Отговори
# 285
Едел, и аз най-много от всичко исках да се сдобрят двете сестри и двамата братя (но не в края). Особено вторите. Исках да видя сплотеност, усмивки, приятни моменти между тях... Но уви.

# 286
Аз пък днес слушам тази песен не че е по темата ама нека ми е поздрав.
Много си ходи за Дженк как съм я пропуснала навремето не знам.

Писа как знам как ще довтасаш....
6brn, не защитавам тази идея просто я мислех и усещах и даже и на Габи която тогава не гледаше и надувах главата
Слагай халвата и за този ми персонаж.И определено когато се настроя с такива нотки винаги така се случва.
Джемре беше награда на Недим.Епитетите "мое" и сие....
Дженк беше далеч от наградата той не я виждаше като трофей нито пък искаше да печели дадена война.
Аз друго се чудя. Големия Недим повярва ли на брат си,че е обичал Джемре наистина? Защото ме съмнява човек като него да е повярвал в това защото само той е способен да обича.Извода какъв е ще го кажа някога,но сега искам да си замълча защото тези които не са гледали много искам да ги видя как ще реагират.
И един прекрасен клип на моята Асел /Туба - Елементите на Жестокия Истанбул

# 287
Мили момичета, понякога обичам да съм провокативна, дори малко крайна. Извинявам се, ако съм наранила нечии чувства. Не това беше целта на провокацията.
Всъщност, ако приемем, че Джемре наистина се е влюбила в Недим в началото, това всъщност е обърнатата история на Пигмалион - мъж, който се влюбва в статуя, която е изваял и чрез любовта си й вдъхва живот. По тази история от Мутаморфозите на Овидий Джордж Бърнард Шоу пише пиеса, която после става мюзикъла Моята прекрасна лейди. Може би, ако бях използвала статуя, нямаше да ви засегна така, но не исках да правя тази толкова явна препратка.
Във влюбването в илюзия пък има препратка към Отнесени от вихъра. Там имаме и доста сюжетни съвпадения. И смелата Скарлет, и илюзията Ашли, женен за друга, и Рет Бътлър, че дори и имението Тара...
В киното и литературата има едни 7 сюжета, които се разказват отново и отново. Същото, но не съвсем. Това е формулата от прастари времена.
И точно в това не съвсем е проблемът в ЗИ. Защото Джемре не издържа на сравнението със Скарлет. И защото жените, дори да се влюбваме в илюзията за мъж, се налага да живеем с реалния мъж...
Точно затова и попитах - кой от тези персонажи искате в живота си. В реалния си живот. Не Озан, Сера или Беркер. А Дженк, Недим, Джемре, Джерен, Сехер, Шениз, Агях, Дамла, Дживан...

# 288
Добър вечер, момичета! Flowers Rose

Напълно съм съгласна с коментарите за Джемре. За жалост така наречената й любов към Недим не я промени към по-добро, а към по-лошо. В началото беше готова да помогне на всеки. Прие лично каузата да излекува физически Недим, а Дженк- емоционално. И докато с единия успя, другия го унищожи и разболя.. Няма как някой да ме убеди в това, че тя не осъзнава, че Дженк е влюбен в нея. Сляп и глух да си ще го разбереш. Не случайно й стана гузно, защото той си мисли, че тя го използва заради Недим. А то излиза точно така. Изпълни целта си, Недим оздравя, това беше и причината за брака. Какво още търси при Дженк след като обича друг? Постоянно го наранява и го съсипва. След всичко, което той направи за нея. Оказа се изключително неблагодарна.  

И въпреки че в много ситуации ме дразни, винаги ще си остана тийм ДженДжем. Heart

# 289
6brn, Дженк бих го искала и за брат и за съпруг.Защо ли? Нека се обосновя.
Обичаш без да задушаваш.Обичаш всеотдайно! Готов си да умреш за този човек когото обичаш без да ти мигне окото.Боли те ,но си там когато този който обичаш има нужда.Невъзможно е на парчета си,но продължаваш да чакаш и както се пее в песента за първия ми клип: Аз те разбрах.Понякога стига само да разбереш.Дженк не само ,че беше добър съпруг в тази фалшива игра,но беше и добър приятел.Беше честен съюзник.Единствения му грях идва,че преспа с Джерен.И тук имаме период преди ДЖЕМРЕ и след ДЖЕМРЕ.
Дженк ако трябва да го сравнявам с някого ще го сравняс друг мой много любим персонаж - Джемил.
Ламия беше хлътнала по една илюзия за един цигулар и Джемил като Дженк се влюби в това което е уж на братовчед му.А колко лоши деяния имаше и той преди Ламия? Спа с Нимет мъжа на тази Нимет се самоуби заради тяхната връзка.Обичаше съпругата си тя беше влюбена в този цигулар - Кенан и умря с дъха на неговото име
Уби насилвача на Ламия и тя влезна в затвора поемайки вината му после Ламия се оказа бременна от Кенан и тн и тн,но Джемил се влюби в нея тя обичаше онзи Кенан докато той беше женен за принцесата на стоманата - Джавидан.А този Кенан през цялото време от гордост не се спря да греши и да прави грешки.И докато Джемил пишеше прочувствени писма на Ламия и потъваше още по нея тя бленуваше за Кенан после се ожени за Джемил обаче той беше готов да бъде баща на детето и да я обича безословно,но не се получи тя реши да ходи при Кенан събра се с Кенан,но видя дъното на нещастието после случи инцидент с Джемил и той пострада и загуби способноста си да ходи тогава Ламия се разведе с Джемил а той поиска да се самоубие,но не се получи после Ламия се усещаше бавно и полека,че Джемил е нейния човек,но беше късно с писмото си последното за нея той я влюби тотално в себе си,но Джемил беше далече беше заминал.Слава на бога тук имаме разлика имаме хепи енд
Кенан си пръсна черепа.Грам не ми беше тъжно беше човек който носеше само страдания и болка съсипа живота и на Ламия и на Джавидан и починалата съпруга на Джемил - Лейла.Ламия осъзна,че обича Джемил и се ожени наистина за него.Любовта лекува в случая на Дженк беше така той дори не подозираше какво е да обичаш и се научи на това чувство.Защото човек който не е бил обичан може да ти даде най-голямата любов.Защото той знае какво е да не те обичат и да ти слагат разни печати.Дженк бих го сравнила с още няколко любими герои защото има нотки от тях.По въпроса с Умут с Йиит Кълъч / Въпрос на чест - Той не искаше детето си от Кюбра,но после това дете стана неговия свят.Същото се случи и с Дженк.Сарказма - Емир Козджуоулу макар и Емир да беше зъл от дъното на душата си аз го предпочитах пред Кемал защото беше натурален.Визита му беше аз съм лош и така ще е и определено лафовете му няма как да се забравят та и при Дженк беше така относно сарказма.Дженк ми харесва ,че никога не каза аз нямам вина нещо което ме ядосваше от страна на Джемре тя беше го нарекла,че търси фенер.Да той беше страхлив,но до там стигнем ли до Джемре смелостта му правеше таван.Колко може да те промени една любов? Точно това ми показа Дженк и макар края да му беше трагикомичен ще кажа само едно.Виното е хубаво когато е отлежало.Дженк изтърпя,порасна и изживя всичко както и където трябва.И излизайки от там кой кого играе пак щях да подкрепя Дженк ако ще и да го играеше дори и най-омразния ми турски актьор без съмнение.
Дженк игра честно него не го интересуваше трофея той не виждаше Джемре като Оскар той се роди чрез Джемре.Намери себе си.Сдобри се със себе си.Успя да прости на себе си.Сърцето което мислеше,че няма и ето тук вкарвам детайла лед в историята заби почна да бие.Дженк призна любовта си 1000 пъти на кой ли не докато тя обичаше Недим дори тогава.И тук идва наистина репликата на Джени:Ти щеше ли да го направиш? Пред очите ми когато тя обичаше теб щеше ли да и извикаш любовта си? Аз го направих! Защото моите чувства са истина! Истината живее тук в мен.
Настръхвам на тая сцена.Чудя се какво толкова направи Джемре за Дженк,че той я видя за достойна за себе си?
- Разбра го.
- Показа му,че не е чудовище а едно дете което е заключено в клетката на миналото си.
- Научи го да бъде себе си!

Последна редакция: нд, 11 апр 2021, 21:12 от x BlackRose x

# 290
Не съм гледала натам, но мисля, че Дженк ще го разболее гузната съвест през всичките тези години. Да имаш някакво тегло в душата, което ти причинява стрес и с години да го превърташ в съзнанието си, е достатъчна причина да си навлечеш някое сериозно и дори смъртоносно заболяване. Казвам го като човек, който заради преживян стрес стигна до операция, която може да се каже, че предопредели живота ми, защото може да ме остави без деца. И всичко това заради стрес от глупост, преживяна и забравена. Да ти тежи нещо на душата е наистина страшно. А ако продължава с години може да е наистина пагубно. Може би затова му измислят този край. За да покажат, че не трябва да таиш в душата си такива тайни и че можеш да получиш прошка стига да имаш куража да я поискаш.
Ако можех да променя финала бих оставила живи Агях и Дженк и бих ги оставила да заминат надалеч, където Агях и Дженк да наваксат загубеното време като баща и син, а Дженк да даде на сина си детството, което самия той не е имал.
Освен Шенис, Джерен и бабата няма други персонажи, които да не бих  искала в живота си. Дори Сехер не е лош човек и според мен като свършат проблемите би се кротнала.

Последна редакция: нд, 11 апр 2021, 21:24 от *Bobby*

# 291
Диди, сещаш ме за един от любимите ми моменти. Дженк, който отиде и срита лекето, опитващо се да нарани Дамла. И се размина в тунела с Агях, който отиваше да се разправя с цялата си гвардия. Ето, това е мъжка постъпка. Действаш. Сам. Във всяка криза Дженк беше действието. Беше силата. Беше защитата. Без проповеди, без колебания. Как каза на Джемре, че ако брат й е опетнил името на семейството му, ... Което не му попречи да я защити от фотографите пред полицията. Постъпва честно и справедливо, без да проповядва, без да се заканва.
Ако харесвам нещо в един мъж, това е. И чувството за хумор, и самоиронията. И силата да се промени.
С цялата тази разбита психика, пак Дженк е моят избор. И тук съм изцяло съгласна с теб ❤
И, за да отговоря на последния ти въпрос, какво направи Джемре, че той да се влюби:
Повярва в него, когато той не вярваше в себе си. Даде му надежда, че някой може да го приеме като чудовището, което е, без да се отврати. Дженк започна промяната, когато се осмели да признае своя ад пред Джемре и тя му каза "Не си бил чудовище, а дете"

Последна редакция: нд, 11 апр 2021, 21:25 от 6brn

# 292

И обожавам този клип и се сещам как валя дъжд когато Дженк беше на път да умре.
Страшна песен на Гьокхан Кирдар - Настръхвам....

# 293
Не е нужно да се чувстваме обидени за нещо, което не е нещо лично към нас, а още по-малко, че е към някакъв персонаж, извън реалния живот - тук обидени няма.

6brn, също съм „фен“ на провокацията и понякога съм крайна, дори към близки, но зависи от обстановката и обстоятелствата.

Аз също бих избрала човек като Дженк да присъства в живота ми, в сравнение с. човек като Недим, независимо по какъв начин.

Диди, относно супер клипове си ни споделила. Heart

# 294
Говорейки по танца се сещам ,че Ози и Елка танцуваха танго в Дните.
Този танц трябваше да го забранят в сериалите след Къванч и Берен обаче

На 11.04 е роден Дженк впрочем.ЧРД прекрасен персонаж!

Последна редакция: нд, 11 апр 2021, 23:32 от x BlackRose x

# 295
И едно видео с някои от най-любимите ми сериали.

# 296
  • Свети Влас
За фенките на Беркер. Нови са.

# 297

Нека някой който разбира руски преведе това което е написано от фенка

И нещо което предстои!

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 00:17 от x BlackRose x

# 298
Симай и Бахар. Heart

Само според мен ли двете си приличат? Особено като са без грим. А може и да е заради цвета на косата. По едно време Дамла, Джерен, както и Шениз бяха с почти еднакъв цвят и Джерен още повече изглеждаше като дъщеря на Шениз. Sweat Smile

# 299

+++

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 01:03 от x BlackRose x

Общи условия

Активация на акаунт