Дистанционно обучение за учениците-Teмa 17 /Април 2021/

• 46 196
  • 1 249
  •   1
Отговори
# 960
Може, не може, факт е, че учат присъствено. 20 класа общо са, от 8ми до 12ти по 4 паралелки.

# 961
Слави Панайотов поиска да каже нещо специално на читателите на FORBES: „Винаги търсете положителното във всяка ситуация. Всеки лош момент, който се случва в живота ни, е с причина. Трябва просто да намерим тази причина. Да я вземем и да работим върху нея и да я превърнем в нещо много  положително.”
...

Ей, тия фейбук тип мъдрости, дето дават тон в живота, са ми любими. Simple Smile

Цветеслава Гълъбова с друга гледна точка за позитивното мислене.
https://trud.bg/%D0%B4-%D1%80-%D1%86%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5%D1% … %83%D0%B4-%D0%B1/

Не става въпрос за очаквания към ПО. Хубаво, лошо, с проблеми, то това е. ДО въобще не може да му е алтернатива, пък каквито и ще кусури да има - при нас и по принцип.

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 13:35 от solnichka

# 962
  • Варна
В този ред на мисли 6 часа на чина, е добър аргумент, защото после следват много часове в следване на влогъри.

Всъщност ДО провали една дългосрочна стратегия в нашето семейство, а именно максимум 1 час интернет за дете в подходящо време. (12г.и 14 г.)  Предполагам не сме единственото семейство с рестрикции относно времето, прекарано пред екран ( вкл. ТВ).  Да не добавям и безмисленото седене пред компютъра( телефона) в час по физическо, в часовете  на т. нар. модул ( който е замислен като допълнително раздвижване, а не обездвижване), в часовете по музика...

# 963
  • Пловдив
Солничка, те не дават тон в твоя живот. Нито в моя. Аз правя разумни компромиси с влогъри, блогъри и прочие. Предпочитам да знам какви простотии гледа. Иначе ще ги гледа тайно. Stuck Out Tongue Winking Eye Особено ако са забранени или силно ограничени. Трябва да го приемем. А те да го осмислят и.....ще го израстнат. Но пък идват другите последователи.

# 964
За времето пред компютъра съм съгласна напълно. Голям, голям проблем. При над влогърските простотии не са проблем - 0 интерес, ама пък безумнотъпите игри са.

# 965
Направо си е общовалидно. Идеалните училища са изключения.
Да ги направим като другите тогава. За да не пречат.
Щом нормалните училища се приемат вече за идеални.

Ежко, както писах, едно училище в смотания Разград - ПГПЧЕ, си учат присъствено от 8ми до 12ти клас всеки ден. Бяха ДО за малко, докато намери директорът начин да минат ПО. Вместо да беснееш тук и да подскачаш, накарай директора на АК да обмени опит с директора Пейчо Георгиев Simple Smile А и не само ти, другите, които също искат ПО да говорят с директорите на училищата си, явно начин има.

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 15:49 от Teya75

# 966
Браво на това училище и на този директор!

# 967
За себе си, детето си и семейството си намерих приемливото разрешение на ситуацията преди няколко седмици - ваксинирахме се. За късмет дъщеря ми е на 18, така че и тя имаше право. Ваксинирането (надявам се) ме отърва от неприятната свързаност с решенията, небрежността и прищевките на хора, които:
- смятат хронично болните ми близки за "дърти задници" и нямат нищо против те да бъдат пожертвани в името на разни удобства
- искат присъствено обучение по време на пандемия, но без маски и най-вече без тестване на учениците
- "спазват" мерки с маски под брадата
- смятат, че "това е просто грип", "всички ще го минем, какво да се пазим толкова"
- ходят симптомни сред другите и си пращат "леко настиналите" и "само хремави" деца на училище
- са привърженици на конспирациите
Сега, някак егоистично, не ми пука. Ако щат ДО, ако щат ПО, слушаме и изпълняваме. Носим си маските и ползваме дезинфектант, защото не сме толкова откачени и знаем какво значи "снижаване на риска". Ако въведат тестове, приемаме на драго сърце. Единствената ми грижа е да не ми карантинират детето за матурите, но ще вземем мерки. Жал ми е за родителите, които осъзнават опасността, но децата им са малки и няма как да ги предпазят по друг начин, освен да ги отделят от групата. (Сладките приказки, как зараза сред учениците нямало, не на мен. Според последните доклади от гимназията, болни деца и учители има, карантинирани класове - също)

# 968
  • Пловдив
Тук нещо се бъгва в четенето. Напротив, искаме всички училища да станат като добрите училища, а не обратното. Иначе ползата от ПО е същата като ДО, само дето децата ще стоят на чин. Ако училището не те мотивира, не създава колектив, не изпълнява онази функция, която всички си представяме, пораженията ще са еднакви. Попарата на ПО вече я сърбаме. Ще добавим и попарата от ДО. Едни деца, просто събрани в една класна стая, без авторитета на институцията, не правят нищо.

# 969
  • София
Ежко, както писах, едно училище в смотания Разград - ПГПЧЕ, си учат присъствено от 8ми до 12ти клас всеки ден. Бяха ДО за малко, докато намери директорът начин да минат ПО. Вместо да беснееш тук и да подскачаш, накарай директора на АК да обмени опит с директора Пейчо Георгиев Simple Smile А и не само ти, другите, които също искат ПО да говорят с директорите на училищата си, явно начин има.
Има начин, разбира се - нарича се нарушение на министерска заповед.

# 970
Според мен тук има някакво недоразумение, няма как цяло училище да нарушава министерска заповед.

# 971
Има начин, разбира се - нарича се нарушение на министерска заповед.

Явно не е, след като карат така от преди пролетната ваканция. Ако нарушаваха нещо, РУО и РЗИ щяха да го прекратят. Щом не са, защо да е нередно?

# 972
Вероятно са с по една паралелка.
п.п върнах се назад и разбрах, че не са по една.

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 16:33 от Amanda.D

# 973
  • София
По четири паралелки са, поне според сайта. Или Teya75 нещо не е разбрала как учат, или на много от децата родителите работят в местното РЗИ и РУО Grinning Или нещо трето ще излезе.

# 974
РЗИ така не бяха разбрали и за едно частно училище, че е било в режим ПО в противоречие с правилата през цялата есен. Чак в края на януари гръмна скандала ако помните. Така че всичко е възможно.

Общи условия

Активация на акаунт