Азиатска козметика и грим - 21

• 55 867
  • 782
  •   1
Отговори
# 210
Честита Цветница на всички красиви цветя тук и специално на именниците най-щастлив празник!
Момичета, в belieef пак има мостри на добри цени. Аз уж им бях сърдита, но имам кредит при тях,та ще метна едни лекички неща. В тази връзка, моля доайените да ме посъветват какво да пробвам от AMORE PACIFIC. Line Aging corrector, vintage single extract essence или Ampoule, time response skin reserve serum?? Или ще кажете - ВСИЧКО!?
Предварително благодаря!

Светулка, винтидж есенция не е нищо особено, екстракта и коректора не съм ги ползвала. time response skin reserve serum не познавам, но крема много ми хареса, ако си ползвала прословутия коректор на The whoo  ще ти хареса, ефекта е сходен, но определено е по-приятен  като текстура, като усещане върху кожата.

От кокос не съм пазарувала заради високите им цени. При азиатците тестерите се подразбират, подарък пишат като е нещо поне 30 мл или травъл сет. За изтичащия срок на маските, ако не е обявено предварително го смятам за некоректно продажбата на редовна цена на маски с изтичащ срок на годност.

Последна редакция: пн, 26 апр 2021, 11:47 от zari65

# 211
  • софия
Мерси, zari! Да, това са подаръците на cocos-тестери.
А да, ви кажа, че belieef има много продукти с изтича срок много намалени.

# 212
  • София
Кокос са си напълно ок, като изключим, че са по-скъпи, ако ги сравняваме с азиатските сайтове.
Винаги има подърче тестери, а последният път бяха доста на брой.
Много бързо изпращат поръчките също така.

# 213
И аз си поръчах от тях слънцезащитен крем, защото моя почти свърши, също така четката за лице на Benton и серум. И аз не получих Шийт маска, както пишеше в сайта, а 7-8 тестера.

При азиатците тестерите се подразбират, подарък пишат като е нещо поне 30 мл или травъл сет. За изтичащия срок на маските, ако не е обявено предварително го смятам за некоректно продажбата на редовна цена на маски с изтичащ срок на годност.

Благодаря, че някой ме разбира.

Свързах се с тях по телефона. И казаха, че безплатна доставка над 100лв също е подарък . Над 100лв давали тестери, над 120 -шийт маска, над 200 - травъл продукт, а над 300 вече продукт в реални размери. За скъсаната лепенка обясниха, че те отваряли кутиите, за да сложат лепенки с инфо на български език на всяка шийт маска поотделно . Били задължени по закон. Относно срока на годност казаха, че щом не е изтекъл не трябва да се притеснявам. Пътували с месеци от Корея до тях и затова така. Каза, че ако все пак искам мога да върна продукта и да ми възстановят парите. Питах няколко пъти каква е точна продължителността на срок на годност на маските и все увърташе и говореше други неща. Не ми отговори точно. А аз исках да знам колко е престоял този продукт. Не че ще има проблем, но все пак да се продава продукт, на който му остават три месеца на реална цена не е много коректно.

# 214
Neznam86, на твое място бих върнали маските.
Корейците тези с изтичащ срок ги продават на много ниски цени, 20 до 40 % от цената им и изрично е упоменат срока на годност в офертата.

# 215
Neznam86, Кокос също пускат на намаление продукти със скоро изтичащ срок. Щом те притеснява срокът, върни ги. Веднъж ми бяха пратили продукт с изтекъл срок, веднага ми изпратиха нов и ми дадоха отстъпка . Досега съм срещала само разбиране.
Друг сайт , който ми хареса е My-K. Оттам също слагат тестерчета и подарък, може да прегледаш и него.

# 216
  • софия
Neznam86, на твое място бих върнали маските.
Корейците тези с изтичащ срок ги продават на много ниски цени, 20 до 40 % от цената им и изрично е упоменат срока на годност в офертата.
Именно. Не го смятайте за реклама на сайта, но точно сега belieef са пуснали продукти с  изрично
упоменат срок( някои и до септември т. Г.)с големи намаления. А относно купищата мостри, които jolse изпращат, няма какво да кажем.. Кой няма количества чорапки и "кесета".Blush
Не сравними са корейците като култура на обслужване и отношение с нашите хора.

# 217
Всъщност сроко толкова много не ме притеснява, по скоро отношението ме разочарова. Можеше да си кажат предварително. И да дадът по-конкретни отговори на въпросите ми Sad

# 218
Отношението  оставя най-голяма горчивина. Малко ме изненада и това,че казват като подарък безплатната доставка за над 100 лева. Звучи доста иронично. Явно най-добрия вариант е  поръчка от Корея, обаче още не мога да се престраша .

# 219
  • софия
.Явно най-добрия вариант е  поръчка от Корея, обаче още не мога да се престраша .
А от какво толкова те е страх? Удоволствието от неописуемо богатия асортимент, и нормалните цени, компенсират чакането. Което не значи, че ще спестиш, защото има и  много изкушения.Laughing Тук са коментирани  начините на доставка-до Бг с известен риск, до Германия или Англия с превозвач с по-малък.
А за коректността на корейците вече стана дума. На мен yesstyle ми  възстановиха загубена по трасето поръчка, без никакви възражения.
Така, че ти реши дали  си струва да храниш алчните кокоШки. Blush

# 220
Благодаря. Бих искала да попитам за впечатления от The inkey list. Знам, че не са корейски и се извинявам, че задавам въпроса си тук, но не успях да намеря подробна тема, а имат доста интересни продукти.
Момичета, когато имате съмнения за рН на даден продукт имате ли страничка, където проверявате?  Лентичките за определяне на рН биха ли свършили  работа, чисто ориентировъчно?  Опитвам се да си "построя" някаква рутина, но все още ми е малко трудно да се ориентирам в продуктите.
Напиши в търсачката името на продукта + ph, все в някой блог ще да ти излезе. Повечето блогъри за азиатска козметика редовно го включват в ревюто на продукта. Намирала съм информация за почти всеки продукт, с изключение на нови или свърхнеизвестни продукти.
Лентички вършат работа, да, даже тук в темата имаме потребители, които ги ползват (мисля). Просто лично на мен не ми се занимава.

# 221
Здравейте, на няколко пъти тръгвам да пиша и трия... Нямам никакъв опит и познания в грижата за лицето и ме е срам, ама се престраших да призная Relaxed

Иска ми се да опитам някаква нова козметика, да полагам грижи за кожата си. До момента трудно намирам продукт, който кожата ми да понася - дори да ми е ок на 2-3 мазания, на 4-тото просто кожата ми го "изхвърля" и лъсва...

На 29г съм, с тъмни кръгове под очите, доста пори по нослето, бузите  (мазна Тзона) и брадичката. Бузите ми са дехидратирани.

Преди години ми излязоха червени петна на скулите - подкожни тип кръвоизливчета, на няколко лекари ходих, никой не знае какво е.

Започват да се появяват мимически бръчки вече около очите и ми се ще да започна с по-сериозната грижа. Виждам, че при корейската козметика се ползват по няколко продукта в рутината....

Та ще съм дълбоко признателна да ми препоръчате няколко основни продукта, с които да започна...макар че си давам сметка, че е доста трудно така само по пост... 🍀

# 222
Дойде така дългоочаквания за мен Purito Bha Dead Skin Moisture Gel, но забелязах, че на някои места пише, че се употребява като крем след тонизиране, а на други-като почистващ гел. Кое е по-правилното според вас?

# 223
  • Prismatica Aerie
Дойде така дългоочаквания за мен Purito Bha Dead Skin Moisture Gel, но забелязах, че на някои места пише, че се употребява като крем след тонизиране, а на други-като почистващ гел. Кое е по-правилното според вас?
Със сигурност не е почистващ гел. Бих го ползвала според указанията на опаковката.

# 224
  • Germany
Bonibon, много е трудно така “ препоръчайте ми продукти”... С тези петна по бузките, може би трябва да избягваш киселините.  Ще ти трябва първо измиващо олио или балм,  например Hanskin pore cleansing (PHA) е за чувствителни кожи или пък iUNIK Calendula Complete Cleansing Oil. После едно измиващо гелче. Един базов тонер, може Etude House – Soon Young pH 5.5 Relief Toner.  След това например ампула със Centella Asiatica или направо такъв тонер. И да кажем за кремче TonyMoly - The CHOK CHOK GREEN TEA watery cream. Това е  така набързичко измислено, може да си потърсиш и други продукти с центела и зелен чай 👍

Общи условия

Активация на акаунт