Ще ви разкажа какво стана при мен - когато разбрах, че ще започва сериала "Жестокият Истанбул" - при нас с името "Безмилостен град" бях предубедена, защото бях чувала, че пак ще има объркани двойки - разменени партньори и прочие. Помислих си - ужас още нещо в стил "Г-жа Фазилет и нейните дъщери", където те не знаеха какво искат през цялото време - и там едната първо се хвана с единя брат, после с другия - хич не обичам такива развръзки.
Падам си по красивата, истинска и чиста любов - такива истории ми харесват. И когато сериала започна и видях Джемре и Недим си казах - дано това да е двойката в сериала - някакси много ми харесаха сцените между тях - също и самата история между тях. 

Също и между Дживан и Дамла, които са ми големи любимци - те внасят свежест и настроение в сериала.
Тук идва момента да кажа, че харесвам и Дженк - гледала съм актьора Озан Долунай във "Висше общество" - и там се справи супер. Тук като Дженк също. Мъчно ми е за него като гледам, че любовта му е несподелена - но човек не може да обича насила. Дженк отлично знаеше защо се омъжва Джемре за него - а именно заради Недим. Гледам тук водите дискусия и повечето сте анти Недим - не разбирам причината. До тук Недим с нищо не ме е подразнил - гледах и моменти от сериала натам и също смятам, че любовта между Джемре и Недим е истинската и чистата любов в сериала.
Това разбира се си е мое мнение - нямам намерение да го налагам - но исках да споделя, че има и други които харесват тази двойка - защото като гледам тези дето ги харесват в темата са малко, а другите опитват да им покажат видиш ли колко е зъл Недим, как едва ли не Джемре гледала на Недим майчински - как били подарили Джемре на Недим в края и затова те са заедно. Какво ли не прочетох и не се сдържах - съжалявам ако ще обидя някого - тук имам приятели и те мислят различно от мен.
Уважавам мнението на всеки - просто държах и аз да си кажа моето - примерно в една група пък прочетох, че някои се чудят как може Джемре да се влюби в такъв като Недим, който е на количка и не може да направи нищо - а не се влюби в Дженк, който е хем красив, хем здрав, хем си има всичко - там питаха дори дали мислим, че това е възможно - едва ли не - една жена не може да се влюби в такъв като Недим. Направо се потресох.
6brn - говори същите неща тук и всячески се опитва да ни убеди, че видиш ли Джемре гледа Недим като майка. Извинявам се за израза, но това са пълни глупости. Да наречеш човек в количка фикус е просто недопустимо и отвратително.
Радвам се, че в сериала ни показват именно това - че такава любов е възможна. Джемре обикна Недим още докато беше болен - в количката - просто не си даваше сметка, че нейното не е обикновена загриженост - а е любов. После за щастие го разбра.
В този ред на мисли - преди време гледах сериала "Жената в огледалото", в който посланието беше, че не бива да гледаш само външната красота на човека - а трябва да гледаш и неговата душа. Това какъв е той.
В друг сериал, който гледах също имаше едно момче, което играеше ролята на луд, но много добър - беше болен, а жената която започна да му помага се влюби в него и той в нея. Казвам, че тези неща явно са възможни и в живота щом като ги показват в сериалите.
Не бива да се заклеймява някой с лека ръка понеже има проблем.
А Недим си беше красив и в количката - Джемре видя тази красота. Двамата се разбираха с очи. 

Много се изкефих, когато избягаха и останаха сами - тогава изживяха прекрасни моменти.
В петъчния епизод сцената пред кабинета на психоложката беше страхотна - прекрасни Джемре и Недим - точно както Боби каза - Джемре чакаше Недим да я целуне и щеше да му отвърне - и той за миг беше готов да я целуне - после си спомни, че е омъжена за Дженк и пак обърна плочата. Той ревнува, чувства се предаден и бесен, защото не знае истината - но любов си има - страст и привличане също. Някой може да не я виждат, но аз я виждам - и не само аз - хората около мен, с които съм си говорила за сериала също смятат, че главната двойка в сериала са Недим и Джемре - от самото начало ни показват това и наистина е така. Поне според мен.

Когато Недим го заведе в болницака да чуе пулса на бебето - пак нищо не му трепна - доста странно поведение има. Много ми е гадно, че накрая Дженк ще свърши по този начин - това за мен е отвратително
Аз исках той да си намери момиче, което да го обича истински, както той заслужава, защото Джемре няма как да е това момиче. Тя щом види Недим и забравя за всичко друго - забравя кой е наоколо и какво е тръгнала да прави.
И после ми кажете, че не е влюбена в Недим - влюбена е и го каза ясно на психоложката - любовта ми към Недим. Ревнувам Недим ... 

След това въпреки, че се досети за чувствата на Джемре към Недим - Агях я накара да му наговори онези неща, че е щастлива в имението - с лукса, с Дженк - това нарани Недим. Той не знае защо Джемре се е омъжила за Дженк - той ревнува и е бесен - това го прави раним и го кара да допуска грешки.
В крайна сметка няма идеални хора - всеки може да допусне грешка, важното е да я осъзнае. Затова не мога да разбера тази омраза към Недим - той нито е виновен, че Агях му е обръщал повече внимание, нито за това, че всичко е на баща му.
Пак казвам - много ми е мъчно и за Дженк за това, което е преживял, но той поне е могъл да пътува, да учи, да се отдели от имението, от тази среда, от лошите спомени - докато Недим 20 години е бил прикован към количка, 20 години Шенис го е тровила с хапчета - а Агях пак нищо не е разбрал. Та думите на Недим може да го отрезвят. Не може Недим да седи просто така и да забрави какво са му причинили - нормално е да иска да им отмъсти по някакъв начин, но той е добро момче - за щастие не е убиец, че да ги убива или да им вреди - той им отмъщава с думите и действията си - малко по малко. Това, че ги гледа как се препотяват пак е награда за него. Аз се радвам, че не е стигнал до крайности.
Начина, по който се гледат, как се докосват - предстоят супер сцени и до тук видяхме супер такива.
Танца им ми хареса. Някои от вас изтъкнаха, че нямало сплитане на ръце - така е, но това не е ходене по улицата, а класически танц. Така се танцува ...

Да не говорим, че и преди това по време на песента - Джемре ще пее на Недим, как малко по малко е станала негова. И това ако не е признание в любов.
Тогава с право Дженк се вбеси, все пак тя го изпя на Недим пред погледите на много хора. Затова и после Джемре му обеща че ще опита да се сдържа пред хората и да не го излага, защото макар и фиктивно са женени - хората все пак не го знаят.
Но аз нямам съмнение, че Джемре обича Недим. После в сцената на плажа пак стана ясно.
Това предстои в епизодите - ще гледате и сами ще прецените дали е така или не. Аз така го виждам. 

Има и хубави моменти между Дженк и Джемре - от негова страна това е любов, но от нейна не е.
Наистина ми е мъчно за Дженк, но до тук всичко, което ни показват сочи че двойката са Джемре и Недим - всяко друго развитие би ме разочаровало и се радвам, че тук не е като във Фазилет и любовта остава чиста. А браковете са само фиктивни. Това си е мое мнение. Не кавам, че Фазилет е лош сериал - не го гледах целия, но от това, което гледах е интересен - просто това залитане от един на друг не ми харева. Аз обичам чистите взаимоотношения.
За мен е нормално Недим да се влюби в Джемре - тя му подаде ръка и единствена го обикна какъвто е. Това не е защото бил свикнал, че всичко е негово - та той 20 години нищо не е имал - бил е прикован на стола. Просто обикна Джемре - епизодите с бягството им ми напълниха душата. Моментите на кораба, на плажа - красота. Това е чиста любов за мен. 

Самият град си е страхотен, но в случая показват жестокостите ставащи в него. Аз Недим не мога да го определя като жесток - ще видим натам как ще е - може и да му се ядосам за нещо, но не вярвам да направи чак нещо толкова жестоко или фрапиращо, че да го намразя. От отделните моменти дето гледах напред си го харесвам. 
Едните харесват повече Дженк и Джемре - другите Недим и Джемре - това е страхотно - всеки човек е различен и има различни предпочитания. Просто трябва да се уважаваме взаимно. Защото от подобни вманиачени фенове се очаква всичко - някои доста прекаляват и принуждават даден актьор да закрие профила си, или да отследва даден човек - за да не му се приписва това или онова, а не защото има проблеми между дадените хора - просто феновете ги предизвикват.
Това е прекалено за мен. Този отследвал единя - другия другия - много неприятно ми стана, когато го прочетох - но не знаем каква е причината. Може да е точно заради подобни вманиачени фенове - това не значи, че тези актьори не се чуват по друг начин. Ние не им светим - от снимките и моментите зад кадър видях, че всички са били в прекрасни отношения.
А ако се отследват само защото са се скарали за нещо дребно би било жалко и детинско. Случвало се е и някой да хакне профил на даден актьор и да му трие от снимките и приятелите - виждала съм това при други актьори. Такива неща са ужасни - но каква е причината тук не знам - може само да си гадаем.

Затова след 6 години ни показаха как децата си играят заедно - това на Недим и Джемре и това на Дженк и Джерен. Като братя - без омраза и завист. Може би това са опитали да изтъкнат. Но жалко за Дженк - иначе Озан се справи отлично.
Не знам какви смени е имало на сценаристи, но и Сърма Йанък залага точно на Джемре и Недим в самото начало - аз като ги видях си казах - дано това е двойката.
Заради това проверих финала да видя дали ще са заедно и се зарадвах, че поне те ще са щастливи. Радвам се и за Дамла и Дживан - и те ще са заедно. 

Реших да си кажа мнението, но не възнамерявам да споря, нито да го налагам на някого от вас. Ще продължавам да ви чета, но повече няма да пиша и да ви досаждам.
Затова писах дори повече от обикновено. Хората които ме познават знаят, че аз пиша така - гледам да се аргументирам - не мога да напиша нещо с 1 изречение. Та ви се извинявам за романа
Сигурно сега ще последват неща от сорта - тази от къде се взе и ни говори глупости - как и къде ги е видяла тези неща.
Ами видях ги - и доста хора ги виждат. Аз се аргументирах и приключих. Разбира се ще продължа да гледам сериала.

))) Джемре бяла птица, да да, ама Не.... Пълна кухавелка до самия край.... Няма да издавам покрай маргаритките и избора на работа.... КОЙ беше този който я насочи, не е важно просто да обичашшш:) като Недим, важно е да си всеотдаен в любовта си като Дженк.... Тук ще ме разберете когато минат тези моменти..... 

, веднага се обръщам към теб, защото не мога да ти опиша каква радост е за мен, че те срещам и тук, макар и не винаги да сме на едно мнение. Не веднъж съм ти казвала какво удоволствие е да те чета и да общувам с теб като цяло. Силно се надявам да пишеш тук по-често.
, колко мразя факта, че ми знаеш слабите места ... пак успя да ме докараш тук по никое време, знаеш, че тази седмица ми е много натоварено и щях да отложа „посещението“ си тук, но няма как да устоя на Гьоксел и в комбинация с Озан / Дженк ... абсурд.

, и твоя жест не съм го забравила, и на теб не оставам длъжница, този секси поглед, макар и с нотка тъга, и Дженк са за теб!

, искам само да се обърна към теб и да ти кажа, че понякога, когато те чета, имам чувството, че пишеш и вместо мен - толкова да споделяме едно мнение или поне, в повечето случаи, че не е истина ... 
) емоции в епизода. Препоръчани теми