Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Четвъртокласници - 2023/2024

 • 25 764
 • 345
 •   1
Отговори
# 15
 • Sofia
 • Мнения: 4 330
В класа започнаха да пишат с химикалка от втория срок. Класната посъветва, онези, които трият често, да ползват триещи се химилаки. Бог да я поживи тази жена, че иначе нямаше да се справим. За първи път ползваме триеща се химикалка, дори не знаех, че има. Един час опита с обикновена и резултатите бяха катастрофални. Не знам как ще я караме, но по някой път на всяка дума греши и трие. Големият ми син не знам как се е справял. Хич и не съм се интересувала, нито съм го следила. Иначе почеркът е доста зле. Големият е писал красиви букви в първи клас, но сега е много зле, нечетливо. Така че малкият съм го оставила както може да пише.

Реклама
# 16
 • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
 • Мнения: 12 499
При малкия едно от домашните което задължително имат всеки ден е да препишат урока който са взели независимо колко е дълъг.Той предпочита обаче да му диктувам.Грешки никакви не допуска.Госпожата всеки път казва , че диктовките са му отлични.Не пише красиво , но винаги е четливо и вярно.Това е по важното.Присъствах по време на онлайн обучението на диктовка.Госпожата им казва само ново изречение без точки , запетайки и т.н.Беше я написал отлично и си беше поставил и удивителните на място.Другото е да нарисуват картина по урока.

Последна редакция: сб, 03 апр 2021, 08:21 от Захарчето

# 17
 • Мнения: 812
В класа започнаха да пишат с химикалка от втория срок. Класната посъветва, онези, които трият често, да ползват триещи се химилаки.
Не са ползвали моливи, от самото начало пишат с химикал като госпожата даже държеше да е нетриещ, защото иначе все триели и не се стараели да ставало пригледно. Научила ги е как да поправят, ако нещо сбъркат, така че да остава четливо и да изглежда добре. Каката ми също никога не е писала с молив и в началото ми беше странно, но се свиква и се научават да бъдат по-внимателни.
При малкия едно от домашните което задължително имат всеки ден е да препишат урока който са взели независимо колко е дълъг.Той предпочита обаче да му диктувам.Грешки никакви не допуска.Госпожата всеки път казва , че диктовките са му отлични.Не пише красиво , но винаги е четливо и вярно.Това е по важното.Присъствах по време на онлайн обучението на диктовка.Госпожара им казва само ново изречение без точки , запетайки и т.н.Беше я написал отлично и си беше поставил и удивителните на място.Другото е да нарисуват картина по урока.
Преписите като че ли са им по-трудни, защото трябва едновременно да следят до къде са стигнали и да си го диктуват и концентрацията трябва да е по-голяма.

# 18
 • Пловдив
 • Мнения: 6 246
Малката отскоро започна да чете гладко.
Досега е чела все книжки с малки текст - Барбароните, Франклин, приказки от Златната колекция на Дисни... От онзи ден започна Пипи и е супер впечатлена - буквално ляга и става с нея Simple Smile
Има за пример брат си, който чете много.
С краснописа положението е плачевно, но се успокоявам с мисълта че брат ѝ пишеше по-зле и от нея, а сега го дават за пример.
Ваканцията мисля, да наблегнем на диктовките и преписа и лека-полека да започне упражняването на краснописа.
Днес, след като приключи със занималнята, приготви сборниците по математика от брат си и каза, че ваканцията ще решава задачи... Много ме съмнява, но ще видим Simple Smile
Още са на Буквара и учебна тетрадка N 2. След ваканцията ще минат на Читанката и тетрадка N 3.
Забелязах, че правописа на йо и ьо е разбрала, но кога се пише и и кога й ѝ куца, та ще наблегнем и на това през ваканцията.

# 19
 • Мнения: 1 682
Впечатлена съм от вашите дечица. Пипи чете приказки с по 2-3 реда на страничката. А в стремежа си да не срича, мълчи почти пред всяка дума, докато я обмисля и срича наум. Не си представям кога ще чете по-дълги текстове.

# 20
 • София
 • Мнения: 5 230
Айде да дам за контраст един по-стандартен първолак, който срича (но все пак чете) и пише грозно и трудно (но все пак пише).

# 21
 • Мнения: 2 468
И аз съм със стандартен първолак - срича и пише грозно.

# 22
 • Мнения: 1 481
И ние използвахме триещ химикал в началото.
Обаче така свикна да греши и да трие и ставаше една мазаница.
Забраних му да пише с него ,в началото беше голяма драма и драскане ,защото беше свикнал да поправя и не се стараеше и съсредоточаваше.
Вече свикна с нормалния химикал и дори пише по-красиво с него.
Доста трябва да се упражняваме за краснописа.
В началото като вземаха само буквите ,ги пишеше толкова красиво,чак бях впечатлена ,защото аз не пиша красиво.
Абе доста трябва да де упражняват в къщи,видя се че тази година ако не е помощта в къщи ,нищо нямаше да научат.

# 23
 • European Union
 • Мнения: 1 173
При нас пишат с химикалки от първия ден. Триеща се писалка не му върши работа, защото не смогва на диктовките.

# 24
 • Мнения: 1 685
С химикал са и нашите, още от октомври.
Моят чете прилично. Пише грозно.

# 25
 • София
 • Мнения: 8 660
Мама Гали, това, което споделяш е ОК за първи клас. Моето дете просто го влечеше от най-рснна възраст, но това, че тръгна научено доведе до скука, разсейване, говорене в час и нежелание да посещава училище. Образователната ни система не е пригодена за индивидуален подход и най-добре е да си имаме "стандарти първолаци". Ненаучени няма да останат.

# 26
 • Мнения: 438
Моето дете също пише грозно,когато бърза,ако е старателен се получава прилично. Все още не чете напълно гладко,срича на места. Всяка вечер прочита по една приказка,а в почивни дни по две. До момента е прочел три книги с 20-25 приказки.

# 27
 • София
 • Мнения: 8 660
Опитвам се безуспешно да открия в интернет тестовете за "Таралеж" по английски език. Някой има ли линк за такива от предходни години?

# 28
 • Sofia
 • Мнения: 4 330
При вас правят ли се писмени преразкази? Големият син не съм го следила така отблизо в първи клас и нямам представа какво да правили. Сега съм леко изненадана от писмените разкази на уроците по околен свят. Вече три пъти правят, а на моя син все нещо времето не му стига и има петици, много е нещастен. А според мен се справя много добре. Първият път написал само 4 изречения, но на следващите все повече. Примерно последният преразказ е за Великден. Учителката им дава разпечатка на текст за празника и те го лепят в тетрадките си. После трябва да го разкажат в час , а напоследък писмено. Другото, което ме изненада беше преразказ от името на един от героите. Примерно за мързеливата снаха. Момчетата трябваше да преразкажат от името на дядото, а момичетата- от името на бабата, но устно.

# 29
 • Мнения: 812
До сега са правили само устни преразкази и то на приказки. По Околен свят отговарят само на въпроси или разказват те какво знаят по някаква тема. Браво на вашата учителка, при нас видях, че по програма има цял един писмен преразказ заложен и явно и толкова ще направят. Нямам спомен с каката как е било, но т.к. бяха по същите учебници предполагам, че пак така са били. Преразкази по-сериозно започнаха да правят чак в 3 клас, а трансформиращ в 4ти за пръв път и вече в 5ти учиха кой в кое време трябва да бъде, когато е трансформиращ, че до 4ти клас повечето преразкази бяха все на -ло, -ла.

Общи условия

Активация на акаунт