Фентъзи и фантастика - 21

• 22 947
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
  • България
И аз добавям "Вълшебният народ" от Холи Блек. Благодаря!
А другата поредица "Хрониките на Спайдъруик" интересна ли е?

За щастие все още чета без очила (на 48г), но надалеч и аз не виждам много.Grin
Скрит текст:
Успях да ликвидирам два не много евтини чифта очила в рамките на година и сега съм си накупила очила от Алито, даже фотохромни, но се оказа че пак не "виждам". Не било от диоптъра. Joy

# 286
А другата поредица "Хрониките на Спайдъруик" интересна ли е?

има я в читанката и мисля да я прегледам, но ми се струва по-хлапешка

# 287
Хрониките си ги спомням само от филмите, които изобщо не ми харесаха. Те въобще имаха ли финал - какво стана с тези деца, в крайна сметка?
Скрит текст:
Аз си чета идеално без очила. А това с далечното виждане е от екраните - някой като каже, че "едно време" не се гледало толкова в екрани - да бе, аз от 10 годишна играя Супер Марио - това е било преди четвърт век - какво се разбира под "едно време" - Втората Световна?...

# 288
МоарейнД , на мен филмът много ми хареса навремето и реших да прочета и книгите. Наистина са по-детски и странното е че са наблъскали всичко в 1 филм, а не както обикновено да правят няколко филма от половин книга.
Филмът ми хареса повече ако трябва да съм честна, но книжките вървят много бързо и няма да ти отнеме много време да ги завършиш.

# 289
  • София
След като изгледах трейлъра, смятам че сериала ще бъде много добър. Аз не бързам да отписвам актьора, който ще играе Мал. Ако си спомняте като се разбра кой ще изиграе вещера всички го оплюха, че не бил подходящ, а то се оказа обратното. Може и тук така да стане.

# 290
За първи път открих че имам проблеми, пред 7-8 години като си лежах на дивана и открих, че от 2,5 метра ми се развазват субтитрите на Формулата. вярно че са малки субтитри, с големи нямам проблеми.
Извинявам се за вметката, само да кажа, че точно с телевизор и също и субтитри си открих диоптрите.
Влязох тук да видя антиутопиите тук ли ги водите, но гледам темата е основно за фентъзи, което определено не е моето. А любимият ми фантаст е Айзък Азимов, с неговото Дете на времето, изобщо не е от изброените, което ме води към мисълта, че май не съм в правилната тема. Ще ме извините, ако е така.
Опс, сега се върнах на първа страница и видях, че има и гласувания за фантастика.
Извинявам се за безсмисления пост, нещо като представяне трябваше да бъде, за първи път се записвам тук, в последно време не чета много от този жанр, но ми е от любимите и по-специално антиутопиите, както и за роботи!

# 291
Спокойно може да се говори и за антиутопии, говорили сме за какво ли не. Темата е за фентъзи и фантастика. Антиутопиите  и Дистопиите влизат в графата "фантастика"

аз лично съм поствал ревюта на Килн Хора, на Живият хаос и какво ли не. Това че сега не говорим, не значи че е забранено да говорим за фантастика, дори имаме ежегоден конкурс за фантастика (и за фентъзи също)
По същият начин друг потребител наскоро реши, че темата е само за книги, ами не е. Това че коментираме предимно книги, не значи,че не коментираме и адаптации или възможни бъдещи адаптации например.

Темата се казва "фентъзи и фантастика", какво неясно има?

конкретно за анкетата, вече сто пъти обяснявах нещата, но явно никой не чете какво сме писали дотук.  Анкетата е правена по лична преценка, а не по допитване.  Азимов аз го смятам за силно надценен, затова не съм го сложил.  И тъй като дори да бях добавил още сто имена пак щеше да има недоволни,  съм добавил (друг).
Впрочем Азимов вече е влизал в други анкети, не може всеки път да бутаме едни и същи хора.
Иначе - всеки има право да пише или да не пише, стига да не обижда други потребители и да не налага мнението си (и разбира се да е по темата). Ако смяташ че това не е твоята тема никой не може да те спре.
Бих се радвал да пишеш, но ти си решаваш.

и като се заговорихме за антиутопии и дистопии - аз да  си кажа, че много добро впечатление ми направи Дрога на Майкъл Крайтън. Особено актуално ме звучаха някои неща на темата за коронавируса. И друг път съм казвал че Крайтън е безспорен талант и книгите му са някак много правдиви

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 20:32 от Лорд Сняг

# 292
Аз също харесвам Азимов, Дете на времето е страхотна Heart Eyes,но темата се движи субективно от Лорд Сняг

# 293
Дете на времето не съм го чел.

Чел съм Двеста годишен човек, Позитронни роботи, всичките Фондации

Дестагодишният човек е супер, филма също е добър.
първите Фондации със Селдън и Венабили са добри. Но останалото по моему плява. Скучен език, дълги монолози, предсказуемост, нелогични решения. Самият Азимов е признавал, че последните две книги не е искал да ги пише, но го сторил под натиска на феновете.

Иначе на никому не съм забранил да харесва Азимов, всеки има право на предпочитания.  Ще помоля обаче тези които го харесват да не задават въпроса "как може тема за фантастика без Азимов" Ами ей така - може. Не може да включим всички имена в жанра, все някое трябва да изпада, винаги ще има обидени. Ако бях включил Азимов, а бях изключил Зелазни, щеше да има въпрос "Как може фантастика без Зелазни"

Темата не я "движа" аз, само анкетата съм я сложил. * Всеки споделя каквото желае.

В последно време говорим за фентъзи, защото масово това четем, но ако някой е прочел интересна фантастика и иска да сподели - нека заповяда. Омръзна ми да обяснявам, че темата се казва "фентъзи и фантастика", което е видно от заглавието, правя го сигурно поне четвърти пъти от началото на темата.
*това че движа темата, като шега го приемам. Не знам дали някой може да движи, мнението на 80 човека.

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 00:35 от Лорд Сняг

# 294
Ми пускаш темата и анкетата и апострофираш всяко мнение. Задава се определен тон
Нека бъде по-градивно...

# 295
 Съжалявам , ако се лигавя просто се опитвам да е забавно
ако ти се  Чете да ти влиза под кожата като  мачете    -
Много книги - момчето има много да навакса ала готин като бен джи звездния принц закса ъъъ тази препратка е за  39-40 годишните от  минало факса ,  Съжалявам за разтегления локумен леко мало умен но все пак умен  пост .Тук ми харесва повече от групите в лицевата книга а.к.а  фейса със скучен  интерфейса ,  аз леко харесвам  малко рими кръвта  о как Врими мис големия черпак фентъзето  в мазето   сипи ми ,  и  всички сте  доволно   начетени и  фентъзи страниците са  о ХОЛ но  почетени с –  у всеки се   носи  по лъха на  дигитална мъдрост- направо блика със  клика у таз фентъзи разнолика  клика.   . Аз  със скромен коментара лек словесен  на кантара за хвала и възхвала в името на  Валхала за таз екранизираната хала . ода за анатема в нова тема –а.к а  погледнеш ли  екранизацията докато четеш книгата сякаш  нещо се променя.  –по време на прочит  отдадеш ли на  малкия екран почит –  настъпва въображението на крилете в полет лети една идея по- ниско . не знам дали се разбира –ако преди се реело свободно като орел сега кръжи като лешояд около останките от идеите на сценариста решил да вдигне залога на триста – у артиста  .третото и петото  и седмото изкуства са май с размити граници особено след третото хаха и може би затова се преплитат за да визуализират ясни персонажни контури . ЪЪЪ исках да кажа ,че  като четях  Американските богове на геймън изгледах първия сезон на серииала и героите ми  се промениха .- сякаш настъпи соматичен умствен рекондишънинг –вместо образите да разчупи нещо ми се счупи . визуална въображаема дигитализация –лунната сянка на Шадоу навлезе в тъмна стереотипна рамка –изобщо не си го представях мургав –предиспозиция за персонифициране в цвят и форма – превърна се в лицева книга –героите  разтвори   и сега когато   героя говори .образи от сериала мултиплицирано ми се повтори . няма ли отнякъде сезон втори .

# 296
  • София
След като изгледах трейлъра, смятам че сериала ще бъде много добър. Аз не бързам да отписвам актьора, който ще играе Мал. Ако си спомняте като се разбра кой ще изиграе вещера всички го оплюха, че не бил подходящ, а то се оказа обратното. Може и тук така да стане.

Аз все още седя зад това си твърдение. Обожавам да гледам голия Хенри, но той не е моя вещер. Но след като гледах сериала, той е най-малкия проблем на тази продукция.

# 297
Там критиката беше, че е красив като елф и затова е неподходящ Simple Smile Поне неговата красота компенсира външния вид на жените от каста.

# 298
  • София
Само Цири/Сири ми харесва като избор. С уговорката, че това трябва е малката и ще има друга актриса за голямата.

# 299
Всъщност книгите, поне първите, нямат кой знае какъв сюжет, та добре се справиха от сериала...оставям настрана някои особености на каста според съвременните тенденции...а голия Хенри...е, оправя ми настроението, винаги Simple Smile Никакъв сладникав елф не е Simple Smile
Дано така и Сянка и кост...знам ли. Да пооглади. Да има атмосфера.

Общи условия

Активация на акаунт