Януарчета 2021 🐥тема 2 🐰

• 30 701
  • 801
  •   1
Отговори
# 75
Да, и аз мисля, че това мрънкане постоянно не е без причина. Моя правеше така като има запек например. А отказа от храна не е добре...
Аз се чувствам супер гузно. Тази нощ малкия не беше много спокоен и аз исках да му сменя памперса без да го будя. Лекичко го сложих на спалнята и като отворих памперса се изпишка на матрака и аз както не бях мигнала да спя, се ядосах на детето... Сега ми е много гузно. Случва ли ви се нервите ви да не са много стабилни понякога......? Аз ли нещо не съм в ред, ако не спи спокойно и рота се ядосвам от недосповане.. Иначе той си спи, просто с това мърдане в креватчвто аз нон стоп се будя, и го гледам добре ли е..
А за кърменето искам да питам нещо, че не съм наясно, ама от чисто любопитство... На кутиите АМ нали има състав и гледам, че има супер много витамини, омега и тн. Тоест с всяко ядене ги получават в дадени количества.. Но в кърмата състава на млякото не д ли различно в зависимост от яденето на майката.. И примерно за да получи детето омега МК трябва да яде риба на всяко ядене?!
нее тя не отказва храна постоянно - мисълта ми беше че  не е гладна ( не е в глас причината) аз се чудих дали е възможно от венците нещо да се мъчи - има много слюнки и ръцете са и все в устата ... със сигурност има нещо , но какво 🤷🏼♀ ще наблюдавам и днес и ако  е така пак ще ходим на лекар  😞

# 76
Yan25, съставът на кърмата е постоянен. Не се мени от това какво е яла майката непосредствено преди това. Ако ям варени картофи, детето няма да получи само нишесте. В организма има депа и всички витамини и минерали отиват в нужните количества в кърмата. Ако някой може да развие липса, това е майката. Природата го е измислила - бебето е с предимство.

# 77
Нищо няма на детето. Някой просто са по-ревливи, по-поспаливи и тн.
  За кърменето не разбирам нищо. Имам една съседка, кърмеща детето си на 3 години. Докторите й забраниха защото взеха да й капят зъбите буквално, хормонални проблеми и още. Но каза, че ще кърми докато детето не откаже. Моята е вече почти на 4,тя спря да кърми нейното преди месец. За мен това вече е безумие

# 78
Това с кърменето много не го мисля.Решила съм да кърмя и това е.Буденето през нощта  е най - кофти. Не цедя, а бебе папка сладко. Нищо не е на всяка цена и е виждам нищо  лошо и в АМ. Няма шанс а няма и нужда да кърмя по 15 пъти.Консултантите за кърмене гледах с цел да закърмя правилно, а не да възприемам нечия философия. Иначе мисля че и педиатрите често са много зле Това , че плаче не значи,  че е гладен.Давам на по- кратки паузи само ако не се успокоява с гушкане, а и аз вече му познавам плача за ядене.Така , че се кърмим на 2.30- 3 часа .Повече от 9 хранения не съм имала.От 5-  6 месец захранвам, на 1 година живи и здрави  ще отбивам  вечерното кърмене, което ще е останало никакви вманиачавания. Иначе и аз умирам за един нощен сън, за целта си имам във фризера от началото когато ми преливаха гърдите и като реша таткото ще поеме.Аз даже не съм сигурна че се буди да яде , защото татко му като се амбицира поне по още 2 часа го доприспива, така че 5 часа пауза е възможна, но като и двамата сме умрели по- добре да си хапне и да спим евентуално

# 79
Наистина има майки, които за мен прекаляват с кърменето. Аз баткото го кърмих до година и половина и имах страхотни проблеми със зъбите. Сега отново започнаха да ме болят. За мен и с 6-7 кърмения ми е ангажиращо, какво пък остава за повече, а и 15 чак ми се струва невероятно,то това значи по цял ден само да си суче. Мисля,че щом детето започне да става по-осъзнато,към година и половина,максимум две,трябва да се отбие. Винаги ми е било много грозно като видя някое дете да дърпа майка си за блузата и да и бърка в пазвата,искайки да суче.

# 80
За мен до година е приемливо ....
Видях в парка дете на 1.8м което сучеше в началото ги видях в гръб и си викам еее как кротко седи при майка си 🙄😃а то какво било(знам възрастта защото в последствие се заговорихме с майката)
То и на година разбират децата ,моя приятелка кърмеше до година, синът й взел да й дърпа блузата пред цялото семейство на масата 😶

# 81
Всеки има право на мнение. Да кажа, че не си казвам моето, за да споря. Никак не обичам. Но моето е малко по- различно. Кърмих дъщеря ми до 2.5г. Никога, ама никога не ми е дърпала блузата. Днес, на 4г, вече не си го спомня. Нямах намерение да кърмя толкова дълго. Някак така се получи. Детето имаше нужда от тази близост.
Официалната препоръка на СЗО (Световната Здравна Организация) е кърмене до 2г. и след това по желание на детето и майката. Значи не е толкова извратено 🙂

# 82
Относно витК, моето бебе няма нито първи прием съответно и втори. Въобще не са му дали. И обяснението от болницата беше, че когато съм родила нямали наличен. А аз така се притесних. И ми казаха, щом не сме ми дали при раждането нямало смисъл и после да ми дават. И така ние си останахме без витК 😔 При свършен факт нямаше какво да направя и да се карам с тях пак оставаме без него.

# 83
Аз се чувствам супер гузно. Тази нощ малкия не беше много спокоен и аз исках да му сменя памперса без да го будя. Лекичко го сложих на спалнята и като отворих памперса се изпишка на матрака и аз както не бях мигнала да спя, се ядосах на детето... Сега ми е много гузно. Случва ли ви се нервите ви да не са много стабилни понякога......? Аз ли нещо не съм в ред, ако не спи спокойно и рота се ядосвам от недосповане.. Иначе той си спи, просто с това мърдане в креватчвто аз нон стоп се будя, и го гледам добре ли е..
Yan, за съжаление аз съм същата. Като нещо се изнерви ситуацията и се карам на нея. Случи се два пъти. После много, много ме е яд на мен. Не се карам с никого никога,  не е в природата ми, но ето - тук два пъти се изнервих.
Да ти дам и един съвет, за който не се бях сетила с баткото. Ортопедът ми искаше две квадратни пелени-подложки за прегледа - от тези еднократните.  Купих си пакет от 10 бр. за 6 лв от ДМ (там намерих). Оказа се страшно удобно нещо. Вечер и аз я преобувам в леглото, не ми се става.  До главата имам подложка,  кърпи и памперс. Слагам подложката, сменям пампито и си я сгъвам и ползвам докато не стане фал. Вече два пъти я омаза и само си мислех ако беше на чаршафа какво щях да правя посред нощ. Определено е удобство.

# 84
И аз следя темата за кърмене и аз съм се чудила на тази нагласа за кърмене на всяка цена. Да не говорим, че от личен опит знам, че някои от мантрите, които се повтарят постоянно  просто не важат за всички жени - визирам тази за "ако няма достатъчно кърма, това е защото няма достатъчно стимулация". При мен бебето като започна да стои на гърда по 1 ч. през 1.5 часа стана ясно, че въпреки стимулацията, няма достатъчно кърма. И да, възможно е да се случи и това.

Иначе бяхме днес на гастро заради повръщането и запека - препоръчаха ни комфортна формула, вместо АР и еспумизан за газовете, плюс мелилакс при по-дълга пауза без акане. Лактулозата само причинявала повече газове и оттам и повръщане, така че не я препоръчвала - било по-добре клизма при нужда. И също каза захранване от 4.5 месеца - на мен ми се вижда рано, вие кога мислите да започнете?

ПС. Ян, нормално е да има и такива моменти. Просто броиш до три, дишаш дълбоко и си напомняш, че бебо не го е направил нарочно.

# 85
Yan всичко е нормално, но започни да тренираш да се успокояваш преди да избухнеш, защото това винаги ще го има особено като порасне детето и почне да разбира.На мен с баткото ми е най-    гузно , защото знам, че като му се накарам ще стане моята , но това не е правилният начин и се чувствам  ужасно като се развикам вкъщи.Сега и с бебето и баткото се опитвам да се успокоя като видя накъде вървят нещата. Е не винаги успявам, но има напредък и с баткото общувам много по - добре, а с  бебо се опитвам да съм дзен .

# 86
Мисля да започна захранването 5ти месец. Предния път започнах пак тогава-последната седмица на 4ти месец.

Yan, и аз съм така. Понякога избухвам. После ми се плаче и така.

Кажете за марсолите и ваксините??

# 87
Etelle, първо ще пиша по въпросите ти за гастрото, че много ми се набиха на очи тези съвети.... Моят е със запек от раждането, оправи се като смених млякото. Сега ходи веднъж на ден или през ден, което е супер, защото пищеше от невъзможност да се изходи.. Та ходих на 3 лекаря и категорично и от опит мога да ти кажа, че този лекар но полезно не ти е казал, напротив. Еспумизана запича, как ще го дава на дете с установен запек Close съдържа симетикон, който е известен с това свойство. Второ - захранване толко рано е лошо. Не е узряла хран. система и може да има проблеми в бъдеще с алергии, храносмилателни проблеми и тегло. Аз четох доста за ранното захранване и не е добре, освен ако няма мед.причина.
И третото - аз давам Лактулоза и определено НЕ му образува газове. То разхлабва, детето се изхожда и съответно червата са празни. Така че когато се образуват газове/което е нормално за бебетата и неузрялата им хран. система / те преминават през червата по-лесно. Така че дори детето да пръцка повече, това е защото газовете могат да излязат, а не си стоят вътре да го издуват... Тоест това, че не сме ги чували не значи че детето ги няма.
Ти си знаеш разбира се, позволявам си да пиша понеже имах същите проблеми, ходих по лекари, четох, най-вече пробвах различни продукти и затова споделям. Но ти си преценяваш.

А за нервите - аз одеве много му се извинявах, не че разбира Grinning днес се запознах с едно осиновено ангелче и си викам Колко мъка има по света, тези деца са захвърлени като стари чорапи в някой дом, аз му се ядосвам за глупости Close супер ми е зле, искам да си изкупя греха към него някой ден Heart

# 88
Etelle, аз също слагах на гърда много често и за дълго и дори реших да пробвам в началото един ден да не давам АМ. Ефектът беше гладно бебето и нищо друго. Ходих и на лекари за да се види какъв ми е проблемът и пак нищо. Последно четох блога на една жена, която казва как е успяла да увеличи кърмата си и нямало причина всяка жена да не може. Зная, че не е така, но реших да пробвам за последно, слагайки на гърда много пъти на ден в продължение на около седмица. Естествено не стана отново. След това реших да не чета повече по тези теми, защото могат да се отразят доста зле и да давам каквото мога.

# 89
Ян, да, и при нас действаше лактулозата преди да мине на АР. Оттогава обаче спря да действа и наистина при последното даване само му се засилиха газовете, без друг ефект. Ще се сменя пак млякото, няма как - чудя се между Фризовом (препоръка на педиатъра) и Нан комфортис (на гастрото). Иначе има логика за еспумизана да запича щом е симетикон - тя го изписа уж за газовете, ама май наистина не е добра идея.

Ала бала, да, аз съм чела, че може да е от недоразвита мастна тъкан или от проблеми с ендокринната система. И аз съм се примирила, цедя колкото мога и додавам - и с първото дете беше така. Важното е бебчетата да са доволни и сити, а мама спокойна.

Общи условия

Активация на акаунт