Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura (Козметика от ДМ, Лили и други) - тема 73

• 54 240
  • 726
  •   1
Отговори
# 660
  • Deutschland
Защо серумите с хиалурон се слагат винаги на мокро лице? Не знаех...

# 661
  • София
Защото иначе "изпиват" водата от кожата.

# 662
Защото молекулата на хиалурона изсмуква влажността и на суха кожа има риск да я изсуши, вместо хидратира. Така че се нанася на влажна кожа, за да изсмуче водата и така да поддържа хидратираност. Даже се практикува т.нар сандвич запечатване с чист серум хиалурон - нанася се на влажна кожа хиалурона, чака се да попие и отгоре се слага хидратиращ крем и така се запечатва хидратацията от хиалурона.

# 663
  • Deutschland
Много ви благодаря, момичета ♥️

# 664
  • БГ
Здравейте, ще ми препоръчате ли слънцезащитна за лице - 50-ти фактор. Да не остава бял филм 😃

# 665
# 666
  • София
При какви условия ще се ползва слънцезащитата – в градска среда, под грим, на плаж...

# 667
  • БГ
Под грим или без грим в градска среда.

# 668
  • София
Точно за същите условия преди няколко дни си взех това – https://aptekamedea.bg/isdin-fotoprotector-fusion-water-spf50-sl … -tekstura-50ml-v1
Изключително лек продукт е, не оставя никакви бели следи, не се усеща на кожата, не промени по никакъв начин фдт,  с който бях.

# 669
А за хиалуроновия серум, може ли да се използва влагата от тоника преди него?

# 670
Доволна съм от този на Авен https://www.eau-thermale-avene.bg/slnce/slnce-grizha/slncezashch … izha-fluid-spf-50. Няма бели следи, не мазнее, ок ми е под грим. Миналата година мисля, че за лятото бях взела на Ла рош, но нещо май не се спогодихме, по-миналата оцветен на Биодерма, той ми допадна.

# 671
  • София
Може. ✌

# 672
  • София
Слънцезащита крем ползвам на Биодерма, 50 фактор. Допада ми. Слагал крем за лице, след това слънцезащитния на Биодерма, ФДТ, накрая пудра. И нямам проблеми или дискомфорт.

# 673
  • София

По принцип може, но трябва да пробваш и с повече влага как го чувстваш. Аз установих за себе си, че ако напръскам лицето няколко пъти с розова вода и след това сложа хиалурон, ми е по-добре.

# 674
Аз забелязах , че се чувствам много добре ако започна да слагам серума докато лицето ми е още влажно от тонера. Значи правилно си постъпвам.

Общи условия

Активация на акаунт