Фентъзи и фантастика - 21

• 22 904
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Жестът за победа се показва като двата пръста и вътрешната част,(шепата) на дланта се извъртат навън към отсрещния човек,докато gargamela има предвид друг знак при който конфигурацията пак е същата,но дланта е насочена с опакото. Тогава жестът има друго значение.

# 226
Започнах пета част от „Академия на проклятията“ от Е. Звездная.
Благодаря на препоръчалите я! Hug
Авторката пише много увлекателно. Отдавна не ми се беше случвало да лягам късно, заради книга.
Много богата вселена на всякакви същества - хора, тролове, гноми, дракони, кентаври, вещици, немъртви, духове и т.н.
Единствено ми е скучно при т.н. "любовна история". Като кръпка ми е.
Скрит текст:
Много неубедително. Другите герои се обичат, сексят и т.н. - всичко нормално, обаче главната е уж много влюбена, обаче даже и целувка трудно ѝ се отпуска. Отделно, че се страхува от "любимия". Много странно и противоречиво.
Да не пиша, че ужасно ми е омръзнало от това клише - страхотната, невзрачна, субер обикновена девица, в която са влюбени всички най-прекрасни мъже. А те са не само най-страхотните и прекрасни мъже, но са и благородници от най-високо ниво, докато девицата невзрачна е най-обикновено селянче от Севера. Поне до пета част. Все се надявам да се окаже скрита лимонка и невзрачната ѝ външност да бъде наградена поне с магически умения.
Така ще се оправдаят тези безпаметни влюбвания точно в нея.
С една дума, тук главната засега ми е най-скучна. Сякаш авторката я е създала такава, за да отговори на тайните желания на всяко обикновено и невзрачно момиченце на Земята.
Като изключим горното, всичко останало чета с голям интерес.
Чакай да стигнеш до седмата и осмата. Героинята няма особени дарби или произход, но става нещо друго, много по-интересно. То всъщност за да се върже цялата история трябва да се започне с предисторията за Арвиел, после "Мъртвите игри" и след АП се завършва с "Тъмната империя".

# 227
Вчера нали коментирахме един цитат (Сродното привлича сродно, май беше) - това е от Сянка и кост - основен принцип на магията. Simple Smile

# 228
Сродното привлича сродно.
Ама аз пък съм чувал, че противоположностите се привличат. Нали действа принципа ин-ян

# 229
Зависи за какво става дума. Ако е за хора, не работи при мен (и при повечето, които познавам - обикновено харесват хора подобни на външен вид, с подобен начин на мислене, подобно образование, финансово положение и т.н.). Ако е за магнитни полюси, тогава да.

# 230
Зависи много от нагласата на човека. Но както коментирахме вчера твърде често богатите и успешни мъже си намират разни "трофейни съпруги", които стават общо взето само за леглото (и воден на ежденевното домакинство) или пък разни преуспели мадами си намират млади и неизвестни жребци  за жигола.
Не че няма и известни и успешни мъже с известни и успешни жени, но процентът е значително по-нисък, обикновено някой доминира, в една връзка.

Тук не включвам политическите (бизнес)  браковете. И преди ги е имало - и сега ги има. Примерно синът на шефа на една мултимилиардна компания се жени за дъщерята на шефа, на друга мултимилиардна компания. Говорим за браковете, които би следвало да са по любов. Рядко се падат съвсем еднакви хора, нали ще са като брат и сестра. Разбира се, винаги има и изключения.

# 231
Според мен, когато не са чалгари, си намират такива, които са от техния кръг - повечето богати и успешни предпочитат да се свържат с някой богат и успешен, а не с бедна кифла/жиголо.

Продължавам да чета Сянка и кост - някъде до средата съм, главната героиня засега е скучна, но светът е интересен. Не разбирам защо хем се опитва да твърди, че е като всички останали, хем очевидно изобщо не може да се социализира. Не можехем да си мислиш, че си като всички, хем да страниш от всички (и все те да са виновни). Иначе ми е интересно.
Малко глупаво ми изглежда, че повечето персонажи си карат с умалителни имена (и авторката сигурно дори не знае, че това са умалителни имена).

# 232
еми не знам, ако съдим по Холивуд, една значителна част от преуспелите актьори си намериха  значително по -млади жени (Майкъл Дъглас, Мел Гибсън). В случая с Мел рускинята даже не бе с нещо известна, а с Майкъл Катрин Зита Джоунс не сме я чули откак се ожени.
има го и обратния случай -Деми Мур - Аштън Къчър - примерно.

Едит - ами Нинив какво правеше в Колелото? -  опитваше се да нагоди света към себе си.

Ето ви една шега на базата на света на Колелото

Нинив - може би понякога съм малко критична...
Ранд - Може би?
Егвийн - понякога?
Мат - МАЛКО?!!!

# 233
Бандата на Оушън беше много след брака й. Актьорите и актрисите обикновено се женят по много пъти за други актьори и актриси.
Мел Гибсън има психически проблеми, не е добър пример, при него и първият му брак е бил странен (стремял се е да си избере девствена вярваща християнка, ако помня правилно).

# 234
E, бандата на Оушън  е от изключенията след 2000 г. няма чак толкова много запомнящи се роли. (изключвам Чикаго). Един филм - Трафик - в който играе със съпруга си, два филма в които играе разглезена ботагашка бивша съпруга (непоносима жестокост и любимците на Америка, при това втория е пълна боза), продължение на Зоро, което също е е за 12 годишни, анимационен филм... Майкъ Дъглас не е успял дори да я пробута за ролята на съпругата на героя си в Ант-мен 2

Мел както има психически проблеми, така дълги години го сочеха за пример за успешен актьор с филми като Смело сърце, Маверик, Теорията на коспирацията и пр. А какво казват съпрузите в САЩ при разводите аз на половината не вярвам (изключението е Чарли Шийн, но там вече даже и баща му призна, че той има зависимости от дрогата и алкохола, пък и самият Чарли не го е крил)

# 235
За Мел е факт, че има психически проблеми, той дори е арестуван в неадекватно състояние повече от веднъж.
От актрисите на възрастта на Катрин Зита Джоунс нито една няма чак толкова много роли в последните години. Затова някои от тях се върнаха към сериалите (но предполагам, че не на всички им харесва).

Мишел Пфайфър не е ударила джакпота с тази роля в Ант ман, беше почти незначителна.

# 236
Е, да не забравям моята любимка Сюзън Сарандън. Само допреди 6-7 години си играеше съвсем активно е на 74 вече. Да, възрастта не е без значение, ама тя Катрин Зита и като по-млада не блестеше с игра, а повечко с вънкашност. Пък и сега короната съвсем затвори кината и театрите. Освен това не е до години, а до можене, баба Стоянка почти до 100 години се снимаше на екрана. Вярно телевизия бе, а не кино, ама все пак...

Едит от актрисите на възрастт на Катрин, Ники Кидман има два пъти повече роли. Да, вярно и нея и понамалях в последните 4-5 години, ама ако включим сериалите си печели Еми-та като стой та гледай. А Сандра Бълок през 2018 се е снимала в три филма, за разлика от Зита Джоунс, която е със седем години по-млада . Та тезата ти не издържа

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 12:55 от Лорд Сняг

# 237
  • България
Вчера нали коментирахме един цитат (Сродното привлича сродно, май беше) - това е от Сянка и кост - основен принцип на магията. Simple Smile
Да, благодаря!
Това вече е мой основен принцип и затова съм запомнила фразата.
Поне по отношение на визията осъзнах, че харесвам подобни на мен.
А по отношение на характер, разбирания за живота, интериорни решения и т.н., разбрах по трудния начин, че е най-добре със сродно.
Скрит текст:
За музиката отдавна знам, че не бих понесла чалгар, джазмен или тропащ ръченица.
И така пак стигам до парадокса супер, супер страхотен герой и невзрачна и неумела девойка. Grin
Разбирам защо не пишат как живеят героите след щастливия финал. Joy

# 238
  • Майничка
Ама моля ти се, пишат и още как 😁
https://plovdivlit.com/work/466-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%81%D … %B8%D0%BD%D1%86/1

# 239
  • България

Авторът е българин, логично, всеки уважаващ се българин и от двата пола, по много причини си задава важния въпрос, какво следва след "щастливия финал". Joy

Общи условия

Активация на акаунт