Януарчета 2021 🐥тема 2 🐰

• 30 715
  • 801
  •   1
Отговори
# 105
Да, той няма никакви освен от родилното. Можело на 4м да се сложат първите, вместо на 2м.

# 106
И ние нямаме никакви ваксини още,и аз съм ги отложила за май месец.Ние станахме на три месеца и сме 5800гр,58 см,все още сме само на кърма.Педито каза че е в норма,ама и да не е щом ми е спокойно детето и не реве значи си е ок.Иначе незнам по колко яде на ядене,ама да яде колкото и е кеф.

# 107
Към кърмещите мами въпрос - ползвате ли витамини и кои марки бихте препоръчали? Има такова изобилие на пазара, че нямам идея какво да взема. Нашата педиатърка нищо конкретно не ми препоръча.

# 108
Влизам да похваля памперсите на Била. Попиват равномерно и не се издуват само отпред като някои други, които сме пробвали. Засега сме се спряли на тези от Лидл и Била като фаворити.
А за кърменето исках да пиша, но сега успявам. С моите уважения към консултантите по кърмене, но ми приличат на сектанти. Повтарят като мантра, че няма как да нямаш кърма и всеки трябва да кърми. Е, не е вярно. Говорих с около 15 жени и само 3 са имали кърма. Аз също нямах. Бебето беше на гърда веднага след като родих и засука перфектно. Слагах го в болницата и си сучеше, просто нищо не течеше. 1 месец се мъчих и събирах по 20мл с помпата ОБЩО. при положение, че пиех по 4 чая за кърмачки и Лактил. Не си обяснявам защо някои жени нямаме кърма, но факт. Вчера пък една ми каза, че кърми детето си, което е на 2,6г. Ужас.

# 109
Ян, точно това имах предвид, не се сдържах просто. Много точно си го казала-секта. За тях не съществуват лекари и мнението на лекарите, за мен това не е реално. Не искам да обидя никой, но това да кърмиш до 2 и над 2 години за мен не е ОК. Смятам и че не е и толкова полезно за детето. Аз лично никога не бих го направила, максимум 1 година мисля да кърмя, ако всичко е наред и не ми спре по-рано, даже и 1 година ми се вижда много. Може ли да покажеш тези памперси от Била и на каква цена са, аз лично не харесвам магазина и не го посещавам, но ако си заслужават памперсите бих отишла до там. За витамини не пия никакви, моя братовчетка ми беше препоръчала Прегнакеър, но не съм си ги купила.

# 110
на мен започна да ми капе косата и миглите и ме болят ставите таа купих Pregnacare , но никой не ми ги е препоръчвал освен в аптеката , но си прознавам че забравям да ги пия .. то с тва неспане скоро и името ще си забравя

# 111
Бубка, хормоналният косопад около 3 месеца след раждането е нормално явление при много жени. Ще се регулира скоро сам.

# 112
Еси, ето снимка. Помня, че 0.24лв е една бройка.
А фактът, че толко бебета са на АМ показва, че явно не са прави консултантите. Ама аз така им бях повярвала, че всеки може да кърми, че като нямах кърма много се депресирах.
А моят успех със съня днес претърпя крах Grinning спа 2ч, после два пъти по 45мин и това е. Не знам защо, нещо много се оригва, сигурно газове го мъчат.
Но поне нощно време спи, и то заспива сам. Слагам го в леглото му, цока цока 5мин биба и е отмъркал. Но денем трябва да се помъча пак да го приуча.

# 113
Прегнакеър са супер.

Аз да питам. Моята малката 2 часа след хранене както си гука и се смее и връща чиста водичка.. И то доста. Това е почти всеки път като гука и се вълнува и се радва. Някой друг така??

# 114
Ян, съгласна съм за доста от консултантките, но аз си намерих консултантка, която е акушерка в МД и дойде вкъщи. Аз вече предполагах, че няма да мога да увелича кърмата, но исках да съм сигурна, че правя нещата както трябва. Така се и оказа и тя ми каза, че просто при някои жени става така. Съветите, които ми даде, бяха съобразени с количеството, което аз имам, а не генерични, които се дават без да те погледнат. Аз също го преживях тежко и тя определено ми помогна да се почувствам по-добре.

# 115
Към кърмещите мами въпрос - ползвате ли витамини и кои марки бихте препоръчали? Има такова изобилие на пазара, че нямам идея какво да взема. Нашата педиатърка нищо конкретно не ми препоръча.
Аз взимам вит Д по 2 капки .Каза ми го неонатолог в Майчин Дом София.Ще ги взимам докато кърмя.При ме се установи недостиг още по време на бременността, което ми костваше контракции и други главоболия, които за щастие преодоляхме, така че не знам дали е валидно за всички кърмещи.Като цяло вит Д се оказа адски важен особено предвид ковид, но не трябва и да се предозира.

# 116
И аз бях повярвала на мантрите с първото дете, че и с второто пак вярвах, че ще е различно и този път ще успея 😂 Първия път го приех доста тежко, сега по-добре.

Цвете, и ние връщаме чиста водичка понякога, и аз се чудех дали е нормално.

Иначе ние сме 6.125 кг. една седмица преди да навърши 3 месеца.

# 117
Мен едно време като ми падаше косата пиех биотин. Сега прочетох, че помага при косопад при бременност. Та утре ще си взема чист биотин, защото се плаша колко коса пада нон стоп..

# 118
  • Седмото небе
Прегнакеър са супер.

Аз да питам. Моята малката 2 часа след хранене както си гука и се смее и връща чиста водичка.. И то доста. Това е почти всеки път като гука и се вълнува и се радва. Някой друг така??
Моята шушулка също връща. Вече почти винаги само водичка, рядко като пресечено мляко или чисто мляко(кърма де). Не зависи от нищо-понякога докато будува и се смее, друг път като я сложа да легне, също и дали е била на гърда или е пила от шише. Въпреки уригването и в различно време след хранене. И в комбинация с обилното плюнчене е много забавно-все е с лигавник и почти всяка вечер ги пера всичките шест, които имаме.
Витамини пия такива от 9 месец:

Колко, дали и за какво помагат не зная, но ще си ги продължа, докато кърмя поне. А относно това до кога бих продължила-аз също мисля да е до към 1 година. Ако избутаме дотогава де. Повече и на мен ми се струва, че не е Ок. Без да искам да засегна кърмилите повече или тези, които имат такова намерение.

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 20:24 от * SUPERMAMА *

# 119
Cvete и ние вчера върнахме чиста водичка на няколко пъти ,ама днес пък нито един път.Незнам какво беше това?!Сестра ми беше в нас на гости та си мислех че тя нещо я е раздрусала 🤔
Аз мисля до лятото разбира се ако имам кърма до тогава да кърмя и в жегите абсурд просто.Едно че не ми е хигиенично ,едно че ми е изнервящо някак си....

Общи условия

Активация на акаунт