Януарчета 2021 🐥тема 2 🐰

• 30 702
  • 801
  •   1
Отговори
# 90
Сигурна ли си, че Лактулозата не действа? Защото ефектът може да се появи до 2 дни и може така да ти се струва от бавното действие. Пише, че може да стане ако е малка дозата. Аз съм давала 3 дни по 5мл, за да се изходи, но рано или късно разхлабва.
Млякото бих сменила с Фризовом, чела съм стотици препоръки.
Ако искаш опитай с пробиотик на Джеймисън. При нас никакъв не помогна, но откакто му го давам всяка сутрин, до вечерта се е изходил.

# 91
Ох, това с изпускането на нервите ми е много познато. За щастие на бебето още не ми се е случвало,но пък за голямо мор съжаление често си го изкарвам на баткото. Просто той е адски див, само се чуди каква пакост да направи и когато всичко наоколо не върви,а той реши да седне в най-дълбоката и кална локва,а аз да търча по него с количката(както стана днес), просто не ми издържат нервите. На секундата след това се чувствам ужасно, но в този момент просто губя самообладание, знам че не трябва и се опитвам да се сдържам.

Да се включа по въпроса със захранването. На 4,5 месеца е абсолютно нормално да се започне. Разбира се, по-добре е по-късно, но понякога самото дете дава признаци,че е готово или пък започва да наддава малко на тегло и това е сигурен знак,че е време за захранване. Все пак то става бавно и с най-щадящите храни в началото,така че няма проблем. Аз захраних на 4м и 3 седмици защото педиатърът забеляза,че качва много малко. Сега се надявам да минем 5ти месец и тогава ще започна.
Сега се сещам,че тепърва има да дискутираме кой с какво ще захрани, плод ли,зеленчук ли, по колко дни ще въвеждаме, домашно приготвено ли,купено ли, има мегдан тая тема 😆

# 92
  • София
Здравейте, има ли някое бебче на което да му сълзят още очичките и да се образуват гурелчета -при нас е така и нз дали е нормално, та се чудех, ако някой е водил бебко на очен лекар -къде и при кого, отзиви имате ли?

# 93
Сигурна ли си, че Лактулозата не действа? Защото ефектът може да се появи до 2 дни и може така да ти се струва от бавното действие. Пише, че може да стане ако е малка дозата. Аз съм давала 3 дни по 5мл, за да се изходи, но рано или късно разхлабва.
Млякото бих сменила с Фризовом, чела съм стотици препоръки.
Ако искаш опитай с пробиотик на Джеймисън. При нас никакъв не помогна, но откакто му го давам всяка сутрин, до вечерта се е изходил.

Да, вече 2 дни нищо. Но аз давам един ден по 5мл. и чакам. Мерси за препоръката за млякото и пробиотика - пробвах омнибиотик и вайа засега, ще го видя и този на Джеймисън, ако Вайата няма ефект.

# 94
Здравейте, има ли някое бебче на което да му сълзят още очичките и да се образуват гурелчета -при нас е така и нз дали е нормално, та се чудех, ако някой е водил бебко на очен лекар -къде и при кого, отзиви имате ли?

Масажирай кладенчето на оченцето с мекото на кутрето. 5 пъти на ден поне по 1-2мин.
 При малката за един ден масаж се оправи.

# 95

Масажирай кладенчето на оченцето с мекото на кутрето. 5 пъти на ден поне по 1-2мин.
 При малката за един ден масаж се оправи.
Освен масажа също промиване с физиологичен разтвор. При моето бебе мисля че беше конюнктивит, защото имаше доста секрет клепачите залепваха, след консултация с педиатъра промивах с физиологичен разтвор и капах 2-3 пъти на ден кърма(за това има противоречиви мнения, ако е бактериален конюнктивит може да стане по зле от кърмата), за един ден се оправи. Педиатъра каза ако няма подобрение след 2 дни капки тобрекс да капя, но при нас не се наложи.

# 96
Аз правих масаж и след него промивах с тампонче с физиологичен разтвор.
Бързо да минава

# 97
  • София
Благодаря за инфото, и физиологичен р-р  ползвам, и едно шишенце Тобрекс изкапахме, ноо продължава -за масажа не знаех -ще го пробвам, и сиг ще се консултираме и с офталмолог все пак- просто се чудех къде да е

# 98
Ако сте от София, в 18та поликлиника има очна клиника. Много са добри и внимателни, аз там водих баткото като бебе защото имахме същите проблеми.

# 99
За Пловдив мога да препоръчам

# 100
Благодаря за инфото, и физиологичен р-р  ползвам, и едно шишенце Тобрекс изкапахме, ноо продължава -за масажа не знаех -ще го пробвам, и сиг ще се консултираме и с офталмолог все пак- просто се чудех къде да е
За София в Александровска болница.Имат приемен кабинет за стандартни прегледи, апаратура и всичко.Доц.Попова е страхотна.https://dkc-alexandrovska.com/departments/%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1% … 0%BD%D0%B5%D1%82/

# 101
Mammchy пробвайте с масажа ,но ако непомогне до няколко дни се консултирайте и с доктор защото при нас се наложи отпушване на слъзното каналче.Очето на баткото постоянно секретиране и въпреки всички масажи и промивки и капки се оказа ,че сме със запушен слъзен канал.

# 102
Ние бяхме на консултация - 6кг и 62см. Вие как вървите?
Ваксините май месец ще сложим

# 103
Ние ще ходим в четвъртък, но сиг ще ги отложа, че има задна хрема.

# 104
Супер вървите Ян, ние май скоро няма да стигнем 6кг. 🙂, последно миналата седмица беше 5.070. Кои ваксини отлагаш тези за втория месец ли, защото и ние още не сме ги сложили.
Ние бяхме на консултация - 6кг и 62см. Вие как вървите?
Ваксините май месец ще сложим

Общи условия

Активация на акаунт