Януарчета 2021 🐥тема 2 🐰

• 30 724
  • 801
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря за мненията ✌️
 И да попитам отново, сиг съм досадна, но не знам как да процедирам. Ще се консултирам и с педиатъра разбира се, но като има мъничко марсолки дали да слагаме ваксините? Някой педиатри казват, че марсолките не са противопоказни. Искам да съм подготвена поне малко за утре.

# 121
Цвете, вие не бяхте ли със задна хрема? И при нас днес се установи задна хрема и педиатърката каза, че отлагаме ваксините със седмица поне или докато бебето се възстанови. Моят сополки няма, само едно хъркане.

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 23:07 от I*Belive*in*Angels

# 122
и моето бебе е със нещо като хрема- хърка и има прозрачни сополки, след банята имаше и 37,1 температура и акото е доста течно ... и аз ще звъня на педиатър да питам какво да правим с ваксините..
И аз имам въпрос откакто махнаме лефакс и био гая и минахме само на био амика запека изчезна , но сега пък ми се струва че ака твърде често - понякога 4 пъти понякога и след всяко хранене и е доста течно , но все така жълто - Някой със същите  акита ?!?!

# 123
Момичета как я установяват тази задна хрема? На мен лекарката ми каза, че сополите били в резултат на върнатото мляко...не знам точно как се вързва ама...

# 124
Бубка, още ли имате колики? Всичко спрях още като навърши 2 месеца, спрях и Био Амика и аз имах подозрение, че от нея ака често и сега ака 1- 2пъти на ден.
 А за задната хрема лекарят прегледа бебето, изслуша оплакванията ми-напоследък като се храни плюе биберона и заплаква силно, така спираме по няколко пъти храненето, има едно хъркане като заспива или е плакал. Преслуша му гърдичките, видя му гърлото, огледа венеца(аз имах съмнения и за зъби) и той се разплака, тя така чу и хъркането му.

# 125
Бубка, още ли имате колики? Всичко спрях още като навърши 2 месеца, спрях и Био Амика и аз имах подозрение, че от нея ака често и сега ака 1- 2пъти на ден.
 А за задната хрема лекарят прегледа бебето, изслуша оплакванията ми-напоследък като се храни плюе биберона и заплаква силно, така спираме по няколко пъти храненето, има едно хъркане като заспива или е плакал. Преслуша му гърдичките, видя му гърлото, огледа венеца(аз имах съмнения и за зъби) и той се разплака, тя така чу и хъркането му.

много благодаря, ще пробвам и аз да я махна био амиката да видим ще има ли оак запек

# 126
Точно мислех да ви питам за акото, на кърмените бебета. Защото на нашата госпожица тези дни е доста, доста течно, но същото на цвят като преди. Но тя пък пие доста неща сега, фунгостатина днес последно дадох за кандидата, сиропчето биозин кидс, а пробиотик давам био баланс бейби, някой друг да го използва? Другата седмица ще пуснем нова микробиология и сме на преглед при ортопед за 3тия месец, вие ходихте ли вече?

# 127
И ние през втория месец сложихме ваксини с пълен нос. Даже педиатърката пробва да го изчисти преди да бие ваксината, но беше залепнало. Ние също хъркаме откакто сме се родили, но не знам дали е от хрема или друго. Наистина има пълни носове от връщането на млякото. Вече почти три месеца продължаваме да връщаме всеки ден - я водичка, я пресечено.  Чакам да го надживее, но е много кофти,  че го прави и в съня си и понякога не може да поеме въздух. Не мога да я оставя мното сама откакто взе да го прави това.
Вие преварявате ли биберони, шишета или само с бебешко веро? Аз бибата само на топлата вода.
И има ли някой, който ще дава вода по-рано. Питам по-скоро за кърмените бебета? За АМ предполагам,  че може би вече давате.  Аз на баткото купувах детска. Много рядко съм му варила вода. Нашата чешмяна е отвратителна.

# 128
За водата при кърмените бебета и на мен ми е интересно. Приемат ли я, често ли я предлагате и по колко?

# 129
аз всеки ден ореваряван бебелан и предлагам преди всяко хранене буквално по една две глътки и махам шишето колкото да я опитва и да свиква нз дали и се събират и 10 мл за цял ден - кърмена е . Та ако е много гладна дърпа по малко ако не  е - се прави че и се повръща и върти главата към цицата 😂

Да питам има ли бебета с обърнат режим ден и нощ и как се справяте ако има ... че при нас е 🤦🏼♀🤦🏼♀🤦🏼♀ будя я  и въореки това дойде ли 12 вечерта се ококорва и край

# 130
Ние сме на кърма от ден първи и също от тогава и давам и водичка.Баткото също ми е кърмен до 8 месец и с него по същия начин процедирах.Не мога и не си представям да не си предложа водичка на детето ,щото видиш ли в кърмата имало, и защото СЗО така е казала!?Не го разбирам аз това!Значи то ако иска ще си пиине ,ако не иска -няма,както е и в нашия случай!И двете ми педиатърки(едната старата школа)абсолютно ме съветват да давам водичка на детето ,независимо дали е на кърма или Ам!Аз вземам на бебелан водата.В Щатите като бяхме четох че не е хубаво да се дава преварена чешмяна вода,била “мъртва вода” ,незнам си какво се отделяло и Т.н..... но и на мен ми е по-лесно с купена бебешка.И да знаете ,че розовия етикет не значи че водата е подходяща за новородени!

# 131
Преварявам Девин изворна.
 Стерилизирам шишета и биби след всяко ползване, след като са измити и с бебешки препарат преди това.
 Бяхме на консултация - 4.700 и 62см.
 Доктора каза, че задната хрема не е предпоставка за отлагане на ваксините, но решихме вторник да отидем. Каза да пръскам Куикс.

# 132
Аз със стерилизирането взех да го карам много през просото. То реално няма какво,освен бибата или евентуално ако съм и дала от шише. Нямам стерилизатор, в тенджера с вряща вода слагам, иначе мия с бебешки препарат. Залъгалката я минават под гореща вода на чешмата, да не говорим,че баткото умира като я види да я налапа и после я бута на бебето в устата. Но не се впрягам вече с тая стерилизация, да изгражда имунитет.
Аз вода все още не давам. Пробвах няколко пъти,но тя я плюе. Чай също не съм давала, а пък чета тук,че доста от вас дават. С по-голямото дете към 5ти месец, след като започнах да го захранвам, постоянно държах шише с вода и му предлагах, но той започна да я пие чак 8-9 месеца.

# 133
И аз давам бебешка вода преварена, от както се е родила, на кърма е, понякога пие много, понякога всеедно и се повдига от нея и се лигави. Преварявам шишетата и бибите на 2-3 дни. Да попитам кога мислите да започнете със захранването? На мен ми препоръчват на 6 месеца, но повечето ми приятелки почнаха на 4. И да попитам вашите каква пауза правят през ноща, моята взе да яде вечер последно в 21.30 и после чак в 5.30-6.00, но тя е и много послушна, спи си нямам никакви проблеми.

# 134
5 ти месец ще започна да захранвам. И предния път така процедирах.
  Последно яде към 9 и 30 и после чак в 6,понякога към 5...а многоо рядко чак към 7.Не смея да говоря на тая тема 😂😂

Общи условия

Активация на акаунт