Дистанционно обучение за учениците-Teмa 17 /Април 2021/

• 46 181
  • 1 249
  •   1
Отговори
# 975
И Тeya75 твоите деца/дете учат ли в това училище?
Ако ДА, то ходят ли присъствено от март месец или са на индивидуално ДО?
ГПЧЕ не само, че не са по една паралелка, ами са и в една сграда с ОУ .. Много интересно наистина.. Директорът е бивш шеф на РУО, но пък чак и РЗИ да му влязат в положението?

# 976
Аз се съмнявам, че директор ще извърши нарушение за да учат класовете ПО. Чак пък такава мотивация... При частното училище е ясно,  такси, ала-бала,  но в общинско училище да рискува, едва ли.

# 977
  • София
Ежко, както писах, едно училище в смотания Разград - ПГПЧЕ, си учат присъствено от 8ми до 12ти клас всеки ден. Бяха ДО за малко, докато намери директорът начин да минат ПО. Вместо да беснееш тук и да подскачаш, накарай директора на АК да обмени опит с директора Пейчо Георгиев Simple Smile А и не само ти, другите, които също искат ПО да говорят с директорите на училищата си, явно начин има.
Има начин, разбира се - нарича се нарушение на министерска заповед.

Явно не е, след като карат така от преди пролетната ваканция. Ако нарушаваха нещо, РУО и РЗИ щяха да го прекратят. Щом не са, защо да е нередно?
Това, че някой на местно ниво е решил да прави каквото си иска /и защото контролиращите го органи са му приятели или роднини/, не го прави правилно и законосъобразно. Вече казах защо е нередно /и не само нередно/, има министерска заповед, която е категорична, ясна и не подлежи на тълкуване. Това, че местното РУО и РЗИ не са предприели нищо, не прави и техните действия законосъобразни. Ако управленският капацитет и правната компетентност на държавните и общински органи беше на ниво, нямаше масово актовете им да падат в съда.

# 978
Има явно начин. Български. Първо създаваме нормативни проблеми с недомислици, а после търсим начини да ги заобикаляме. И се сърдим, че примерно Разград станал смотан?

Знаеш ли, личните ти проблеми не си ги пренасяй върху хората, ок? Никой не се сърди, че разград е смотан град, факт е, че е смотан, затриват го бавно и славно. Наблегни на това, че в един малък град, една гимназия, която не е частна, колеж или нам си ко, е намерила начин да се учи присъствено. Кой е виновен, че на вашите директори не им стиска да потърсят начини?
Знаеш ли, проблемът е най-вече за гражданите на Разград. И ако градът им е станал смотан, то е защото не са направили нещо съществено по въпроса, вместо да търсят извинения в незнайния​ някой, който им е нацапал гащите и затрил града.
Личните ми проблеми се създават от хора, които държат да следваме всички на всяка цена този светъл пример.
@Ирис, ПО е необходимо, но недостатъчно условие някой да стане ако не мъдър, то поне да не бъде прост. Недостатъчно, но необходимо!

Ежко, пийни една ракия или хапченца за успокоение. Извинение за града не търся, ако не можеш да четеш и мислиш, не слагай неказани неща. Градът е смотан по някои причини, които няма да изтъквам тук, но е тих, спокоен, няма беснеещи шофьори, газещи по тротоарите, никого не са застреляли в колата му, можеш спокойно да си ходиш пеша, всичко ти е на ръка разстояние. Няма неприети деца в ДГ, ясли и училища. На който не му харесва, заминава. Та така, не си сипи яда тук, не сме виновни за твоето нервно състояние. Говори с директора на колежа, може да почерпи опит от колегата си. Като има желание, явно има и начини.
Скаридка, моето е вдруго училище и си е ДО до 26.03. като всички останали. Не знам какъв е бил преди директорът, не го познавам. Не са по една паралелка, 20 са общо. Със сигурност учат присъствено отпреди ваканцията. За преди това не помня, не ме интересува.

# 979
Не вярвам на тази история за училището в Разград, още повече щом делят една сграда и с друго училище. Накрая пак ще излезе, че не са компютри, а компоти.
В нашия град едно-единствено училище, което не е начално, си учи почти изцяло присъствено - спортното, защото е точно с по една паралелка във випуск.

# 980
  • София
Абе, я оставете децата да си учат! 😂
Ако нашият директор предложи такава сделка, ще я приема, но той е строго изпълнителен. Angry

# 981
Последните няколко страници на тази тема станаха изключително грозни.  То не беше разграден двор, бях с въшлясал пуловер, сега гражданите на определено населено място са си виновни, че (потенциално) имат проблеми в града си.  

Разбирам, че изолацията и стресът идват много на всички, но нека се опитаме да запазим добрия тон, ок?  Всеки има своите притеснения и съображения и споделя гледна точка - дали ще е за прекомерното време пред компютър или за срещи с вируса.  

И аз за съм за ПО и качествена образователна система, както и за ясни правила и спазването им в училище и от години влагам всичката си енергия в това. 

П.П. За сведение - живея в София, имала съм късмета да уча в прекрасни училища, което обаче далеч не значи, че навсякъде е така и че нямам очи да видя какво е положението при толкова колеги.  Които са не по-малко кадърни или борбени, даже напротив.  Изобщо не е същото да организираш (и платиш) разрешителни и  транспорт от село Х до София, за да видите Военнонаучния, колкото да отидете от единия до другия край на София. Пък ако ще и километрите да са същите.

# 982
Не вярвам на тази история за училището в Разград, още повече щом делят една сграда и с друго училище. Накрая пак ще излезе, че не са компютри, а компоти.
В нашия град едно-единствено училище, което не е начално, си учи почти изцяло присъствено - спортното, защото е точно с по една паралелка във випуск.

Ако щете вярвайте. Пистолет на никого не съм опряла. Не виждам и защо да лъжа. Ако толкова искате да се уверите, звъннете и питайте, има телефони за връзка. Не делят една сграда с друго училище. Другото е до 7ми клас, имат си отделна сграда от години, бивша детска градина до училището стана сграда за 1-4 клас, от 5 до седми не знам в коя сграда са, но не са в тази на ПГПЧЕ. ПГПЧЕ имат две сгради, Вапцаров също (бившата детска градина е едната), общ е само дворът за големите и фелдшерката.

# 983
Kaто се отвори план приема за 8 клас за Разград, че ПГПЧЕ е ендо от най-големите училища като брой ученици. Как пък и другите не са скочили да искат ПО.
В предната вълна мисля имаше починал учител от това училище или поне снимките бяха от пред стара красива сграда, която излиза на корицата на сайта.

# 984
И аз открих някакво сериозно противоречие между романтичните приказки за забравените прегръдки, играта в отбор, умението да създаваш връзки, да се радваш на ученически пътешествия и този груб индивидуализъм, страховит егоизъм, в който си готов да жертваш слабите и болните.
В  хубавото училище, което някои мечтаем, децата си носят пуловерите , които харесват или имат, а чуждата дреха е урок как в различна премяна  да се приемаме и уважаваме.

# 985
И аз открих някакво сериозно противоречие между романтичните приказки за забравените прегръдки, играта в отбор, умението да създаваш връзки, да се радваш на ученически пътешествия и този груб индивидуализъм, страховит егоизъм, в който си готов да жертваш слабите и болните.
Груб индивидуализъм и страховит егоизъм е да жертваш бъдещето на новото поколение заради настоящето на старото (към което и аз принадлежа). А да се прикриваш зад слабите и болните, без да ги питаш за тяхното мнение е обикновена подлост.

# 986
  • Бургас
Ехеее, чак пък да жертваме бъдещето. Сякаш сме ги пратили отпред на барикадата. Не знам защо всичко се поляризира тука. Всичко е или черно или бяло. По средата няма нищо.

# 987
Kaто се отвори план приема за 8 клас за Разград, че ПГПЧЕ е ендо от най-големите училища като брой ученици. Как пък и другите не са скочили да искат ПО.
В предната вълна мисля имаше починал учител от това училище или поне снимките бяха от пред стара красива сграда, която излиза на корицата на сайта.

Починалата учителка беше от другото училище - Вапцаров, което дели двор с гимназията. Другите нямат такива големи сгради, а и са с повече паралелки. Гимназията на дъщеря ми е с общо 22 класа 8-12 клас, сградата не предразполага кой знае какво разделяне, даже никакво.

# 988
Вчера научих, че 90% от нашите дванадесетокласници с профил химия и биология са се отказали да кандидатсват медицина, защото и миналата и тази година са на ДО и нямат добра подготовка. Още научих, че на пробните изпити за МУ оценките са плачевни, няма шестици.
Ето това са резултатите от ДО. Още много такива тепърва ще научаваме.
Просто така казват, защото и преди това не са били достатъчно мотивирани. Който познавам, че иска да учи медицина, учи и ще кандидатства.
А ако толкова не им изнася, да не кандидатстват. После ще.нинлекуват учили, недоучили.

# 989
  • Пловдив
Ако леко промените ъгъла на гледната точка, цветът не е чак толкова черен. И сега съм в компромисен вариант, като се опитвам да извлека максимални ползи. Когато губиш, не знаеш какво печелиш. 9-10 клас би трябвало да имат изградени навици. И трябвало да влязат в час бързо. Ако не успеят, значи толкова са били усвоени. Началният курс тепърва ще градят, но те пък са много по-гъвкави и адаптивни. Те също трябва да успеят да се приспособят, още повече, че те най-дълго посещаваха присъствено училището. Аз разбрах, че имам дете което ходи на училище в 5 клас. До тогава всичко и беше като игра. Лесно, бързо и безпроблемно. И в 5 клас, с точилката по главата. Всичко ново и различно. И много. И набързо. И хоп Ковид. Айде вкъщи. Ами взех се в ръце и се заех да спасявам знанията. Защото 5 и 6 клас, ще ми трябват в 7 клас. Както писах, децата са гъвкави и адаптивти. За месец се свикнат отново с режима и правилата. Трябва да го приема. И да вярвам. Сега тези 2 месеца вече не са ми толкова важни. Искам от септември всички в училище и без повече компромиси.

Общи условия

Активация на акаунт