Отговори
# 270
Здравейте! Аз съм фенка на Недим и Джемре - за мен тази двойка е изключителна. Според мен още от самото начало ясно ни показват, че именно за тяхната любовна история е направен сериала. Heart Ще ви разкажа какво стана при мен - когато разбрах, че ще започва сериала "Жестокият Истанбул" - при нас с името "Безмилостен град" бях предубедена, защото бях чувала, че пак ще има объркани двойки - разменени партньори и прочие. Помислих си - ужас още нещо в стил "Г-жа Фазилет и нейните дъщери", където те не знаеха какво искат през цялото време - и там едната първо се хвана с единя брат, после с другия - хич не обичам такива развръзки. Wink Падам си по красивата, истинска и чиста любов - такива истории ми харесват. И когато сериала започна и видях Джемре и Недим си казах - дано това да е двойката в сериала - някакси много ми харесаха сцените между тях - също и самата история между тях. Sparkling HeartSparkling HeartSparkling Heart

За щастие се оказа, че съм се заблудила заради клиповете пуснати тук и там с различните двойки - да имат хубави моменти - но за всеки момент си има причина. За мен Любавта в сериала е една и тя е между Недим и Джемре. Yum Също и между Дживан и Дамла, които са ми големи любимци - те внасят свежест и настроение в сериала. Heart Eyes Тук идва момента да кажа, че харесвам и Дженк - гледала съм актьора Озан Долунай във "Висше общество" - и там се справи супер. Тук като Дженк също. Мъчно ми е за него като гледам, че любовта му е несподелена - но човек не може да обича насила. Дженк отлично знаеше защо се омъжва Джемре за него - а именно заради Недим. Гледам тук водите дискусия и повечето сте анти Недим - не разбирам причината. До тук Недим с нищо не ме е подразнил - гледах и моменти от сериала натам и също смятам, че любовта между Джемре и Недим е истинската и чистата любов в сериала. Revolving Hearts Това разбира се си е мое мнение - нямам намерение да го налагам - но исках да споделя, че има и други които харесват тази двойка - защото като гледам тези дето ги харесват в темата са малко, а другите опитват да им покажат видиш ли колко е зъл Недим, как едва ли не Джемре гледала на Недим майчински - как били подарили Джемре на Недим в края и затова те са заедно. Какво ли не прочетох и не се сдържах - съжалявам ако ще обидя някого - тук имам приятели и те мислят различно от мен. Hug Уважавам мнението на всеки - просто държах и аз да си кажа моето - примерно в една група пък прочетох, че някои се чудят как може Джемре да се влюби в такъв като Недим, който е на количка и не може да направи нищо - а не се влюби в Дженк, който е хем красив, хем здрав, хем си има всичко - там питаха дори дали мислим, че това е възможно - едва ли не - една жена не може да се влюби в такъв като Недим. Направо се потресох. Triumph 6brn - говори същите неща тук и всячески се опитва да ни убеди, че видиш ли Джемре гледа Недим като майка. Извинявам се за израза, но това са пълни глупости. Да наречеш човек в количка фикус е просто недопустимо и отвратително. Angry  Радвам се, че в сериала ни показват именно това - че такава любов е възможна. Джемре обикна Недим още докато беше болен - в количката - просто не си даваше сметка, че нейното не е обикновена загриженост - а е любов. После за щастие го разбра. Hug В този ред на мисли - преди време гледах сериала "Жената в огледалото", в който посланието беше, че не бива да гледаш само външната красота на човека - а трябва да гледаш и неговата душа. Това какъв е той. Heart В друг сериал, който гледах също имаше едно момче, което играеше ролята на луд, но много добър - беше болен, а жената която започна да му помага се влюби в него и той в нея. Казвам, че тези неща явно са възможни и в живота щом като ги показват в сериалите. Kissing Heart Не бива да се заклеймява някой с лека ръка понеже има проблем. Pensive А Недим си беше красив и в количката - Джемре видя тази красота. Двамата се разбираха с очи. Flowers Four Leaf Clover

За мен любовта между Джемре и Недим е много красива и чиста - епизодите, в които избягаха, в които бяха на кораба, после на плажа са ми супер любими. Heart Много се изкефих, когато избягаха и останаха сами - тогава изживяха прекрасни моменти. Revolving Hearts В петъчния епизод сцената пред кабинета на психоложката беше страхотна - прекрасни Джемре и Недим - точно както Боби каза - Джемре чакаше Недим да я целуне и щеше да му отвърне - и той за миг беше готов да я целуне - после си спомни, че е омъжена за Дженк и пак обърна плочата. Той ревнува, чувства се предаден и бесен, защото не знае истината - но любов си има - страст и привличане също. Някой може да не я виждат, но аз я виждам - и не само аз - хората около мен, с които съм си говорила за сериала също смятат, че главната двойка в сериала са Недим и Джемре - от самото начало ни показват това и наистина е така. Поне според мен. Kiss

Вижте и международното интро на сериала - по него също може да се види, че двойката са Джемре-Недим - да има и готини сцени с Дженк, но това е различно. Интрото е направено страхотно и въздействащо. И не е правено от фен, а от екипа на сериала, значи и те така го виждат - това е техния замисъл. Animal Heart Eyes Cat

В свое интервю Сера/ Джемре също говори, че двойката Джемре - Недим ще се помни, защото е специална. Revolving Hearts

От друга страна Дженк - той е добро момче, но голямата му грешка е че си мълчи за всичко. Да Шинис му е майка - той не би я предал, но поне да направеше опит да предотврати това, което тя прави. А той знаеше как тя се отнася с Недим и пак си мълчеше. Знае и как майка му манипулира Дамла, че баща му да се върне - пак беше съгласен и си мълчеше. Пули се и се репчи на Дживан да стои далеч от сестра му - той сякаш е много праведен - спеше с едната сестра, чака бебе от нея - пък се ожени за другата. Има доста неща, които мога да изброя за Дженк - не е лош, но ако иска да спечели Джемре първото нещо, което трябваше да направи е да е честен и да й каже истината - за връзката си със сестра й, за бебето и т.н. Thinking Когато Недим го заведе в болницака да чуе пулса на бебето - пак нищо не му трепна - доста странно поведение има. Много ми е гадно, че накрая Дженк ще свърши по този начин - това за мен е отвратително Disappointed Аз исках той да си намери момиче, което да го обича истински, както той заслужава, защото Джемре няма как да е това момиче. Тя щом види Недим и забравя за всичко друго - забравя кой е наоколо и какво е тръгнала да прави. Stuck Out Tongue Winking Eye И после ми кажете, че не е влюбена в Недим - влюбена е и го каза ясно на психоложката - любовта ми към Недим. Ревнувам Недим ... Blush

Думите на Недим към Агях не бяха правилни - но той ги каза неволно. Агях е добър човек, обича племенника си, но е доста заблуден и всеки го върти на малкия си пръст. Като се сетя, че именно той накара Недим да не се доближава до Джемре - само при това условие щял да я пусне от затвора. После я изгони от имението като куче, Джемре тропаше и викаше - но никой не й отвори - дори майка й, която е вечно мрънкаща и знаеща. Disappointed След това въпреки, че се досети за чувствата на Джемре към Недим - Агях я накара да му наговори онези неща, че е щастлива в имението - с лукса, с Дженк - това нарани Недим. Той не знае защо Джемре се е омъжила за Дженк - той ревнува и е бесен - това го прави раним и го кара да допуска грешки. Wink В крайна сметка няма идеални хора - всеки може да допусне грешка, важното е да я осъзнае. Затова не мога да разбера тази омраза към Недим - той нито е виновен, че Агях му е обръщал повече внимание, нито за това, че всичко е на баща му. Wink Пак казвам - много ми е мъчно и за Дженк за това, което е преживял, но той поне е могъл да пътува, да учи, да се отдели от имението, от тази среда, от лошите спомени - докато Недим 20 години е бил прикован към количка, 20 години Шенис го е тровила с хапчета - а Агях пак нищо не е разбрал. Та думите на Недим може да го отрезвят. Не може Недим да седи просто така и да забрави какво са му причинили - нормално е да иска да им отмъсти по някакъв начин, но той е добро момче - за щастие не е убиец, че да ги убива или да им вреди - той им отмъщава с думите и действията си - малко по малко. Това, че ги гледа как се препотяват пак е награда за него. Аз се радвам, че не е стигнал до крайности. Hands Clap

Пак тук прочетох, че нямало химия между Недим и Джемре - според мен пък има и то голяма химия. Сцените между Беркер и Сера супер много ме впечатляват. Blush Начина, по който се гледат, как се докосват - предстоят супер сцени и до тук видяхме супер такива. Two Hearts Танца им ми хареса. Някои от вас изтъкнаха, че нямало сплитане на ръце - така е, но това не е ходене по улицата, а класически танц. Така се танцува ... Wink

А тази сцена предстои и ще е направо уаууу - огнена!!! HeartNature FireYum Да не говорим, че и преди това по време на песента - Джемре ще пее на Недим, как малко по малко е станала негова. И това ако не е признание в любов. Heart Eyes Тогава с право Дженк се вбеси, все пак тя го изпя на Недим пред погледите на много хора. Затова и после Джемре му обеща че ще опита да се сдържа пред хората и да не го излага, защото макар и фиктивно са женени - хората все пак не го знаят. Wink Но аз нямам съмнение, че Джемре обича Недим. После в сцената на плажа пак стана ясно. Sparkling Heart Това предстои в епизодите - ще гледате и сами ще прецените дали е така или не. Аз така го виждам. Stuck Out Tongue Winking Eye

И накрая да кажа - това, че подарили Джемре на Недим и понеже Дженк казал затова били заедно - и тук не съм съгласна. До колкото видях преди това да стане - Джемре се разведе с Дженк и каза на Недим, че го обича - Недим се разведе с Джерен - той също обича Джемре, но знаейки за чувствата на Дженк и за болестта му не искаше да е с Джемре, за да не страда Дженк - тук казвате, че може да е защото Джемре няма да остави Дженк и ще се грижи за него - със сигурност тя щеше да се грижи, но дали това щеше да иска Дженк - тя да е до него заради болестта му. А и Недим ще направи всичко да помогне на Дженк да се оправи, ще говори и с различни лекари - но явно нямаше начин. Sob Има и хубави моменти между Дженк и Джемре - от негова страна това е любов, но от нейна не е. Thinking Наистина ми е мъчно за Дженк, но до тук всичко, което ни показват сочи че двойката са Джемре и Недим - всяко друго развитие би ме разочаровало и се радвам, че тук не е като във Фазилет и любовта остава чиста. А браковете са само фиктивни. Това си е мое мнение. Не кавам, че Фазилет е лош сериал - не го гледах целия, но от това, което гледах е интересен - просто това залитане от един на друг не ми харева. Аз обичам чистите взаимоотношения. Sunglasses За мен е нормално Недим да се влюби в Джемре - тя му подаде ръка и единствена го обикна какъвто е. Това не е защото бил свикнал, че всичко е негово - та той 20 години нищо не е имал - бил е прикован на стола. Просто обикна Джемре - епизодите с бягството им ми напълниха душата. Моментите на кораба, на плажа - красота. Това е чиста любов за мен. HeartHeartHeart

Сетих се и друго дето прочетох тук - че сериала се казва Жестокият - демек Недим е жестокият - ами не е - посланието си е точно за града Жестокият Истанбул - Безмилостен град. В един от епизодите Дамла и Дживан това си говореха - Дживан каза, че този град е жесток и безмилостен към бедните и т.н., но към другите не е. Заглавието е такова, защото в града всеки преживява по нещо жестоко - жестокост е това, което Шиниз прави с Недим, жестоко е отношението на Джерен към собственото й семейство, жестоко е отношението към Джемре, когато всички й обърнаха гръб, че дори издадоха и ограничителна заповед и т.н. Disappointed  Самият град си е страхотен, но в случая показват жестокостите ставащи в него. Аз Недим не мога да го определя като жесток - ще видим натам как ще е - може и да му се ядосам за нещо, но не вярвам да направи чак нещо толкова жестоко или фрапиращо, че да го намразя. От отделните моменти дето гледах напред си го харесвам. Wink

Войната между феновете на едните и феновете на другите за мен е безмислена - не трябва да се стига чак до крайности и обиди, защото това вече е равносилно на мания. Wink Едните харесват повече Дженк и Джемре - другите Недим и Джемре - това е страхотно - всеки човек е различен и има различни предпочитания. Просто трябва да се уважаваме взаимно. Защото от подобни вманиачени фенове се очаква всичко - някои доста прекаляват и принуждават даден актьор да закрие профила си, или да отследва даден човек - за да не му се приписва това или онова, а не защото има проблеми между дадените хора - просто феновете ги предизвикват. Flushed Това е прекалено за мен. Този отследвал единя - другия другия - много неприятно ми стана, когато го прочетох - но не знаем каква е причината. Може да е точно заради подобни вманиачени фенове - това не значи, че тези актьори не се чуват по друг начин. Ние не им светим - от снимките и моментите зад кадър видях, че всички са били в прекрасни отношения. Hug А ако се отследват само защото са се скарали за нещо дребно би било жалко и детинско. Случвало се е и някой да хакне профил на даден актьор и да му трие от снимките и приятелите - виждала съм това при други актьори. Такива неща са ужасни - но каква е причината тук не знам - може само да си гадаем. Wink

Аз рядко се включвам в темите - пиша само в темите за моите любимци, но този път реших да го направя. От време на време чета някои от темите и преди четях в една тема за друг сериал и коментарите на гледалите предварително за дадени събития - как опитваха да изтъкнат еди кой си като лош или дадено събитие по определен начин, а като дойдеше време ние да го гледаме по телевизията - излизаше различно. Аз го виждах различно. Мисълта ми е, че всеки може да вижда нещата по различен начин. Wink

Ролята на Недим е изключително трудна - това да играеш човек в количка, а той се справи фантастично! Тук е момента да кажа, че наистина това е кауза - дори на сета са посрещнали деца инвалиди - Беркер/ Недим, Сера/ Джемре, Озан/ Дженк, Мине Тугай/ Шинис и актьорите в ролите на Дживан, Агях и Сехер са били там - но домакин е бил Беркер. Всички са се снимали с децата - доставили са им радост. За мен това е изключително ценно. Браво на тях. Ето и снимки. Hands Clap

Боби, Канела, Vali_N - благодаря за хубавите коментари. Съгласна съм с вашите разсъждения ...  HugHugHug

Диди, Габи Д - радвам се да ви видя в темата. Макар, че мненията ни са различни - знаете, че много ви уважавам и се радвам, че се познаваме. Kissing HeartTwo HeartsFlowers Bouquet

Много глупаво са го измислили накрая - трябваше Дженк да се оправи и да е щастлив и да изживее истинска и споделена любов с някое красиво момиче. Но това са излислили сценаристите - според мен е планирано така, за да покажат, че както някога Агях е отгледал Недим - така сега Недим ще отгледа детето на Дженк. Но тук вече ще е различно, защото и Недим и Джемре са добри - те ще отгледат детето на Джерен и Дженк като свое - но ще му говорят за родителите му с любов, за да не ги забрави никога. Blush Затова след 6 години ни показаха как децата си играят заедно - това на Недим и Джемре и това на Дженк и Джерен. Като братя - без омраза и завист. Може би това са опитали да изтъкнат. Но жалко за Дженк - иначе Озан се справи отлично. Two Hearts Не знам какви смени е имало на сценаристи, но и Сърма Йанък залага точно на Джемре и Недим в самото начало - аз като ги видях си казах - дано това е двойката. Hug Заради това проверих финала да видя дали ще са заедно и се зарадвах, че поне те ще са щастливи. Радвам се и за Дамла и Дживан - и те ще са заедно. HeartKissHeart Eyes

Прекрасни снимки зад кадър от финала. HeartNature StarTada

Който е успял да изчете този роман го поздравявам - който не иска - пак го поздравявам. Стана прекалено дълго, но нямаше как да обърна внимание на всичко, което исках да кажа в 1 пост. Stuck Out Tongue Winking Eye Реших да си кажа мнението, но не възнамерявам да споря, нито да го налагам на някого от вас. Ще продължавам да ви чета, но повече няма да пиша и да ви досаждам. Flowers Hibiscus Затова писах дори повече от обикновено. Хората които ме познават знаят, че аз пиша така - гледам да се аргументирам - не мога да напиша нещо с 1 изречение. Та ви се извинявам за романа Grinning Сигурно сега ще последват неща от сорта - тази от къде се взе и ни говори глупости - как и къде ги е видяла тези неща. Stuck Out Tongue Winking Eye Ами видях ги - и доста хора ги виждат. Аз се аргументирах и приключих. Разбира се ще продължа да гледам сериала. Tv

За финал да кажа, че когато ходих в Истанбул - видях къщата от сериала. Видях точно тези места - моста, сградите до него - от там минах и сега като гледам ми е много мило и ми става още по-приятно. Heart

Пожелавам много здраве на всички Blush

Последна редакция: нд, 11 апр 2021, 02:15 от Roxis

# 271
Уау, Роксис, това се казва защитна пледоария! Обидена си от определението "фикус"? Чудесно. Така и трябва. Искаш пепеляшка да види красотата на спящия омагьосан принц и да го разомагьоса със своето смело любящо сърце? Възхитително! Браво на теб!
Още от зората си човечеството се учи чрез приказки. Приказката за червената шапчица (опасностите пред момичето при превръщането му в жена), приказката за синята брада (огромният риск от женска смъртност при раждане) и т.н. ЗИ също е такава приказка, затова я гледаме и обсъждаме. И накрая, по закона на приказките, лошите трябва да си получат заслуженото, добрите трябва да израстнат и да спечелят залога в историята.
Да видим какво имаме в началото и какви са залозите.
Две семейства, в които нищо не е наред - т.е. те трябва да се променят от сблъсъка помежду си. Ще бъдат тествани ценностите им, ще бъдат тествани убежденията им, самата им същност. Защото никой не иска да е както преди.
Промяната и историята се носи от героя. Героят е този, който се променя най-много. Той е човекът, който действа, а не човекът, на който му се случват неща.
В началото изглежда, че това е Джемре. Тя вижда несправедливост и се бори, прави лудости, смела е и ние й стискаме палци да успее. На сватбата, когато се появява промененият Недим, излекуваният Недим, всички аплодираме. Браво, момиче, успя! Всичко си заслужаваше! Спаси момчето, доказа правотата си, само ти видя истината. Дори Шениз, злодеят, опита да се самоубие.
Има я и каузата, за която говори Беркер, и надеждата и всичко. Точка.
Само че... приказката не свършва. Това не е Красавицата и Звярът, въпреки въображаемият танц на Недим и Джемре. Това е друга приказка. И тя е приказка за илюзиите, с които ни харесва да живеем, с които предпочитаме да живеем. И точно тази приказка сме гледали от самото начало.
Илюзията на Агях - имам чудесно семейство, само трябва да намеря добро момиче за болния си племенник. Бам! Нищо не е такова.
Илюзията на Сехер - възпитала съм добри деца, с ценности, които няма да ме посрамят. Бам! Всички я карат да се срамува, да реве и да се вайка.
Илюзията на Джемре - Недим е добрият, всички останали са лошите. Аз съм силна и принципна. О, нима?
Илюзията на Джерен - там в Истанбул ме чака принц, който ще направи животът ми приказка.
Илюзията на Недим - имам право.
Илюзията на Шениз - ако съм богата и хитра, мога завинаги да скрия срама си и грешките на младостта.
И, накрая, илюзията на Дженк - никой освен мама няма да обича чудовището, което съм.
Нека отново се върнем към началото и видим кой колко се е променил до тук. Не до края. До тук.
Недим стана от количката. Вече говори и ходи. Браво. Но каква е вътрешната му промяна, онази, на която да се възхитим и да искаме той да спечели наградата накрая? Няма. Сега започваме да виждаме Недим отвътре, мисли, емоции, мотиви. Сега разбираме за какво е готов на всичко. И то е - да раздаде справедливост. Искаме ли да накаже лошите? О, да. Стискаме ли му палци да успее...
Упс. Май не.
Защото междувременно Дженк е започнал да се променя. Защото междувременно Дженк е действал за случването на промяната, окачил е на врата си въжето, поискал е да се промени. И ние, зрителите, сме го харесали. Защото е показал, че му пука за другите, че поема отговорност за грешките си, че прави и невъзможното, за да ги поправи. Дори опита за бягство с Джерен. Съдим ли го, че се чувства облекчен от втория тест за бащинство? Аз не. Той също има право на спасителна илюзия. Но, спокойно, и тя ще бъде разрушена.
И, накрая, когато всички илюзии бъдат разрушени, когато всички тайни бъдат разкрити, можем пак да поговорим на кого сме стискали палци да успее, кой е бил героят, кой се е променил и кой се е провалил в ада.
Тогава пак можем да си говорим на кой от героите бихме искали да приличат децата ни, партньорите ни, приятелите ни.
Моят избор. Бих искала един Дженк, като приятел, на чиито успехи да се радвам. И една вярна и грижовна Нуртен за бавачка на децата ми. Може би и една Дамла, с която да се смеем по женски.
А ти, Роксис, кой от героите би искала в живота си? Кой те спечели? Недим? Склонна ли си да го чакаш вкъщи, докато той отмъщава и те наказва за минали грешки отново и отново? Колко време ще го обичаш такъв? Колко ще му прощаваш? Колко ще го оправдаваш? Колко време ще вярваш в неговото право на възмездие? Колко време ще търпиш той да вижда в теб една грешка, без да вижда всички хубави неща, които си направила.
И, най-вече, струва ли си?
И моето се получи дълго. Но, както казват в мафиотските филми, нищо лично. Просто анализ на една добре разказана приказка.

# 272
Недим е търпял 20 години, а другите не могат да изтърпят няколко месеца гнева му в търсене на справедливост от негова страна. Че и да ги защитавам. Защитавам само Джемре и я посочих нея като любим герой. С най-много положителни качества и смелост да отстоява позицията си.

# 273
Аз бих избрала дори Шениз и Джерен, но в никакъв случай Джемре. В началото я даваха като че ли като по-справедлив и борбен образ, но не остана и капка от това момиче, което ни представяха в началото. В желанието си да помогне на двамата братя с разхлабена психика, огряваше навсякъде, точеше сълзи и за двамата, ако имаше повече разум не би приела да използва Дженк заради Недим. Окей, в началото добре, но след това дори не забеляза колко наранява Дженк използвайки го. Тичаше и след двамата, след всеки, когато й е изгодно. И така настрои дама братя още повече един срещу друг. Съжалявам, ама Дженк и да не й е признал чувствата на трезва глава, всеки би се усетил какво се случва. Изкараха я бая жалка. И преди тичаше и подир двамата, но тогава беше различно. Помагаше и на ДВАМАТА да се излекуват, беше и на ДВАМАТА подкрепа. А сега тича при Недим да се сополиви, че не я обичал, тича и при Дженк, за да го използва, когато Недим я отхвърлял. И честно казано понякога ми се иска да бяха вкарали трети женски образ за Дженк. Защото нито Джемре, нито Джерен е достойна за него.

# 274
Хайде още малко провокация.
Ако любовта ни променя - а тя ни променя - как се променя Джемре от любовта си към Недим? Благодаря ти, Селин, за описанието на тази промяна.
От борбената мацка, на която стискахме палци в началото, се превръща в ... инфантил. Реве и трепери като ученичка - тя казва, че е на 23, не й ли е късно за такива гимназиални трепети? Използва и лъже мъжа си, лъже майка си, дава акъл на сестра си. Промяната при нея е от лошо към зле. Ако любовта я променя в мъченица и проповедница, що за любов е това? И, най-вече, коя от нас иска такава приятелка или дъщеря в живота си?
Аз лично бих избягала с 200 от подобен човек.

# 275
Аз приемам,че Джемре не се е влюбвала досега, затова са гимназиалните трепети. Какво като е на 23? Джерен беше сгодена и е била по-вървежна сред момчетата, със самочувствие на красавица. Джемре е учила и работила. Малък град или село, консервативна среда. Само защото е отишла да пее в заведение стана скандал. Бракът й е фиктивен, така че я оправдавам донякъде за лъжите. До лъжа се прибягва, когато знаеш, че другата страна няма да те разбере или ще я нараниш с истината. Дженк също лъже от самото начало.

# 276
Roxis, за мен беше истинско удоволствие да прочета разсъжденията ти и подкрепям всяко твое изречение. Благодаря ти! Hug

Нещо, което току що ме разсмя. Дадоха кадри от епизодите, които ще излъчат другата седмица. Не знам превода дали е едно към едно, но много смешно ми стана:
Дамла към Дживан: "Комплексар."
Дживан към Дамла: "Кифла." Joy

Последна редакция: нд, 11 апр 2021, 14:15 от *Bobby*

# 277
 Джемре съм я клела дори в една сцена и тя е към края.Когато се случиха едни неща идва Дамла и казва,че брат и с часове го няма и се тревожи за него.Тогава нашата бяла птица Джемретица беше заета да чопли как Недим научил интересно дори и погледа и тогава беше визиран в/у Дженк.Но изведнъж ходи да се обеснява на Недимчо колко съжалявала и как не искала да крие.Ама моето момиче без коментар сме...И тука идвам на черешката
- Аз съм сигурна,че той е добре.
В също време дават Дженк бетер ходещ мъртвец буквално.
И ето голямото обещание - ВИНАГИ ЩЕ БЪДА ДО ТЕБ!
Нима не даде също обещание на Недим?
Ако някой заслужаваше лош край за да има хубав замисъл това трябваше да е "праволинейната Джемре".Която без срам чакаше да се разведе Недим със сестра и когато още не беше минало 3 дни от случилото след медения месец.Голямата бяла птица.И както Дженк и го каза ти дори мислиш за птиците които кацат на перваза на къщата.Моето глупаво момче за всички ситуации беше умен,но любовта му беше загубена игра защото каузата му не си заслужаваше.На това му се казва да се изхабиш цялостно,тялово,духом и сърдечно за някой който не си заслужава.
Роси бебеим знаеш,че те обожавам,но тук не сме на едно мнение.Иначе аз не приемам,че Дженк е умрял за мен си изфалшифицира смъртта сам и изчезна.Нали е на хубаво място все пак? Innocent
Отиде да стане Сарп и тн....Озан е безграничен талант всеки негов успех,проект и всичко което видя ме заковава.Дори леко надделява над любовта ми при Керем - смятай.Но ти си знаеш ,че аз си падам по лоши момчета визита,но всъщност само на вид.
Идваме на Недим мен ме загуби много бързо още като гледах,но аз мислейки си,че държа тийма на Джемре и Недим всъщност съсках на всички в туитър като настъпваха Дженк защото не е толкова виновен колкото те го виждаха.
И ето сега едно сравнение щом Дженк не може да се харесва защо Искендер сегашния персонаж на Беркер може? Това не е ли вид дискриминация и обида?
Мен най много ми е болно,че шайка откачалки не уважи приятелството им което трае от години и двамата многократно го казваха и показваха.
Нека се върнем пак на сериала обаче.....
Та аз подкрепяйки Недимчо изведнъж се намерих в пълното поле на Дженк след всичките му признания в любов след като видях,че не е чудовище след като вникнах в душата му
След като настръхнах как може да обичаш така.И тука се разминаваме Дженк беше готов да бъде използван.Дженк беше готов да бъде там да я прегръща много болеше,но той щеше да издържи.Беше и го казал.
Щеше да издържи да я скрие от собственото и сърце.
И докато Недим ме губеше ,че даже и Беркер ме губеше не искам да споделям какви резили почна да прави момчето което дори не влизаше в профила си докато игра асоциалното и болно момче.Не е мой човек но изглежда е човек на Озан и аз го уважавам до някаква степен...
Винаги съм казвала за роля на гаден персонаж,третия в една листа да избират някой който няма да има шанс,но ако наистина това ти е главната двойка Недим - Джемре Дженк не трябва да е Озан Долунай нито пък някой друг красавец същата работа беше и в Фазилет въпреки,че не понасям Алп Навруз като Синан.Но пък таланта си го пише на лицето на един актьор за мен аз винаги съм имала страшни симпатий към Озан,но не очаквах,че ще изпаткам до степен,че ще стане равен с Керем - другия ми любимец.Ето сега излизам обаче от това кой кого играе Беркер ако беше в ролята на Дженк щях пак да подкрепя Дженк заложбите които метнаха сценаристите там бяха алфа затова няма просто какво дори и да говоря.
Обичаш до степен,че твоя свят ще свърши ако този човек го няма / Ако ти затвориш очи аз няма да мога да живея.
- Реалност - Дженк затваря очи и живота продължава.Сурово,ах колко жестоко.Споделихме ,че Истанбул е бил жесток към всеки ,но пак пропуснахте Дженк? Колко голямо сърце трябва да притежаваш за да оставиш някого за друг? Дори и да нямаш друг избор.Оттук можем да говорим,че не става въпрос за маниакални отношения а за чиста любов от негова страна.
Искаш,срамуваш се,страхуваш се.... - Дженк винаги и казваше какво чувства към Недим.Нима той не и каза,че не е човек който вярва в брака? Как и го каза обаче.Беше обърнат очите му гледаха нагоре почти сълни със сълзи.
После Джемре посмя да иска развод и какво се случи и там.
-Не искам защото и избяга....
А Недим какво направи когато Джемре хукна при него и той знаещ истината вече?
-Млъкни! Признанията на Дженк - алфа....
И тук Дженк беше прав и в случая добре,че умря защото докато него го имаше Недим никога не би избрал Джемре.
В сърцето на Недим има нещо по голямо и това съм аз. / Дженк/
Друг замисъл сцената където и взе ръката и я поставиу на сърцето си грам не видях Джемре да е разперила ръце от щастие към Недимчо каквото стана се случи повреме на пандемията.
Бирсен беше казала,че финала дълго ще се помни Сърма щеше да убие Дженк при всяко положение.
Подсказки:
- Значението на името му  - войн
Името на яхтата му - Антигона
Колиетата с замисъл за предстоящите събития
Дрехите които облича.
Дженк винаги беше близо до смърта.И друго ще кажа ако не Джемре смърта определено беше се влюбила в него
Постоянно се въртеше около него. Колко пъти искаше да умре? Само оттук мога да кажа,че настръхвам.Опита за самоубийство е момент на слабост,но с тази психика ако останеш окей пак здраве му кажи.
Дженк беше пленник на Джемре не тя негова пленница ето и най-голямото сравнение.Песента която той и подбра да пее за него с лентата на очите си.
Описваше неговото състояние това което ще се случи с него.Крещеше ,че ще се влюби с нея.Дори и той да го отричаше на моменти.Отказвайки се и на финала от всичко.Той нямаше сили вече за нищо но кой е казал,че Дженк се е отказал? Нима в последните си дихания той не попита за неговата любима мед сестра? После хвана ръката на брат си и му каза каквото трябва да се направи.
И друго си мисля ако имаше трети сезон какво щеше да се случи....
И винаги ще разбирам защо Дженк не прие лечение защото всичко което му се обещаваше беше едно голямо нищо.Как може да виждате достойна Джерен за Дженк? Аз се смея на това брака им щеше да трае да кажем и той пак щеше да умре даже и по скоротечно.Много ми са смешни всички тези неща.Както Джемре не може да зорлем да го обикне за вас така и той нямаше как да обикне Джерен.
Защо ли?
- Копие на майка му.Тази която го е убила всячески.Изкормила го като дърво без корен.Сравненията на Джемре са истина,че като краката го държат не означава,че е по окей от Недим.И понеже само тя видя всичко и двамата я обикнаха.Дженк повярва в това,че не е чудовище макар и за малко тази дума не се ползваше.
Джемре щеше да го унищожи след като научи за теста.Какво направи?
-Аз те разбирам Дженк.Проблема не сме ние Дженк.Ало джанъм! Нали нямаше ние?
Джемре редовно си противоречеше като персонаж.
Ето затова бих предпочела Хазан от героините на Сърма пред нея ако ще правим асоциация обаче кой е Синан и Яъз / Дженк идва с визитата на Синан в сериала,но любовта му е алфа такава каквато беше на Яъз.Недим пък по мълчание приличаше на Яъз,но после видяхме,че може да е с подли намерение с лоши мисли като Синан.Замислям се само за едно ако целия тоя цирк беше в полза на Дженк какво щеше да прави Недим? Защото в Фазилет имаше голяма любов уж между Синан и Хазан.
Интрото беше изготвено след финала Роси.... за да се има намек за финала който ще ни покажат.Осемдесет пъти да гледам по един и същи начин ще мисля.Викам грешката дали е в моя телевизор ,но НЕ....
Антените ми предават правилно излизайки от мисълта киой актьор кой е.
Дженк пет години го е нямало в тази къща как ще знае какво прави Шениз? Нали уж много интересен живот е водил.Затова ли Шениз толкова го е пазила защото е знаела,че детето и е болно? Съмняваме.
Типично в стайл Дженк: Научил е ,че е бил болен сам самичък по коридорите на болниците без да няма никой.
Пролял е някоя невидима сълза и после и отишъл в бара да се забавлява и забрави.Всичко това трябваше да ни се покаже щом това ще е края ,а не да се влезне в тоалетната и да се напише най-жалкия край за отърваване на водораслото в краката на големите птици.
И аз се олях ама не можах да се стърпя!
ПП:Химията я има между всички актьори най-голямата химия е между Беркер и Озан обаче.
Въпреки че са толкова близки накараха всички да си мислят,че се мразят,но ето тук идва алфа сравнението на Озан.
"- Нужно ли е като обичаш единия да мразиш другия? Обичайте всички!"

Роси винаги си добре дошла дори и да става дума за отсрещния тийм.... Simple Smile

Последна редакция: нд, 11 апр 2021, 15:08 от x BlackRose x

# 278
Да, Джемре от любим образ в началото - бореща се за истина, справедливост и най-вече да помогне на един болен човек стана заслепена от любовта си към Недим, че изгуби собствената си личност. Потъпка и моралните устои, които имаше в началото, в последните серии е и ослепяла за емоциите на Дженк  (не само любовните). За около 15 епизода от любим образ за мен се превърна в отрицателен. Дори я осъждам повече от Недим - той поне в желанието си за отмъщение търси личността си, Джемре пък я губи още повече. И какво като бракът е фиктивен, човек не използва дори приятелите си по този начин. Сделката беше за помогнат на Недим да се оправи. Той се оправи, сделката приключи, оттук натам е ползата на Джемре да бъде близо до Недим. Това вече не е уговорено. Харесвах Недим като инвалид самият му поглед излъчваше невинност, сега излъчва подлост, омраза. А изборът е негов, не казвам, че няма причини. Но пак ще го сравня с Яъз, защото сценаристът е същия. И Яъз можеше да търси отмъщение, но той просто си тръгна, продължи живота си като самостоятелна личност, върна се и дори подаде ръка на тези, които го предадоха и унижиха. Та въпрос на избор е, не на основания

# 279

Тези клипове не бях ги виждала а песните ми са толкова любими точно за триъгълника!

Меги нито Яъз нито Дженк бяха по мъстенето.... Това беше за Синан и Недим черта.

Ново от Пелинайджък : Ръцете му гълъбо ръцете му.....Четем за Антрактида и се радваме на мечките.Буюк ашк!

Последна редакция: нд, 11 апр 2021, 16:59 от x BlackRose x

# 280
Здравейте момичета Simple Smile
Много се чудех дали да пиша, но не се стърпях...
Аз няма да казвам за любовта, как Недим и Джемре се обичат...
Друг акцент е важен за мен.... Ти си в брак.... Законен, ти си си казала репликите, ти си решила, ДА! Фиктивен имаш си причина.... Но как може да си толкова проста, та всички да разберат за фиктивния брак, що за морал и възпитание към семейните устои на брака да вадиш  "Телешкия" поглед към Недим всеки път като го видиш.... Ок, защо когато Дженк поиска развод, тя отказа.... Защо остана омъжена.... Оооо, заради Недим, хайде сега да видим... Що за морал е да останеш женена за мъж който не обичаш, но видиш ли обичаш брат му, а той пък е женен за сестра ти.....
Но за достойнството на съпруга си отговаряш ТИ!, докато си в този законен брак, който Ти удължаваш... ... Хей такива мисли някак ме тормозят ::Simple Smile))) Джемре бяла птица, да да, ама Не.... Пълна кухавелка до самия край.... Няма да издавам покрай маргаритките и избора на работа.... КОЙ беше този който я насочи, не е важно просто да обичашшш:) като Недим, важно е да си всеотдаен в любовта си като Дженк.... Тук ще ме разберете когато минат тези моменти.....

# 281
Гьоксел и Боли провокация да докарам Писа тук!
Нани да не говорим,че маргаритките са символ на чистота и първата любов.

# 282
Уф. Аз пък до последно се надявах, че момчето (Дженк) ще спечели момичето (Джемре). Че момичето (Джемре) ще престане да циври по неосъществената илюзия добрият Недим и ще осъзнае колко обича грешника Дженк. И колко е важно да имаш до себе си мъж, който при минус 10 ще те увие в палтото си и ще ти повтаря "Не заспивай". Колко е важно да имаш до себе си мъж, който ти казва "Следвай сърцето си. Пей. До теб съм." И да те приема и обича, колкото и да го нараняваш. Защото се обича така.
Чаках тази промяна в Джемре. И не я дочаках.
Диди и другите, казвате, че не е достойна за Дженк. Но изборът е негов, нали? Дори когато не харесвам избора на приятелите си, съм до тях, защото ги подкрепям - както се пее в една песен, that's what friends are for. Била съм свидетел и на сватбите, и на разводите, когато са имали нужда.
Но да, Джемре не е най-добрата възможна награда, тази Джемре, която виждаме ние, които не сме влюбени в нея. Не удържа на нито една дадена дума. Беше глупава и самонадеяна, не по-малко от сестра си, че дори и повече.
Не остана с Дженк заради Недим. Остана заради себе си. Не съм сигурна, че в края на филма Джемре беше от добрите. Дори напротив, мисля, че навреди на всички, които уж защитаваше. А когато накрая сценаристите изтрепаха половината каст, сгрешиха, че оставиха жива Джемре. Аз бих я убила, с най-голямо удоволствие (въпреки че трепането на герои е сценарно безсилие). Но не бих убила Дженк, колкото и Диди да защитава точно такъв край. Тук се разминаваме.
Но Джемре и Сехер които възпитават деца... Хайде, няма нужда от още осакатени души...

# 283
Здравейте и от мен! Blush
Аз, за разлика от вас, ще бъда кратка - или поне ще се опитам, надявам се, да ми се получи. Joy

Роси Heart, веднага се обръщам към теб, защото не мога да ти опиша каква радост е за мен, че те срещам и тук, макар и не винаги да сме на едно мнение. Не веднъж съм ти казвала какво удоволствие е да те чета и да общувам с теб като цяло. Силно се надявам да пишеш тук по-често.

Това е специално за теб!

Маймунко Heart, колко мразя факта, че ми знаеш слабите места ... пак успя да ме докараш тук по никое време, знаеш, че тази седмица ми е много натоварено и щях да отложа „посещението“ си тук, но няма как да устоя на Гьоксел и в комбинация с Озан / Дженк ... абсурд.

И аз няма да ти остана длъжница, ето това „мокро мишле“, както ти обичаш да казваш, нека е за теб! Joy

Адашче Heart, и твоя жест не съм го забравила, и на теб не оставам длъжница,  този секси поглед, макар и с нотка тъга, и Дженк са за теб!

За всички останали „Дженк-ови“ съфорумки, оставям това.

И това за всички „Недим-ови“ съфорумки, момичета, не си мислете, че съм ви забравила.

На мен също ми прозвуча доста грозно и отблъскващо названието „фикус“, което 6brn изказа, към човек в неравностойно положение и по-близките ми съфорумки тук, много добре ще ме разберат какво имам предвид, както казах, този път ще бъда кратка и няма да изпадам в подробности. Но, честно да си кажа, Недим си заслужи яростта ми и някои епитети с поведението си, затова няма да „избухвам“. Но не и в периода, когато беше прикован към стола - тогава подобни названия не си беше заслужил. Съгласна съм с Роси, че дори „невъзможното“ в живота, понякога става възможно. Но пък и твърдя, че Джемре не се влюби в Недим, защото това момиче просто не знаеше какво иска, и безспорно харесваше вниманието, което получава от Дженк, и тя самата имаше изблици на ревност, а един влюбен в някой друг човек, не би постъпил така. И въпреки всичко, нищо не може да ме накара да „застана на страната“ на Недим, защото прекали в някои от постъпките си, които няма да издавам, въпреки че част от тях са вече показани тук (в темата).
Вече съм казвала в други постове, че не е нужно да създаваме конфликти (в лошия смисъл на тази дума) по между си относно Дженк / Недим и е достатъчно само да коментираме и споделяме различни мнения, затова няма да фокусирам внимание повече над това,

Нани Heart, искам само да се обърна към теб и да ти кажа, че понякога, когато те чета, имам чувството, че пишеш и вместо мен - толкова да споделяме едно мнение или поне, в повечето случаи, че не е истина ... Joy

От мен приятна неделна вечер, а утре по това време ни очакват нови (за някои вече „изживяни“ Joy) емоции в епизода.

Последна редакция: нд, 11 апр 2021, 20:05 от Анонимен

# 284
Ще последвам примера на Розичката и ще ви поздравя с хубави видеа, които ми попаднаха.

Винаги ми се е искало да се спре с тази грозна кавга между сестрите и да се подкрепят и разбират.
И една любима песен с любимците ми в сериала.

Общи условия

Активация на акаунт