуствени аромати за покриване на неприятните химически миризми от маската", каза той. „В случая на хирургическите маски в син цвят открихме кобалт - който може да се използва като синьо багрило. Като цяло имаме химически коктейл пред носа и устата си, който никога не е бил тестван нито за токсичност, нито за дългосрочни ефекти върху здравето", каза Браунгарт.

Д-р Дитер Седлак, управляващ директор и съосновател на "Modern Testing Services" в Аугсбург, е открил други химикали със свой уникален метод за тестване. Освен формалдехид, той е открил и ясни доказателства за опасни флуоровъглеводороди, които са строго забрани. Флуоровъглеводородите (PFC) са токсични за човешкото здраве и наскоро учените призоваха те да бъдат забранени за несъществена употреба.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/koronavirus/2021/04/02/otkriha-toksichni-him … te-za-lice.485442

# 115
  • София
Аз затова си нося и пера парцалите. Ама дъщерята ми взима и губи най-хубавите.

# 116
Несериозно е за грипа, защото никой не ни предлага избор грип, или ковид, напротив заедно с достатъчно опасния за децата грип сега се добави И ковид.

Както и да е, не ми се върти и на мен едно и също повече от година. Пък и поне грипът тази година не можа да се развихри. Което е достатъчно показателно къде се мултиплицират вируси.

Днес е последен учебен ден преди ваканцията, нека всички ученици успеят да си починат, защото имат нужда, да са здрави и да се порадват на пролетта на чист въздух.

# 117
Грипът си се вихри, просто няма извънредни брифиги, за да съобщават броя на заразените. Не мога да ви опиша, колко деца го изкараха за последния месец, в нашия квартал. Грипът е нещо, от което наистина ме е страх, за децата  и винаги одобрявах грипните ваканции. Ех, тогава да съществуваше ДО. Щеше да е перфектно за две седмици.

# 118
  • София
Грипът си е тук. Малката се разболя на 1 февруари (доста деца в градината също). Седмица след нея и аз, после кака и... Всички правихме тестове за Ковид -два пъти... Нъц... Което не попречи малката да е 4 дни с 39.4... През 2017 на 1 февруари също се разболя от грип, седмица по-късно беше с пневмония и не не ни приеха в Пирогов (тогава беше на 1 г и 10 месеца), защото нямало места. С връзки ни приеха във Втора градска. Нищо ново под слънцето... За съжаление останалия свят на болестите не изчезна с Ковид.

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 21:20 от magi_sveta

# 119
Моите са ДО, и да чукна на дърво, глава и каквото се чука - не са се разболявали. Излизаме, играем на пътя, с ограничен кръг приятели се срещат.
Които са в училище, отсъстват. В един момент половината клас липсваше.
Значи, училището Е РАЗВЪДНИК. Както на грип, така и на Ковид, така и на въшки, също и на шарка. Защо ковидът да е изключение от поредичката?

Общи условия

Активация на акаунт