Отговори
# 630
Момичета, имах доброто желание да преведа интервюто на Демет още тази вечер, но нещо се надцених. Сега ще пусна другите новинки, че се трупат като лавина, а утре живот и здраве, ще се постарая евентуално да завърша текста, за да не го режа на части, че не обичам така Nerd

Авторката на интервюто - Мелда Чимен пусна тези две снимки зад кадър:

Демет е седнала на скалите, Руткай нещо ѝ суфлира, а останалите се суетят наоколо Joy Типична творческа атмосфера Animal Unicorn

Още две снимки излезнаха в добро качество, като втората между кактусите се превърна в новата ѝ профилна снимка в инстаграм:

Някои фенове коментират, че съзнателно или не, се е получила хубава алегория на Демет като цвете, оцеляващо сред бодлите на кактусите Flowers HibiscusFlowers Cactus

Приятелите и близките ѝ също се радват Hands Clap Дерия, Руткай, Токио, маникюристът ѝ >>>

Има коментири в туитър, че списанието трудно се намирало, затова се хвалят със снимки, който е успял да се снабди с бройка.

И накрая - минути за култура или иначе казано - за творчество, вдъхновено от Демет Hands Metal

Скрит текст:
На рисунката, където е в басейна са я докарали малко на катерица (като Чип и Дейл от детските ми години) Satisfied

Purple Heart

-----------------------------------

Ох, и съвсем щях да забравя, че този образ (Тансу Даян) е направил веднага пародия на вчерашното клипче от снимките. Можете да я видите в профила му https://www.instagram.com/p/CTRna0BK75X/ Демет и Руткай вече са я харесали Stuck Out Tongue Winking Eye Има и коментар от нея: "Хахахаха, еми, много си добър!"

Последна редакция: чт, 02 сеп 2021, 00:15 от super_katia

# 631
Добро утро 

Кате Green Heart   

Пародията ме усмихна  Simple Smile 

Цитат
Някои фенове коментират, че съзнателно или не, се е получила хубава алегория на Демет като цвете, оцеляващо сред бодлите на кактусите Flowers HibiscusFlowers Cactus

Hands Ok Hand

# 632
И днес няма да успея с превода на статията от сп. Hello. Много сложно е говорила Демет Joy Пък и на мен ми излезнаха други задачки-закачки, които са ми по-приоритетни Kissing Smiling Eyes

За компенсация все пак да сложа новостите от днес Nerd

"Това тяхното е любовна история"

Снимките са с дъщеричката на певицата Мерве Йозбей, която между другото е била беквокалистка на Бенгю, с която и Демет е работила като танцьорка. Всички в шоубизнеса са навързани - точно мафия гиби Sunglasses По този повод споделям и тази снимка на тъжния Шуки, че му свършва ваканцията. А фотографът е Руткай Stuck Out Tongue

Питали са и Токио дали Демет се е съгласила да снима "Ханедан"

Отговорил е, че не е чул да е подписала. Но всъщност, че този проект ще е голямо предизвикателство, тъй като е римейк. Да видим как ще се получи.

И така в навалицата, преди малко Демет достигна 14 млн. последователи в инстаграм Wink

# 633
Демет каквото подпише, ще е за янари вероятно. Има сериали които закъсняват за сезона и започват октомври, ноември...
Ние сме търпеливи- ще чакаме Simple Smile

Кате Green Heart за интервюто- когато имаш възможност- тогава Simple Smile

# 634
  • Плевен / София
Здравейте момичета,
Гледайки отново ДЕК мнението ми за Бенал си остава непроменено....а за Мехди....интересно как говори за себе си в 1 лице мн.ч./ ние предложихме, момичето отказа..../

# 635
Гости, ако не е много нахално - как ти се струва ДЕК на второ гледане? Днес, между другото, започват излъчването му в Израел. Испанките всеки ден се възмущават от Бенал, Байрам, Сакине и компания. Много са цветисти в изказа си Joy Да видим евреите как ще приемат сериала Kissing Smiling Eyes

Лиленеце, започнах да се замислям дали за Демет няма да е по-добре да изчака с новия проект, както ти пишеш за началото на другата година. "Ханедан" много би ѝ отивал, защото съм убедена, че ще направи страхотен образ в кожата на Фалън Карингтън, нооооо гледайки версията от 2017 г. си мисля, че няма как комшиите да адаптират гейовете, негрите и многото секс... Rolling Eyes Токио е прав, че предизвикателството за екипа (който и да е той) да направят този сериал, ще бъде огромно.

Също така чакам с нетърпение "Любовните тактики" и ми се иска да им се обърне подобаващо внимание, защото ако Демет има дизи по телевизията и филм по Нетфликс едновременно, съществува опасността вниманието на публиката да се раздвои и все някое от двете да пострада... (по-скоро филмът можеби).

Иначе днес имаме 2 снимки от Hello в по-добро качество:

Да видим дали ще има други включвания Sunglasses

# 636
  • Плевен / София
Гости, ако не е много нахално - как ти се струва ДЕК на второ гледане? Днес, между другото, започват излъчването му в Израел. Испанките всеки ден се възмущават от Бенал, Байрам, Сакине и компания. Много са цветисти в изказа си Joy Да видим евреите как ще приемат сериала Kissing Smiling Eyes

Кате, стигнала съм до 9 епизод и Бенал яко ми скача по мазола....Първото ми впечатление от нея си остава непроменено....Няма да се повтарям и не мога да не отчета, че Мехди я "усети" веднага какви са и намеренията....."Не си тук за залък хляб"....Вярно беше....Най безочливо каза на женен мъж, че вратата и ще бъде винаги отворена за нея....А държанието и спрямо Зейнеп....просто нямам думи....Вярно е "направи добро...и изяж л***о".
Мехди....мисля, че още на сватбата заложиха бомбата за трагичният му край....За една вечер се сби с двама...

# 637
Така е. На това се казва предизвестен край. Не ти трябва да гледаш нататък, за да разбереш какво ще стане с Мехди. Още от началото сценаристите ни бяха дали яка подсказка какво го чака.

# 638
# 639
Момичета, най-накрая, пригответе се за МЕГА доза Демет Stuck Out Tongue Winking Eye

Сп. HELLO, бр. 864, септември 2021 г.

Една актриса, която винаги гледа към бъдещето и мечтае много

ДЕМЕТ ЙОЗДЕМИР

Поех по пътя към успеха, за да спечеля сама свободата си

В един от летните дни, когато слънцето е най-изгарящо и жестоко, се срещнахме с Демет Йоздемир в Чешме, Оваджък, в западния край на Егейско море. Досега не е имала проект, с който да не е успяла да се справи, а след като разговаряхме с нея, разбрахме, че и след това няма как да ѝ се случи подобно нещо. Защото актьорството, което е поставила в центъра на живота ѝ е едно емоционално пътуване, което я отвежда в други светове.

Oбичаната заради енергичността, трудолюбието и искреността си актриса Демет Йоздемир, след романтичните комeдии, през последния сезон беше главна героиня в ДЕК, сериал създаден по истински случай, в който впечатли зрителите с драматичното си изпълнение. Веднага след последните дни от снимките на новия ѝ филм „Любовни тактики“, се срещаме с Йоздемир в Оваджък, Чешме. Изглежда, че с мотивацията ѝ за успехи ще вдига все по-високо летвата и ще ни изненадва с още много проекти.

Hello!: - До днес си се превъплащавала в много роли. Има ли някоя специална измежду тях, за която да си си казвала - „ех, де да можеше още малко да продължи“, която много те е развълнувала?
Демет: - Можеби ще прозвучи като клише, но действително всяка роля ме научи на много неща. Не само защото ми позволиха да прекарам повече време на снимачната площадка, но и защото се срещнах с различни ситуации, изпитах нови чувства. Но понеже е по действителен случай, наистина различен проект за мен беше последният ми сериал ДЕК и героинята ми Зейнеп, която ми даде много. С нея изживях изключително дълбоки чувства, надежди, моменти на гордост. Не мога да я забравя. 

Hello!: - Какви истории за жени те привличат?
Демет: - Привличат ме истории за личностно пътуване, за образи, които не е задължително да са силни в началото, но които се развиват с времето, научават се да откриват силата, успехите и щастието вътре в себе си, които са отворени за всичко, всеки и за промени - истории, които дават надежда на жените, които ме гледат.

Hello!: - Ако четейки сценария си си представила дадена сцена по един начин, а режисьорът я вижда по друг, как постъпваш?
Демет: - Всъщност, когато получа сценарий не си го представям в картина. Т.е. честно казано очаквам от режисьора да ни направлява при снимането на сцените. По този начин не си обърквам главата. Освен това, така играя в хармония с другите герои, има последователност в света, който изграждаме. Докато чета сценария е много важно да почувствам целия свят, особено на героя, който ще изиграя. Като приключа с четенето, мога да опиша чувството, което оставя у мен само с една дума. Ето, това е нещото, което ме привлича най-много.

Hello!: - Коя е най-трудната ти сцена до момента?
Демет: - Думата трудност е доста относителна. Зависи от условията на снимачната площадка, от времето, от това дали бързо трябва да се заснеме и т.н. За мен най-трудни са емоционално интензивните, изцеждащи сцени. Ако трябва да дам пример - сцената, в която Мехди заключва Зейнеп у дома. Определям я като трудна сцена както защото беше травмираща, така и защото, удряйки по стъклото, без да усетя си нарязах пръста, но всичко си заслужаваше.

Hello!: - Коя е най-силната ти страна в актьорството, която те отличава от другите?
Демет: - Не се сравнявам с никого, нито сравнявам някого с друг. Мисля, че всеки има много различни способности и черти. Актьорството е трудно пътуване и всеки влага усилия по свой начин, много е изморително, уважавам това.

Hello!: - Казват, че при актьорите превъплъщаването в различни герои развива чувството на съпричастност и толерантност към другите. При теб емпатията на високо ниво ли е?
Демет: - Всъщност, растейки, това беше умение, което развивах благодарение на професията си. Все още има какво да се подобрява. За да бъдем честни, съпреживяването не е лесно, но както казахте, актьорството се опитва да разбере в детайли един герой и е развило това качество у мен.

Hello!: - Кой беше най-повратният момент в собствения ти живот?
Демет: - Както винаги казвам - когато започнах да играя в сериали и вечерта, когато беше излъчен първият епизод с мое участие. Въпреки че може да не изглежда трудно, това беше вечер, в която по времето на тези 140 минути излъчване имаше много въпросителни как ще се развие животът ми от тук нататък.

Hello!: - С коя твоя черта или постижение се гордееш най -много?
Демет: - Успехът е безкрайна, безгранична дума и аз я обичам много. Това е основното чувство в моето пътуване. Невероятно амбициозна съм и имам характер, ориентиран към успеха. Тайната ми е, че се опитвам да го постигна, без да се състезавам с никого.

Hello!: -  Как би описала най-голямата ти мотивация в професията?
Демет: - Най-голямата ми мотивация е детство, което помня и семейството ми.

Hello!: - Начинът, по който танцуването те кара да се чувстваш различен ли е от този, по който актьорството те кара да се чувстваш?
Демет: - Това е въпрос, над който винаги разсъждавам. Танцуването е чувство, което не мога да опиша, това е най-големият ми подарък от детството. Чувствам се различно с всяка песен, във всяка хореография. С актьорството ставам напълно друг човек, потапям се в различен свят. Въпреки че не изглеждат еднакви, те са много свързани.

Hello!: - Влюбваш ли се от пръв поглед в нов сценарий? Или внимателно го разучаваш и решаваш след това?
Демет: - Не гледам педантично всеки детайл, защото това е много отворено пътуване, което подлежи на постоянни промени. Например, когато не знам какво ще правя в осми епизод и знам, че ще го науча, когато дойде съответната седмица, се хващам за една емоция и ѝ се доверявам само с мисълта, че ако прекалено много задълбаваш в детайлите, може да останеш разочарован.

Hello!: - Каква е формулата за успеха на сериалите сред публиката, има ли някаква тайна за спечелването на хората?
Демет: - Ако трябва да говоря от свое име, единствената причина е, че не прилагам никаква математика, не планирам, не се подготвям предварително. Правя всичко възможно да остана там в този момент, в тази сцена.

Hello!: - Направихте много добри сериали, но можем да кажем, че с Erkenci Kuş твоята звезда полетя и феновете ти се увеличиха в пъти. Дали подходящият момент, правилният екип, персонаж, близък до теб самата - каква беше тайната на този успех?
Демет: - Първо, благодаря ти. Да, това беше чудесна работа за мен. Беше проект, с който израстнах много и ми даде сили да се изправя пред много неща, положителни или отрицателни. Вярвам, че не може да се постигне успех сам. Поради тази причина мога да отговоря, че всички бяха на правилното място в точното време.

Hello!: - Благодарение на Erkenci Kuş ви разпознават в европейските страни и дори взе участие в предавания в Италия. На какво приписваш този силен интерес към турските сериали?
Демет: - В нашите проекти сценаристите, актьорите и продуцентските компании се стремят да представят нещата по възможно най-реалния начин. Най-чистите и истински емоции докосват хората, дори и да са от различни страни. Вместо действията, ние като държава поставяме емоциите в центъра и развиваме проекта около тях. Следователно, това е много универсален код, който не се променя според държавата и публиката приема като близки нашите герои.

Hello!: - Когато помислиш за цялата си кариера, има ли партньор или режисьор, с който би искала да работиш отново?
Демет: - Не искам да поставям никой пред останалите, защото от всеки един научих хубави неща и прекарахме чудесно време заедно.

Hello!: - В последният ти сериал DEK, както и самото му име подсказва, беше подчертано какво влияние има семейството и детството над човек. Ако се върнеш към собственото ти семейство, има ли някой специален човек, който е помогнал да очертае пътя ти и да бъдеш тази, която си днес? Или емоция, която ти липсва и която те е формирала като личност?
Демет: - Със сигурност има, но би било несправедливо, ако посоча само едино име. Семейството ми винаги е имало влияние в планирането на моя живот. Може би сериалът DEK дойде при мен заради дома, в който съм родена, кой знае ...

Hello!: - Има ли възраст или момент, за който да кажеш „иска ми се да можех да се върна“?
Демет: - Всъщност може да се окаже, че имам проблем с връщането в миналото, защото винаги съм се учила да гледам напред. Няма момент или време, към което бих искала да се върна. Обаче мога да си мисля за бъдещето.

Hello!: - Догодина ще навършиш 30 години. Ако животът ти беше филм, какъв сценарий би искала да бъде написан от тук нататък?
Демет: - Не знам точно, но определено искам жанрът да бъде романтична комедия. Леле, ставам на 30!

Hello!: - Ти си жена, чиято отличителна черта е усмивката. Ставаш ли от леглото сутрин с усмивка?
Демет: - Повярвайте ми, като дете изобщо не бях такава. След като се събудя, следващият един час не говорех с никого. Но с течение на времето, като пораснах, щом отворя очи, даже още да не съм станала от леглото, започвам да се шегувам със себе си. Особено пък, ако се изтърся от леглото, денят ми става още по-смешен.

Hello!: - Коя според теб е най-важната характеристика, която прави една жена красива?
Демет: - Мисля, че това е силата. Но използвайки думата „сила“, нека не прозвучи грубо. Струва ми се, че да бъдеш силна и да чувстваш успехите си е най-голямата красота.

Hello!: - Кой е любимият ти период и стил в модата?
Демет: - Не мога да посоча конкретен период или стил. Няма нещо, за което да кажа "да, това е". Вкусът ми постоянно се променя. Но определено обичам удобството. Обожавам дънки, тениски, спортни панталони. Не се отказвам и от високите си токчета обаче. Накратко, предпочитам проста елегантност.

Hello!: - Какви ключове отварят сърцето ти във взаимоотношенията с хората и приятелите ти? На какви качества придаваш значение?
Демет: - Най-големият ключ е да бъдеш истински ... Някой, който е истински, за добро или лошо, веднага печели сърцето ми. Ако не е такъв, веднага го усещам и това малко ме натъжава.

Hello!: - Имаш връзка, за която казваш, че върви много добре. Как би определила любовта?
Демет: - Струва ми се, че любовта не може да се определи лесно. Наричам всяко хубаво нещо в живота си пътуване, с доброто и лошото, на което може да ме научи. И това е... Имам връзка, която е в състояние да устои на трудностите и за мен това е много ценно.

Hello!: - Завърши филма „Любовни тактики“, където споделяш главната лятна роля с Шюкрю Йозялдъз. Как преминаха снимките, къде снимахте, можеш ли да ни разкажеш нещо повече за историята и героинята си, кога се планира да бъде излъчен фимът?
Демет: - Въпреки че в момента не мога да дам никаква информация за сценария, бих искала да разкажа за сета и за Шюкрю. Това беше проект с много хубави хора. Мястото, специалните моменти и красотата му ще останат много ценни за мен - вече съм сигурна в това. На този сет всички се забавляваха много, преодолявахме заедно предизвикателствата и се чувствахме така, сякаш се познаваме и работим от години. Въпреки че за първи път работихме с Шюкрю, се чувствах сякаш сме приятели от години. Той допринесе много, енергията му е огромна, затова казах с цялото си сърце: „Иска ми се да бяхме работили заедно по-рано“. Хем стои много добре на екрана, хем е целеустремен и много трудолюбив. Чувствах се голяма късметлийка, че работих с него. Надявам се пътищата ни да се пресекат отново.

Hello!: - Има ли любовна тактика, която научи от филма?
Демет: - Това са тактики, които всички ние може би сме опитвали и сме чували, но не знаех как изглеждат, когато ги прилагаме.

Hello!: - Доказа се в жанра на романтичната комедия, успя и в драмата, сега какво следва?
Демет: - Не знам какво следва сега. Но съм в играта. Очаквам с нетърпение най-красивия проект, в който ще се чувствам и най-добре. 

Hello!: - Освен филма, през новия сезон ще имаш ли проект за телевизията или за някоя дигитална платформа?
Демет: - Имам някои предложения, но все нищо не е окончателно, за да мога да го обявя в момента.

Hello!: - Ти си зодия риби, която е известна с това, че сте чувствителни и емоционални личности. Чувствителна ли си към случващото се с обкръжението ти, в страна ни, по света? Влияе ли ти, как реагираш?
Демет: - Повярвайте ми, не е нужно да си зодия риби, за да се разстроите от случващото се в страната ни и по света. Има дни, когато плача, когато полудявам от гняв ... всеки път изпитвам дълбока тъга и болка.

Hello!: - Когато си разстроена, свиваш ли се в собствената си черупка или споделяш свободно?
Демет: - Споделям много лесно, не крия нищо от никого, особено тъгата си... изречението „не си сама“ винаги ми влияе положително. Казвам си всичко, защото искам много да чуя и усетя, че имам подкрепа. Когато се затворя в себе си, не се чувствам добре, тогава ми се струва, че проблемите стават още по-големи. Мисля си, че когато говорим, нещата стават по-лесни.

Hello!: - Имаш две котки и едно куче. Как се чувстваш, когато си с тях? Защо е важно в живота ни да има животни?
Демет: - Всъщност, ако седнем да ги броим, храня и се грижа за много повече животни и всички те ми носят изключително положителни чувства. Когато ги видя, винаги се усмихвам.

Hello!: - Кое е най-слабо ти място или нещо, от което сама се ядосваш на себе си?
Демет: - Нетърпелива съм. Повярвайте ми, въпреки че направих всичко по силите си, не успях да постигна голям напредък по този въпрос. Но все още продължавам с опитите.

Hello!: - В едно твое интервю казваш, че хората виждат другите като себе си, все още ли мислиш така?
Демет: - Да, така мисля. Ако добротата и красотата за всеки са различни, ако няма някакъв общ критерий, тогава всичко зависи от гледната точка на човека.

Hello!: - Ако можеше да управляваш света, какви проблеми първо би искала да разрешиш?
Демет: - Ще се занимая първо с правата на жените, децата и животните.

Hello!: - В последният ти сериал, играеше героиня, която се бореше с предразсъдъците срещу жените. Какъв мислиш, че е начинът за справяне с дискриминацията по пол - един от най-важните глобални проблеми днес?
Демет: - Наистина, това е важна тема, по която можем да говорим надълго и нашироко. Имам чувството, че каквото и да кажа, ще бъде малко и непълно. Много съм чувствителена по този въпрос. Трябва да дадем гласност на тези грозни нападения, убийства, тормоз и изнасилвания срещу жените. Трябва да повишим тона си, така че всеки да чуе и разбере, че чувствителността ни по този въпрос е категорична. Мълчанието само затвърждава статуквото, не трябва да го допускаме. Трябва да накараме  жертвите да почувстват, че не са сами.

Hello!: - След такава героиня ще възразиш ли срещу езика, използван в сценариите и традиционните сексистки стереотипи в новите ти проекти?
Демет: - Има някои проекти, които се борят с тези стереотипи. Те създават напълно различен свят и модели на поведение. Чувствам се отговорна да направя всичко по силите си по този въпрос във всеки проект, в който участвам. Но където и когато е уместно.

Hello!: - Има момичета и момчета от всички възрасти, които са твои фенове. С какви идеи и постъпки би искала да бъдеш вдъхновение за тях?
Демет: - Да приема себе си при всички обстоятелства, с това бих искала да бъда пример за тях. Стремя се да бъда добър човек, поех по пътя на успеха, за да спечеля сама свободата си. Никога не съм се спирала пред трудност, за която да кажа „не мога да я преодолея“. Вероятно с това мога да ги вдъхновя.

Hello!: - Кой e най-важният съвет, който би далa на новото поколение?
Демет: - Мисля, че те са много целенасочени и енергични. Може би мога скромно да им препоръчам да използват добре времето си.

Hello!: - Казваш, че много мечтаеш, дори че си фабрика за мечти. За финал, можеш ли да споделиш с нас коя е последната ти мечта за теб самата?
Демет: - Имам две мечти. Първо свят/живот, изпълнен с истинско щастие, в хармония с природата, в който всеки изпитва безусловна, преливаща любов. Второ - мечтая си за чувството на радост и успех от новите ми пътешествия. Мечтите са безплатни в края на краищата!

Flowers Hibiscus

# 640
  • София
Благодаря, Кате💞💞💞Прекрасна, очарователна и много истинска Демо затова е толкова харесвана.

# 641
Така, както съм тръгнала днес с ударните дози - ето, още малко Демет Joy

От гримьора Серхат Шен >>>

От Руткай >>>

Вчера е стилизирал Демет за снимките на предаването Çok Güzel Hareketler 2, което ще може да гледаме на 20 септември от 20 ч. по канал D. Концепцията му е телевизионен сатиричен театър.

Новият сезон открива прочутият готвач CZN Бурак. Демет гостува след него. Изтекоха някои видеа от публиката:

https://twitter.com/i/status/1434507795768905728

Ще се прави на футболен фен, според информаторите от мястото на събитията.

Интересното е, че в предаването участват актьорите от школата на Йълмаз Ердоан, който преди години е похвалил Демет за играта ѝ в "Птичката":

"Демет - Снимах се, без комшиите да ме хванат.
Йълмаз Ердоан - Поздравления. Беше чудесна в РП
Демет - Благодаря Ви, колко е хубаво да го чуя от Вас"

Колегата ѝ от "Тактиките", Челик Атакан, също участва в предаването. Следващите снимки са с него, с Еджем и цялата тайфа от театъра >>>

С Токио се закачаха два дена подред >>>

"Някой: - Демет пази мълчание.
Токио: - Сестричке, кажи нещо.
Демет (на следващия ден): - Добро утро. Тук съм, вуйчовото.
Токио: - Добре, лелината"

И малко Пантен за разкош >>>

Няма спирка Kissing Face

# 642
Кате, чудесна си!! Hug
Благодаря за труда!! Hearts

значи Демет ще участва в предаването Çok Güzel Hareketler 2, което е на Йълмаз Ергоан, той му е продуцент.

# 643
Честит празник

Прекрасно, много интересно интервю, в което Демет Green Heart ни очарова с интелигентност, съпричастие, целеустременост Hands Clap

Hello!: - Какви ключове отварят сърцето ти във взаимоотношенията с хората и приятелите ти? На какви качества придаваш значение?
Демет: - Най-големият ключ е да бъдеш истински ... Някой, който е истински, за добро или лошо, веднага печели сърцето ми. Ако не е такъв, веднага го усещам и това малко ме натъжава.

Кате Green Heart благодаря за превода на интервюто и за всичко, което споделяш в темата

# 644
Така, както съм тръгнала днес с ударните дози - ето, още малко Демет Joy

От гримьора Серхат Шен >>>

Това момиче става все по-красива жена и прекрасен човек. Възхитена съм как славата я направи внимателна и отговорна към примера, който дава на последователите си, без в същото време да е назидателна.
Продължавам да не харесвам как Оузхан седи до нея. Но и най-силната жена трудно преодолява наследените от семейството дефицити. Вижда се и от публичния образ на сестра й също.

Общи условия

Активация на акаунт