Фентъзи и фантастика - 21

• 22 848
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
ако това многодумие не е по темата
модераторът ще ти резне поемата

# 631
Дано. В други теми бая неща режете, пък тука...
Ако четеш Герои на Фрай, ами...ужасна е Joy хич не го харесах Simple Smile, както казах неведнъж. Аз помислих Герои на Абъркромби, не знам защо.
Филма не провокира клаустрофобия.

# 632
Ами тя е точно като митологията (като изключим някои негови коментари - обикновено в края на историите). Може би си очаквала някаква смекчена версия и затова не ти е харесала. Всъщност, митологията в суров вид е доста по-вулгарна на места (дори Омир - невероятно е преди колко хиляди години са съчинени тези поеми, а какъв език използва).

Не помня дали четох Герои на Абъркромби, четох Разбито море и едни други, които приличаха на фентъзи-уестърн... Не ми се търси какви бяха заглавията (някои от книгите ги имам на хартия - други на файлове, каша...).

П.п. Да добавя, че скандинавската митология е много по-брутална от гръцката. Включително и версията на Геймън - там дори имаше някои неща, които не си спомням от оригинала (като връзване на човек със собствените му черва и подобни - викингите май си падат по такива работи, в сериала също имаше такъв момент).

Последна редакция: нд, 16 май 2021, 20:51 от pppqqq

# 633
  • София
Относно филмите - този уикенд изгледах Cursed, не знам гледали ли сте го, ама е такъв тюрлюгювеч от английски митове, легенди и фейри приказки, с тук-там елементи от викингски саги, плюс, естествено, друиди, магии и приказни създания, че дори не се изненадах, когато в последния епизод най-лошият убиец взе, че изпадна в катарзис и се оказа, че е Ланселот. Сериалът бил по илюстрован фентъзи роман (което го подозирах поради някои супер идиотски режисьорски решения), и ако и в романа се лее толкова кръв и се секат на поразия глави, само се моля по-малко родители да се подвеждат да го мислят за YA. Иначе екшън до дупка, де.

# 634
Вчера докато прехвърлях книгите на четеца, на една от последните страници видях, че съм свалила поредицата на Дейвид Фарланд "Повелителите на руни". Реших да и хвърля едно око от любопитство, зачетох  се в първата книга и до вечерта неусетно минах 40% от нея. Интересен свят, интересна магия, доста приятна книга с бързо действие. Засега ми харесва, дано така продължи и в другите книги.

# 635
Някой да знае дали "Кулата на шутовете" на Анджей Сапковски е самостоятелен роман или първа книга от поредица? Останала съм с впечатлението, че е част от трилогия, но може и да бъркам. Ако е така, дали Сиела имат намерение да издават и другите части? Нищо не се чува, а тя излезе преди година.

# 636
  • Майничка
Част от трилогия е, но засега не се е чуло за другите 2.

# 637
Вчера докато прехвърлях книгите на четеца, на една от последните страници видях, че съм свалила поредицата на Дейвид Фарланд "Повелителите на руни". Реших да и хвърля едно око от любопитство, зачетох  се в първата книга и до вечерта неусетно минах 40% от нея. Интересен свят, интересна магия, доста приятна книга с бързо действие. Засега ми харесва, дано така продължи и в другите книги.

@ Meган Ще продължи, дори по-интересно ще става.

Едит - Меган, я сподели впечатленията си от Дръзки/Към Небето? Докъде стигна с нея? Явно си я прочела, какво ти е мнението

# 638

Едит - Меган, я сподели впечатленията си от Дръзки/Към Небето? Докъде стигна с нея? Явно си я прочела, какво ти е мнението
До кривата круша, така и не я довърших. Ще я дочета все някой ден.

# 639
  • Майничка
Да се похваля, получих втората част на Трите тела, Тъмна гора. Но ще чака 24.5.😁

# 640
Започнах "Вещиците на Сарамир" и съм на 160 стр., т.е. около една трета от първа книга. Книгата е увлекателна, но героите ми се държат една степен наивно.

Лусия
Скрит текст:
остави жив онзи, който дойде за кичур от косата й и дори и му го даде, въпреки че бе наясно, че трябва да е в изолация.

Другото девойче - блокирах за името - пък се предоверява на Асано. И твърди че има  дълг пред нея заради маската. В действителност Асано е която има дълг 2 години е крила лъжи в семейството и може да се окаже, че убитото семейство е убито заради бездействието на Асано. А пък Тейн не сподели наблюденията си за Асано с приятелката си.

# 641
Яз ще чакам и третата част на Трите тела и едва тогава ще започна да ги чета. Обичам да мина поредиците наведнъж.

# 642
[video][/video]Дочетох Вещиците на Сарамир.   Стори ми се увлекателна, но финалът определено не бе такъв какъвто очаквах, от първи край на трилогия
Скрит текст:
Тейн умря, което прави невъзможна всякаква любовна линия между него и Кайку. Анаис също умря, а така не ми се искаше. Не виждам как информацията за черния камък ще бъде съобщена на Съвета. Дори Лусия да се завърне, няма да да й повярват колкото биха повярвали на Анаис, защото тя е Различна.

Като цяло финалът съвсем не е това което бих желал, но ще продължа с втора част Преждата на покварата

Eдит - прочетох и Преждата на Покварата. Не ми хареса. Първо много локуми, второ ужасно много различни гледни точки. В последната битка бяха предадени поне десет различни гледни точки, а тя самата се разтегна до безкрайност. Дразнят ме такива похвати. Авторът не проявява някакъв хумор, диалозите не са на кой знае какво ниво, повечето време има описания. Липсва карта, което е непростимо за такъв мащабен сетинг - минимум четири континента.

Последна редакция: чт, 20 май 2021, 00:51 от Лорд Сняг

# 643
"Повелителят на руните" съм я чела като дете. Много мило ми стана да изникне така в темата.

"Троя" на Гемел все се каня да чета.

# 644
Я да ви тествам  кой е чел  достатъчно фентъзи? Stuck Out Tongue Winking Eye
Какво е Астарел? някой знае ли? И  кое фентъзи се появява тази дума?

Общи условия

Активация на акаунт