Дистанционно обучение за учениците-Teмa 17 /Април 2021/

• 46 221
  • 1 249
  •   1
Отговори
# 945
Очевидно е, че почти всички искат ПО. Не може ли родителите да се обединят с искане да се върне присъственото обучение, но при определени условия : маски за всички и глоби за неносенето им в училище, регулярно тестване на децата,  проверки за редовно проветряване и дезинфекция на стаите. Разместване на междучасията за различни класове, за да не се смесват потоци. Пречистватели на въздуха и т.н Със сигурност здравни специалисти биха могли да помогнат за съвет как да се осигури безопасна среда.
А дали не може да се върне ПО, без всякакви условия от тези, които на практика доказаха, че не могат нито действени мерки да предложат, нито да организират прилагането и спазването им? Защо пак да им даваме власт над децата ни?

# 946
Ежко,
Цитат
Да се остави на родителите да организират ходенето до музея е малко рисково. Същите може да са забравили какви музеи има наблизо, а и да не могат да разкажат на децата си за какво е нужно да се гледат развалини, счупени грънци и драсканици по стените на пещерата.

Някои може и да са забравили, други не сме Simple Smile Ако се случи нещо да не помним, прочитаме и си припомняме. А и има екскурзоводи в музеите. Последно ходихме в Мадара. В интернет има много добре обяснено всичко, а и с другите посетители обменихме информация. Стига да искаш, начини има, другото са оправдания.
едно от училищата тук учат присъствено всички, имаха само седмица прекъсване. Щом директорът е намерил начин това да стане, питайте вашите защо не са предприели нещо. В момента всички класове там си учат, а другите са си по схемата ДО-ПО по заповед.

# 947
Ежко, това, което си написала, дава отговор на въпроса защо ПО няма да се върне скоро в България. Най-вече заради тези, които най-много го искат по време на пандемия. Но го желаят на момента в чистия му вид . Такъв, какъвто беше преди да се стовари този вирус на човечеството.

# 948
Абсолютно против съм ПО да се възстановява под условието на задължително тестване и маски. Никой не е поставял такива условия дори и от страна на управляващите и сега децата учат без някой да извива ръце в тази посока. И така трябва да бъде.
Големите носят маски и ги пречупихме да спазват това правило (което за мен в дългосрочен план е тъжно, но се примирих), при малките ситуацията е сложна и не е необходимо да се залита в крайно маскиране и за тях. Най-малкото при тях не може да се гарантира нищо, освен носене пред лицето на нещо, въргаляло се в чанта, джоб, по земята и т.н., което намирам за много по-вредно от ходенето без маска.
Най-сериозната мярка в училище трябва и винаги е трябвало да бъде да не се пращат болни деца. И преди, и сега. За нея контрол извършват училищата, мед.сестрите. Ако си влязат в тази роля, мисля, че проблемите ще са далеч по-малко от сега.

# 949
Няма да се изявявам като тълкувател на Ежко, но ще направя аналогия.
Знаем колко ни е сбъркана образователната система, ама като станат на 7 децата си ги пускаме в нея, нали. Никой не казва, че детето няма да тръгне на училище, докато не се решат проблемите на образованието.

# 950
Това какво общо има с темата, или се очаква с щаба да изчезне и пЛандемията и ДО?

Изненадана съм, че не се забелява пряката връзка.
С отстраняването на дублажа има шанс субектите, на които е възложено по закон вземането на съществени решения, вкл. това, на което е пряко посветена темата, да поемат лична отговорност, от тях лично да се търсят решения, без да се покриват зад някого. Така може и да заработят.

Никой обаче не ви спира ако информация не ви допада, да я прескачате.
Аз година и нещо прескачам, например, щабовете.

Няма да се изявявам като тълкувател на Ежко, но ще направя аналогия.
Знаем колко ни е сбъркана образователната система, ама като станат на 7 децата си ги пускаме в нея, нали. Никой не казва, че детето няма да тръгне на училище, докато не се решат проблемите на образованието.
Има и такива, но са единици. Лично на мен, пак казвам, не ми пречат. Стига те на мен да не пречат също и да не ми налагат личните си виждания.

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 11:57 от Judy

# 951
  • София
Ха, за "сестрите". Според мен, още в началото на пандемията /абе и без нея/ трябваше да се назначат Лекари в училищата!!!

# 952
  • София

едно от училищата тук учат присъствено всички, имаха само седмица прекъсване. Щом директорът е намерил начин това да стане, питайте вашите защо не са предприели нещо. В момента всички класове там си учат, а другите са си по схемата ДО-ПО по заповед.
Училищата, които са с по една паралелка в съответния клас, учат изцяло присъствено и без график. Това е посочено изрично в съответните заповеди на министъра на здравеопазването. Ако такъв е случаят във въпросното училище, директорът не е намерил нищо, а просто си спазва заповедта на министъра. Ако има по повече паралелки в клас и въпреки това всички са на училище без график, директорът пак не е намерил нищо, а просто действа в пряко нарушение на министерската заповед.

# 953
  • Бургас
Ха, за "сестрите". Според мен, още в началото на пандемията /абе и без нея/ трябваше да се назначат Лекари в училищата!!!
Абсолютно за съм. Навремето имаше и лекари и зъболекари в училищата, сега има една сестра и тя е по скоро административен персонал, отколкото медицински. Работата й е да събира бележки само.

# 954
Всички сме "за", но не виждам как с бюджетите на училищата ще може да им се плаща дори бегло подобие на приемлива заплата. В такъв случай, най-много пенсионери да се хванат да работят.

# 955

Училищата, които са с по една паралелка в съответния клас, учат изцяло присъствено и без график. Това е посочено изрично в съответните заповеди на министъра на здравеопазването. Ако такъв е случаят във въпросното училище, директорът не е намерил нищо, а просто си спазва заповедта на министъра. Ако има по повече паралелки в клас и въпреки това всички са на училище без график, директорът пак не е намерил нищо, а просто действа в пряко нарушение на министерската заповед.

Това е училището и не са по една паралелка, а по много. Как го е направил не знам и не ме интересува. Щом РУО, РЗИ и не знам кой още отговорен не са го спрели, значи може.

# 956
  • София
Не, не може. Само училищата с по една паралелка в клас могат да не спазват графика. Друг законосъобразен вариант няма. Или това, което казваш не е вярно, или са в нарушение.

# 957
  • София
Първо, това е гимназия. Това означава, че имат класове само от 8 до 12. 24 класа.

# 958
  • София
Това няма никакво значение. В заповедите на министъра няма разграничение между гимназия, основно училище, СУ и т.н. При мерките не е възприет индивидуален подход, а общ. АК са гимназия, имат 7 /май/ отделни сгради и пак не им разрешиха да работят извън графика.

# 959
  • Пловдив
Слави Панайотов поиска да каже нещо специално на читателите на FORBES: „Винаги търсете положителното във всяка ситуация. Всеки лош момент, който се случва в живота ни, е с причина. Трябва просто да намерим тази причина. Да я вземем и да работим върху нея и да я превърнем в нещо много  положително.”

https://forbesbulgaria.com/2020/01/03/%d1%85%d0%be%d1%82%d0%b5%d … b8%d1%8f-youtube/

Прекалено големи очаквания имате за ПО, които вече 30 години не се оправдават. Играта вече не е народната топка, стражари и апаши и ластик пред блока. Милионите абонати не идват от там. Пазарната ниша е запълнена от друго - екраните. В този ред на мисли 6 часа на чина, е добър аргумент, защото после следват много часове в следване на влогъри.

Общи условия

Активация на акаунт