Забелязвам, че се опитва да хваща играчките на активната гимнастика. На моменти ми изглеждат като неволеви движения на ръцете, но на моменти имам чувството, че се стреми да го направи умишлено, гука и им се радва. Опитва се също така да се обърне от гръб по корем сам, засега без успех. Но не го и насилвам, оставям го да се опитва самичък. Очевидно е, че усвоява нови умения и вероятно отново е в период на онези прословути кризи на растежа, но тогава знам, че обикновено бебетата хапват повече. Дори и сега суче на сън. Постоянно движи устнички. Опитах се след всяка следобедна дрямка веднага да го сложа на гърда, за да е сънен, но без успех. Другото интересно е, че си търси гърдата на моменти и се изнервя, като го разкача, а като му я дам отново само стиска зърното гневно и направо се връщам в изходна позиция със зърната. Болезнени са и ми парят чак от болка, станали са като малинки на цвят и вид. Опитах да сложа протектор, но се дави и не ще да засуче. 🥲 Някой с опит при подобно поведение да дава съвети, защото се чувствам безсилна. Гледам го самичка по цял ден, както съм споменавала, да ми е жив и здрав, но той е по-нервно и активно дете, иска постоянно да сме в движение, да гледа, да е прав. Изнервя се на едно място, бързо му доскучава всичко. И вече от липсата на сън съм станала много емоционална и се чувствам и физически, и психически изцедена, изхабена, направо грохнала на моменти... 🥲
[/img]