Януарчета 2021 🐥тема 2 🐰

• 30 730
  • 801
  •   1
Отговори
# 135
Аз давам вода от ден 1 .Бебешка след кърмене.Натискам биберона да облее устната кухина и да измие. Е не съм стриктна, но почти всеки път след хранене.Предлагам и ей така от време на време , много не пие, но понякога си пиива.Ще захранвам от 5 или 6 месец зависи как се държи самото дете като види храна.Стерилизирам на няколко дни.То реално ние имаме само вода в шишетатата няма какво да й стане.Това му обичам на кърменето винаги топло и готово за консумация.За нощното хранене  вече е друга работа- не пропуска.Ще стерилизирам до 6 месец и после само с  топла вода ще мия.За сополките и ваксините по- добре каквото каже лекаря и това е. Баткото беше със стафилокок от родилното още.Много упорито нещо.Ту изчезва ту се появява.

# 136
Аз смятах да захранвам след 6 месец, педиатърката ме нави за 5ти, и накрая, след като и се оплаках от постоянното повръщане на дребното ме посъветва от 4тия да започваме. Той сега е на 3 и половина, много мъничък ми се вижда все още за захранване.
Иначе е станал 62см, 6190гр.

# 137
  • Седмото небе
Вода предлагам от първия ден в болницата още. Купуваме на ДМ бебешката. Предлагам след кърмене почти винаги, ама понякога и забравям. През деня също когато се сетя. Понякога иска и пие много, друг прави физиономии все едно и давам нещо кисело или люто. И я плюе много смешно Joy Също не си представям на живо същество да не се предлага вода. СЗО слабо ме вълнува какво казва по въпроса. Педиатърката също ме насърчи да предлагам, пък тя когато иска или не ще си показва сама.
Всичко което сме ползвали и е “мръсно” го мия веднага и слагам в една пластмасова кутия. Каквото ми трябва и ще ползвам стерилизирам непосредствено преди употреба, в това число и помпата за кърма. Така знам, че винаги всичко ми е чисто и стерилно преди употреба. Докога ще съм толкова стриктна-ами не знам. В някакъв момент сигурно ще ми писне и само ще мия с бебешки преперат и гореща вода.
Биберон в началото цокаше много, сега вече му се мръщи. Опитвам се с него да я забаламосвам, за да не си смуче ръцете, но рядко ми минава номера.
Захранването също ще го започна след навършване на 4 месеца, надявам се на помощ и съдействие от педи-то. Тя е с втора специалност “здравословно хранене и диететика”. Около нас доста дечица са започнали горе-долу по това време и всичко им е Ок.
А за храненето/кърменето при нас е различно, почти всеки ден. Снощи яде последно в 12 и спа до 6. Предната вечер обаче яде към 22:30, заспа веднага, а после се буди за ядене към 2:30 и 7:00. Като цяло не броя колко пъти на денонощие се храни, но рядко са повече от 7. Някои по-кратки за 3-4 минути и се отказва ч, колкото да се успокои малко, ако нещо е била стресната или притеснена. А други дъъълги и напоителни хранения, особено след продължителен сън, което е нормално де...
Напоследък взе да ака по-рядко, може би макс 3-4 пъти дневно и то само един път по-обилно. Другите пъти колкото да нацапа леко памперса и да ревне за смяна. До преди 2-3 седмици обаче се “отчиташе” с обилно пълен памперс по 5 пъти на ден Joy Явно с порастването се регулира перисталтиката.
Вчера я мерих на повивалника-61 см е, за кг ще разберем на 22. Миналия месец на 24 беше точно 4 кг, сега ще видим колко е качила. На мен ми се вижда доста наляла в крачетата Wink

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 22:39 от * SUPERMAMА *

# 138
Всеки път ли гладите? Понякога глодя, но понякога много бързам и директно обличам 🤨😁
 Ака по веднъж, рядко два пъти на ден.

# 139
Аз все още гладя, но тъй като попринцип тази дейност хич не ми е от любимите, мисля още малко и да спирам с гладенето.
А вашите бебета започнаха ли да се въртят? Нашата кукла постоянно като я оставя по гръб и започва ту наляво, ту надясно и доста упорито се опитва да се обърне по корем,но още и е много трудно. Преди се чудех на едно познато детенце като го видях на 3 месеца как се хваща за количката отстрани и се набира да се изправи. Е малката сега прави същото. Особено като е в кошчето за колата така се набира, но аз не насърчавам защото знам, че не е хубаво за гръбнака.

# 140
и аз все още стерилизирам и гладя, бибите под гореща вода понякога , за сега не мисля да спирам , а за захранването ще питам сега педиатър на консултацията, че като гледам моята буба върви по- едра  към 6200 е

# 141
Момичета, аз малко се притеснявам относно кг на моята беба. Роди се 3230, качи съответно 1.5кг, 1.4кг и преди 4 дни като навърши 3 мес, е качила 1 кг. Т.е. на 3м е 6.9кг. Вчера я водих на контролен преглед, педиатърката каза, че е ОК, малко едра, но аз като гледам май си е много едра... Естествено, притеснява ме да не развие и рахит заради бързото наддаване, но засега няма. Давам по 2-3 капки вит Д. Иначе е изцяло на кърма, на поискване, но по-скоро е на “подаване” от моя страна защото тя не дава много зор. От около месец храненията  са ѝ 7-8 за денонощие, като последното и е околко 00-00.30ч, през нощта или по-скоро сутринта се буди около 4.30-5ч. Да се чудиш от къде дебелее така. Нормално ли е, не знам. Ака по 2,3 пъти на ден, понякога и по 4, но все е рядко. И тук се филмирам малко като прочета, че някоя мама се притеснила, че акото на бебето ѝ е по-рядко като консистенция. Ми то на мойто е все такова... Даже често излиза от памперса нагоре по гърба... Не знам от памперса ли е, или от това, че го пълни “под налягане” 😄
Иначе и моята беба си връща, на ден сменяме с таткото по 4-5 блузи защото не да търпим да ходим с повръщано. И кърпа да сложим, тя пак ще намери начин да е по блузите ни.
Гладя все още, с баткото приключих околко 6-7 месец, сега ще е по-рано най-вероятно. За сега, все още стерилизирам бибите и лъжичка за капките, но ми се струва безмислено - тя все си смуче ръцете, нашите блузи понякога, аз самата не мия гърдите преди всяко ядене...
Захранването ще го правя на 5-6 мес. Така направих и с баткото.
Ваксини все още не съм сложила, имаме зелен коридор в поликлиниката, но беба има едно гадно хъркане за което още не съм пуснала микробиология и ще изчакам. Не бих рискувала.
Извинявайте за дългия пост, но като не съм коментирала скоро и сега се получи коментар наведнъж за почти всичко което сте коментирали последните няколко дни...

# 142
Дагея, на кърмените деца, изхожданията са различни от на АМ. Рядко в цвят от оранжево до зелено почти.

Не стерилизирам, понеже няма какво. Не гладя нищо бебешко. Нямам и време. 🙂

# 143
Аз стерилизирам всичко след всяка употреба, а свекървата се е абонирала за ютията Grinning
Ако трябваше аз да гладя, щях да го правя още месец-два.

# 144
Редките изхождания, особено на кърмено бебе, не мисля че са притеснителни. Само ако е по-странен цвят или има кръв може да е нещо обезпокоително.

Стерилизирам веднъж дневно и не гладя - имаме сушилня. Пък и то баткото няма начин да ме остави да гладя - ще се върти половин час около кабела на ютията  - абсурд просто 😂

# 145
И при нас е точно същото - абсурд с каката и бебето заедно да гладя. Всичко заминава в сушилнята.
Приоритет е да има нещо сготвено за ядене и нещо чисто за обличане. Зареждане на миялна и пускане на прахосмукачка. Повече от това не успявам.

# 146
Ох да се оплача и в тази тема. От няколко дни бебо пищи ужасно до захлас. Яде, реве, събужда се, реве. Ядосва се и лапа юмруци. Увеличих му АМ, но не се успокоява. В потрес съм какво му става.. Тъкмо почна да спи много и да е спокоен и бум....

# 147
И при нас е точно същото - абсурд с каката и бебето заедно да гладя. Всичко заминава в сушилнята.
Приоритет е да има нещо сготвено за ядене и нещо чисто за обличане. Зареждане на миялна и пускане на прахосмукачка. Повече от това не успявам.

Че то и това си е цяло постижение.

# 148
Дагея, и ние вървим доста едрички, а е момиче.  Казват,  че е в норма засега.
Би ли ми казала нещо повече за хъркането ви? Малката хърка силно,  чува се през една стая, а дори и самото й дишане е като на гумена играчка. На преглед сме чак края на месеца. Какви изследвания ще пускате? Ходихте ли при лекар?

# 149
Имам малко опит със стафилококите. Каката имаше проблеми с носа и т. н.
 Изолираха се стафилококи след взитя проба. Ходих при трима доктори и тримата едно и също-стафилококи се лекува при зелен, гъст секрет от носа. Когато  секрета е бистър не се лекува. Така или иначе дори да се пие антибиотик, то при спад на имуннота пак се появяват.
 Не ангажирам никого с това. И моята малката хърка доста. Слагам разтвор и излизат течни. Кофти история.

Общи условия

Активация на акаунт